Hr. Králové – Sparta Praha 1:3 (kon.) | Plzeň – Jablonec 3:2 (kon.) | Liberec – Slavia 2:3 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
3:2 (2:2)
FK Jablonec
cz Nedeľa 08.10.2023, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • Chance Liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny fotbalové fanoušky u textového přenosu jedenáctého kola, ve kterém Viktoria Plzeň přivítá v Doosan Aréně tým FK Jablonec.

    Viktoria Plzeň má aktuálně na svém kontě devatenáct bodů a je v závěsu za pražskými S. Plzeň dokázala vyhrát dvanáct soutěžních zápasů v řadě, avšak o minulém víkendu konečně našla svého přemožitele. Západočeši hráli ve šlágru kola proti Spartě a Pražané vyrovnané utkání dokázali. vyhrát těsně 2:1. Avšak již ve čtvrtek hráli červenomodří, v rámci Evropské konferenční ligy cestovali do dalekého Kazachstánu a pět tisíc kilometrů od svého domova dokázali vyhrát 2:1, ačkoliv se jako první prosadila ve druhém poločase Astana.

    Jablonec nadále neprožívá povedenou sezónu a je daleko za svými očekáváními. V tabulce mu patří s osmi body až třinácté místo. Teprve v minulém kole se Severočeši dočkali první výhry v nové sezóně, to když na svém trávníku porazili Slovácko 2:0. Obě branky padly již v prvním poločase, přesně do černého pálili Chramosta s Krulichem. Předtím z devíti zápasů pětkrát remizovali a čtyřikrát prohráli. Dokáže Jablonec na tento počin zareagovat v Plzni?

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte, zápas začíná úderem třetí hodiny, hezkou zábavu vám přeje Jakub Štěrba.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – Jemelka, Hranáč, Dweh – Jirka, Traoré, Kalvach (C), Šulc, Mosquera – Durosinmi, M. Vydra.
    Náhradníci: Tvrdoň – Paluska, Sýkora, Kliment, Kopic, Řezník, Chorý, Bucha, Cadu, Holík, Vlkanova.
    Trenér: Miroslav Koubek.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Martinec, Houska, Čanturišvili – Krulich, Chramosta (C).
    Náhradníci: Fendrich – Hübschman, Schön, Nykrín, Drchal, Jovović, Slávik, Alégué.
    Trenér: Radoslav Látal.

    Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Leška.
     
    Obě mužstva jsou již na hrací ploše, vše je připraveno, utkání může být zahájeno, pojďme na něj!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jablonec se hned v úvodu utkání dostal na útočnou polovinu a celá akce nakonec končí rohovým kopem.
     
    2
    A hned z toho byla velká šance pro severočeský celek. Vachtang Čanturišvili rozehrál rohový kop na první tyč a po bleskové hlavičce vytáhl z brankové čáry reflexní zákrok Jindřich Staněk.
     
    3
    Už i domácí mají míč pod svou kontrolou, zatím s ním ale operují na vlastní polovině hřiště.
     
    4
    Jablonec je zkraje utkání hodně aktivní, Plzeň to zatím nemá na útočné polovině hřiště vůbec jednoduché, hosté výborně napadají domácí rozehrávku.
     
    5
    Jhomo Mosquera našel z levého křídla uprostřed hřiště Matěje Vydru, tomu ovšem nevyšla následná klička v situaci jeden na jednoho.
     
    6
    Erik Jirka dostal hodně prostoru na pravé straně, jeho centr ale nebyl z kategorie nejpovedenějších.
     
    7
    Rafiu Durosinmio hodil dlouhý až do vápna, tam se dral k hlavičce Ibrahim Traoré, avšak přes bránícího hráče zakončit nedokázal.
     
    9
    Rafiu Durosinmi získal balon pro své mužstvo, následně se rval směrem dopředu, balon mu ale obránci Jablonce ukopli do zámezí.
     
    10
    Máme za sebou úvodních opatrných deset minut hry, Plzeň nyní již převzala otěže utkání a hra se odehrává převážně před brankou Jablonce, ohrozit brankáře ale zatím Viktoriáni nedokázali.
     
    11
    Matěj Vydra důrazným napadáním získal balon zpět pro domácí, navíc útočník Viktorie vybojoval i zajímavou standardku pro své mužstvo.
     
    12
    Tu rozehrál Jhon Mosquera, který sice našel hlavu Durosinmiho, zakončení ovšem bylo velmi slabé, nic náročného pro Jana Hanuše.
     
    14
    Plzeň stále nemůže najít cestu k brance Hanuše, jak by si sama představovala. Naopak nyní musí dávat pozor i na nebezpečně rozvíjející se protiútok Jablonce.
     
    16
    Akce hostů nebyla tak přesná, míč tak přistál jen u kopaček Jindřicha Staňka. Ten následně pomohl s rozehrávkou.
     
    17
    Pavel Šulc dostal balon na střed hřiště, následně se plzeňský záložník odhodlal ke střele a nebezpečnou ranou zaměstnal brankáře Hanuše.
     
    18
    Následoval rohový kop, se kterým si ovšem obrana Severočechů dokázala poradit.
     
    19
    Tentokrát dlouhý aut až do pokutového území hodil Jhon Mosquera, avšak ani tentokrát se nedokázali domácí probít k zakončení.
     
    20
    Ve dvacáté minutě dostal pas Václav Jemelka na levou stranu, jeho centr byl ovšem sražený na další rohový kop.
     
    21
    Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop přihrávkou na penaltu, tam Mosqura nezakončil, avšak následoval nedovolený zákrok a Viktoria bude kopat pokutový kop. Traoré byl podkopnutý Štěpánkem.
     
    22
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Míč si na značku pokutového kopu postavil ERIK JIRKA a prudkou ranou po své levé ruce nedal brankáři Hanušovi šanci zasáhnout.
     
    24
    Traoré je v pořádku, již je zpátky na hrací ploše, jenomže tentokrát se mu dlouhý pas nevyvedl dle představ. Hrát tak může Jablonec.
     
    25
    Jan Chramosta se dostal ke střele, avšak jeho pokus mířil nad branku Staňka, plzeňský brankář tak mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    26
    Václav Jemelka si opět naběhl na levou stranu, i po jeho dalším centru bude kopat Viktoria rohový kop.
     
    27
    Lukáš Kalvach překopl všechny a všechno, avšak Mosquera poté doběhl zdánlivě ztracený balon, avšak ani jeho centr nebyl přesný.
     
    28
    Obrovská chyba v defenzivě Jablonce. Rozehrávku brankáře Hanuše vystihl Durosinmi, ten ale následně v těžké pozici nedokázal trefit prázdnou bránu.
     
    30
    Rafiu Adekunle Durosinmi si tentokrát pomohl rukama na polovině hřiště, míč se vrátí ke kopačkám Jablonce.
     
    30
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Na západě Čech máme vyrovnáno. Přetažený centr si na zadní tyči našel David Štěpánek, ten posléze přes Pavla Šulce dokázal přihrát na volného MATOUŠE KRULICHA, který z hranice malého vápna dokázal prostřelit Staňka.
     
    32
    Na branku Staňka se valil další nebezpečný útok, tentokrát ale ve vzdušném prostoru kraloval Václav Jemelka, který odhlavičkoval míč do bezpečných vod.
     
    33
    Hosty vstřelená branka nakopla a nyní Jablonec více drží míč pod svou kontrolou.
     
    34
    Jemelka přihrál zpět na Staňka, přihrávku se snažil vystihnout Vachtang Čanturišvili, avšak u balonu byl přece jen jako první plzeňský brankář.
     
    34
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí šok, Jablonec během čtyř minut otáčí skóre na svou stranu. Přihrávku Hranáče vystihl Martinec, který poté krásným pasem našel za obranou Viktorie JANA CHRAMOSTU, jehož zakončení pod horní tyčku bylo naprosto přesné.
     
    36
    Žlutá karta pro tým FC Viktoria Plzeň (Rafiu Adekunle Durosinmi).
     
    37
    Po centru Erika Jirky si našel na hraně pokutového území míč Pavel Šulc, ten ovšem svou ranou trefil jen obránce Jablonce.
     
    38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová fantazie! Plzeň dostala k dispozici další standardku, tu si vzal na paškál JHON MOSQUERA, který se trefil náramně přes zeď přímo do šibenice.
     
    40
    Tohle utkání musí diváky bavit, již během prvního poločasu padly čtyři branky. Plzeň nyní chtěla utkání opět otočit, avšak Mosqura si tentokrát pomohl faulem.
     
    40
    Žlutá karta pro tým FC Viktoria Plzeň (Jhon Mosquera).
     
    41
    Matěj Vydra byl v další velké příležitosti, plzeňský útočník běžel sám na brankáře, v rozhodující chvíli se mu nicméně zamotal míč pod nohama a následně trefil jen brankáře Hanuše.
     
    43
    Plzeň dosáhla další branky, Dweh našel ve vápně Traorého, jehož ránu dorazil do sítě Matěj Vydra. Avšak po konzultaci s videorozhodčím byla branka odvolána, hlavnímu rozhodčímu se nelíbil předchozí faul Durosinmho.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+1
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Radoslav Látal).
     
    45+2
    Plzeň už je opět na útočné polovině, avšak u pomezní čáry neudržel balon Pavel Šulc.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který rozhodně nenudil. K vidění byly rovnou čtyři branky. Jako první se dostala do vedení Viktoria, pokutový kop proměnil Erik Jirka. Poté ale během čtyř minut dokázal Jablonec skóre otočit. Trefili se Krulich s Chramostou. Avšak na této trefy zase našla odpověď Viktoria, když se z přímého kopu trefil fantasticky Jhon Mosquera. Domácí ještě vstřelili ke konci prvního poločasu gól Matějem Vydrou, po konzultaci s kolegou u videa byl nicméně následně odvolán.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Časomíra ve druhém poločase ukrojila pouhých devět vteřin a Plzeň jde do vedení. Dlouhý nákop sklepl hlavou Dusosinmi na MATĚJE VYDRU, který z hranice vápna prostřelil Hanuše. Tuhle branku Vydrovi už nikdo nevezme.
     
    47
    Jablonec se snaží bleskově odpovědět, avšak vystřelit se mu nepovedlo.
     
    48
    Vachtang Čanturišvili hledal na hrotu Chramostu, toho sice našel, avšak ten to měl následně proti dvojici obránců složité.
     
    49
    A znovu to před brankou Jablonce smrdělo. Tentokrát centr zleva našel hlavu Matěje Vydry, ten hledal ještě Jirku, avšak ten se k míči již nedostal.
     
    50
    Nepříjemná srážka hlavami. David Štěpánek trefil ve výskoku Jhona Mosquery a oba nyní zůstávají ležet na hrací ploše.
     
    51
    Stále se nehraje, i když oba hráči jsou již na svých nohách.
     
    52
    Plzeňané se nyní zlobili, hlavní rozhodčí totiž celou situaci vyhodnotil balonem rozhodčího, přestože pískal původně faul hostujícího hráče.
     
    53
    Jhon Mosquera je zpátky na trávníku, plzeňský hráč se snažil oslovit někoho ze svých spoluhráčů v pokutovém území, vše nicméně končí jen rohovým kopem.
     
    53
    Ten si obrana Jablonec pohlídala, jenomže odražený míč opět sebrali domácí, Jablonec tak nadále musí zůstat ve střehu.
     
    54
    Dlouhý aut Durosinmino propadl ve vápně, ale jako první u něho byli hosté, kteří ho odkopli do bezpečných vod.
     
    55
    Viktorka je nadále lepším celkem ve druhém poločase, hosté se skoro ještě s míčem nedostali na útočnou polovinu.
     
    56
    Václav Jemelka špatně odkopl míč, toho se následně zmocnil Jakub Martinec, který byl podražen metr od pokutového území. Zajímavá standardka pro Jablonec.
     
    58
    Jindřich Staněk mohl zůstat v klidu, jelikož hosté rozehráli míč jen do postavené plzeňské zdi.
     
    59
    Erik Jirka si vybral Pavla Šulce, kterému hodil aut, plzeňský hráč ale posléze o balon přišel, tentokrát tak budou vhazovat hosté.
     
    60
    Po hodině hry centroval míč do pokutového území Pavel Šulc, na zadní tyči byl připravený hlavičkovat Rafiu Adekunle Durosinmi, avšak plzeňský útočník balon netrefil.
     
    61
    Matěj Polidar to vzal na sebe z velké dálky, jenomže jeho pokus nebyl vůbec přesný, odkopávat od své branky tak bude gólman Jindřich Staněk.
     
    63
    Hosté se po delší době dostali opět před domácí branku, žádné nebezpečí ale nedopustil Václav Jemelka, který si jako první našel balon.
     
    64
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Ibrahim Traoré, přichází Tomáš Chorý,
    ze hřiště odchází Matěj Vydra, přichází Pavel Bucha.
     
    65
    Lukáš Kalvach rozehrál rohový kop na první tyč, domácí si nakonec celou situaci zopakují.
     
    66
    Avšak ani z něho nakonec žádné nebezpečí pro jabloneckou branku nepřišlo.
     
    66
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Matouš Krulich, přichází Václav Drchal.
     
    67
    Lukáš Kalvach dokázal z pravé strany vrátit míč do vápna, tam se do něho opřel Durosinmi, avšak hrát těl před sebou neprostřelil.
     
    68
    Erik Jirka zkusil své štěstí ranou z velké dálky, branku Hanuše ovšem o velký kus přestřelil.
     
    69
    Tomáš Chorý dostal přihrávku na levé straně hodně daleko, vytáhlý útočník tak balon na hrací ploše již nedoběhl.
     
    70
    Vachtang Čanturišvili se pokoušel zakončit z hranice vápna, avšak ani on nedokázal dostat míč až ke Staňkovi, tomu nyní výborně pomáhá obrana.
     
    72
    Pavel Šulc neprošel dál v situaci jeden na jednoho, vše nakonec končí autovým vhazováním pro Jablonec.
     
    73
    Tak to nevypadá vůbec dobře. Jindřich Staněk šel ven z brány, v nezaviněném souboji dostal naloženo od Václava Drchala a k plzeňskému brankáři nyní spěchají všichni lékaři.
     
    75
    Plzeňský brankář jistě dnes dohrál, už jsou u něho dokonce lékaři ze sanitky. Přejme hlavně, ať to není nic vážného.
     
    76
    Plzeňský brankář je již na nosítkách a jeho následné kroky učitě povedou směr nemocnice. To není vůbec hezký pohled.
     
    78
    Jindřich Staněk je již odváženo rovnou k sanitce. Plzeňský brankář gestem zamával fanouškům. Tady jde fotbal stranou.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Jindřich Staněk, přichází Marián Tvrdoň,
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Cadu.
     
    80
    Už se opět hraje, po dlouhém nákopu Tvrdoně operují s míčem na útočné polovině Plzeňané.
     
    81
    Václav Jemelka se nenchal obehrát krátce za polovinou hřiště, hosté přesto zůstanou u balonu.
     
    82
    Viktorka rozjela bleskový protiútok, na pravé straně dostal míč Cadu, ten posléze posadil míč na hlavu Chorému, ten ale z malého vápna minul.
     
    82
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Vladimir Jovović.
     
    83
    Pavel Šulc měl na kopačce další plzeňskou branku, avšak brankáře Hanuše z krátké vzdálenosti neprostřelil.
     
    84
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Haiderson Hurtado).
     
    85
    I tentokrát byli Viktoriáni blízko trefy, Chorý vyhrál souboj na zadní tyči, poté předal míč Hranáčovi, ten ovšem z hranice malého vápna přestřelil branku.
     
    86
    Plzeň ztratila na polovině hřiště balon, Vladimir Jovović se posléze dral do šance, o něho se ale skvěle provedeným obranným zákrokem postaral Sampson Dweh.
     
    87
    Hosté si nyní neporozuměli, odevzdaný balon si sebral v pohodě Dweh, který opět obrací hru k brance Hanuše.
     
    88
    To jsou šance, aby to ještě Viktorku nemrzelo. Erik Jirka předložil z pravé strany míč ideálně Durosinmimu, ten ale trestuhodně na zadní tyči poslal balon vedle brány.
     
    89
    Viktorka je nadále hodně aktivní a chce utkání rozhodnout dříve. Čeká nás totiž ještě dlouhé nastavení.
     
    90
    Hlavní rozhodčí ve druhém poločase nastaví osm minut.
     
    90+1
    V první nastavené minutě rozehrál Lukáš Kalvach rohový kop, ten obrana Jablonce odrazila na další.
     
    90+2
    Znovu ho rozehrál Kalvach, tentokrát ale našel jen rukavice Hanuše. Ten poté rychle rozehrál na Chramostu, ale proti domácí přesile to měl útočník Jablonce hodně slozité.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Alexis Alégué.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým FC Viktoria Plzeň (Pavel Šulc).
     
    90+4
    Alexis Alégué vyhrál hlavičkový souboj, následně byl ale jako první u balonu Marián Tvrdoň.
     
    90+4
    Na druhé straně poté pálil z hranice vápna Pavel Šulc, avšak ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil.
     
    90+5
    Tomáš Chorý byl podržen obráncem Jabloncem, domácí nyní s rozehrávkou vůbec nebudou pospíchat. To je přesně to, co Plzni nyní vyhovuje.
     
    90+6
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Rafiu Adekunle Durosinmi, přichází Jan Kopic.
     
    90+7
    Hosté se stále nemohou dostat více k brance Tvrdoně, převážně celé nastavení se hraje na útočné polovině Viktorky.
     
    90+8
    Robin Hranáč si našel odražený balon, ten poté razantním odkopem poslal daleko od své branky, utkání jde pomalu do svého finále.
     
    90+8
    Jan Kopic mohl utkání definitivně rozhodnout, z pravé strany šel sám na Hanuše, ostrou ranou ho nicméně neprostřelil.
     
    90+9
    Tak ještě jedna šance pro Jablonec, hosté budou kopat rohový kop. Do vápna spěchá i brankář Hanuš.
     
    90+9
    Nemanja Tekijaški měl na kopačce vyrovnání, z hranice malého vápna ale poslal míč trestuhodně nad branku.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Plzeň zvládla těžké utkání plné obratů. Vítěznou branku vstřelil již po devíti vteřinách druhého poločasu Matěj Vydra. Viktoriáni následně neproměnili několik stoprocentních šancí. Plzeň si do tabulky si připisuje další tři body do tabulky, avšak ty by možná dneska domácí vyměnili za zdraví Jindřicha Staňka, který inkasoval těžký direkt. Plzeňský brankář byl odvezen rovnou do sanitky a následně do nemocnice, přejeme hlavně pevné zdraví!
     
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Miloš Kratochvíl).
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:10.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím, mějte se fajn. (20:02:41)

    Jakub Štěrba

    Góly: 22. Jirka (pen.), 38. Mosquera, 46. M. Vydra (Durosinmi) – 30. Krulich (Štěpánek), 34. Chramosta (Martinec)

    Karty:   36. Durosinmi (PLZ), 40. Mosquera (PLZ), 90+3. Šulc (PLZ) – 45+1. Látal (JAB), 84. Hurtado (JAB), ?. Kratochvíl (JAB)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:10.
    FC Viktoria Plzeň: Staněk (78. Tvrdoň) – Jemelka, Hranáč, Dweh – Jirka, Traoré (64. Chorý), Kalvach (C), Šulc, Mosquera (78. Cadu) – Durosinmi (90+6. Kopic), M. Vydra (64. Bucha).
    Náhradníci: Paluska, Sýkora, Kliment, Řezník, Holík, Vlkanova.

    Tréner: Miroslav Koubek.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Martinec, Houska (90+3. Alégué), Čanturišvili – Krulich (66. Drchal, 82. Jovović), Chramosta (C).
    Náhradníci: Fendrich – Hübschman, Schön, Nykrín, Slávik.

    Tréner: Radoslav Látal.

    Rozhodca: Berka – Nádvorník, Leška.

    Diváci: 8505