Košice – Nitra 6:0 (kon.) | Poprad – Skalica 2:1 (kon.)
koniec
HC Košice
6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
HK Nitra
Piatok 25.02.2011, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Huba, Baláž - Pašek, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Jenčík, Zálešák, Fabuš - Vorel, Frolík a Haščák.

    HK Nitra: Laco - Fabian, Konig, Novák, Duben, Gabriš, Ďurák, Janík, Hrnka -.Ručkay, Štefanka, Saliji - Podstavek, Chrenko, Korhoň - Slovák, Kováčik, Saliji S. - Štumpf, Uhnák a Šumichrast.

    Rozhodca: .
     
    Obidve mužstvá už nastupujú na ľadovú plochu.
     
    Štátna hymna už odznela, všetko je pripravené na začiatok druhého štvrťfinálového zápasu medzi hokejistami Košíc a Nitry.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:32
    Košičania vyhrali úvodné buly, nepodarilo sa im však prejsť do útočného pásma, náznak strely z hranice modrej čiary v podaní Miroslava Zálešáka úspech neslávil.
     
    1:09
    Micha Šeda to teraz neurobil najlepšie, keď kontroloval puk v strednom pásme, košický hráč však nie najlepšie poslal puk bekhendom až za Laca a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    1:23
    Prvé vylúčenie v zápase, na trestnú lavicu si za hákovanie sadá Miroslav Kováčik.
     
    1:34
    Košičania síce vyhrali buly v útočnom pásme, krátko po zakončení jedného z oceliarov však hostia získali puk pod svoju kontrolu a poslali ho cez všetky čiary.
     
    2:14
    Gronov pokus o strelu bol nakoniec zblokovaný jedným z hráčov Nitry, puk pár sekúnd nebolo vidno, hlavný rozhodca odpískal a prerušil hru, vhadzovať sa bude pred Jánom Lacom.
     
    2:47
    Košice sa usadili v útočnom pásme, domáci hokejisti to nehrajú zle, chýba však početnejšia a hlavne presnejšia streľba na bránu.
     
    3:25
    Krátko po návrate Kováčika na ľadovú plochu si odchádza sadnúť na zohriatu trestnú lavicu sadnú za držanie protihráča hráč s číslom 50 Ladislav Gábriš.
     
    4:17
    Košice sa opäť usadili v útočnom pásme, momentálne sa však ťažko odliepa zverencom Rostislava Čadu od mantinelu a Ján Laco má v tejto početnej nevýhode minimum práce.
     
    4:59
    Košice dali gól!
    Veľmi kuriózny a zároveň pomerne smutný gól, keď MICHAL ŠEDA nahadzoval puk smerom pred bránu, ten sa odrazil od tváre jedného z hráčov Nitry, v čase, keď padal hráč hostí na ľadovú plochu sa puk so šťastím odrazil rovno do brány a je z toho úvodný gól Košíc.
     
    5:01
    Ladislav Gábriš dostáva 10 minútový osobný trest za nešportové správanie, zrejme kvôli protestom po góle Košíc, ktorý padol dosť kuriózne.
     
    6:05
    Po prvej reklamnej prestávke sa bude v hre pokračovať, domáci hokejisti sa ujali vedenia a majú všetko vo svojich rukách aby sa dostali v sérii do vedenia 2:0, ostáva však ešte viac ako 54 minút hracieho času, za tento čas sa môže stať ešte veľa vecí.
     
    6:28
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa vráti na vhadzovanie pred bránu Jána Laca.
     
    6:56
    Prvé vylúčenie Košíc v tomto zápase, na trestnú lavicu si sadá Marcel Šterbák za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    7:45
    Košičania zatiaľ hrajú toto početné oslabenie dobre, nepustili svojho súpera ešte do žiadnej šance, navyše Július Hudáček od začiatku stretnutiu nemusel čeliť žiadnemu vážnejšiemu pokusu hosťujúceho tímu.
     
    8:24
    Tomáš Chrenko sa prebojoval s pukom do útočného pásma kde naznačil strelu, útočník Nitry však počkal, prešiel pár metrov aby po následnom zakončení minul bránu domáceho tímu, hostia však ostávajú v útočnom pásme.
     
    8:41
    15 sekúnd pred návratom Šterbáka si na trestnú lavicu odchádza taktiež sadnúť Peter Huba za držanie hokejky, hostia tak budú mať krátku presilovú hru 5 na 3.
     
    8:54
    Domáci hokejisti nakoniec vyhodili puk z vlastného obranného pásma a už sa bránia pred Hudáčkom vo štvorici.
     
    9:32
    Skoro polovica vylúčenia košického obrancu prešla a hostia ešte ani len nevystrelili na bránu, puk navyše opäť letí až k Lacovi.
     
    10:42
    Košičania prežili početnú nevýhodu, ako odmenu za dobre vykonanú prácu dostávajú lacnú príležitosť hrať pre zmenu v prevahe, pre príliš veľa hráčov na ľadovej plochy si jeden z hráčov Nitry odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    11:02
    Sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Marek Vorel - hákovanie.
     
    11:32
    Pekná práca Petra Bartoša v útočnom pásme nebola odmenená gólom, hostia získali puk a posielajú ho do stredného pásma.
     
    12:03
    Nitra sa teraz sama dostala pod tlak, niekoľko pekný šancí na strane domáceho tímu vzniklo len kvôli nedorozumeniam hráčom v bielom.
     
    12:09
    Tlak Košíc vytvára priestor pre chyby hostí a práve aj pre túto chybu si odchádza sadnúť na trestnú lavicu Miroslav Duben - hra so zdvihnutou hokejkou, hrať sa bude 4 na 3.
     
    12:40
    Chyba Košic prí kombinácii dala šancu Nitre, ktorá okamžite vyhadzuje puk cez všetky čiary, hrá sa tak vo vyrovnanom stave 4 na 4.
     
    13:30
    Krásna individuálna akcia Jaroslava Kristeka nebola odmenená gólom, Kristek sa dostal cez trojicu hráčov súpera no zoči-voči brankárovi neuspel.
     
    13:43
    Ďalšie vylúčenie - na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Ďurák seknutie, Košice tak budú hrať opäť 23 sekúnd 5 na 3.
     
    14:14
    Nitra sa oslobodila z obranného pásma, hostia navyše už hrajú vo štvorici, hra bude pokračovať po buly v strednom pásme.
     
    15:32
    Nitra opäť posiela puk cez všetky čiary, pred návratom vylúčeného hráča Nitry ostáva pár sekúnd, hostia už zrejme túto početnú nevýhodu prežijú bez väčších rán.
     
    16:46
    Hra je momentálne roztrúsená po celom klzisku, Košice strieľajú zo všetkých možností, ktoré im súper poskytne no Laco má dobrú formu a len tak ľahko sa v bráne rozhodiť nedá.
     
    17:56
    Nitra sa po dlhom čase dostala k zakončeniu pred bránou, Július Hudáček sa však nedal prekvapiť a strelu z bezprostrednej blízkosti zneškodnil.
     
    18:40
    Július Hudáček teraz mierne zaváhal s výbehom z brány, Uhnák však nepálil presne a jeho strela skončila len vysoko nad košickou bránou, tlak hostí však pokračuje.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:25
    Začalo sa opatrnejšie ako v prvej tretine, viac z hry mali zatiaľ hokejisti Nitry, ktorí sa však k lepšiemu zakončeniu nedostali.
     
    22:01
    Pekná strela Vladimíra Draveckého, ktorý sa osmelil pár metrov od brány hostí, jeho pokus však pozorný brankár Nitry vytlačil nad svoju bránu do bezpečia.
     
    22:40
    Diváci v Steel aréne teraz už dvíhali ruky nad hlavu, po peknej kombinačnej akcii však pred bránou zaváhal Pašek.
     
    24:00
    Košice prebrali iniciatívu na ľadovej ploche, taktiež sa im však nedarí poriadne dostať pod kožu svojho súpera, keď už zaváha obrana hostí tak pomôže výborný Laco.
     
    24:54
    Náznak šance hostí, Ďurákovi však preskočil puk cez hokejku a v dobrej príležitosti už nedokázal zakončiť tak ako si predstavoval.
     
    24:56
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Miroslav Ďurák za hákovanie.
     
    26:34
    Košičania tlačia v útočnom pásme, Nitra sa však dobre bráni a oceliarom sa veľmi nedarí dostať pod kožu svojmu súperovi.
     
    27:50
    Hrá sa momentálne zo strany na stranu, bez výraznejšej šance pred jednou či druhou bránou, hrá sa bez prerušenia.
     
    28:54
    Na ľadovej ploche je momentálne viac zmätku ako by trebalo, hrá sa pomerne často bez prerušenia hry, aktívnejší sú hostia.
     
    29:54
    Obrovská šanca hostí, Tomáš Hrnka tesne pred bránou stroskotal pred vynikajúcim Hudáčkom!
     
    30:56
    Košice dali gól!
    nedáš dostaneš platí aj v tomto prípade, keď po vynikajúcej príležitosti Hrnku prešiel do útočného pásma Fabuš, ktorý vystrelil na bránu, odrazený puk sa dostal na hokejku MIROSLAVA ZÁLEŠÁKA, ktorý pridáva druhý gól svojho tímu.
     
    30:56
    Hlavný rozhodca sa bol ešte poradiť s videorozhodcom ale gól nemal prečo neplatiť, v hre sa môže pokračovať.
     
    32:24
    Vylúčenie Košíc, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť na trestnú lavicu Homér za seknutie.
     
    32:45
    Pekná akcia Košíc vo vlastnom oslabení, Kristek unikol do útočného pásma po pravej strane, pred bránou hľadal voľného Miklíka ku ktorého sa puk dostal no košický útočník stroskotal na výbornom Lacovi.
     
    34:12
    Košice bez väčších problémov udržali dvojgólové vedenia v početnej nevýhode, čaká sa už na návrat Homéra z trestnej lavice.
     
    36:23
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu odchádza Marek Slovák za seknutie.
     
    37:51
    Náznak šance Košíc, Peter Fabuš však pred bránou zaváhal a už nestihol vystreliť do odkrytej brány hostí, hra pokračuje v obrannom pásme zverencov Branislava Okuliara.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:40
    Šanca Košíc, pred bránou sa dostala do šance dvojica Dravecký - Gron, prvý menovaný však už nestihol zasunúť puk za chrbát pozorného nitrianskeho brankára.
     
    43:43
    Košice majú územnú prevahu, nedarí sa im však dať možno rozhodujúci tretí gól v tomto zápase, hra je momentálne prerušená a hrať sa bude po buly pred Jánom Lacom.
     
    44:59
    Šanca hostí, do nebezpečnej príležitosti pred bránou sa dostal jeden z hráčov Nitry, z bezprostrednej blízkosti však neprekonal vynikajúceho Hudáčka.
     
    45:34
    Hra sa presunula na opačnú stranu, pred bránou pálil Vorel no jeho tvrdá koncovka smerovala tesne vedľa pravej tyčky.
     
    46:49
    Košice dali gól!
    Domáci pridávajú tretí podľa môjho už rozhodujúci klinec do rakvy nitrianskeho tímu, keď sa k odrazenému puku dostal pred bránou k JÁNOVI TABAČEKOVI a ten ho bez zaváhania poslal medzi betóny bezmocného nitrianskeho brankára.
     
    47:49
    Reklamná prestávka.
     
    47:59
    Košice dali gól!
    Veľmi pekný gól Košíc, keď po tvrdej strele od modrej v podaní Marcela Šterbáka dokázal Ján Laco len pravým betónom vyraziť puk pred svoju bránu kde sa ho zmocnil MICHEL MIKLÍK, ten reflexívne z otočky vypálil smerom na bránu a jeho strela nakoniec zavoňala gólom.
     
    49:42
    Dovolím si povedať, že dnes je už rozhodnuté, Nitra by si však ešte mala dať pozor na rozbehnutých oceliarov, ktorí takéto situácie milujú, domáci sú na koni a značne si to užívajú.
     
    51:28
    Steel aréna už oslavuje druhé víťazstvo v sérii, hostia však momentálne nebezpečne dobiedzajú v obrannom pásme Košíc, Hudáček musel loviť zo svojho talónu pár dobrých zásahov.
     
    53:24
    Vylúčenie hostí, na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Miroslav Duben za hákovanie + Marek Slovák 10 minútový osobný trest.
     
    54:22
    Košice dali gól!
    Domácim hokejistom sa podarilo využiť presilovú hru, keď sa v útočnom pásme dostal do zakončenia Fabuš, jeho strela sa mu veľmi nepodarilo no VLADIMÍR DRAVECKÝ ešte mierne upravil trajektóriu a zvýšil tak na 5:0.
     
    54:50
    Ďalšie vylúčenie hostí na trestnú lavicu si odchádza sadnúť za hákovanie Michal Novák.
     
    55:17
    Obojstranné vylúčenie - Kristek so Salijim si niečo vysvetlovali na ľadovej ploche, padlo aj pár úderov a hlavný rozhodca okamžite posiela obidvoch kohútoch na trestnú lavicu.
     
    55:24
    Košice dali gól!
    RICHARD JENČÍK prešiel sám do útočného pásma kde napriahol a tvrdou strelou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste!
     
    58:00
    Hlásateľ na zimnom štadióne zahlásil dve minúty do konca riadneho hracieho času, v Steel aréne sa však už oslavuje druhá výhra v rade, dobrý začiatok do štvrťfinálovej série.
     
    59:26
    V závere zápasu standing ovation!
     
    V závere zápasu ešte kultúrna vložka bitka vo veľkom štýle medzi Garipom Salijim a Marcelom Haščákom dopadol nerozhodne.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (20:25:02)

    Rastislav Supik

    Góly a asistencie: 5. Šeda, 31. Zálešák (Fabuš), 47. Tabaček, 48. Miklík (Šterbák), 55. Dravecký (Fabuš, Gron), 56. Jenčík


    HC Košice: Hudáček - Homér, Tabaček, Deyl, Šterbák, Šeda, Grman, Huba, Baláž - Pašek, Kristek, Miklík - Bartoš, Gron, Dravecký - Jenčík, Zálešák, Fabuš - Vorel, Frolík a Haščák.
    HK Nitra: Laco - Fabian, Konig, Novák, Duben, Gabriš, Ďurák, Janík, Hrnka -.Ručkay, Štefanka, Saliji - Podstavek, Chrenko, Korhoň - Slovák, Kováčik, Saliji S. - Štumpf, Uhnák a Šumichrast.

    Rozhodca: Grečko Peter, Gašparík Martin, Rovenský Tibor, Smrek Martin, Martinko Vladimír (video rozh.), Martinko Vladimír (inštruktor)