Č. Budějovice – Bohemians 2:1 (kon.) | Jablonec – Karviná 3:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:0 (kon.)
koniec
FK Jablonec
3:2 (1:1)
MFK Karviná
cz Sobota 04.05.2024, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA - Skupina o udržení • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky, nadstavbová část FORTUNA:LIGY začíná! V nepopulární skupině o záchranu bude Karviná bojovat na půdě Jablonce.
     
    FK JABLONEC

    Pro Severočechy bude letošní ročník zklamáním, ambiciózní celek kouče Látala musí v nejvyšší soutěži bojovat o holý život. Situaci ale drží plně ve svých rukách. Z dvanáctého místa má na čtrnáctou Karvinou, která by aktuálně sklouzla do baráže, pětibodový náskok. Do důležitého vzájemného střetnutí navíc jde s výhodou domácího prostředí. Velkým vykřičníkem pro Jablonec ovšem je téměř už dvouměsíční čekání na výhru.
     
    MFK KARVINÁ

    Karvinští se vrátili do nejvyšší soutěže a následující týdny ukážou, zda to nebude jen roční anabáze. Spodek tabulky je velmi nabitý, Slezané drží jen bod náskok na poslední místo, zároveň jsou však na tříbodový dohled bezpečné třinácté příčce. Na karvinské straně je aktuální forma, v závěru základní části padli jen jednou z posledních šesti duelů. Strašit je naopak může historie výjezdů do Jablonce, kde v prvoligové historii ještě nikdy nevyhráli a pouze jednou remizovali!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Fendrich – F. Souček, Tekijaški, Hurtado – Černák, Hübschman (C), Hollý, Polidar – Čanturišvili, Drchal, Pleštil.
    Náhradníci: Kotlín – Štěpánek, Houska, Kanakimana, D. Souček, Nebyla, Náprstek, Martinec, Alégué.
    Trenér: Látal

    MFK Karviná: Holec – Svozil, Bergqvist, Fleišman – Mikuš, Boháč, Moses, Budínský (C), Ražnatović – Regáli, Ezeh.
    Náhradníci: Ciupa – Ayaosi, D. Žák, Doležal, Raspopović, Bederka, Akinyemi, Čavoš, Čurma, Memić.
    Trenér: Vlk

    Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Žurovec.
     
    Jabloneckým divákům se dnes naskytne netradiční pohled na bránu svého týmu. Vůbec poprvé v letošní ligové sezóně se mezi tyče postaví Vilém Fendrich, jinak neochvějná jednička Jan Hanuš si totiž odpykává karetní trest. Hanušovi se mimochodem vůbec nepovedl závěr minulého duelu, kdy v nastaveném čase chybou v rozehrávce naservíroval Mladé Boleslavi vyrovnání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se chopili hosté ze Slezska. Dominik Holec poslal dlouhý míč dopředu na Ezeha, který v hlavičkovém souboji prodal svoji výšku. Karviná se usazuje na útočné polovině.
     
    2
    Aktivní Karvinský nástup! Jiří Fleišman nepotřeboval moc prostoru, přesto dokázal z pravé strany kvalitně odcentrovat. S Ezehem měl pak plné ruce práce bránící Filip Souček.
     
    3
    Václav Drchal velmi chytře procedil mezi nohama protihráče přihrávku po pravém křídle, za kterou se snažil dostat Matěj Polidar. Hosté první zajímavější kombinaci soupeře přečkali bez úhony.
     
    4
    Míč spadl na ruku Davidu Mosesovi, balon pro Severočechy.
     
    5
    Následnou standardku rozehrál Michal Černák načechraným centrem do vápna. Karvinská defenziva odvrátila balon za pokutové území, kde se ještě o hodně těžký volej pokusil Dominik Hollý. Brankář Holec sledoval, jak míč míří do zámezí.
     
    6
    Jaroslav Svozil dobře přečetl situaci, vystoupil a bez potíží odehrál Černákův nákop.
     
    8
    Na zemi zůstal po srážce v souboji ležet Vachtang Čanturišvili. Matěj Polidar přesto rychle vzal balon a bez okolků rozehrál standardku.
     
    9
    Dlouhý aut Polidara odvrácen na roh.
     
    10
    Rozehrávky rohového kopu se chopil taktéž Matěj Polidar. Na přední tyč si dobře naběhl Haiderson Hurtado, který Polidarův centr hlavou prodloužil až ke druhé tyči. Tam už si sbíhal jablonecký hráč, k zakončení se ovšem přes soupeře nepropracoval.
    10. Domácí v šanci, hlavička Drchala šla ale nad bránu
     
    10
    Karvinský Jaroslav Svozil přiostřil hru ve středu pole a za svůj zákrok dostává žlutý trest.
     
    11
    Jablonečtí posléze rozehráli standardní situaci zajímavým signálem, na jehož konci se za sklepnutým míčem tlačil Václav Drchal. Ve velice těsním obležení protihráči se mu karvinskou bránu ohrozit nepodařilo.
     
    12
    Vachtang Čanturišvili na pravé straně nejprve lehce zpomalil hru, aby následně vyslal povedený centr ke vzdálenější tyči. Nabíhající Michal Černák na balon stihl dosáhnout, jeho levačka ale nebyla přesná.
     
    13
    V souboji dvou hráčů s číslem 2 na zádech šel Hurtado hned dvakrát hodně riskantně proti Mosesovi. Nakonec ho těsně za hranou šestnáctky fauloval a Karviná má k dispozici zajímavou standardku. Je to ale spíš na centr, zahrává se z ostrého úhlu.
     
    14
    Lukáš Budínský to možná překvapivě zkusil přímo na bránu, Vilém Fendrich jen zkontroloval, že balon míří bezpečně mimo tři tyče.
     
    15
    Slezané kombinují na útočné polovině.
     
    16
    Nemanja Tekijaški uklidil před Ražnatovićem míč do autu.
     
    17
    Vilém Fendrich si poprvé v letošní prvoligové sezóně výrazněji sáhl na balon, když se nenechal zaskočit stříleným centrem Sebastiana Boháče z levé strany hřiště.
     
    18
    Douglas Bergqvist se dostal do potíží v souboji s Polidarem a vzniklé kombinace hasil jen za cenu faulu! Jablonec má k dispozici standardku z velice lukrativní pozice, ze které už lze i kvalitně vystřelit.
     
    19
    Matěj Polidar to levačkou skutečně zkusil přímo na bránu. Karvinská zeď jeho střelu tečovala na rohový kop. Jeho rozehrávky se chopil znovu Polidar, Jaroslav Svozil vyhrál v krátkém časovém sledu hned dvojici soubojů a ulevil svému celku.
     
    20
    Dlouhý nákop Součka doskákal až do rukavic karvinského gólmana.
     
    21
    Haiderson Hurtado ve vápně položil ruku na rameno Luckyho Ezeha. V souboji ale nebyla nikterak vysoká intenzita, pád Nigerijce tedy jako penaltový vyhodnocen nebyl.
     
    23
    V Jablonci zatím sledujeme hodně vyrovnaný zápas. Ani jeden z týmů nehraje žádného zanďoura a hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    24
    Po dalším ze vzájemných střetů zůstávají na trávníků ležet Hurtado s Ezehem. Podle všeho budou v pořádku.
     
    25
    Lucky Ezeh hlavou přiťukl míč do běhu Martina Regáliho, kterému ovšem zakončení parádním vyběhnutím zneškodnil brankář Fendrich!
    25. Tutovku Regáliho zneškodnil Fendrich
     
    26
    Filip Souček se vůbec nepohodl s Polidarem a krátce po rozehrávce standardní situace tím daroval balon do držení Karviné. Ta rozehrává přes brankáře Holce.
     
    27
    Jiří Fleišman poslal svůj centr ze standardní situace z půlicího kruhu mimo dosah všech hráčů připravených v jabloneckém pokutovém území. Vilém Fendrich bude vykopávat.
     
    28
    Matěj Polidar za dohrávku Ezeha v oblasti poloviny hřiště inkasuje žlutou kartu.
     
    29
    Budínského centr nadělal v jablonecké šestnáctce menší zmatky, míč chvíli poskakoval mezi hráči. Pak ho pohotový Michal Černák odkopl do bezpečí.
     
    30
    Tvrdších zákroků přibývá, obětí dalšího z nich se stal domácí Černák.
     
    31
    A z následné standardky mohl Jablonec otevřít skóre! Nejprve se zdálo, že vysoký centr Polidara míří do míst, kde zrovna žádný ze spoluhráčů nebude. Do volného prostoru si ale skvěle odskočil Dominik Hollý, který měl na pravačce první gól. Míč ovšem vůbec netrefil podle svých představ a usměrnil ho mimo branku.
     
    32
    Hurtado před Regálim hlavou raději uklidil balon za autovou čáru.
     
    33
    David Moses efektní přihrávkou za nohou podpořil karvinskou akci po levém křídle, až do vápna se nicméně hosté tentokrát nedostali.
     
    34
    Po nedovoleném zákroku na Andriju Ražnatoviće bude míč patřit Karviné.
     
    35
    V posledních minutách sledujeme pasáž plnou nepřesností. Tak trošku i shodou náhod teď Karviná přišla k rohovému kopu.
     
    36
    Karviná právě vstřelila branku!
    Slezané jdou do vedení! Rozehrávky rohu z pravé strany se chopil Lukáš Budínský, jehož centr hlavou na přední tyči prodloužil jeden ze spoluhráčů. HAIDERSON HURTADO následně balon tečoval nešťastně do vlastní brány.
    36. Haiderson HURTADO - 0:1
     
    37
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Gólová stavidla se otevřela! Domácí okamžitě srovnávají skóre, když předvedli bleskovou akci takřka hned po rozehrávce. Matěj Polidar dlouhý nákop zleva výborně sklepl na střed, do střely z první se následně opřel VACHTANG ČANTURIŠVILI, jehož rána zaplula těsně nad zemí nechytatelně k tyči.
    37. Vachtang ČANTURIŠVILI - 1:1
     
    38
    A krátce po obdržené brance přichází další velká komplikace pro Karvinou. Na hřišti zůstává ležet brankář Holec, který bude muset podle všeho střídat.
     
    40
    Holec bohužel opustí hřiště na nosítkách.
     
    41
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Dominik Holec, přichází Jiří Ciupa.
     
    42
    Po vynucené pauze se znovu pokračuje ve hře, míč do hry uvádí právě nově příchozí Jiří Ciupa. Uvidíme, zda hostujícím celkem nucené střídání brankáře nějak neotřese.
     
    43
    Znovu se bude žlutit! Nemanja Tekijaški u postranní čáry sestřelil pronikajícího Luckyho Ezeha, který zatím svojí aktivitou páchá v jablonecké defenzivě nemalou neplechu.
     
    44
    Lukáš Budínský rozehrával další standardní situaci. Hodně nepřesvědčivě si teď počínal Vilém Fendrich, který nedokázal míč vyboxovat do bezpečí a Martin Regáli měl na noze zdánlivě už téměř jistý gól – skákavý míč totiž trefoval za už překonaným Fendrichem a v cestě mu stál pouze Hurtado na brankové čáře. Regáli ovšem svoji tutovku poslal jen do tyčky!
    44. Zaváhání Fendricha málem trestal Regáli, domácí zahránila tyčka
     
    45+1
    Václav Drchal si dělal prostor v souboji a nechtěně při tom zasáhl protihráče rukou do obličeje. Rozhodčí píská nedovolený zákrok.
     
    45+2
    Jablonečtí nechali ve vápně prostor neúnavnému Ezehovi, který si míč snažil prvním dotekem připravit na okamžitou střelu. Tělem proti němu výborně zahrál bránící Nemanja Tekijaški.
     
    45+3
    David Moses teď doslova zamotal hned trojici jabloneckých hráčů. Závěr poločasu patří spíše Karviné, která navzdory slepeným "pohromám" v podobě inkasovaného gólu a zranění Holce dál hraje s chutí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl vyrovnanou a zajímavou podívanou. Lehce nebezpečnějším týmem v pokutovém území byla Karviná, která šla také po smolném vlastním gólu Hurtada do vedení. Následně ovšem hosté utržili dvě těžké rány během dvou minut. Čanturišvili totiž hned po rozehrávce vyrovnal, načež se ještě zranila brankářská jednička Holec. Do druhého poločasu je vše otevřené.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Dominik Pleštil, přichází Jakub Martinec.
     
    47
    Jakub Martinec hned ukázal, proč ho pro druhý poločas trenér Látal poslal do hry. Vyhraným hlavičkovým soubojem a prodlouženým míčem mohl oslovit nabíhající Polidara, tomu přece jenom kus chyběl.
     
    48
    Po faulu Hollého ještě jablonecký kapitán Tomáš Hübschman z plných plic vyčinil svým spoluhráčům. Karviná bude zahrávat standardní situaci z dobré pozice pro centr.
     
    49
    Rozehrávky se chopil Lukáš Budínský, jablonecký brankář Fendrich si proti centru znovu nepočínal zrovna suverénně. Navíc ještě rukama nepříjemně zasáhl vlastního spoluhráče Martince.
     
    50
    Václav Drchal svým sprintovým náběhem možná překvapil bránícího Svozila, rozhodčí ho ovšem vysvobodil z nesnází odpískáním faulu.
     
    51
    Martin Regáli po Hollého ztrátě dobře udržel balon ve středu pole a Karviná zaútočila po levém křídle. Dominik Hollý pak napravil své zaváhání, když následný centr lízl hlavou do bezpečí.
     
    52
    Lukáš Budínský to zkusil levačkou zpoza vápna, přestřelil asi o metr. Střela ale šla nad středem branky, takže měl Fendrich situaci pod kontrolou.
     
    54
    Jakub Martinec nepříjemně trefen do zátylku, hrát budou Severočeši.
     
    55
    Teď byl Martinec pro změnu v roli faulujícího hráče, jeho zákrok poslal na zem Svozila.
     
    56
    Rajmund Mikuš nasměroval svůj centr pouze do Hollého, který se ho včas vydal napadat.
     
    57
    Úvod druhé půle se nese ve znamení nepříliš nebezpečných útoků. Stále ale platí, že se obě mužstva snaží hrát ofenzivně, což vzhledem k důležitosti utkání nejde považovat za samozřejmost.
     
    58
    Rajmund Mikuš už se teď dostal k centru z o poznání zajímavější pozice. Prudký míč, který mířil po zemi do malého vápna, odvrátil mimo nejnebezpečnější zónu Haiderson Hurtado.
     
    58
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Sebastián Nebyla.
     
    59
    Sebastián Nebyla se uvedl lehkým faulem ve střetu s Davidem Mosesem.
     
    59
    Haiderson Hurtado se dnes už poněkolikáté zblízka podíval na zoubek Luckymu Ezehovi. Tentokrát už si prohlíží žlutou kartu, navíc z toho je nebezpečná standardka pro hosty.
     
    60
    Karviná právě vstřelila branku!
    Šok na jablonecké Střelnici! JIŘÍ FLEIŠMAN rozehrál standardku z ostrého úhlu levačkou přímo na bránu a míč zakroutil do vzdálenějšího horního rohu! Brankář Fendrich jen překvapeně sledoval, jak se Karviná vrací do vedení.
    60. Jiří FLEIŠMAN - 1:2
     
    62
    Jablonec teď musí nutně zabrat, případná výhra Karviné by totiž hodně zamotala tabulku záchranářské skupiny a Severočeši by se pořádně namočili do sestupových starostí.
     
    63
    V souboji veteránů se střetli Tomáš Hübschman a Jiří Fleišman. Domácímu kapitánovi je odpískaný nedovolený zákrok.
     
    64
    Standardku rozehráli hosté signálem právě na Jiřího Fleišmana, ten míč připravil Budínskému, který okamžitě centroval. Před skákajícím Ezehem balon odklidil bránící hráč.
     
    66
    Jiří Fleišman se teď zdá být prakticky všude. Poté, co skóroval a dál řídil ofenzivní aktivitu svého týmu, se najednou objevil na opačném konci hřiště a zabránil jabloneckému rohu.
     
    67
    Hra je nyní hodně kouskovaná, což samozřejmě pod dekou hrajícímu Jablonci vůbec nevyhovuje. Severočeši ve druhém poločase vlastně ještě neohrozili karvinskou branku. Obecně platí, že brankář Jiří Ciupa po svém střídání vlastně ještě nemusel nic řešit.
     
    68
    Lucky Ezeh hrál rukou, míč zpátky do hry uvede stoper Hurtado.
     
    69
    Nemanja Tekijaški si tělem pokryl míč před napadajícím Ezehem. Balon dojel do autu, Vilém Fendrich bude vykopávat od své brány.
     
    70
    Rajmund Mikuš si výborně narazil s Lukášem Budínským, hra Karviné dnes opravdu baví. Ve vážnějším ohrožení branky pak Mikušovi zabránil včasný obranný zákrok Černáka.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 843 diváků.
     
    71
    Jablonci to nelepí, jako možná cesta ke zvratu se tedy nabízejí centry a obecně vysoké míče na Jakuba Martince, který se už vysunul na hrot sestavy. Slezané se ho ovšem nebojí zdvojovat a nenechávají mu ani centimetr prostoru na zbyt.
     
    72
    Výkop Fendricha.
     
    73
    David Moses místo balonu kopl do nohy Černáka. Výsledkem je míč pro domácí.
     
    74
    Jiří Ciupa vystoupil daleko z brány, zařval si a suverénně skryl Polidarův nákop do rukavic.
     
    75
    Vachtang Čanturišvili svůj centr z pravé strany příliš přetáhl, Černák na něj dosáhnout nemohl.
     
    75
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Tomáš Hübschman, přichází Matěj Náprstek,
    ze hřiště odchází Dominik Hollý, přichází Alexis Alégué.
     
    76
    Haiderson Hurtado zůstává sedět na hřišti, drží se někde v oblasti kotníku a rozhodčí dává najevo jabloneckým zdravotníkům, aby jej přišli ošetřit.
     
    77
    S Hurtadem to nevypadá příliš optimisticky, další komplikace pro domácí mužstvo.
     
    78
    Alexis Alégué se vydal na spanilou jízdu karvinskou obranou. Od autové čáry se dostal až do pokutového území, při jedné z kliček ale míč těsně vyjel z hřiště, což sudím neuniklo.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Haiderson Hurtado, přichází David Houska.

    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Momčilo Raspopović,
    ze hřiště odchází Lukáš Budínský, přichází Patrik Čavoš,
    ze hřiště odchází Martin Regáli, přichází Martin Doležal.
     
    80
    Na hřiště se přibližně na závěrečnou čtvrthodinu dostává i bývalý dlouholetý hráč Jablonce Martin Doležal. Místní diváci nezapomněli a vítají ho na hřišti velkým potleskem.
     
    81
    Douglas Bergqvist teď dost okatě přidržel za ruku agilního Náprstka, píšťalka rozhodčího nicméně zůstala němá. Stále platí, že domácí ve druhém poločase neohrozili branku.
     
    82
    Aktuální jabloneckou nepohodu demonstroval špatným zpracováním Vachtang Čanturišvili.
     
    82
    Matěj Polidar se vysunul do pokutového území, kde se dostal i hlavičce. Pozice to ale byla extrémně obtížná, Ciupa zasahovat nemusel.
     
    83
    Po krátkém ošetření jednoho z Karvinských uvádí Ciupa míč zpět do hry.
     
    84
    Hodně neortodoxní řešení teď zvolil Alexis Alégué, který se už dostal do pokutového území. Místo střely však ještě dloubl míč na Nebylu, který byl zády k bráně. Z nouze zkusil zakončit nůžkami, Jiří Ciupa mohl i teď zůstat v klidu.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Andrija Ražnatović, přichází Matej Čurma.
     
    86
    Už se zdálo, že domácí rychlou rozehrávkou standardky překvapili soupeře. Michal Černák už se hnal do vápna, rozhodčí ale k jablonecké nelibosti nechal exekuci opakovat. Sebastián Nebyla pak poslal svůj centr přímo do rukavic gólmana.
     
    87
    Slezané si mohli z rychlého brejku pojistit úspěch v zápase. Střílený centr Momčila Raspopoviće k úlevě Jablonce odvrátil Souček.
     
    87
    Balon se odrazil proti noze Mosese, ten zpoza šestnáctky netrefil ránu z voleje dobře.
     
    88
    Jakub Martinec v pokutovém území přebral Houskovu pobídku zády k bráně. Proti hrázi vyskládané z karvinských hráčů pak už nic vytvořit nedokázal.
     
    89
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Severočeši rozehrávali standardku z takřka ideálního místa pro centr. Chopil se toho Matěj Polidar, který levačkou poslal do pokutového území nadýchaný míč. JAKUB MARTINEC vyskočil ze všech nejvýše a naprosto přesně umístěnou hlavičkou nedal Ciupovi šanci.
    89. Jakub MARTINEC - 2:2
     
    90+1
    Jablonecké oslavy se trošku protáhly, znovu ve hře pokračujeme až teď – na počátku pětiminutového nastaveného času.
     
    90+2
    Jiří Fleišman se s tím nemazal a odpálil míč do nejdál od karvinské brány. Nemanja Tekijaški pak hlavou sklepl míč brankáři Fendrichovi, který rychle rozehrává.
     
    90+3
    Jakub Martinec znovu v akci, tentokrát hlavou prodlužoval balon za obrannou linii hostů. Míč ale dojel do zámezí, takže bude Jiří Ciupa vykopávat.
     
    90+4
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Daniel Souček).
     
    90+4
    Po Součkově faulu mohla Karviná pomýšlet na úder v samotném závěru, Jiří Fleišman rozehrával centrem do pokutového území. Vilém Fendrich si teď ovšem pro centr naprosto přesvědčivě došel.
     
    90+5
    Hned poté další standardka hostů, centr Fleišmana znovu odvrácen.
     
    90+5
    Na druhé straně vyrazil do brejku Alexis Alégué, jehož centr zastavil blokující hráč. Rozhodčí dokonce komunikoval s kolegou u VARu, zda se nejednalo o ruku v pokutovém území. Bude se ale pokračovat jen rohem.
    90+5. Za ruku Čurmy si Alégué penaltu nevymodlil
     
    90+6
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný závěr! Rohový kop rozehrál Filip Souček, míči udělil rotaci k bráně a těsně před Ciupou ho hlavou tečoval MATĚJ NÁPRSTEK!
    90+6. Matěj NÁPRSTEK - 3:2
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Úvod záchranářské skupiny naplno ukázal, jak krásný a krutý může fotbal být. Karviná byla ve druhém poločase dlouho lepším týmem a po výborné střele Fleišmana zaslouženě vedla. Domácí se trápili a měli jen minimum příležitostí. Pak ale přišel dvojí úder ze vzduchu – v 89. minutě srovnal Martinec a z poslední akce nastavení rozhodl další střídající hráč Náprstek.

    Svěřenci kouče Látala se tedy velkolepým obratem výrazně přiblížili udržení ligové příslušnosti. Slazené naopak na dnešní ztrátu budou možná po konci sezóny vzpomínat jako na fatální...

    Za zmínku také stojí jablonecká efektivita. Vítězný tým jen třikrát trefil prostor branky, vždy ovšem rozvlnil síť.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký víkend. (17:03:17)

    Ondřej Belák

    Góly: 37. Čanturišvili (Polidar), 89. Martinec (Polidar), 90+6. Náprstek (F. Souček) – 36. Hurtado (vla.), 60. Fleišman

    Karty:   28. Polidar (JAB), 43. Tekijaški (JAB), 59. Hurtado (JAB), 90+4. D. Souček (JAB) – 10. Svozil (KAR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:21.
    FK Jablonec: Fendrich – F. Souček, Tekijaški, Hurtado (79. Houska) – Černák, Hübschman (C) (75. Náprstek), Hollý (75. Alégué), Polidar – Čanturišvili, Drchal (58. Nebyla), Pleštil (46. Martinec).
    Náhradníci: Kotlín – Štěpánek, Kanakimana, D. Souček.

    Tréner: Látal

    MFK Karviná: Holec (41. Ciupa) – Svozil, Bergqvist, Fleišman – Mikuš (79. Raspopović), Boháč, Moses, Budínský (C) (79. Čavoš), Ražnatović (84. Čurma) – Regáli (79. Doležal), Ezeh.
    Náhradníci: Ayaosi, D. Žák, Bederka, Akinyemi, Memić.

    Tréner: Vlk

    Rozhodca: Machálek – Antoníček, Žurovec.

    Diváci: 1 843