WTA Dubaj (Tvrdý povrch)
1:0
0:0
skreč 2
Světová osmnáctka Karolína Plíšková nebude startovat ve čtvrtečním čtvrtfinále proti Ize Šwiatekové. Česká tenistka, která ve středu zvládla tříhodinovou bitvu s Anhelinou Kalininovou, se z dalšího průběhu turnaje odhlásila kvůli virovému onemocnění. Informaci zveřejnila Ženská tenisová asociace na svém Twitteru.
2:1
0:6
7:62
6:1
Barbora Krejčíková (30.) se na prestižním podniku v Dubaji blýskla nesmírně cenným skalpem. Ve čtvrtfinále turnaje kategorie WTA 1000 přehrála ve třech sadách 0:6, 7:6(2) a 6:1 nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou (2.) a ukončila její letošní třináctizápasovou neporazitelnost. Duel se přitom pro rodačku z Ivančic nevyvíjel vůbec dobře, s vítězkou lednového Australian Open prohrávala už 0:6 a 1:3. Poté se ale Krejčíková přeci jen dostala do tempa, vynutila si tiebreak a následně i rozhodující set. V tom už i s podporou fanoušků v zádech na centrálním kurtu dominovala. Běloruskou ranařku porazila na třetí pokus vůbec poprvé. O finále si ve Spojených arabských emirátech zahraje v pátek s Američankou Jessicou Pegulaovou (3.), které vinou svalového problému nenastoupila do čtvrtfinále Karolína Muchová.
0:1
0:0
skreč 1
Zápas se nakonec bohužel neodehraje. Krátce před jeho startem Karolína Muchová oznámila, že z turnaje odstupuje kvůli svalovým potížím. Jessica Pegulaová tak postupuje do semifinále.