0:2
6:70
1:6
Také čtvrté české vystoupení na Roland-Garros končí vítězně. Petra Kvitová sice do utkání nevstoupila úplně šťastně a s dobře podávající Annou Bondárovou prohrávala 2:5, od té doby se však rozjela a ve zbytku zápasu povolila Maďarce již jen dva gemy. Na přelomu obou setů dosáhla na impozantní sérii 17 vyhraných výměn a snad aby to nebylo až tak bez zápletky, přetahovala se se soupeřkou teprve v poslední hře, kdy potřebovala na postup pět mečbolů.
Další soupeřkou nejzkušenější české tenistky bude Ruska s australským pasem Daria Savilleová, známější pod dívčím příjmením Gavrilovová (WTA 127.), která smetla na úvod turnaje Valentini Grammatikopoulovou 6:1, 6:2.
2:1
1:6
6:2
6:3
Diane Parryová se ve druhém kole utká s Osoriovou.
1:2
7:64
5:7
1:6
Z mé strany je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera!
2:1
4:6
7:61
6:2
Kučová bola veľmi blízko k víťazstvu, keď nevyužila jeden mečbal na podaní Schmiedlovej, potom ani nezvládla zápas ukončiť na podaní a tým si prakticky prehrala zápas. Schmiedlová sa chytila šance, tajbrejk ovládla jasným spôsobom a v treťom sete na kurte dominovala, mohla si dovoliť aj jedno stratené podanie. Videli sme zaujímavý zápas s množstvom zvratov, z postupu sa nakoniec teší mladšia z dvojice slovenských tenistiek a v druhom kole budeme Schmiedlovej držať palce proti tenistke z Čiernej Hory Danke Koviničovej. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa pri ďalších tenisových online prenosoch!