Sparta Praha – Pardubice 5:2 (kon.) | Karviná – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Slovácko – Sigma Olomouc 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Č. Budějovice 5:1 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
5:1 (3:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
cz Sobota 05.08.2023, 18:00 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Chance Liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všichni fotbaloví fanoušci, užijte si velký moment! Poprvé v dějinách hradeckého fotbalu vás vítám z Malšovické arény! Ano, onen nekonečný příběh s názvem „stadion v Hradci Králové“ po 30 letech řečí, studií, ale výsledného nicnedělání nachází svůj happy end! Sice se ještě nejedná o slavnostní otevření kompletně hotového díla, to proběhne zhruba za měsíc, ale po částečné kolaudaci je nádherný stánek pro 9 300 diváků způsobilý ke konání oficiálních soutěžních utkání a tím, které se nesmazatelně zapíše do historie, je zápas 3. kola FORTUNA:LIGY sezony 2023/24 mezi domácím FC Hradec Králové a hostujícím SK Dynamo České Budějovice. Bude pro votroky domácí premiéra po 2 letech v azylu úspěšná?
     
    FC Hradec Králové

    Východočechy čeká dost možná nejdůležitější období v téměř 120leté historii klubu. V tomto století totiž z 22 možností odehrál v nejvyšší soutěži pouze 9 sezon, přičemž nejvice 3 v řadě. Nyní má za sebou nečekaně úspěšné 2 roky v mladoboleslavském azylu a po návratu domů, nikoliv na ruinu s názvem Všesportovní stadion, ale do moderní Malšovické arény, chce co nejvíce využít nastalý boom. Bez přehánění téměř celé město se těší, že v domově, na kterém se výhledově chystá hrát i český národní tým, se hradecký fotbal stane pevnou součástí FORTUNA:LIGY a nebude v ní hrát jen o záchranu. Že se stane celkem pravidelně se pohybujícím v horní polovině tabulky, jenž bude bojovat i o účast v evropských pohárech. Aby onen mimořádný zájem veřejnosti rychle neuhasl, je potřeba doma pravidelně vyhrávat, což na dřívějším nefotbalovém stadionu byl pro votroky problém.

    Ovšem letošní tým už stihl naznačit, že by toho mohl být schopen. Přes léto výrazně zapracoval na své veřejné prezentaci a kromě nového trenéra Jozefa Webera, známého hlavně z působení v Bohemce, Karviné a Mladé Boleslavi, přivítal dvě velmi zvučná jména, bývalé české reprezentanty. Po 12 letech se domů vrátil Václav Pilař a doprovodil ho Ladislav Krejčí starší, který dosud v české lize působil pouze ve Spartě. Dalšími posilami se stali útočník Ondřej Šašinka, který přišel z Baníku Ostrava v rámci náhrady za Filipa Kubalu, stoper David Heidenreich z Atalanty Bergamo a mladý záložník Petr Juliš z druholigové Chrudimi. Přípravu Hradec strávil v českých luzích a hájích a odehrál 6 přípravných utkání vesměs s druholigovými soupeři s bilancí 4 výher a 2 remíz. Možná to nevypadá nijak lákavě, ale hráči si po ne úplně povedené jaru připomněli, jaké to je pravidelně vítězit, což je pro psychiku mužstva důležité.

    Ovšem los FORTUNA:LIGY si s nimi krutě pohrál. Poté, co bylo jasné, že kvůli pracím na stadionu budou hrát úvodní dvě kola venku, jim do těchto duelů přiřadil dva ze tří nejtěžších možných soupeřů – Slavii Praha a Viktorii Plzeň. A s výjimkou prvního poločasu v Edenu se jich zhostili se ctí. Naznačili, že i letos mohou dělat silným mužstvům problémy. V Praze doplatili na možná až příliš ustrašený vstup do zápasu a inkasovaný gól z první chyby, který posadil soupeře na koně. Výsledkem byla porážka 0:2. Před týdnem však ve Štruncových sadech odehráli vyrovnanou partii a po takticky velmi dobrém výkonu v posledních sekundách gólem střídajícího Ondřeje Šašinky vyválčili cennou remízu 1:1. A navnadili fanoušky, kteří jsou tak natěšení, že ve středu vykoupili všechny vstupenky hodinu a půl po začátku prodeje. Stejně jako v roce 1966 při prvním utkání na Všesportovním stadionu proti slavnému brazilskému klubu Vasco da Gama je i 5. srpna 2023 v prvním zápase v Malšovické aréně poženou plné ochozy. Jen ten výsledek by se nemusel opakovat. Před 57 lety votroci prohráli 2:3. Dokážou tentokrát zkrotit svoji nervozitu, ustát očekávání všech fanoušků a začít novou éru vítězně? A kdo ze současného kádru bude tím, kdo pokřtí stadion prvním domácím vstřeleným gólem?

    Základní sestava z posledního zápasu:
    Bajza – J. Klíma, Heidenreich, Čech – Gabriel, Kodeš, Kučera, Horák – Juliš, Krejčí – Vašulín.

    Bilance Hradce v ligové sezoně 2023/24:
    2 zápasy, 0 vítězství, 1 remíza, 1 porážka, skóre 1:3, 1 bod a 13. místo v tabulce FORTUNA:LIGY.

    Mistrovská utkání v ročníku:
    Plzeň–Hradec 1:1
    Slavia–Hradec 2:0
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Také jihočeský klub by se rád stal pokud možno trvalou součástí nejvyšší české soutěže. Letos zahajuje 5. rok v řadě mezi elitou, což se mu v tomto století povedlo teprve podruhé. A jak má jeho sobotní soupeř svůj středobod pozornosti v podobě nového stadionu, také Dynamo se ocitlo v hledáčku novinářů i fanoušků napříč republikou. U něj je však důvod funkcionářský. Provedlo totiž ve střední Evropě výjimečný krok a do pozice sportovního ředitele angažovalo novináře z Deníku Sport Jana Podroužka. Sice avizovalo, že první půlrok ve funkci pro něj bude především seznamovací a zaučovací, ale je jasné, že minimálně zpočátku bude každý jeho počin velmi pozorně sledován nejen bývalými kolegy.

    Budějovičtí se 2 roky za sebou úspěšně vyhnuli ošidným bojům v nadstavbové skupině o udržení a stejný cíl v podobě nejhůře 10. místa mají i pro ročník 2023/24. Kromě ostře sledované změny ve vedení klubu přivedli do kádru i bývalého reprezentanta Zdeňka Ondráška, útočník známý především jako hrdina kvalifikačního souboje s Anglií z podzimu 2019 se však v posledních letech trápí a na jih Čech přišel zkusit svoji kariéru do jejího závěru obrátit k lepšímu. Dalšími posilami se stali střelec z druholigové Vlašimi Jan Suchan, který se do nejvyšší soutěže vrátil po 4 letech, nebo třeba tou oficiálně nejčerstvější terpve 18letý stoper Thomas Jungbauer reprezentující Dominikánskou republiku na nedávném MS do 20 let, jenž přišel na Střelecký ostrov z italského SPALu. Tým mají na starosti trenéři z nové generace a dřívější výborní hráči Marek Nikl s Tomášem Zápotočným, jejichž styl a metody jsou velmi dobře hodnoceny. Jenže v přípravě, již Dynamo absolvovalo částečně v Čechách a částečně v Rakousku, se to nijak pozitivně neprojevilo. Ba naopak. Odehrálo 4 přípravé zápasy s druholigovými českými a prvoligovými maďarskými soupeři a nedokázalo ani jednou zvítězit. S Táborskem remizovalo, s Vlašimí, Diosgyörem a Újpestí prohrálo.

    A nepříliš dobrou náladu si přeneslo i do ligy. Ačkoliv na Slovácku zaujalo snahou o aktivní hru s konstruktivní rozehrávkou, dostalo tam možná až příliš krutý výprask 1:4. Před týdnem pak doma přivítalo Slavii Praha a celkem jednoznačně podlehlo 1:3, když protivník ještě za rozhodnutého stavu zahodil penaltu. Přesto se dá najít jedno pozitivum. I v součtu s přípravou Jihočeši neodehráli zápas bez vstřeleného gólu. A pokud pod lízátky dokážou udeřit jako první, mohlo by to být proti očekáváními svázenému soupeři klíčovým faktorem k úspěchu v podobě prvního bodového zisku do tabulky. Podaří se jim zkazit hradeckou slávu?

    Základní sestava z posledního zápasu:
    Šípoš – Osmančík, Havel, Králik, Trummer – Čermák, J. Hora – Čmelík, Hellebrand, Adediran – Ondrášek.

    Bilance Dynama v ligové sezoně 2023/24:
    2 zápasy, 2 porážky, skóre 2:7, 0 bodů a 16. místo v tabulce FORTUNA:LIGY.

    Mistrovská utkání v ročníku:
    Budějovice–Slavia 1:3
    Slovácko–Budějovice 4:1
     
    Vzájemné zápasy

    V poslední době je v soubojích o mistrovské body Dynamo oblíbeným hradeckým soupeřem. Naposledy mu votroci odevzdali všechny body ještě ve druhé lize, konkrétně v říjnu 2018, kdy na Střeleckém ostrově prohrálí 3:1. Tehdy také padl poslední hattrick v duelech těchto týmů, postaral se o něj tehdejší útočník Dynama David Ledecký. Od té doby však tým z města, kde by chtěl žít každý, porazil Hradec pouze před půl rokem v osmifinále MOL Cupu 2:0. Z posledních 5 střetů o body do tabulky odcházel až na jednu výjimku pokaždé veselejší celek z města pod Bílou věží. Onou jedinou výjimkou je utkání z února 2022 v Mladé Boleslavi, které skončilo remízou 2:2. Od návratu Hradce do první ligy mají jeho bodované souboje s Dynamem dvě základní charakteristiky. Na jihu Čech domácí nedají gól, naopak votroci se „doma“ v obou případech prosadili 2×. Bude toto pravidlo platit i do třetice, poprvé ve skutečně domácím prostředí?

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    HKR–CEB 2:1 (16. 4. 2023)
    CEB–HKR 2:0 (1. 2. 2023 – MOL Cup)
    CEB–HKR 0:3 (23. 10. 2022)
    HKR–CEB 2:2 (12. 2. 2022)
    CEB–HKR 0:1 (12. 9. 2021)
     
    Ohlasy před zápasem

    Stanislav Hejkal, asistent trenéra Hradce
    Samozřejmě se všichni těšíme. Zároveň sami nevíme, do čeho jdeme, protože jsme na stadionu ještě nehráli, takže to pro nás bude také nové. Jsme ale strašně rádi za to, že můžeme být u otevření nové arény, je to pro nás čest. Jsem rád, že fanoušci v Hradci jsou správně hladoví. Řekl bych, že teď drželi šestiletý půst, jelikož Hradec byl čtyři roky ve druhé lize a další dva potom v azylu Mladé Boleslavi. Teď jsme ale konečně opravdu doma, na domácím stadionu v Malšovicích, a strašně se na to těšíme.

    Petr Kodeš, záložník Hradce
    Vzhledem k tomu, že stadion bude vyprodaný, věřím, že kulisa bude fantastická a lidi nás poženou za vítězstvím. Na Budějovice ale musíme dát pozor, měly stejně těžký los jako my. Dynamo je nepříjemný soupeř, jde o mužstvo, které umí kombinovat, nečeká nás nic lehkého.
    Hradec zároveň poprvé představí v akci nového maskota klubu, Pana Lízátka.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Heidenreich, Čech – Gabriel, Kodeš (C), Kučera, Horák – Pilař, Krejčí st. – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Pudhorocký, P. Juliš, Leibl, O. Ševčík, Šašinka, Koubek.
    Trenér: Jozef Weber

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Osmančík, Králik, L. Havel (C), Trummer – Hais, Suchan – Čmelík, P. Hellebrand, Adediran – Ondrášek.
    Náhradníci: Andrew, Janáček – Broukal, Dejanović, Jak. Matoušek I, Čoudek, V. Hora, Nikl.
    Trenér: Marek Nikl

    Rozhodčí: Černý – Mokrusch, Líkař.
     
    Do základní sestavy Hradce se vrací uzdravený Václav Pilař a základní jedenáctka tak je zcela shodná jako v úvodním kole na Slavii. To Jihočeši udělali proti domácímu souboji se sešívanými dvě změny v záloze, Čermáka a Horu nahrazují Hais a Suchan.
     
    S výjimkou sektoru hostů, ve kterém se aktuálně krčí asi 20 lidí, se Malšovická aréna krásně plní. Oficiálně je vyprodáno, uvidíme, kolik volných sedaček se ve skutečnosti vyskytne.
     
    V Hradci Králové celé odpoledne vytrvale prší a teplota dosahuje na 5. srpna neuctivých 17°C. Vítr je uvnitř stadionu neznatelný, takže brankáři mohou mít problémy pouze s mokrým trávníkem.
     
    Trojice rozhodčích přivádí oba týmy na hrací plochu, historický okamžik se blíží.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou domácí v bíločerných dresech. Hosté nastupují v červených.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou domácí v bíločerných dresech. Hosté nastupují v červených. Bohužel zatím nefungují světelné tabule nad brankami, takže diváci neuvidí čas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Historický okamžik v dějinách hradeckého fotbalu komplikují očekávané technické komplikace. Internetové připojení na stadionu je momentálně katastrofální, takže se dopředu omlouvám za případné výpadky.
     
    2
    Hosté se hned natlačili před branku a domácí obrana s problémy odvracela na rohový kop.
     
    3
    Z rohového kopu mělo Dynamo obrovskou šanci, Adediran však zblízka trefil pouze stojícího Bajzu a chytá se za hlavu! Následně se jeho spoluhráči dopustili tzočného faulu.
     
    4
    Hradečtí poprvé před brankou soupeře, Krejčí se pokoušel napálit odražený míč z hranice šestnáctky, ale trefil hráče před sebou.
     
    5
    Další náznak šance, po centru z pravé strany se do vzduchu pověsil přavděpodobně Vašulín, míč však pouze lehce lízl, takže branku neohrozil.
     
    6
    Z protiútoku mají červení další rohový kop.
     
    7
    A z něj měli i první šanci, ale ke štěstí domácích stříleli vedle.
     
    8
    Gabrielův velmi dobrý centr na malé vápno stáhl rukavicemi Šípoš.
     
    9
    Dopředu se středem pole řítil Adediran, po kontaktu s obráncem upadl, rozhodčí Černý ukazuje, že se hraje dál.
     
    11
    Centr z levého křídla padal hodně rychle, takže Vašulín musel hodně k zemi, přesto dokázal hlavičkovat a od Králika se míč odráží na rohový kop.
     
    12
    Centr z rohu jeden z bránících hráčů na malém vápně nohou přizvedl k Heidenreichovi, jehož hlavička sice mířila pod břevno, ale pouze doprostřed, takže Šípoš neměl potíže zasáhnout.
     
    12
    Z protiútoku měl velkou šanci Hais po perfetní přihrávce Čmelíka na malé vápno! Zblízka však trefil pouze připraveného Bajzu!
     
    13
    Faul na půlce, trestný kop pro Hradec.
     
    14
    Osmančík na levém křídle sice dokázal udržet míč na hřišti, ale pod tlakem Klímy nedokázal přesně přihrát.
     
    15
    Vašulín se s míčem na noze probíjel do vápna, kam ho nepustil Králik. Ten poté se Suchanem situaci velmi dobře vykombinoval a založil protiútok.
     
    16
    V něm z levé strany sprintoval k brance Adediran, i vystřelil, ale vše bylo zbytečné, protože je máván a pískán ofsajd,
     
    17
    Po dobré hlavičce Gabriela do běhu byl v ofsajdu i Vašulín.
     
    18
    Centr Pilaře před branku je sražen vysoko nad branku, rohový kop.
     
    19
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    DANIEL VAŠULÍN právě střílí nejdražší branku své kariéry a nesmazatelně se zapisuje do dějin hradeckého fotbalu první trefou v Malšovické aréně! Rohový kop byl rozehrán nakrátko, následný centr před brankoiu lízl Králik, ale Heidenreich zachytil míč na brankové čáře a posunul ho právě Vašulínovi, jenž ho procpal za záda Šípoše! Asistence: David Heidenreich.
     
    21
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok a druhý gól v síti Dynama! Kontr táhl po pravém křídle Vašulín, dal přihrávku na střed Krejšímu, jenže než ten si srovnal míč na levačku, dobíhající obránci mu ho ukopli. Ovšem pouze k vedle běžícímu DANIELU HORÁKOVI, jenž ranou po zemi zaznamenal první ligový gól v životě! Bez asistence.
     
    23
    Opět Gabriel na pravém křídle v náběhu, tentokrát centroval a je z toho další rohový kop.
     
    24
    Tentokrát votroci z rohu ničeho nedosáhli.
     
    25
    Zablokovaný centr z pravé strany domácí obranou, pokus o brejk však nevyšel a další akce Jihočechů začne od Šípoše.
     
    26
    Dobře postavený Heidenreich odkopává nebezpečný přízemní centr do zámezí.
     
    27
    Sražený centr po situaci, která zaváněla ofsajdem. Diváci se zlobí, ale hosté kopou roh.
     
    28
    Odražený centr po rohovém kopu na půlkruhu zakončoval Čmelík pánubohu do oken.
     
    29
    Gabriel s Krejčím kombinovali na pětníku po vhazování na pravém křídle, ale nevymotali se z toho.
     
    29
    Pilař pronikal do pokutového území a z běhu vypálil, jaho pokus byl tečován, rohový kop.
     
    30
    Centr točící se od branky odhlavičkoval Čmelík, následnou zpětnou hlavičku na penaltu ukryl v náruči Šípoš.
     
    31
    Nepřesná průniková přihrávka na Ondráška a je tu brejk Hradce.
     
    31
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    A z brejku je to 3:0! Václav Pilař nádhernou přihrávkou vyslal do samostatného úniku LADISLAVA KREJČÍHO, na jehož střelu si sice brankář sáhl, ale v cestě do sítě jí nezabránil! Snová premiéra votroků v Malšovické aréně, 3:0! Asistence: Václav Pilař.
     
    33
    Dynamo ale zápas nebalí. Po rozehrání se natlačilo před branku a dokázalo i zakončit, ale mimo zařízení.
     
    34
    Perfektní práce Havla zabránila čtvrtému gólu! Ve skluzu odehrál míč hned před dvojicí nabíhajících protihráčů.
     
    35
    Po následném vhazování měli domácí náznak příležitosti, zpětný centr od brankové čáry ale neletěl dostatečně mimo brankéře, takže Šípoš míč v poklidu zachytil.
     
    36
    Faul Kodeše, trestný kop červených z 35 metrů.
     
    37
    Hellebrand rozehrával nacvičený signál, jenže do levé strany mu nikdo neseběhl.
     
    37
    Domácí kotel se prezentuje celosektorovým choreem.
     
    38
    Právě byla zprovozněna jedna ze dvou světelných tabulí.
     
    38
    Budějovičtí si vypracovali čtvrtý rohový kop.
     
    39
    Nakrátko rozehraný roh a následná zablokovaná střela, bohužel v kouři z použité pyrotechniky nelze identifikovat autora střely.
     
    39
    Rozhodčí Černý dokonce kvůli dýmu nah hrací plochou na chvíli přerušil hru.
     
    41
    Ihned po rozehrání odvrací Klíma na zadní tyči na další rohový kop.
     
    41
    Bajza vyboxoval roh na hranici šestnáctky, kde byl sražen Pilař, ale hra pokračovala a hosté budou vhazovat.
     
    42
    Největší šance Dynama v zápase! Po rychlé akci po pravé straně dostal zpětnou přihrávku do jasné pozice Adediran, na jehož střelu po zemi k přední tyči sice Bajza nedosáhl, ale zastoupil ho jeden z obránců a na brankové čáře míč vykopl!
     
    44
    Hodně slabý a nepřesný pokus Adedirana zhruba z 25 metrů.
     
    45
    Rozhodčí Černý nastavuje 5 minut.
     
    45+1
    Taktický faul Čmelíka zastavuje rodící se brejk domácích.
     
    45+1
    Gabriel v hlavičkovém souboji sestřelil Osmančíka a je pískáno.
     
    45+2
    Po zmatcích v obranné linii hostů měli černobílí další brejk, jenže Krejší se po obdržení přihrávky neodvážil jít mezi hráče a situaci zastavil. Následně odcentroval do situace, která zaváněla ofsajdem, ale Pilař se tak dlouho vymotával do střelecké pozice, až napálil hráče před sebou.
     
    45+3
    Přímý kop hostů z 25 metrů na středu hřiště. Míč si staví Suchan.
     
    45+4
    Nakonec vystřelil Hellebrand, překopl však nejen zeď, ale i branku. A ne o málo.
     
    45+5
    Hais výborně udržel míč proti trojici protihráčů a z následné akce mají hosté ještě jeden roh.
     
    45+6
    Žádnou šanci si však nevytvořili a první poločas končí.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Do historického zápasu v Malšovické aréně sice lépe vstoupilo Dynamo, jenže během 11 minuta zahodilo dvě jasné gólovky, které zblízka napálili do Bajzy Adediran a poté Hais. Hradečtí poté shodili ze zad nervozitu a předvedli perfektní produktivitu. Měli 3 gólové šance a dali z nich 3 góly. Neprve se po rohovém kopu prosadil zblízka Daniel Vašulín, praticky vzápětí zakončil brejk svým prvním ligovým gólem Daniel Horák a snovou čtvrthodinku zakončil ze samostatného úniku Ladislav Krejčí. V závěru poločasu byli znovu aktivnější hosté a měli další obrovskou šanci, jenže překonaného Bajzu při Adediranově střele zastoupili na čáře obránci, takže Hradec při svém prvním představení na novém stadionu vede v poločase 3:0 a míří za prvním vítězstvím v sezoně.
     
    Do druhého poločasu vykopávají hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Petr Pudhorocký.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Quadri Adediran, přichází Vojtěch Hora.
     
    47
    Tečovaná střela Suchana nebyla nebezpečná, ale je z ní rohový kop.
     
    48
    Ten však hradecká obrana v pohodě ubránila.
     
    48
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Začátky poločasů jsou pro votroky v této sezoně zatím obrovským problémem a nejinak je tomu i dnes. Zatímco v prvním poločase šance soupeře přežili, tentokrát z první střely poměrně nešťastně inkasují! Po odvráceném rohu hosté zůstali u míče, na středu hřiště si míč navedl na střelu střídající VOJTĚCH HORA a jeho pokus byl tečován tak, že míč zapadl k pravé tyči! Bajza byl absolutně bezmocný. Asistence: Zdeněk Ondrášek.
     
    49
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Jenže vzápětí si domácí berou tříbrankové vedení zpět! Ihned po rozehrání se vrhli dopředu a centr Václava Pilaře z pravé strany uklidil mimo dosah Šípoše JAKUB KUČERA! Asistence: Václav Pilař.
     
    52
    Trestný kop z levé strany pro Hradec.
     
    53
    Žádná šance se však zněj neurodila.
     
    54
    Penalta pro Hradec po faulu na Pilaře!
     
    55
    Pilař má postavený míč na puntíku, rozhodčí Černý však ještě celou situaci konzultuje s kolegyní Adámkovou u videa.
     
    56
    A Černý se běží podívat na video sám!
     
    58
    Po dlouhé konzultaci u videa je penalta potvrzena!
     
    58
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Ačkoliv se říká, že faulovaný nemá chodit kopat penaltu, ale VÁCLAV PILAŘ se toho nebál, zachoval chladnou hlavu a práskl míč k pravé tyči! Šípoš sice vystihl směr, ale na tuto střelu dosáhnout nemohl! Poprvé od návratu do nejvyšší soutěže střílí Hradec 5 gólů v zápase, to je křest stadionu jako hrom!
     
    60
    Další útočná akce domácích vyústila v rohový kop.
     
    61
    Nepovedený roh, přízemní centr na přední tyč odkopl první obránce do autu.
     
    62
    Kučera se po vhazování provinil u rohového praporku útočným faulem.
     
    62
    Příliš dlouhý pas na Vašulína, ten aspoň doběhl znepříjemnit brankáři situaci. Šípoš se tak pro jistotu vrátil s míčem do vápna, aby ho mohl sebrat do ruky.
     
    63
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Václav Pilař, přichází Petr Juliš.
     
    64
    Juliš hned prohrál běžecký souboj na půlce a fauloval.
     
    64
    Po jednom ze soubojů zůstává na hřišti ležet jeden z hráčů Českých Budějovic a musí být odnesen na nosítkách.
     
    66
    Pokračuje se ve hře.
     
    67
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Lukáš Čmelík, přichází Alen Dejanović.
     
    67
    Po pátém gólu tempo i kvalita hry výrazně upadly. O vítězi zápasu je jasno a dohrává se.
     
    68
    Trestný kop z pravého křídla po faulu na pronikajícího Pudhorockého.
     
    69
    Hodně nepřesné zakončení po centru z trestného kopu, Šípoš bude odkopávat.
     
    70
    Další nepřesně zakončený útok domácích.
     
    71
    Po sérii dvou nedovolených zákroků se červení dostali k trestnému kopu od pravé lajny.
     
    71
    Centr z trestného kopu přiletěl na penaltu hodně prudce a přes další dým z pyrotechniky nebylo poznat, kdo k hostujících hráčů hlavičkoval nad branku.
     
    72
    Výborný obranný skluz Horáka.
     
    Který se odehrál před 9 058 diváky. Domácí sektory jsou vyprodány.
     
    73
    Nadějná rychlá akce Východočechů přesným zakončením neskončila.
     
    74
    Budějovičtí dopadli stejně, když po trestném kopu sebral odražený míč Suchan, udělal kličku Kodešovi a levačkou pálil nad.
     
    75
    Po hluché pasáži se nyní opět hraje solidní fotbal. Gabriel upaloval po pravé straně, jeho přízemní centr zakončoval ve skluzu Vašulín, avšak před sebe, což v jeho pozici znamenalo 5 metrů mimo.
     
    76
    Bajza si křikl a pohlídal nákop do vápna. Míč mu skončil v náruči.
     
    77
    Kučera centroval od levého praporku, ale domácí se sami vyhnali z pokutového území a začínají útok až od Bajzy.
     
    78
    Nepřesná přihrávka vyhnala Horáka do zámezí.
     
    79
    Ani hostům se však po vhazování nevedlo dobře a rychle přichází o míč.
     
    80
    Klíma nepustil křížný pas na svou stranu, kde čekal na střelu připravený jeden z protihráčů. Avšak odraženého míče se ujal Hellebrand a vystřelil, ovšem pouze do diváků za brankou.
     
    81
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Daniel Hais, přichází Jakub Matoušek.
     
    82
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Ondřej Šašinka.
     
    82
    Horák se na levém křídle obtočil kolem jednoho protihráče, přes dalšího však už nepřešel, takže hosté vyrazili do protiútoku.
     
    83
    Ten však zastavil Kučera. Přesto zůstávají červení na útočné polovině.
     
    84
    Žlutá karta pro tým FC Hradec Králové (Petr Pudhorocký).
     
    85
    Z následného trestného kopu se budějovičtí neprosadili, naopak museli se rychle vracet. Domácí vyrazili do brejku, Šašinka při něm zamířil do pravého křídla a přihrával před branku, jenže nepřesně a míč skončil u brankáře.
     
    86
    Šašinka nezpracoval polovysoký nákop na pravé lajně. Divákům to ale nevadí a vytleskávají svůj tým, který míří k nečekaně vysokému vítězství.
     
    87
    Hosté jsou usazeni v útoku, přehuštěným středem však nedokážou projít.
     
    88
    Hora se u brankové čáry obtočil kolem Kučery, další domácí hráč však ukopl míč do autu.
     
    89
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Matouš Nikl.
     
    89
    Trestný kop z pravé strany posadil Hellebrand na hlavu Ondráška, ovšem ten byl poměrně daleko od branky, navíc zamířil přesně do míst, kde stál připravený Bajza.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Adam Gabriel, přichází Matěj Koubek.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Jakub Kučera, přichází Ondřej Ševčík.
     
    90+1
    Rozhodčí Černý i přes hodně dlouhou konzultaci kolem penaltového faulu nastavuje pouze 3 minuty.
     
    90+1
    Rohový kop pro domácí.
     
    90+2
    Centr z rohu odhlavičkoval mimo vápno Havel a míč postupně doputoval až k Bajzovi.
     
    90+3
    Horák na lajně parádně vymotal Matouška a dostal se tak z tlaku.
     
    90+3
    Koubek sice z rychlé akce dostal míč do branky, ale po konzultaci s videem není gól uznán pro předchozí ofsajd.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas začal rychlým budíčkem, Vojtěch Hora tečovanou střelou připomněl, že minuty po výkopu nejsou pro Hradec silnou stránkou. Jenže tentokrát měli domácí připravenou okamžitou odpověď a po centru Pilaře zblízka uklidil míč do branky Jakub Kučera. O 5 minut později byl navíc ve vápně faulován Pilař, penalta byla po dlouhé konzultaci s videorozhodčím potvrzena a sám Václav Pilař pokutový kop přesnou tvrdou ranou proměnil. Zápas poté na dlouhé minuty ztratil tempo, fotbal se pod rozsvícená lízátka vrátil zase až na posledních 20 minut, přesto se už zápas pouze dohrával. Dynamo si ve druhém poločase kromě gólové střely nevytvořilo větší šanci, to Hradec nějaké náznaky měl, střídající Koubek dokonce dostal míč v nastavení do branky, ale od půltuctu uchránil budějovické na videu odhalený ofsajd. To byl zároveň poslední okamžik otevíracího utkání nové Malšovické arény, kterou pokřtili k nesmírné radosti všech natěšených hradeckých fanoušků jejich miláčci na hřišti nečekaně vysokým vítězstvím 5:1, nejvyšším od návratu votroků do nejvyšší soutěže!
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:13.
     
    Hradečtí hráči si užili děkovačku pod kotlem nejvěrnějších a po vysokém vítězství se posunuli na 6. místo neúplné tabulky FORTUNA:LIGY se 4 body. České Budějovice mají jistotu, že zůstanou na posledním místě s hrozivým skóre 3:12 po 3 zápasech. Z Malšovické arény je to vše, děkuji za pozornost. (20:23:43)

    Libor Štěpán

    Góly: 19. Vašulín (Heidenreich), 21. Horák, 31. Krejčí st. (Pilař), 49. Kučera (Gabriel), 58. Pilař (pen.) – 48. V. Hora (Ondrášek)

    Karty:   84. Pudhorocký (HKR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:9. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 21:13.
    FC Hradec Králové: Bajza – Ja. Klíma, Heidenreich, Čech – Gabriel (90+1. Koubek), Kodeš (C), Kučera (90+1. O. Ševčík), Horák – Pilař (63. P. Juliš), Krejčí st. (46. Pudhorocký) – Vašulín (82. Šašinka).
    Náhradníci: Vízek, Zadražil – Leibl.

    Tréner: Jozef Weber

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Osmančík, Králik, L. Havel (C), Trummer – P. Hellebrand, Suchan (89. Nikl) – Čmelík (67. Dejanović), Hais (81. Jak. Matoušek I), Adediran (46. V. Hora) – Ondrášek.
    Náhradníci: Andrew, Janáček – Broukal, Čoudek.

    Tréner: Marek Nikl

    Rozhodca: Černý – Mokrusch, Líkař

    Diváci: 9 058