Japonsko – Španielsko 4:0 (kon.) | Kostarika – Zambia 1:3 (kon.) | Írsko – Nigéria 0:0 (kon.)
Kanada – Austrália 0:4 (kon.)
koniec
Kanada
0:4 (0:2)
Austrália
cz Pondelok 31.07.2023, 12:00 • Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne • Majstrovstvá sveta žien • Skupina B
    90+4. Steph CATLEYOVÁ - 0:4
     
    90+4
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Kanaďanky si vypijí kalich hořkosti až do dna! Penaltu proměnila STEPH CATLEYOVÁ, která poslala míč k pravé tyči. Sheridanová tam sice skákala, ale neměla šanci dosáhnout na přesně umístěnou a tvrdou střelu.
    58. Mary FOWLEROVÁ - 0:3
     
    58
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Troufám si říci, že je hotovo! Skvělou práci odvedla na levém křídle Caitlin Foordová. Ta si naběhla na přihrávku za obranu, v pokutovém území si poradila s bránící Gillesovou a přihrávkou pod sebe oslovila MARY FOWLEROVOU. Ta sice dostala míč za sebe, ale ještě ho dokázala usměrnit směrem na prázdnou bránu. Měla i štěstí, když trefila levou tyč a od ní balón zamířil za brankovou čáru – 0:3.
    40. Hayley RASOVÁ - 0:2
     
    40
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Teď už opravdová radost domácích hráček a publika ze druhého gólu! Kyra Cooneyová-Crossová točila svůj rohový kop směrem do brány. Míč nedokázala brankářka Sheridanová vyboxovat a balón trefil nohu domácí Rasové. Od ní se odrazil k bránící Quinnové, která ho nešťastným zásahem vrátila zpátky HAYLEY RASOVÉ a ta hrací předmět zblízka posouvá do sítě – 0:2.
    10. Hayley RASOVÁ - 0:1
     
    10
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie v hledišti i na hřišti! Matildas jdou v tomto veledůležitém zápase o bytí a nebytí do vedení. Původně byl přitom zásah HAYLEY RASOVÉ neuznán kvůli domnělému ofsajdu Steph Catleyové. Ta převzala míč na levém křídle v hraničním postavení, ale VAR nakonec odhalil, že se o ofsajd nejednalo. Catleyová s balónem popoběhla dopředu a její přízemní přihrávka prošla až na pravý roh pokutového území k Hayley Rasové, která nízkou střelou na vzdálenější tyč překonala brankářku Sheridanovou.

    Martin Augustin

    Góly: 10. Rasová, 40. Rasová, 58. Fowlerová, 90+4. Catleyová (pen.)

    Karty:   45+5. Gustavsson (trenér) (AUS), 69. van Egmondová (AUS), 82. Arnoldová (AUS)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 5:8.
    Kanada: Sheridanová – Riviereová (46. Chapmanová), Buchananová, Gillesová, Lawrencová – R. Quinnová (77. O. Smithová) – Flemingová, Grossová (46. Schmidtová) – Leonová (64. Viensová), Sinclairová (C) (46. Lacasseová), Huitemaová (46. Roseová).
    Náhradníci: Proulxová, D'Angelová – Carleová, Zadorskyová, Princeová, Awujová.

    Tréner: Bev Priestmanová

    Austrália: Arnoldová – Carpenterová, Huntová, Kennedyová, Catleyová (C) – Rasová (75. Vineová), Gorryová (90+6. Ch. Grantová), Cooneyová-Crossová, Fowlerová – van Egmondová (84. Polkinghorneová), Foordová.
    Náhradníci: Micahová, Lyd. Williamsová – Luiková, Wheelerová, Nevinová, Simonová, Chidiacová, Yallopová, Kerrová.

    Tréner: Tony Gustavsson

    Rozhodca: Frappartová (FRA) – Nicolosiová, Coppolaová (FRA)

    Diváci: 27 706