2:3
7:67
4:6
6:74
6:2
3:6
Světová jednička Jannik Sinner se loučí s Wimbledonem ve čtvrtfinále! Italovi se nepovedlo obhájit loňské semifinále, když nad jeho síly byl pátý hráč světa Daniil Medveděv. Ten v dramatické pětisetové bitvě, která se protáhla na čtyři hodiny, zvítězil 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Po prvním setu, v němž si oba hráči svědomitě drželi podání, začal Medveděv vystrkovat růžky a získal další dvě sady. Sinner v průběhu třetího setu absolvoval pauzu na ošetření, při kterém mu byl měřen zrychlený puls. Přesto dokázal třetí set dotáhnout alespoň do tiebreaku, byť jej prohrál. Ve čtvrté sadě se ale herně zvedl a vynutil si rozhodující dějství. To rozhodl jediný brejk ze čtvrtého gemu, na který dosáhl Medveděv.
3:1
5:7
6:4
6:2
6:2
Obhájce wimbledonského titulu Carlos Alcaraz postupuje do semifinále, když připravil první letošní porážku na trávě vítězi z Queensu Tommymu Paulovi z USA.
Cestu k postupu neměl zrovna vydlážděnou, zejména první set byl pořádný maratón, postupem času ale Španěl nabýval čím dál větší převahy.
V úvodu spotřeboval Alcaraz na první proražené podání šest brejkbolů, sám však brejk hned odevzdal čistou hrou a ve zbytku prvního setu byl lepším hráčem Paul. Ten v neuvěřitelném šestém gemu přes devět shod promarnil 4 brejkboly, ale za stavu 6:5 už příležitost parádním prohozem využil.
Druhý set měl zrcadlově otočený průběh, rozjetý Paul šel do trháku, pak ale dvakrát ztratil podání a tím i celý set. Dál už měl zápas jednoznačný průběh, Paul častěji chyboval a už se nezmohl na vážnější odpor.
Alcaraz narazí v atraktivním semifinále na Rusa Daniila Medvěděva, který krátce před tím v pětisetové bitvě vyřadil světovou jedničku Sinnera.