Kroměříž – Táborsko 0:2 (kon.) | Dukla Praha – Sparta B 6:0 (kon.) | Líšeň – Chrudim 1:2 (kon.)
Vlašim – Brno 2:2 (kon.) | Žižkov – Prostějov 0:2 (kon.) | Příbram – Vyškov 2:0 (kon.)
Olomouc B – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Opava – Jihlava 4:1 (kon.)
koniec
FK Viktoria Žižkov
0:2 (0:0)
1. SK Prostějov
cz Sobota 25.05.2024, 17:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Chance Národní Liga (CZ) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemnou sobotu u sledování posledního kola letošní FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY! Žižkovští dnes ročník zakončí domácím soubojem s Prostějovem.
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV (8. místo)
    29 Z, 11–6–12, 44:49 (-5), 39 bodů

    Mise splněna, Viktorka je zachráněna. Svěřenci trenéra Marka Nikla už před startem dnešního programu ví, že se i na podzim bude v Seifertově ulici hrát druholigový fotbal. Definitivní jistotu jim dodalo víkendové těsné vítězství 2:1 na hřišti Jihlavy, které svými góly řídili záložníci David Sixta a kapitán Milan Jirásek.

    Úspěch na Vysočině je ovšem jen střípkem v daleko větší mozaice úctyhodných výsledků, kterých pražský celek dosahoval během jarní části soutěže. Žižkovští od března prohráli jen třikrát, zaznamenali cenné skalpy Vyškova či Vlašimi a o bod obrali i rezervu Sigmy. Rozloučí se dnes s náročnou sezónou výhrou?

    Poslední výsledky Viktorie
    19. 5.: Jihlava – Žižkov 1:2
    12. 5.: Žižkov – Varnsdorf 1:1
    8. 5.: Brno – Žižkov 0:2

    Nejlepší střelci Viktorie
    Augusto BATIOJA – 27 Z, 6 branek
    David SIXTA – 27 Z, 6 branek
    Václav PROŠEK – 17 Z, 6 branek
     
    1. SK PROSTĚJOV (14. místo)
    29 Z, 10–4–15, 40:52 (-12), 34 bodů

    Blízko k setrvání na druhém patře české fotbalové pyramidy mají po posledním kole také hosté, kteří krom výhry 3:1 nad Opavou mohli oslavovat také porážku Příbrami ve Varnsdorfu. Tato souhra výsledků je totiž vysunula ven ze sestupového pásma, kam místo nich zaplul právě zelenočerný klub Jaroslava Starky.

    Prostějov se tak může udržet v soutěži i v případě, že dnes z Žižkova odjede s prázdnou. Středočeši, kteří na něj mají dvoubodovou ztrátu, totiž musí bezpodmínečně vyhrát nad Vyškovem. V jakémkoliv jiném případě může na Hané začít bouchat šampaňské, a to naprosto nezávisle na konečném skóre pod vysílačem.

    Poslední výsledky Prostějova
    19. 5.: Prostějov – Opava 3:1
    12. 5.: Dukla Praha – Prostějov 3:2
    8. 5.: Prostějov – Příbram 2:1

    Nejlepší střelci Prostějova
    Tomáš MALEC – 28 Z, 9 branek
    Petr JAROŇ – 27 Z, 6 branek
    R. Bartolomeu, J. Harušťák – 3 branky
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Dnešní soupeři na sebe poprvé v tomto ročníku narazili hned v prvním kole, přičemž z vítězství se tehdy radovali Prostějovští. Žižkov šel sice v Olomouci do vedení už po necelé čtvrthodině díky trefě Proška, obrat pak ovšem zařídili Bartolomeu a Elbel. Pražané mohli bodové ztráty litovat o to víc, že měli v zápase střeleckou převahu, nicméně většina jejich pokusů zamířila mimo tři tyče.

    22. 7. 2023: Prostějov – Žižkov 2:1 (1:1)

    Branky: 37. Bartolomeu, 88. Elbel – 13. Prošek.

    Žluté karty: 52. Spáčil (PRO), 72. Elbel (PRO), 81. Koudelka (PRO), 86. Bolf (PRO) – 46. Petrák (ZIZ), 48. Muleme (ZIZ).

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 6:8.

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bolf, Schaffartzik, Spáčil, Elbel – Slaměna (70. Malec), Habusta – Bartolomeu, Koudelka (85. Macháček), Zapletal (70. Cienciala) – Silný (70. Moučka).
    Připraveni: Krynskyi – Bartoš, Zelenka.
    Hlavní trenér: Michal Šmarda.

    FK Viktoria Žižkov: Kotek – Richter, Březina, Tregler – Petrák – Řezáč, Prošek (58. Voltr), Rosa (58. Hönig), Jirásek (78. Sixta), Muleme (88. Štrombach) – Batioja (89. Finěk).
    Připraveni: Řezanina – Kozojed.
    Hlavní trenér: Michal Horňák.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání byl jmenován Karel Rouček, který platí za jednoho z nejtalentovanějších mladých českých sudí a v této sezóně sbíral první starty v nejvyšší soutěži. Na stranách mu bude mít k dispozici asistenty Radka Kotíka a Radima Dreslera.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, tentokrát už přímo ze zamračeného Žižkova. Stadion v Seifertově ulici se pomalu ale jistě probouzí k životu, za chvilku vám poskytneme dnešní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Bajza – Řezáč, M. Richter, Broukal, Klusák – Petrák, Jirásek (C) – F. Ret, Sixta, Muleme – Toula.
    Náhradníci: Kotek – Kozojed, Tregler, T. Ret, Rosa, Hönig, Batioja.
    Trenér: Marek Nikl.

    1. SK Prostějov: Mucha – Bartolomeu, Štěrba, Zapletal, Harušťák – Habusta – R. Látal, Koudelka (C), Šimek, J. Matoušek II – Malec.
    Náhradníci: Vejmola – Rudzan, Slaměna, Matocha, P. Jaroň, Jamiu, M. Mach.
    Trenér: Radim Kučera.

    Rozhodčí: Rouček – Kotík, Dresler.
     
    Doufal jsem, že se tomu vyhneme, ale bohužel: na Žižkově začalo pršet, zatím celkem slabě, a k tomu občas zahřmí. Doufejme, že nám fotbaloví bozi co nejdříve nadělí trochu příznivější podmínky.
     
    Předzápasová rozcvička na vlhkém trávníku se pomalu chýlí ke konci. Za zmínku stojí fakt, že debut v áčku Viktorie si dnes odbude Filip Ret, jeho bratr Tomáš pak bude připravený zasáhnout do akce ze střídačky.
     
    Oba týmy se vrací na hrací plochu, domácí v tradičních červenobílých dresech a hosté ve své svítivě zelené sadě. Start duelu se nezadržitelně blíží.
     
    Výkop obstará Žižkov, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Broukalův bleskový nákop přes pravé křídlo zblokoval Bartolomeu, Viktoria tak hned v úvodních sekundách získala vhazování na polovině soupeřů.
     
    2
    Na míči jsou zatím výhradně Viktoriáni, kterým se nicméně nedaří zlomit připravenou hostující obranu. Dění se tak zaseklo na středu pole.
     
    3
    Richter ubránil skákající míč před vysunutým Matouškem a včas jej zahrál do bezpečí na Bajzu, který neztrácel čas a odkopl jej pryč od branky.
     
    4
    Úvod souboje okoření nadějná domácí standardka, Řezáč byl faulován těsně před hranicí pokutového území. To by pro Pražany mohlo být slibné.
     
    5
    V hostujícím vápně byla k vidění trochu chaotická situace, ze které ovšem větší šance nevypramenila. Neposedný balón včas zkrotil Mucha.
     
    6
    Viktoria zvolila další malou domů, do kombinace se tak zapojuje i Bajza. Prostějovští znepříjemňují domácím hráčům život hodně aktivním pressem.
     
    7
    Koudelka se po odpískání faulu poměrně rychle zvedl z trávníku, volný kop pro hosty na středové lajně.
     
    8
    Hanáci si ze svého prvního pořádného ofenzivního tažení vybojovali roh, k praporku míří Bartolomeu.
     
    9
    Pro hosty přichází nepříjemné zprávy od Litavky, kde se Příbram rychle ujala vedení. Připomeňme jen, že aby se Prostějov udržel ve druhé nejvyšší soutěži, musí zde dnes aspoň remizovat a Středočeši současně nemohou porazit Vyškov o více než dva góly.
     
    10
    Tohle nevypadalo ani trochu zle! Klusák během rychlého výpadu narýsoval pas z křídla před vápno, odkud následně jeden z jeho spoluhráčů prověřil připraveného Muchu tvrdou ranou!
     
    11
    Domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Toula se prodral do šestnáctky a pokusil se vypálit, jenže kvůli dotěrnému Látalovi nedokázal zamířit přesně.
     
    13
    Toula nyní na křídle vyhlížel dlouhý balón, znovu na něj byl nalepený Látal. Prostějovu ovšem tentokrát usnadnil situaci postranní sudí, Žižkov byl v ofsajdu.
     
    14
    Petrákovu nepromyšlenou dlouhou přihrávku před středovým kruhem zachytil Zapletal. Ten obratem nastartoval protiútok pasem na Matouška.
     
    15
    Hanáci se ovšem zatím v ofenzivě trápí, defenzíva Viktorie je ani tentokrát nepustila k Bajzovi.
     
    16
    Debutující Ret si u zadní tyče počíhal na přetažený centr, po kterém nicméně zakončil těsně vedle svatyně. Podle všeho byl navíc v postavení mimo hru.
     
    17
    Látalovi se otevřela levá strana hřiště, jenže jeho vzdušný balón před Bajzu následně dosedl jen na kopačku jednoho z připravených zadáků Žižkova.
     
    18
    Sledujeme aktivní a čím dál tím fyzičtější podívanou. Koudelka si na své polovině hřiště vynutil faul, někdo z domácích jej ve snaze získat míč zatáhl za dres.
     
    19
    Rozhodčí nyní zastavuje hru kvůli Toulovi, který v bolestech klečí na pažitu. Doufejme, že bude v pořádku, a atraktivní boj pod vysílačem bude brzy pokračovat.
     
    20
    Filip Ret je ve svém prvním zápase v žižkovském A-týmu při chuti! Míč se po rohovém kopu odrazil k němu, přičemž jeho následná rána zpoza vápna padajícího Muchu pořádně potrápila!
     
    22
    Nyní útočí pro změnu Prostějov. Muleme u postranní čáry zahradil cestu Látalovi a vysunul míč do zámezí, hosté tak budou po krátké pauze vhazovat.
     
    24
    Strážce domácí brány Bajza ani tentokrát moc práce neměl, s rozehrávkou si nyní dává načas.
     
    25
    Teď už gólman Viktorie přeci jen zasáhnout musel. Matoušek vzal věci do svých rukou a z levého křídla nasměroval míč přesně do jeho náručí.
     
    26
    Klusák se pokusil pěkným dlouhým míčem připravit šanci pro Reta, který ale na hraně hostujícího vápna uklouzl. Ztracený míč rychle shrábla obrana.
     
    27
    Žižkovští rozvážně kombinují na své straně hřiště, dopředu se momentálně ani trochu neženou.
     
    28
    Míč po hlavičkovém souboji Klusáka a Látala pozdravil diváky v ochozech. Sudí situaci posoudil ve prospěch domácích, kteří vhazují u prostějovské šestnáctky.
     
    29
    Vysunutý Muleme v pokutovém území číhal na skákající míč, který k němu mířil zprava, ale Mucha měl celou situaci přečtenou a balón bleskově lapil.
     
    30
    Hru teď doprovází nepřesnosti, sledujeme trochu méně atraktivní pasáž duelu. Na tribunách nicméně stále panuje kvalitní atmosféra, jak je zde zvykem.
     
    32
    Utkání v Opavě bylo přerušeno kvůli bouřce. Podobné problémy nějakou dobu před zápasem hrozily i tady, počasí se ale díky bohu umoudřilo. Už neprší.
     
    33
    Pojďme se nicméně znovu zaměřit na to, co se děje na hřišti. Ret po souhře s dvěma spoluhráči na křídle výrazně přestřelil prostějovskou svatyni.
     
    34
    Látal, dnes zatím asi nejvýraznější borec v zeleném dresu, se seč mohl snažil zkrotit přetažený pas. Neúspěšně. Bajza bude odkopávat od své brány.
     
    35
    Toula si neporadil s přihrávkou, která mu na hranici vápna špatně sedla na kopačku. Odražený balón pak jeden z protihráčů bez váhání uklidil do zámezí.
     
    36
    Ret se dral do šestnáctky s až příliš velkou vervou a povalil bránícího Zapletala, rozhodčí přerušuje.
     
    37
    Pěkná rychlá akce Prostějova vyhořela kvůli špatnému pasu před Bajzovu svatyni, který zachytil protihráč. Velká škoda, tohle vypadalo velmi slibně.
     
    38
    Harušťák si pohlídal Toulu a nepustil jej před sebe, čímž umožnil Muchovi zachytit ujíždějící míč.
     
    39
    První poločas se pomalu chýlí ke konci. Hanácký gólman míč rozehrál nakrátko, jeho spoluhráči tak svůj další útok zakládají z hloubi vlastní části hřiště.
     
    41
    Ochozy v Seifertově ulici najednou ztichly, Koudelka se totiž zničehonic dostal do velké šance! Do dráhy jeho střely z hranice vápna se ale na poslední chvíli postavil Klusák, a zakončení tak vede "jen" k rohovému kopu!
     
    42
    Hanáci to se záchranou ve druhé lize evidentně myslí vážně a teď tlačí na domácí svatyni! Bajza krátce po rohu čelil nepříjemné prudké ráně, kterou vyrazil vysoko nad sebe!
     
    43
    Viktoria zlomila hostující nápor a Muleme po křídle odtáhl hru pryč od své svatyně. Jeho následný pas na nabíhajícího Toulu adresáta nenašel.
     
    44
    Zpoza mračen na konci úvodního dějství vykoukly první paprsky slunce. za malý moment začne nastavení.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jen minutu.
     
    45+1
    Hosté budou zahrávat volný kop na své polovině, moc zajímavého toho nejspíš už neuvidíme.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    První poločas je minulostí, Viktoria zatím hraje s Prostějovem nerozhodně 0:0. Domácí po většinu dějství naplňovali papírové předpoklady a byli na hřišti aktivnějším týmem, hosté ovšem nezůstávali příliš pozadu a vypracovali si několik slibných šancí. Pod Žižkovským vysílačem je to stále otevřené, nechme se překvapit, co přinese druhá část.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Seifertově ulici byl zahájen druhý poločas. Ani jeden tým během pauzy nesáhl ke změnám v sestavě, na hřišti tak jsou stejné jedenáctky jako dosud.
     
    47
    Látal měl na kopačce první gól utkání! Hostující borec dostal až moc prostoru na pravé straně a volnost přetavil v prudkou dělovku, kterou byl Bajza v pádu nucen vystrčit za svou bránu!
     
    48
    Žižkovští jsou stále pod tlakem, po ubránění jednoho rohového kopu budou nyní čelit dalšímu.
     
    49
    Prostějovský nápor ukončila nepovedená hlavička, následný protiútok Viktorie zase ofsajd.
     
    51
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hanáčtí fanoušci jsou na nohou, tenhle gól je dost možná udrží ve druhé nejvyšší soutěži! Pod důležitou trefu se podepisuje JAKUB MATOUŠEK, který se prodral skrz domácí obranu až do vápna a z prostoru u penaltového puntíku překonal Bajzu velmi jednoduchým zakončením – 0:1!
     
    53
    Poprvé se dnes žlutilo, po krkolomném souboji u postranní čáry kartu vidí Michal Řezáč (ZIZ).
     
    54
    Atmosféra houstne, v podobném místě byl nyní odpískán faul pro změnu proti Prostějovu. Viktoria tak má šanci zklidnit hru a eventuelně zaútočit.
     
    55
    Řezáčův centr vyšel vniveč, hostující zadáci si padající míč pohlídali a zneškodnili ho.
     
    56
    Hanáci si teď za žádných okolností nemohou dovolit náskok ztratit. Příbram totiž po proměněné penaltě vede doma nad Vyškovem 2:0, a pokud tak Žižkov vyrovná, na druhém patře pyramidy se zachrání právě on.
     
    57
    Domácím se stále nedaří navázat na povedený první poločas, teď je to z její strany slabé. Toula chtěl krátkou přihrávkou připravit střelu pro volného Sixtu, jenže jeho pomalý pas ke spoluhráči ani nedoputoval.
     
    58
    Hostující náskok mohl po pěkné souhře pojistit Šimek, ale Bajza si jeho střelu na levou tyč pohlídal a sebevědomě jí vysunul za bránu!
     
    59
    Následný rohový kop neutralizoval znovu Bajza, který v nepřehledném chumlu nataženou rukou odstrčil balón pryč od své brány. Sudí pak přerušil.
     
    60
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Filip Ret, přichází Augusto Batioja,
    ze hřiště odchází Michal Řezáč, přichází Jan Kozojed.
     
    61
    Hra se po delší době přelila na prostějovskou stranu, Viktoria se snaží něco vymyslet na křídle.
     
    62
    Sixtův krátký centr byl odhlavičkován mimo nebezpečí. Žižkovští se od pauzy v útoku trápí.
     
    63
    Ne ne, domácím to stále nelepí. Skákající míč po špatné přihrávce skončil až za Muchou, který tak bude za malý moment odkopávat od své brány.
     
    65
    Tady nebylo o čem. Jaroslav Harušťák (PRO) vidí žlutou kartu za takřka hokejový bodyček na Mulemeho.
     
    66
    Uff, tohle vůbec nevypadalo příjemně. Malec se na středu hřiště srazil s Richterem, na první pohled šlo o kontakt hlava – rameno. Rozhodčí zastavuje hru, doufejme, že hostující borec bude v pořádku.
     
    67
    Postupující Bartolomeu se na křídle nenechal jen tak obrat o míč a vybojoval pro hosty vhazování.
     
    68
    Bajzův dlouhý nákop vyšel vniveč. Na pravé straně se snažili něco vymyslet Batioja a Kozojed, balón ovšem nakonec jejich přičiněním skončil v zámezí.
     
    70
    Viktoria se drží na balónu. Jirásek dlouhý volný kop zahrál přímo do ohně, nepřehlednou situaci ve vápně pak ovšem zvládli lépe bránící borci Prostějova.
     
    71
    Matoušek si za středovou čarou pomohl faulem, domácí mají další šanci přejít do útoku.
     
    72
    Žižkovu v útoku stále něco chybí, hanácká obrana působí naprosto neprostupným dojmem. Muchu teď neohrozil ani před vápnem aktivní Batioja.
     
    73
    Hosty už dělí necelých osmnáct minut (plus nastavení) od záchrany ve druhé nejvyšší soutěži. Příbram nicméně stále vede 2:0, a Prostějov si tak v žádném případě nemůže dovolit žižkovské hráče vyrovnat.
     
    74
    Dlouhý zblokovaný míč znamená další rohový kop pro domácí, k praporku pomalu míří Jirásek.
     
    75
    Sixta se zuby nehty dral před Muchu, jenže přitom srazil na pažit Habustu. Sudí tak odpískal faul.
     
    76
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Adam Petrák, přichází Bernardo Rosa.
     
    78
    Několik domácích fanoušků už bylo na nohou, znovu z toho ale nakonec nic nebylo. Padající míč, nejspíš určený pro Toulu, totiž bez obtíží zachytil Mucha.
     
    79
    Zapletal se pomalu zvedá z trávníku, Hanáci budou zahrávat volný kop od středové lajny.
     
    80
    Příznivci Žižkova se teď zvedli ze sedaček z naprosto jiného důvodu, vykolejili je totiž slepené fauly domácích. Rozhodčí vytahuje dvě žluté karty, jednu pro Bernarda Rosu a druhou pro Davida Klusáka (oba ZIZ).
     
    81
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Petr Jaroň,
    ze hřiště odchází Samuel Šimek, přichází Patrik Slaměna.
     
    82
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Adam Toula, přichází Michael Hönig,
    ze hřiště odchází David Klusák, přichází Tomáš Ret.
     
    83
    Uvidíme ještě minimálně jeden rohový kop, o jehož exekuci se znovu postará Milan Jirásek.
     
    84
    Záchranu chtěl na poslední chvíli hostům zhatit Rosa, jehož střelu z velmi ostrého úhlu ale připravený Mucha schoval do svého náručí. Pěkný zákrok.
     
    85
    Rosa chtěl dlouhým vzdušným balónem vyslat do brejku Batioju, jenže míč hlavou vystihl Harušťák.
     
    86
    Znovu Rosa, znovu na Batioju, tentokrát ale hned několik metrů vedle. Hanáci budou vhazovat.
     
    86
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází Ondřej Rudzan.
     
    87
    Prostějov má setrvání ve druhé lize na dosah ruky, Viktoria mu ho ale nechce nechat zadarmo. Rosův centr bránící Habusta odvrátil na rohový kop.
     
    88
    Další roh Žižkova, Kozojedovu přihrávku na střed vápna tentokrát zblokoval Bartolomeu. Hosté jsou pod tlakem, jejich fanoušci musí být hodně nervózní.
     
    89
    Slaměna sice na křídle Sixtu odzbrojil, ale jen za cenu dalšího rohového kopu pro domácí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Mach a Matocha se v zámezí připravují naskočit do hry. Naprosto nekompromisní nápor Viktorie tak zřejmě přetne poslední střídání Hanáků.
     
    90+2
    Bajza už poněkolikáté dlouhým nákopem vrací hru až těsně před prostějovské vápno. To je drama!
     
    90+3
    Hönig měl na kopačce vyrovnání, střela z voleje mu ale ani trochu nevyšla a míč zaletěl výrazně vedle! Tohle už pro hosty vypadá slibně!
     
    90+3
    Filip Mucha (PRO) si s následnou rozehrávkou pochopitelně dal načas, za což dostává žlutou kartu.
     
    90+5
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Máme hotovo, Hanáci zůstávají ve druhé lize a Příbram putuje o patro níž! Krátce po sporném souboji v hostujícím vápně, po kterém zůstal na trávníku ležet Rosa, byl k vidění bleskový brejk Prostějova, jenž naprosto přesně zakončil PETR JAROŇ a odšpuntoval enormní radost ve svém táboře! Sečteno, podtrženo – 0:2!
     
    90+6
    Viktoria si ještě zapisuje další dvě žluté karty, které dostali Pavol Bajza a Michael Hönig (oba ZIZ).
     
    90+7
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov:
    ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Marek Matocha,
    ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Marek Mach.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %. Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:6.
     
    Seifertova ulice hlásí dohráno! Žižkovští povedené jaro zakončují dvougólovou prohrou s Prostějovem, který tak stejně jako domácí zůstává ve druhé lize. Domácí sice měli v prvním poločase jasnou převahu, vstup do toho druhého jim ale nevyšel a po Matouškově gólu nedokázali překonat trápení v útoku. Vítězství Hanáků tak pak jen v závěru potvrdil Jaroň.
     
    Domácí sice prohráli, se svým kotlem ale tak jako tak oslavují. Připomeňme jen, že na úkor Prostějova dnes do nižší soutěže spadla Příbram, nedávno ještě zavedená (a kontroverzní) prvoligová značka.
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 080 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:05:12)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 51. J. Matoušek II, 90+5. P. Jaroň

    Karty:   53. Řezáč (ZIZ), 80. Rosa (ZIZ), 80. Klusák (ZIZ), 90+6. Bajza (ZIZ), 90+6. Hönig (ZIZ) – 65. Harušťák (PRO), 90+3. Mucha (PRO)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:6.
    FK Viktoria Žižkov: Bajza – Řezáč (60. Kozojed), M. Richter, Broukal, Klusák (82. T. Ret) – Petrák (76. Rosa), Jirásek (C) – F. Ret (60. Batioja), Sixta, Muleme – Toula (82. Hönig).
    Náhradníci: Kotek – Tregler.

    Tréner: Marek Nikl.

    1. SK Prostějov: Mucha – Bartolomeu (90+7. M. Mach), Štěrba, Zapletal (86. Rudzan), Harušťák – Habusta – R. Látal, Koudelka (C) (90+7. Matocha), Šimek (81. Slaměna), J. Matoušek II (81. P. Jaroň) – Malec.
    Náhradníci: Vejmola – Jamiu.

    Tréner: Radim Kučera.

    Rozhodca: Rouček – Kotík, Dresler.

    Diváci: 1 080.