Štrasburg – Lens 0:1 (kon.)
koniec
RC Štrasburg Alsace
0:1 (0:1)
Racing Lens
cz Piatok 29.09.2023, 21:00 • Stade de la Meinau, Štrasburk • Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemný pátek u sledování Ligue 1! V pořadí již 7. kolo francouzské nejvyšší soutěže dnes večer na Stade de la Meinau otevře duel mezi Štrasburkem a Lens.
     
    RC ŠTRASBURK (6. místo)
    6 Z, 3–1–2, 7:8 (-1), 10 bodů

    Štrasburští do nové sezóny vstoupili celkem slušně. Pod taktovkou nového trenéra Patricka Vieiry si dosud na své konto připsali tři výhry, jednu remízu a dvě porážky, přičemž deset nasbíraných bodů jim stačí na velmi solidní šesté místo. Oproti loňskému patnáctému fleku se tedy jedná o notné zlepšení.

    Racing se bude snažit navázat na nedělní vítězství v Métách. Na Stade Saint-Symphorien to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, než v 83. minutě přetavil rychlý brejk Alsace v jediný gól zápasu Habib Diarra, a svou první trefou v ročníku zařídil hostům výhru.

    Poslední zápasy Štrasburku
    24. 9.: Méty – Štrasburk 0:1
    17. 9.: Štrasburk – Montpellier 2:2
    3. 9.: Nice – Štrasburk 2:0
     
    RACING CLUB DE LENS (16. místo)
    6 Z, 1–1–4, 6:12 (-6), 4 body

    Zatímco domácí fanoušci jsou s výkony svého klubu klubu spokojení, v táboře hostů panují diametrálně odlišné nálady. Účastník Ligy mistrů, který na jaře až do samotného konce šlapal na paty eventuálnímu šampiónovi z PSG, je totiž v tabulce třetí od konce, a jeho dosavadní bilance činí nelichotivých 1–1–4.

    Po remíze se Sevillou, kterou Lens otevřel základní skupinu prestižního evropského poháru, ale týmu Francka Haiseho vysvitla jiskra naděje. V uplynulém kole totiž na jeho půdu zavítalo Toulouse, které sice šlo po půlhodině hry do vedení, ale ještě před poločasem srovnal Saïd a v závěru obrat dokonal Guillavogui.

    Poslední zápasy Lens
    24. 9. (L1): Lens – Toulouse 2:1
    20. 9. (LM): Sevilla – Lens 1:1
    16. 9. (L1): Lens – Méty 0:1
    Naváže dnes Lens na první sezónní výhru?
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Štrasburk má svému soupeři co vracet, ani jedno vzájemné střetnutí v uplynulé sezóně Ligue 1 totiž nevyhrál. Lednový duel skončil remízou 2:2, zatímco dubnovou odvetu na půdě Lens ovládli domácí 2:1.

    Pro zajímavost jen dodejme, že poslední vítězství žlutočervených na Stade de la Meinau se datuje do března 2021, kdy zde Alsace porazili 2:1.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání byl jmenován Eric Wattellier, který měl dle původního plánu řídit i úterní duel mezi Lille a Reims, ale hned v jeho první minutě musel svůj post přenechat čtvrtému sudímu kvůli menšímu poranění nohy. Jako asistenti budou na stranách připraveni Cyril Mugnier a Alexis Auger.
     
    Úvodní sestavy:

    RC Štrasburk: Sels (C) – Senaya, Nyamsi, Perrin, Delaine – H. Diarra, Doukouré, Deminguet – Gabriel, Emegha, Bakwa.
    Náhradníci: Bellaarouch – A. Sylla, Mwanga, Guilbert, Sobol, I. Sissoko, Gameiro, Sahi, Mothiba.
    Trenér: Patrick Vieira.

    Racing Club de Lens: Samba (C) – Gradit, Danso, Medina – Aguilar, N. Mendy, A. Diouf, Machado – Sotoca, Fulgini – Wahi.
    Náhradníci: Leca – Maouassa, Chusanov, El Aynaoui, Thomasson, Samed, Frankowski, Saïd, Guilavogui.
    Trenér: Franck Haise.

    Rozhodčí: Brisard – Mugnier, Auger.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, start utkání se pomalu ale jistě blíží. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Na poslední chvíli přišla změna na pozici hlavního rozhodčího: Erica Wattelliera, který zřejmě stále není plně fit, nahradí velezkušený Jérôme Brisard.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v modrých dresech a hosté ve svých tradičních žlutočervených. Na Stade de la Meinau je vše připraveno.
     
    Úvodní výkop obstará Lens, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První hostující útok byl velmi rychle zastaven, následná protiakce domácích též neměla dlouhého trvání. Oba celky nicméně začaly velmi aktivně.
     
    2
    Nyamsi svou hodně nepovedenou přihrávkou na stranu nadělil soupeřům outové vhazování na štrasburské polovině. Lens tak může znovu zkusit zaútočit.
     
    3
    Rychlý brejk Štrasburku teď křižnou přihrávkou k opačné tyči ukončil Diarra, přičemž připravený Samba si na míč počíhal a bez váhání po něm skočil.
     
    4
    Alsace je na míči častěji než hostující výběr, zatím se mu ale nedaří prorazit skrz žlutočervenou obranu.
     
    5
    Mendy chtěl krátkou vzdušnou přihrávkou do vápna do šance poslat Aguilara, jenže svou nabídku malinko přetáhl. Míč doskákal až az Selsovu svatyni.
     
    6
    Bránící Bakwa neomaleně fauloval Aguilara, Lens získalo standardku z poměrně slibné pozice na pravé straně. Ve výraznější šanci jí ale nepřetavilo.
     
    7
    Domácím se poprvé po dlouhé době podařilo přesunout hru před Sambu, jejich nepříliš přesvědčivé tažení ale vedlo jen k výrazně nepřesné střele Bakwy.
     
    8
    Sels si pohlídal skákající míč a následnou rozehrávkou nastartoval další výpad Štrasburku, který nyní kombinuje na soupeřově polovině hřiště.
     
    9
    Viděli jsme snad vůbec první přesnou střelu na branku, o kterou se postaral domácí Bakwa. Samba ale moc práce neměl, balón totiž šel přesně do středu klece.
     
    10
    Prvních deset minut je skoro za námi. Aktivnějším týmem je teď Štrasburk, Lens po dobrém úvodu ztratilo krok a zejména v útoku se nyní trápí.
     
    11
    Postranní rozhodčí nyní nachytal jednoho z hostů v ofsajdu, Sels bude za chvíli rozehrávat.
     
    12
    Medina na středu hřiště míč trestuhodně odevzdal Bakwovi, který se vydal dopředu a vybídl k zakončení volného Diarru! Ten ovšem z naprosto ideální pozice přestřelil klec Lens!
     
    13
    Hosté po obrovské minele svého zadáka vrátili hru zpět pod svou kontrolu, přihrávka na vysunutého Fulginiho ale teď skončila u jednoho z protihráčů.
     
    14
    Lens vystrkuje drápy, po vlažném výkonu v posledních minutách se nyní vrací do tempa a nebezpečně krouží kolem domácího vápna. Sels musí být ve střehu.
     
    15
    Ofenzivní snahy žlutočervených teď ale útočným faulem utnul Machado, který se přes bránícího Senayu dostal jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    16
    Lens právě vstřelilo branku!
    Hosté se zničehonic dostávají do vedení! Obrana Štrasburku si teď nepohlídala ELYEHA WAHIHO, který se uvolnil na hraně vápna a následnou ranou na levou stranu připravil Selse o čisté konto. Gólman si na míč sice sáhnul konečky prstů, zastavit ho ale nedokázal – 0:1!
    16. Elye WAHI - 0:1
     
    17
    Platnost zásahu ještě ověřuje videorozhodčí, osobně jsem na něm ovšem nic sporného neviděl.
     
    19
    Utkání už pokračuje dál, zásah Lens skutečně padl dle pravidel. Hosté nyní navíc získali volný kop na křídle, a hned se mohou pokusit navýšit svůj náskok.
     
    20
    Fulgini míč vzduchem krásně poslal do vápna a Danso následně hlavičkou donutil Selse předvést těžký zákrok, který se ale nakonec do statistik počítat nebude – Lens totiž bylo v ofsajdu!
     
    21
    Hraje se převážně na středu hřiště, ani jednomu týmu se teď nedaří míč dostat pod kontrolu.
     
    22
    Machado si znovu na hřišti počínal až příliš tvrdě, tentokrát v souboji s Gabrielem. Zadák žlutočervených se ovšem i napodruhé vyhnul kartě.
     
    23
    Bakwa se po kontaktu s Mendym na kraji vápna zřítil k zemi. Domácím fanouškům se to hodně nelíbí a chtějí penaltu, tu ale nejspíš neuvidíme.
     
    25
    Dïlane Bakwa si pokutový kop nevymodlil, po pár desítkách sekund strávených na pažitu se zvedá a zdá se, že bude dost fit na to pokračovat ve hře.
     
    26
    Hosté nyní kontrolují hru a s balónem na kopačkách hledají nějakou skulinu v domácím rozestavení.
     
    27
    Nyamsi na středu hřiště vystavit tvrdou, ale čistou stopku postupujícímu Fulginimu. Štrasburk se po delší době dostává na míč a může přejít dopředu.
     
    28
    Tohle nebylo vůbec špatné! Medina z poloviny hřiště poslal míč do domácí šestnáctky k nedostatečně hlídanému Sotocovi, který pak ale skvělou šanci Lens uzavřel nepříliš povedenou ranou! Velká škoda pro hosty.
     
    29
    Štrasburku to dnes v ofenzívě skřípe, Samba od začátku zápasu dosud nebyl nucen pořádně zasáhnout. Lens drží hru velmi daleko od své svatyně.
     
    30
    Bakwa na tenhle centr bude chtít rychle zapomenout, jeho balón ve vápně nikoho nenašel.
     
    32
    Jeden z domácích borců byl podražen přímo na středovém kruhu, dost možná uvidíme první kartu...
     
    33
    Je to tak, za tvrdý zákrok na Bakwu vidí kartónek Jonathan Gradit (LNS). Útočníkovi Štrasburku se mezitím na hřišti věnují týmoví zdravotníci.
     
    34
    Diarra a Emegha dostávají během pauzy u střídačky instrukce od trenéra Patricka Vieiry. Zdá se nicméně, že velmi brzy už budeme moci pokračovat.
     
    35
    Danso získal míč u půlící čáry, jen krátce poté byl ovšem faulován. Volný kop pro červenožluté.
     
    36
    Dění se v posledních minutách hodně kouskuje, zrovna dvakrát strhující podívanou teď nesledujeme. Na balónu jsou častěji hráči v modrých dresech.
     
    37
    Rozhodčí po faulu Dioufa na Senayu nechal hru chvíli běžet, nakonec byl ale přeci jen nucen jí přerušit. Domácího zadáka trápí bolavá záda.
     
    38
    Senaya se rychle vrátil na hřiště, Fulgini teď jeho rozehrávku po straně zblokoval do zámezí. Štrasburští tak budou vhazovat na středu hřiště.
     
    40
    Hodně vlažnou podívanou na trávníku teď trochu rozproudila útočná akce žlutočervených, Fulgini ovšem nakonec ve vápně nic kloudného nevymyslel.
     
    41
    Vzápětí se do poměrně dobré šance dostal Wahi, který byl ale podle muže v zámezí v ofsajdu.
     
    42
    Po delší době se nyní pokusili zahrozit také štrasburští. Gabriel krátkou přihrávkou poslal míč do šestnáctky Emeghovi, kterého si obrana Lens pohlídala.
     
    43
    Není úplně pravděpodobné, že před přestávkou uvidíme další gól. Oba týmy se teď v útoku trápí, od dlouhého ošetřování Bakwy se stále nevrátily do tempa.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    45+1
    Nepovedená štrasburská rozehrávka dojela až k Sambovi, dopředu nyní mohou zase hosté.
     
    45+2
    Senaya vhazuje míč zpět do hry na své polovině hřiště, borci z Lens mu moc prostoru nenechávají.
     
    45+3
    Rozhodčímu došla trpělivost s Facundem Medinou (LNS), který za postrčení Gabriela dostává žlutou kartu a bude se během pauzy muset zklidnit.
     
    45+4
    Přestávka se pomalu ale jistě blíží. Štrasburk útoční po levém křídle, hosté ale mají hru pod kontrolou.
     
    45+5
    Delaine se snažil skákající míč doběhnout jen marně, před čarou ho neudržel. Aguilar bude vhazovat.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:07.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:1. Rohy: 0:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 8:9.
     
    Po oboustranně vlažném prvním poločase se sebou mohou být o chlup spokojenější fotbalisté Lens, kteří se díky Wahimu v šestnácté minutě ujali vedení a až do přestávky ho nepustili. Sledujeme poměrně vyrovnaný a zároveň bezkrvý fotbal s minimem velkých šancí, přičemž domácí drží zpátky hodně nekreativní výkon v ofenzívě. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ve Štrasburku se rozběhl druhý poločas. Na hřišti jsou stejné jedenáctky jako před pauzou, ani jeden trenér během přestávky nesáhl ke změnám v sestavě.
     
    47
    Emegha se na křídle ubránil před dotěrným Dansem a poslal míč dozadu spoluhráči, Samba si následný domácí centr velmi hravě pohlídal a skočil po něm.
     
    49
    Wahi se po přihrávce od Sotocy dnes už podruhé dostal do postavení mimo hru, výborný zákrok Selse se tak bohužel pro gólmana do statistik počítat nebude.
     
    50
    Štrasburští jsou na míči a hledají nějakou škvíru v hostující obraně, kterou by se mohli dostat vpřed.
     
    51
    Sotoca si na hraně šestnáctky nedokázal zpracovat divoký balón, domácí tak zneškondili další útok Lens. Na první větší šanci druhé půle stále čekáme.
     
    52
    Sotoca neudržel míč před postranní čarou, domácí získávají vhazování na své polovině hřiště.
     
    53
    Žlutočervení jsou od začátku druhého poločasu lepším týmem na hřišti a jdou si za svou druhou výhru v sezóně. Nyní však míří do útoku Štrasburk.
     
    54
    Mezi trestané hráče se po podražení Gabriela na středovém kruhu zařadil také Nampalys Mendy (LNS), uvidíme volný kop hráčů v modrých dresech.
     
    55
    Deminguet byl vysunutý hodně vysoko a trochu potrápil rozehrávajícího Sambu, který ale nakonec zvládl bez komplikací zahrát míč na krajního beka.
     
    57
    Útok Lens ukončila nepovedená přihrávka pro Wahiho na levou stranu, která zajela až za svatyni. Sels následně rychle rozehrál balón.
     
    58
    Diarra nezvládl souboj s neodbytným Dansem a u rohu hřiště se zřítil k zemi. Podle rozhodčího bylo vše v pořádku, standardka z toho nebude.
     
    59
    Hra konečně dostává patřičné tempo, dění se přelévá ze strany na stranu. Hosté z dalšího ataku vytěžili rohový kop, který ale Štrasburští jednoduše ubránili.
     
    60
    Delaine se na levé straně nenechal jen tak odzbrojit, kop od praporku si nyní vyzkouší také domácí. Kouč Vieira mezitím v zámezí chystá první střídání.
     
    61
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Dïlane Bakwa, přichází Kévin Gameiro,
    ze hřiště odchází Jessy Deminguet, přichází Moïse Sahi.
     
    62
    Gabrielovi nevyšel tah s přihrávkou za obranu, míč se odrazil od někoho chumlu před vápnem.
     
    63
    Jeden roh stadionu se zahalil do červena, fanoušci Lens odpálili velké množství pyrotechniky. Danso mezitím v přerušené hře strčil do Emeghy, který se okamžitě svalil na trávník. Inu, začíná to být zajímavé...
     
    63
    Emanuel Emegha (SSG) je fit a bude pokračovat, rozhodčí mu za protesty udělil žlutou kartu.
     
    65
    Delaine těsně za středovou čarou podrazil Fulginiho, tady není o čem diskutovat. Zadák Štrasburku se diví, ale může být rád, že za faul neviděl kartu.
     
    66
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Salis Abdul Samed,
    ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Morgan Guilavogui.
     
    68
    Hra se momentálně hodně kouskuje, souvislejší pasáž jsme poměrně dlouho neviděli. Oboustranně přibývá hlavně zákroků za hranicí pravidel.
     
    69
    Dalším napomenutým hráčem je Ismaël Doukouré (SSG), který zatáhl za dres Sotocu.
     
    70
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Emanuel Emegha, přichází Lebogang Mothiba.
     
    71
    Vracející se Guilavogui teď výborně odzbrojil aktivního protihráče na kraji vápna, čímž utnul další akci domácích. Štrasburk se pak ale k míči rychle vrátil.
     
    72
    Žlutočervení se drží na míči na středu hřiště a přemýšlí, kudy by mohli prorazit dopředu.
     
    73
    Štrasburku se nedaří proniknout dopředu. Na druhém konci hřiště se zase před Selse vypravil Sotoca, kterému zakončení zkraje šestnáctky vůbec nesedlo.
     
    75
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Deiver Machado, přichází Przemysław Frankowski,
    ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Adrien Thomasson.
     
    76
    Mothiba zachytil vzdušný pas a zvládl balón ubránit před dotěrným Medinou, ve snaze jej nahrát dozadu na dobíhajícího borce ho však poslal do outu.
     
    77
    Guilavogui během souboje o balón poslal k zemi Gabriela, který jej následně zachytil za nohu. Oba borci se zvedají z trávníku, karty neuvidíme.
     
    78
    Gameiro se pokusil využít nepřehlednou situaci před Sambou a vypálil, jeho pokus z hodně složité pozice ale šel výrazně mimo tři tyče hostující brány.
     
    79
    Bleskový útok Lens teď táhl dopředu Frankowski, jehož přihrávka do vápna skončila na obránci.
     
    80
    Dění se teď drží hlavně kolem středové čáry, u míče jsou hosté. V zámezí je připraven domácí záložník Sissoko, který co nevidět naskočí do dění.
     
    81
    Zničehonic jsme viděli obrovskou šanci pro žlutočervené, mohlo být hotovo! Guilavogui krátkou přihrávkou ve vápně vybídl k zakončení trestuhodně volného Thomassona, jehož slabší střelu ale Sels jen tak tak vytěsnil!
    81. Šanci Thomassona dokázal zlikvidovat Sels, který míč škrtl rukavicí.
     
    81
    Střídání v týmu RC Štrasburk:
    ze hřiště odchází Habib Diarra, přichází Ibrahima Sissoko.
     
    82
    Základní hrací doba se pomalu chýlí ke konci, Štrasburk nakonec přeci jen zvládl hostující nápor ubránit. Nepříliš přesvědčivý domácí protiútok teď krotil Samba.
     
    83
    Delaine vhazuje míč do hry těsně vedle hostujícího vápna. Uvidíme, co modří vymyslí tentokrát.
     
    85
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Andy Diouf, přichází Neil El Aynaoui.
     
    86
    Aguilar na pravém kraji vápna nasměroval přetažený centr z opačné strany zpět na střed, jeho spoluhráč před Selsem ale neobstál v konkurenci silnějších zadáků.
     
    87
    Sissoko během souboje o letící míč ramenem tečoval Dansovu hlavu, rozhodčí nařizuje volný kop pro Lens z pozice jen těsně před hostujícím vápnem.
     
    88
    Žlutočervení se pomalu prokousávají zpět do útoku. Vše zatím nasvědčuje tomu, že si dnes na Stade de la Meinau připíší svou druhou sezónní výhru.
     
    89
    Guilavogui se nenechal jen tak odbýt a po překonání domácího zadáka ve vápně napálil odražený míč, který nicméně šel vysoko nad Selsovu svatyni.
     
    90
    Závěr utkání se protáhne aspoň o 5 minut.
     
    90+1
    Neil El Aynaoui (LNS) si během svého krátkého pobytu na trávníku stihl připsat žlutou kartu, Gabriela nyní zatáhl za rukáv a stáhl na trávník.
     
    90+2
    Štrasburští teď měli vyrovnání na dosah ruky, výborný Samba ale udržel svůj tým ve hře parádním zákrokem a Perrinovu hlavičku vyrazil za bránu! Uvidíme roh pro domácí...
    90+2. Perrinovu hlavičku vytáhl na roh Samba.
     
    90+3
    Obrovská šance na druhé straně hřiště! Thomasson se zvládl na moment odpoutat od dotěrného Sissoka a z výborné pozice zakončil, míč ale poslal jen tak metr vedle pravé tyče!
    90+3. Thomasson neproměnil obrovskou šanci.
     
    90+4
    Střela dalšího hráče ve žlutočerveném sice nebyla špatná, ale chyběla jí dávka přesnosti. Sels bude rozehrávat, Štrasburku se krátí čas na vyrovnání.
     
    90+5
    Hra se drží na středu hřiště. Blíží se konec, co nevidět uslyšíme píšťalku hlavního sudího.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 16:13.
     
    Strhující závěr na Stade de la Meinau branku nepřinesl, všechny body tak putují na konto Lens! Hosté dnes na půdě Štrasburku potvrdili vzestupnou formu, svěřence kouče Vieiry za celých devadesát minut pustili jen do hrstky větších šancí a celkem zaslouženě si do tabulky připisují druhou výhru v sezóně. Pod rozhodující gól se podepsal Elye Wahi, pro kterého to byl první zásah ve žlutočerveném dresu od příchodu z Montpellier.
     
    Hosté se díky úspěchu posouvají ven ze sestupových pozic, nově jsou třináctí a příští týden se pokusí své umístění ještě vylepšit v utkání proti Lille. Štrasburk se pak bude snažit si spravit chuť proti Nantes.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:08:20)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 16. Wahi (Sotoca)

    Karty:   63. Emegha (SSG), 69. Doukouré (SSG) – 33. Gradit (LNS), 45+3. Medina (LNS), 54. N. Mendy (LNS), 90+1. El Aynaoui (LNS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 16:13.
    RC Štrasburg Alsace: Sels (C) – Senaya, Nyamsi, Perrin, Delaine – H. Diarra (81. I. Sissoko), Doukouré, Deminguet (61. Sahi) – Gabriel, Emegha (70. Mothiba), Bakwa (61. Gameiro).
    Náhradníci: Bellaarouch – A. Sylla, Mwanga, Guilbert, Sobol.

    Tréner: Patrick Vieira.

    Racing Lens: Samba (C) – Gradit, Danso, Medina – Aguilar, N. Mendy (66. Samed), A. Diouf (85. El Aynaoui), Machado (75. Frankowski) – Sotoca, Fulgini (75. Thomasson) – Wahi (66. Guilavogui).
    Náhradníci: Leca – Maouassa, Chusanov, Saïd.

    Tréner: Franck Haise.

    Rozhodca: Brisard – Mugnier, Auger.