Australian Open - muži (Tvrdý povrch)
3:1
4:6
6:3
6:4
6:4
Vinou přeháněk hned třikrát přerušovaný zápas skončil nečekaným vyřazením české žebříčkové jedničky a obhájce čtvrtfinále s 91. hráčem světa, který toho v poslední době moc nevyhrál.
Lehečka dominoval jen v úvodu utkání, kdy vedl 5:2, ale na dva získané brejky už nenavázal. Michelsen mu vzal jeden servis, český tenista ještě s potížemi dopodával na 6:4, hned v úvodním gemu druhé sady nevyužil tři brejkboly a ty byly pro zbytek zápasu už poslední, které od lepšícího se amerického mladíka dostal. V dalším průběhu už tahal za kratší konec. Vyráběl nezvyklé množství nevynucených chyb a Alex Michelsen rozhodl v každém setu jediným brejkem o svém postupu do 3. kola.
2:3
7:69
1:6
7:5
1:6
3:6
Parádní utkání odehrál ve druhém kole Australian Open osmnáctiletý turnajový debutant Jakub Menšík (142.). Silně favorizovaného Huberta Hurkacze (9.) trápil český kvalifikant tři a půl hodiny a nakonec světové devítce podlehl až v maximálním počtu setů – konkrétně po výsledku 7:6(9), 1:6, 7:5, 1:6 a 3:6. Zejména v prvním a třetím dějství se Menšík prezentoval parádní hrou. S postupem času už ho přesnost trochu opustila, i tak se ovšem musel rodák z Vratislavi strachovat o postup až do samotného konce. Na vítězné údery dokonce Menšík zvítězil 57:48. Oba pak na servisech zaznamenali shodně 19 es. Hurkacz narazí v příštím kole na Uga Humberta (20.) z Francie.