Turnaj majsteriek (Tvrdý povrch)
2:0
6:0
7:5
Iga Świąteková přidává na Turnaji mistryň druhé vítězství, když si bilanci s Cori Gauffovou vylepšila na 9:1. V prvním setu Američanku rozdrtila kanárem, v úvodu druhého si ale vybrala slabší chvilky a po ztrátě tří gemů v řadě musela dotahovat. Za stavu 2:3 to ještě přes tři brejkboly nevyšlo, další podání ale prorazila čistou hrou a srovnala na 4:4. Zápletka ovšem nebyla u konce, Gauffové se podařil další brejk a podávala na vítězství v setu. Tehdy přišlo rozhodující selhání nejmladší hráčky turnaje v podobě série čtyř dvojchyb a z takového šoku se už Gauffová nesebrala a koncovka nabrala rychlý spád.
2:0
6:4
6:3
Markéta Vondroušová si na Turnaji mistryň připisuje druhou porážku 0:2 na sety a její šance na postup už je mizivá. Dnes tahala celý zápas za kratší konec, doplácela na neproměňování šancí v důležitých výměnách a především jedenáct dvojchyb.
Oba sety nabízely spoustu zvratů i v jednotlivých gemech, z nichž se mnohdy stával maratón. V první sadě například Vondroušová proměnila až devátou výhodu, několikrát obě hráčky otáčely ze 40:0 na brejkboly, ale vždy byla vepředu Tunisanka. Markéta Vondroušová si v každé sadě dvakrát vzala ztracené podání zpět, ale na poslední brejk už nenašla ve větrném prostředí odpověď. Džábirová toho také spoustu pokazila, ale porážku z finále Wimbledonu dnes Češce dokázala oplatit.
Děkuji za pozornost, dobrou noc anebo hezký zážitek při sledování následující čtyřhry přeje Karel Jedlička.