Bochum – Dortmund 1:1 (kon.) | Darmstadt – Union Berlín 1:4 (kon.) | Freiburg – Brémy 1:0 (kon.)
Heidenheim – Hoffenheim 2:3 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 0:3 (kon.)
koniec
VfL Bochum
1:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 26.08.2023, 15:30 • Vonovia Ruhrstadion, Bochum • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Brandt mohl rozhodnout zápas, když si z levé strany obešel soupeře, vběhl do pokutového území a prduce vystřelil nad břevno domácí brány!
     
    90+5
    Další centr Moukoka zamířil na pravou stranu, kde se zjevil Bynoe-Gittens, ale jeho slabá střela zamířila přímo do rukou brankáře Riemanna.
     
    86
    Tečovaná střela Osterhageho zpoza šestnáctky, do které vložil nohu Süle, se odrazila od tyče mimo hřiště!
     
    81
    Hromadné střídání na obou stranách. V týmu Bochumi odešli ze hřišzě Passlack se Stögerem, místo nich naskočili Gamboa s Osterhagem. Dres Dortmundu mohou svléknout Haller, Nmecha a Malen, na hřiště vyběhli Moukoko, Özcan a Bynoe-Gittens.
     
    75
    Can protestoval proti výroku rozhodčího Schrödera tak dlouho, až rozhodčí nevydržel tlak a sáhl do kapsičky pro žlutou kartu.
     
    71
    Nmacha chtěl rozjet rychlý útok a projít kolem Bera, ale ten ho chytil kolem pasu a držel jej tak dlouho, až soupeř upadl. Rozhodčí slovenskému hráči udělil žlutou kartu.
     
    68
    Parádní střela Stögera, který si z levé strany seběhl na střed. Pokus domácího hráče se odrazil od Cana pod horní tyč, kam se natáhl brankář Kobel a balón vyrazil mimo branku.
     
    67
    Stöger fauloval na levé straně pronikajícího Wolfa a uviděl z rukou rozhodčího žlutou kartu.
     
    62
    Dortmund střídá. Sabitzer zamířil na střídačku, místo něj vyběhl na trávník Adeyemi.
     
    62
    Schlotterbeck dlouhou přihrávkou našel na levé straně Hallera, ten přiklepl balón Nmachovi, ale střela záložníka Dortmundu orazítkovala pravou tyč bochumské branky.
     
    59
    Domácí celek udělal dvojitou změnu. Hřiště opustili Hofmann a Asano, místo nich přišli Broschinski a Antwi-Adjei.
     
    56
    Dortmund právě vstřelil branku!
    V Bochumi je srovnáno! Brandt krátkou přihrávkou vybídl ke střele DONYELLA MALENA, který zpoza šestnáctky vypustil střelu těsně nad trávníkem k levé tyči. Brankář Riemann se po míči natahoval marně – 1:1!
     
    48
    Wittek dohrál, místo něj zamířil na trávník Danilo Soares.
     
    46
    Trenér Terzić udělal o přestávce jednu změnu. Süle zastoupil Hummelse, který zůstal v šatně.
     
    43
    Přímý kop Brandta z pravé strany našel před malým vápnem hlavu Nica Schlotterbecka, který usměrnil balón jen těsně vedle levé tyče!
     
    41
    Stöger z pravé stran\ odcentroval do pokutového území, ale bez úspěchu. O něco přesnější byl z levé strany Wittek, Passlack přiťukl míč Berovi, který z první netrefil branku Dortmundu.
     
    33
    Stöger rozehrál rohový kop na přední tyč před malé vápno, kde si vyskočil Philipp Hofmann, který balón přizvedl balón tak, že se odrazil od horní části břevna do zámezí.
     
    29
    Malen dostal prostor před šestnáctkou, odkud se rozhodl pro střelu. Jeho prudký pokus k levé tyči zamířil těsně vedle brankové konstrukce.
     
    13
    Bochum právě vstřelil branku!
    Tak to je nečekané! Dlouhý nákop brankáře Riemanna přiklepl na levé straně Wittek ke KEVINU STÖGEROVI, který se podíval na gólmana a prudkou střelou z boku napálil míč k pravé tyči do spodní poloviny brány!
     
    9
    Na druhé straně musel zasahovat Kobel, který zneškodnil hlavičku Hofmanna po centru Witteka. Kobel se natáhl k tyči a míč vyrazil vedle sebe. Dorážející Passlack už jen usměrnil balón do boční sítě.
     
    7
    Velká šance Dortmundu! Brandt na pravém kraji prošel kolem soupeře, odcentroval do pokutového území, kde se k hlavičce dostal Haller, jehož střelu letící k pravé tyči fantasticky vyrazil vedle branky brankář Riemann.

    Dávid Švec

    Góly: 13. Stöger (Wittek) – 56. Malen (Brandt)

    Karty:   67. Stöger (BOC), 71. Bero (BOC) – 75. Can (DOR)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:10. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 21:7.
    VfL Bochum: Riemann – Mašović, Ordets, Bernardo – Passlack (81. Gamboa), Losilla (C), Stöger (81. Osterhage), Wittek (48. Soares) – Asano (59. Antwi-Adjei), Bero – P. Hofmann (59. Broschinski).
    Náhradníci: Thiede – Loosli, Daschner, K. Schlotterbeck.

    Tréner: Letsch.

    Borussia Dortmund: Kobel – M. Wolf, N. Schlotterbeck, Hummels (46. Süle), Binsibajní – Sabitzer (62. Adeyemi), Can (C) – Malen (81. Bynoe-Gittens), F. Nmecha (81. Özcan), Brandt – Haller (81. Moukoko).
    Náhradníci: Meyer – Morey, Hazard, Reus.

    Tréner: Terzić.

    Rozhodca: Schröder – Grudzinski, Neitzel-Petersen.

    Diváci: 26000