Olomouc B – Prostějov 1:1 (kon.) | Sparta B – Chrudim 2:0 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 4:3 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha B
2:0 (1:0)
MFK Chrudim
cz Nedeľa 06.08.2023, 10:30 • Stadion Na Seifertce, Viktoria Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Tomáš Schánělec, přichází Filip Šilhart.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází Michal Ševčík, přichází Amath Cissé,
    ze hřiště odchází Daniel Kaštánek, přichází Jakub Tošnar.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází Filip Novotný, přichází Michal Vrána,
    ze hřiště odchází David Huf, přichází Lukáš Hájek.
     
    76
    Skwarczek našel z volného kopu trestuhodně volného Míku, jenže ten asi ani fyzikálně nemohl dát hlavičce dostatek razance, takže Surovčík si připisuje úspěšný zákrok.
     
    74
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Vojtěch Hranoš). Po ne úplně přesné přihrávce Penxy totiž skluzem dojel Hufa, který se těžce zvedá ze země.
     
    70
    Zlatý hattricku, zatím ještě nevítej, i když Schánělec se málem trefil potřetí. Skvělým prvním dotykem si totiž okolo obránce zpracoval střílený centr Goljana na malém vápně a levačkou zakončoval z bezprostřední blízkosti, jenže se proti němu vytáhl Floder, který stoprocentní šanci zneškodnil.
     
    68
    Střídání v týmu MFK Chrudim:
    ze hřiště odchází David Bauer, přichází David Jurčenko,
    ze hřiště odchází Daniel Langhamer, přichází Jan Záviška.
     
    67
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Protiútok domácích táhl střídající Hranoš, jenž fantasticky pláchl po levém křídle několika obráncům a s přispění teče Míky našel na zadní tyči úplně volného TOMÁŠE SCHÁNĚLCE. Ten měl snad ještě lehčí práci než před první brankou a zdvojnásobuje vedení Sparty. 2:0!
     
    67
    Další okénko v obraně Sparty! Langhamer si po několika odrazech dostal k balonu na pravé straně a našel Hufa, který si přichystal míč na levačku a snažil se zakončit. Surovčík mu ale zmenšil střelecký úhel tak dobře, že Huf jej propálit jednoduše nemohl.
     
    66
    Žlutá karta pro tým MFK Chrudim (Ondřej Kesner). Kapitán domácích se protivil výroku rozhodčího, který odpískal Bauerovi faul.
     
    63
    Vyrovnání viselo ve vzduchu. Langhamer si našel odražený míč po Skwarczekově křižném pasu a prokličkoval až do vápna, jenže jeho rána levačkou se jen prokutálela vedle tyče.
     
    59
    Míka svým odkopem jen daroval míč Spartě na útočné polovině, následně Schánělec našel na puntíku úplně volného Hranoše. Ten pálil z druhého dotyku, jenže jeden z hostujících beků skluzem jeho střelu srazil na roh.
     
    58
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Lukáš Váňa). Příčinou byl nepřijemný souboj s Filipem Novotným.
     
    47
    Efektní uvedení se do utkání by Vojtěch Hranuš mohl vyučovat. Po Kaštánkově obloučku se nádherně zavěsil do vzduchu a vypálil nůžkami, jeho skákavý pokus Floderovu branku o metr minul.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha B:
    ze hřiště odchází David Pavelka, přichází Roman Horák,
    ze hřiště odchází Roman Mokrovics, přichází Vojtěch Hranoš.
     
    43
    Žlutá karta pro tým AC Sparta Praha B (Roman Mokrovics). Když už se rodil nadějný brejk, Mokrovics zatáhl za záchrannou brzu a byl žlutě napomenut.
     
    39
    Sparta B právě vstřelila branku!
    Domácí využívají přesilovku a jdou do vedení. Ševčíkův centr od praporku prodloužil Pavelka za sebe přímo do míst, kde zavíral zadní tyč TOMÁŠ SCHÁNĚLEC. Před forvardem Sparty zívala poloprázdná branka, takže otevření skóre bylo jen rutinní záležitostí. 1:0!
     
    39
    Váňa si našel přihrávku na pravém křídle a pasem pod sebe vybídl Kaštánka ke střele. Ten se do meruny opřel přímým nártem, Floder vyráží na roh.
     
    36
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým MFK Chrudim (David Látal). Tak tohle je pro hosty obrovská rána. Látal si zpracoval balon hrudí o trošku dále, než by bylo třeba, a poté ve snaze jej udržet nepříjemně dohrál Pavelku. Druhá žlutá v utkání znamená vyloučení pro mladíka z Chrudimi.
     
    27
    Vydra se vydal na útočný výlet a prošel středem hřiště, zezadu jej ale za použití horních končetin obtěžoval Látal. To nemohlo skončit jinak než odpískáním faulu a žlutou kartou.
     
    25
    Chrudim překvapila rychlou rozehrávkou a Míkovi chyběly možná tak dva decimetry k tomu, aby usměrnil adresný centr Langhamera za Surovčíka.
     
    21
    Kaštánek se dostal k odražené střele na rohu malého vápna, zápasnicky odhodil soupeře a zkoušel vracet míč do ohně. Jeho pokus o přihrávku, či snad možná i střelu, rezultoval v rohový kop.
     
    7
    Langhamerův centr od praporku vyplaval před Bauerem, ten pálil z nadějné pozice, ale jeho zakončení bylo sraženo na roh.

    Michal Nussbauer

    Góly: 39. Schánělec, 67. Schánělec

    Karty:   43. Mokrovics (SPB), 58. Váňa (SPB), 74. Hranoš (SPB) – 27. Látal (CHR), 66. Kesner (CHR)   36. Látal (CHR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 8:4. Rohy: 6:4.
    AC Sparta Praha B: Surovčík – Ševínský, Vydra, Penxa – Váňa, Pavelka (46. Horák), Kaštánek (C) (83. Tošnar), Goljan – Mokrovics (46. Hranoš), Ševčík (83. Cissé) – Schánělec (87. Šilhart).
    Náhradníci: Nalezinek – Hodouš.

    Tréner: Petr Janoušek

    MFK Chrudim: Floder – Borkovec, Míka, Skwarczek, Kosek – Kesner (C) – Langhamer (68. Záviška), Bauer (68. Jurčenko), F. Novotný (79. Vrána) – Látal, Huf (79. Hájek).
    Náhradníci: Šerák – Kutík, Sotorník.

    Tréner: Radek Kronďák

    Rozhodca: Pechanec – Novák, Cichra

    Diváci: 334