B. Bystrica – Trnava 1:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Prešov 4:0 (kon.) | Žilina – Dubnica 0:0 (kon.)
Košice – Dunajská Streda 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 3:0 (kon.)
koniec
MFK Košice
1:0 (0:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 05.03.2011, 15:30Niké liga
     
    Koniec zápasu. (17:20:45)
     
    90
    V Košiciach sa bude nadstavovať ešte 2 minúty.
     
    85
    Košice dali gól!
    Domáci futbalisti sa môžu 5 minút pred koncom stretnutia tešiť z úvodného gólu, keď sa po rohovom kope dostala po odraze lopta k TIMONOVI DOBIASOVI, ktorý prekonal streleckú nemohúcnosť svojho tímu a zvyšuje na 1:0.
     
    84
    Striedanie hostí, Halimi strieda Helíska.
     
    82
    Košice momentálne zatlačili pred bránou, všetko však ostalo po starom a domácim futbalistom sa opäť nepodarilo trafiť bránu.
     
    81
    Šanca Košíc pred bránou, hlavičkoval čerstvý Matúš Digoň, no ani jeho zakončenie neslávilo úspech.
     
    78
    Striedanie Košíc - na hraciu plochu prichádza Digoň, ktorý strieda Juhára
     
    75
    Prvé striedanie v zápase, Michala Fila strieda Ahmed Hassan.
     
    74
    Matúš Lukáš dostáva za nechutný faul, keď začal kopať na zemi jedného z hráčov Košíc, tentoraz sa to obišlo bbez červenej karty, len žltá.
     
    72
    Obraz hry je naďalej veľmi podobný, strelecká nemohúcnosť na jednej aj druhej strane.
     
    68
    Ďalší zo série podarených šancí Košíc, tentoraz netrafil bránu v dobrej príležitosti Jaroslav Kolbas, domáci futbalisti sú v koncovke bezzubí a drvivá väčšina ich striel mieri mimo bránu.
     
    67
    Pekná príležitosť domáceho tímu na ktorej konci bol Matúš Čonka, ktorý sa osmelil zhruba 20 metrov od brány, jeho prudký pokus letel tesne vedľa brány.
     
    65
    Prvá žltá karta v zápase bola udelená po faule Uroša Matiča na prenikajúceho Híleka.
     
    63
    Dnešné stretnutie sleduje 830 platiacich divákov.
     
    62
    Miroslav Viazanko v dobrej príležitosti prestrelil bránu, Košíce dnes asi nemajú súdené streliť gól, akútne chýba niekto ako Ján Novák alebo Marko Milinkovič.
     
    60
    Ďalší nepodarený priamy kop Košíc tentoraz z väčšej vzdialenosti, Kolbasov center opäť našiel len pozorného Novotu.
     
    58
    Priamy kop Košíc, po strele Jaroslava Kolbasa smerovala lopta nepresne, Ján Novota ju ešte istil, zachytil ju do náruče a okamžite rozohral akciu svojho tímu.
     
    56
    Tomčákov nepresný pokus po tom čo sa k nemu dostala odrazená lopta po rohovom kope, domáci brankár tak opäť nemusel zasahovať.
     
    54
    Nemohúcnosť, to je momentálne slovo, ktoré sa najviac hodí k hre v druhom polčase, žiadne mužstvo sa totiž ešte neprebojovalo do poriadnej príležitosti.
     
    52
    Šanca Košíc, pred bránou sa dostal do zakončenia Jaroslav Kolbas, ktorý bez prípravy pálil, jeho pokus bol však veľmi veľmi nepresný..
     
    50
    Stále sa máme možnosť pozerať na to isté, s menšujúcou sa teplotou sa zmenšilo aj tempo zápasu, domáci futbalisti už tak neatakujú bránu svojho súpera.
     
    48
    Prienik jedného z hráčov Košíc skončila po páde, hlavný rozhodca sa pozrel na biely bod ale jeho pohľad nestačil na pokutový kop, na východnom Slovensku mohlo byť veseljšie.
     
    47
    Začalo sa v podobnom duchu ako sa skončilo, lopta sa pohybuje v strede ihriska stále bez šance.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Nebezpečná situácia pred bránou Košíc, keď sa po priamom kope dostala lopta až pred bránu, domáci brankár však bol v pozore, správne zareagoval a túto loptu stihol zachytiť.
     
    42
    V závere prvého polčasu sa rodia chyby na jednej aj druhej strane, hrá sa väčšinou v strednej časti hracej plochy, bez šancí.
     
    40
    Tempo v závere prvého polčasu ustalo, ani jedno mužstiev sa posledné minúty nevie dostať do šance pred bránou súpera, čaká sa už zrejme na teplý čaj počas prestávky v šatniach.
     
    38
    Marián Tomčák bol aktérom tohto priameho kopu, ktorý však našiel len náruč košického brankára, ktorý s týmto pokusom problém nemal.
     
    37
    Nebezpečná situácia pred domácou bránou, keď budú môcť hostia zahrávať priamy kop zhruba 18 metrov od košickej brány.
     
    36
    Obraz hry je naďalej podobný, v Košiciach sa už mierne ochladilo a začal fúkať silnejší vietor, v súboji fanúšikov však vedú hostia, ktorí od začiatku zápasu ženú svojich dopredu, početnejší síce nie sú ale počuť je ich viacej.
     
    33
    Azda najväčšia šanca Košíc ukončená hvizdom hlavného rozhodcu, ktorý pískal ofsajd, Dávid Škutka by aj tak zo svojho hlavičkového zakončenia neskóroval, keď reflexívne zareagoval Novota.
     
    31
    Jaroslav Kolbas to však poslal len priamo do náruče hosťujúceho brankára, ktorý s týmto pokusom košického hráča nemal najmenší problém.
     
    31
    Ďalší v poradí siedmy rohový kop domáceho tímu, zahrávať ho bude Jaroslav Kolbas.
     
    30
    Hosťujúci tím momentálne prekonáva Tofiloskeho v bráne Košíc, čiarový rozhodca však signalizoval ofsajd a tento gól tak nemôže platiť, domáci futbalisti teraz vlastnou chybou založil útok svojmu súperovi.
     
    28
    Prepáčte menší výpadok spojenia počas, ktorého sa nič vážnejšie na trávniku košického futbalového štadióna nestalo, aktívnejší sú naďalej domáci futbalisti no zatiaľ je to bez gólového efektu.
     
    23
    Obraz hry je naďalej podobný, domáci futbalisti sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu, nedarí sa im však prekonať ich nepresnosť, aj keď k tomu už žlto-modrí neboli ďaleko.
     
    21
    Obrovská šanca domáceho tímu, keď sa úniku dostal Martin Juhár, ktorý prešiel s loptou pár metrov, vystrelil smerom na Novotu, ktorý bol prekonaný no lopta tesne prešla popri pravej tyče, gól z toho nakoniec nebol.
     
    21
    Snaha domácich sa nedá uprieť stále to však nestačí na betón Dunajskej Stredy, ktorá sa sústreďuje od začiatku stretnutia hlavne na zabezpečenú defenzívu.
     
    19
    Košičania sú opäť o skúsenosť bohatší, no ani táto útočná akcia nekončí gólom, keď správne zareagoval Novota, ktorý stihol skryť loptu pred dobiedzajúcou dvojicou domácich.
     
    18
    Ďalší zo série nepodarených akcií domáceho tímu, Košičanom chýba väčšia istota na kopačkách, ich prihrávky ani strely nie sú najpresnejšie.
     
    17
    Stretnutiu chýba väčšie tempo, nasadenie, atmosféra. Zaostáva hlavne Dunajská Streda, ktorú naďalej ženú aktívne ich fanúšikovia v sektore hostí.
     
    16
    Ani tento rohový kop nemal oči, lopta po pár sekundách skončila mimo hraciu plochu a momentálne sa bude odkopávať od brány hosťujúceho tímu.
     
    15
    Hostia stále ani len neohrozili domáceho brankára, ktorý sa zatiaľ skôr ako na svoju obranu môže spoľahnúť na nemohúcnosť útoku Dunajskej Stredy, Košice si momentálne vybojovali ďalší rohový kop, opäť ho bude zahrávať Matič.
     
    14
    Do tretice všetko dobré, ak by platilo toto staré známe pravidlo bolo by už 1:0, Urošov center pred bránu však nespĺňal ani jedno z gólových kritérií, lopta už smeruje do stredu ihriska.
     
    13
    V 13tej minúte si vybojovali svojou aktivitou domáci futbalisti tretí rohový kop, jeho aktérom bude Uroš Matič.
     
    11
    Prvý dotyk košického brankára s loptou, aj to ju len odkopával od vlastnej brány, hostia sú zatiaľ v útoku bezzubí.
     
    10
    Domáci tlak mierne ustál, momentálne sa lopta pohybuje pri stredovej čiare, bez väčšej kontroly jedného či druhého mužstva.
     
    9
    Domáci futbalisti sú naďalej aktívnejší, tlačia sa pred bránu svojho súpera no zatiaľ im nebolo súdene vystreliť smerom na Novotu lepšiu streleckú príležitosť.
     
    8
    Terén na košickom futbalovom štadióne nieje najhorší, žiadne deformácie trávnika nieje badať, obidve mužstvá sa tak nemajú načo vyhovárať.
     
    7
    Nepodarený rohový kop domáceho mužsva, keď lopta smerovala na bližšiu tyč kde si ju jeden z domácich futbalistov nespracovať a od neho sa odrazila len mimo hraciu plochu.
     
    6
    Do dobrej príležitosti sa po prihrávke Uroša Matiča dostal v 16tke Miroslav Viazanko, ten však nemal toľko času koľko by potreboval a jeho zakončenie nakoniec smerovalo po zásahu hosťujúceho brankára mimo hraciu plochu, pokračovať sa bude po rohovom kope.
     
    5
    Na Čermeli vládne už skoro jarná nálada, počasie nieje ideálne, slnko mierne pokukuje no za včerajšími teplotami to zaostáva.
     
    4
    Aktívnejšie začali domáci futbalisti, ktorí sa nebojácne pustili do svojho súpera, dnešný súboj bude podľa môjho názoru veľmi tesný, obidve mužstvá strelili v doterajšej časti súťaže zhodne po 18 gólov, rozhodovať budú maličkosti.
     
    2
    Vítam Vás pri sledovaní online zápasu mužstiev domácich Košíc a Dunajskej Stredy, na dnešné stretnutie sa prišla pozrieť taká klasická východoslovenská návšteva, tak do 1000 divákov, na Čermeli je aj zhruba 20-30 členná posádka fanúšikov hostí.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.

    Rastislav Supik


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 85. Dobias

    Karty:   65. Matič (KOS), 74. Matúš (KOS)


    MFK Košice:
    DAC 1904 Dunajská Streda:

    Diváci: 830