3:2
1:6
2:6
7:5
7:60
6:2
Kevin Anderson ovládl první i druhý set, ve třetím i čtvrtém to měl po brzkém brejku slibně rozehrané, jenže koncovky posledních dvou setů zvládl lépe Diego Sebastian Schwartzman, který utekl hrobníkovi z lopaty a v rozhodujícím pátém setu dovršil svůj úžasný comeback. Argentinský tenista postupuje do čtvrtfinále Roland-Garros po setech 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 a 6:2. Kevin Anderson na Grand Slamech vypadl pojedenácté ze dvanácti účastí v osmifinále. Kletba.
3:0
6:3
6:2
7:64
Rafael Nadal potvrdil i dnes roli velkého favorita a nedovolil v osmifinálovém zápase Němci Martererovi ani set!

Úvod se ale španělskému hráči příliš nevyvedl. Ztratil hned úvodní gem na servisu, ale velmi rychle celou sadu otočil ve svůj prospěch. Druhá sada byla zcela v režii desetinásobného vítěze French Open. Ve třetím setu měl Marterer k dispozici brejk, ten ale při svém servisu nepotvrdil a tak musel rozhodnout až tiebreak, který zvládl lépe výrazně zkušenější tenista.

Ve čtvrtfinále se Rafael Nadal utká s Diegem Schwartzmanem, který dokázal otočit duel z 0:2 na sety s Kevinem Andersonem.
3:2
6:4
6:1
3:6
6:74
6:3
Marin Čilić vyhrál první a zcela ovládl druhý set, který Fabio Fognini vinou poraněného kotníku na levé noze vypustil. Sám chorvatský tenista nevěděl, zda je jeho soupeř v pořádku, kvůli čemuž se přestal koncentrovat. Italský hráč toho dokonale využil a třetí i čtvrtý set po dramatické koncovce vyhrál. Druhý dnešní comeback a velký obrat se ale nekonal, Marin Čilić se včas vzpamatoval a nakonec postoupil do čtvrtfinále turnaje po setech 6:4, 6:1, 3:6, 6:7 a 6:3.
0:3
4:6
4:6
4:6
Juan Martín Del Potro v souboji útočných mohykánů dokázal v každém setu vzít Johnu Isnerovi jednou jeho podání a díky výhře třikrát 6:4 se probojoval do čtvrtfinále, v němž se utká s vítězem utkání Čilič – Fognini, kde zatím má výrazně blíže k triumfu chorvatský tenista, jenž vede 2:1 na sety a 6:5 ve čtvrtém.