Hr. Králové – Sparta Praha 1:3 (kon.) | Plzeň – Jablonec 3:2 (kon.) | Liberec – Slavia 2:3 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
1:3 (0:2)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 08.10.2023, 15:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Chance Liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Vašulín dostal přihrávku po lajně do prostoru a z otočky pálil, jenže vedle. I kdyby to byl gól, jednalo by se ale o ofsajd.
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Qazim Laçi,
    ze hřiště odchází Jan Kuchta, přichází Václav Sejk.
     
    83
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Ondřej Šašinka.
     
    78
    Bajza ještě drží Hradec ve hře! Jednoduchá kombinace, kterou započal rychlonohý Wiesner, skončila prostrčením od Krejčího na Kuchtu. Ten zkusil Bajzu oběhnout dlouhou kličkou, Bajza však nohou zabránil střele do prázdné! Situaci ještě zavíral Pešek, z hranice vápna ale pálil na tribuny.
     
    71
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na začátku 71. minuty ale odskakují Letenští zpět do dvoubrankového náskoku, což jim do zbytku duelu výrazně pomůže! Všechno to spustil parádní míč Ladislava Krejčího, který vyzval JANA KUCHTU do samostatného úniku. Ke Kuchtovi se sice postupně přibližoval obránce, bylo už ale pozdě. Kuchta si počkal na Bajzu, který mu vyběhnul naproti a elegantně jej přeloboval – 1:3! Asistence: Ladislav Krejčí ml.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Petr Kodeš, přichází Jakub Kučera.
     
    69
    Tomáš Wiesner (SPA) byl na hřišti jenom pár sekund, a hned inkasoval žlutou kartu. Do odkopávajícího Horáka doslova naletěl a po drobné rozmíšce, která situaci následovala, dostává napomenutí.
     
    67
    Dvojité střídání na sparťanské straně. Splněno má dvoubrankový Adam Karabec, místo něj přichází Jakub Pešek.

    Ze hry jde i viditelně otlučený Preciado, do hry jde Tomáš Wiesner.
     
    64
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci doslova dotlačili míč za Vindahla! Měli dva rohové kopy za sebou, zatímco ten první nijak nevyčníval, ten druhý byl již o něco nebezpečnější. Odražený balon vracel zpět do ohně Jakub Rada a domácí reklamovali ruku jednoho ze sparťanských obránců. Hra ale pokračovala dále a míč propadl až k Vindahlovi, který jej jenom vyrazil před sebe. Tam byl připraven VÁCLAV PILAŘ, jenž z bezprostřední blízkosti snížil – 1:2! Bez asistence.
     
    55
    Z této situace však hosté nic nezískali. Naopak se museli bránit rychlému kontru Votroků. Napoprvé to sice nevyšlo, odražený míč však vzal do parády Horák a napálil jej na branku. Pokus měl sice razanci, Vindahl jej však bez potíží sebral do rukavic.
     
    54
    Z hloubi pole navíc přišel výborný míč na křídlo pro Zeleného, který jej vracel pod sebe do vápna na Karabce. Ale předtím, než mohl Karabec vůbec myslet na hattrick, vlétl skluzem do míče Ševčík a dostal jej na roh!
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Štěpán Harazim, přichází Jakub Rada.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Samuel Dancák, přichází Daniel Hais.
     
    34
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se však propracovala k druhé brance a sektor hostů bouří. Krejčí vytáhl hru napravo pro Preciada, který měl před sebou volný prostor. Po pravém křídle dotáhl hru až k šestnáctce, načež si všiml zcela volného ADAMA KARABCE na ose hřiště. Nikým nehlídaný Karabec tak dostal možnost znovu slavit a nemýlil se, pokus z 15 metrů utáhl přesně k tyči – 0:2! Asistence: Angelo Preciado.
     
    27
    Sadílek je specialistou na dlouhá vhazování, a tak když hosté měli aut poblíž brance Hradce, byla to práce právě pro něj. Prvotní snahu ještě Votroci odbránili, Karabec však následně centroval zpět a míč propadl k Zelenému, který ve skluzu mířil nad kasu!
     
    25
    Další komplikace přichází pro hosty hned záhy. Vindahl chtěl rozehrát, jenže si sednul na zem a signalizoval zdravotní komplikace. Tohle by pro Spartu byla velká rána!
     
    24
    Kuchta se dostal před vlastním vápnem pod velký tlak a hrál míč jenom do Harazima. Ten ho prostrčil na volného Pilaře, který si jej navedl na levou nohu. Šajtlí točil pokus na zadní tyč, avšak těsně mimo!
     
    20
    Protesty na střídačce Sparty navíc skončily udělením žluté karty. Schytal ji asistent trenéra Priskeho Lars Friis.
     
    19
    Victor Olatunji (SPA) v dnešním duelu dohrál už po 19 minutách! Do vzdušného souboje se Ševčíkem na vlastní obranné polovině šel velmi razantně a domácí obránce šel k zemi. Rozhodčí Hocek měl o situaci prakticky hned jasno a tasil druhou žlutou kartu. Olatunji tak míří do kabiny!
     
    15
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta jde po čtvrthodině hry do vedení po výborné individuální akci ADAMA KARABCE. Ten celou akci vedoucí k prvnímu gólu utkání započal, nejprve výrazně zrychlil na pravé straně, stejně tak si rychle vyměnil míč s Olatunjim. Ten chtěl nahrávat Kuchtovi, trefil však beka, od nějž se balon dostal za sparťanskou #9. Celou situaci však zavíral právě Karabec, který zůstal sám a pálil do protipohybu Bajzy, obránci pohyb vůbec nezachytili – 0:1!
     
    14
    Jak bylo již dříve poměrně jasné, dochází na letenské straně k prvnímu střídání. Kvůli zranění jde dolů Lukáš Haraslín, místo něj naskočí do hry obávaný útočník Jan Kuchta.
     
    11
    Victor Olatunji (SPA) se záhadně dostal do pozice levého beka při bránění. Krejčí si navíc s Pilařem rychle narazili a Pilař Olantujiho obíhal. Tomu nezbylo nic jiného, než jít do souboje skluzem. Míč ale netrefil, místo toho to schytaly Pilařovy nohy a drn na trávníku. První žlutá karta duelu.

    Tomáš Kalas

    Góly: 64. Pilař – 15. Karabec, 34. Karabec (Preciado), 71. Kuchta (Krejčí ml.)

    Karty:   11. Olatunji (SPA), 20. Friis (asistent) (SPA), 69. Wiesner (SPA)   19. Olatunji (SPA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:7.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, O. Ševčík, Čihák, Horák – Kodeš (C) (70. Kučera), Krejčí st. (83. Šašinka), Dancák (46. Hais) – Harazim (46. Rada), Vašulín, Pilař.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, P. Juliš, Leibl, Čech.

    Tréner: Václav Kotal

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sørensen, Krejčí ml. (C) – Preciado (67. Wiesner), Kairinen, Sadílek (84. Laçi), Zelený – Karabec (67. Pešek), Haraslín (14. Kuchta, 84. Sejk) – Olatunji.
    Náhradníci: Vorel – Gomez, Pavelka, Panák, M. Ševčík, Ryneš.

    Tréner: Brian Priske

    Rozhodca: Hocek – Kříž, Machač

    Diváci: 9 300