Česko – Španielsko 4:3 (po pr.) | Česko – Francúzsko 4:7 (kon.)
koniec
Česko
4:7 (2:4, 2:3)
Francúzsko
cz Sobota 29.07.2023, 21:00 • Charleroi, Belgie • Majstrovstvá Európy v inline hokeji • Semifinále
Partner:
     
    Češi si na evropském šampionátu o zlato nezahrají. V semifinále byla nad jejich síly Francie, která slaví finálovou účast po výsledku 7:4.

    Francouzští hokejisté se v úvodní pětiminutovce ujali dvoubrankového vedení, které Češi dokázali smazat, ale obrat nedokonali a naopak před koncem první půle povolili soupeři další dvě trefy. Čechy dostal na kontakt ve 26. minutě Marek Loskot, ale kýženého srovnání se česká reprezentace nedočkala, Francie si naopak postupně vybudovala čtyřbrankový náskok, na jehož budování měl lví podíl kapitán a autor hattricku Maxime Langlois. V závěrečných vteřinách už jen kosmeticky upravil skóre utkání Patrik Šebek.

    Francie si o zlato zahraje se Španělskem. Češi budou v souboji poražených semifinalistů bojovat o bronz s Italy. (22:47:34)
     
    Konec zápasu.
    39:41 Patrik ŠEBEK - 4:7
     
    39:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kosmetická úprava výsledku v závěrečných vteřinách semifinálového klání. Z podklouznutí soupeře těžil PATRIK ŠEBEK, v přečíslení mířil zápěstím neomylně, puk se od pravé tyče odrazil záda gólmana. Bez asistence.
     
    39:27
    Jeden na jednoho si věřil David Jindra, ovšem v průběhu kličky ztratil kontrolu nad pukem, který skončil pod brankářovou lapačkou.
     
    38:36
    Protože neměl komu nahrát, tak z velké vzdálenosti Pavel Šimek vystřelil ze zápěstí, Lefebvre puk vyrazil k volnému spoluhráči Faucherandovi.
     
    38:19
    S problémy, ale přece zapisuje skvěle chytající Timo Lefebvre další úspěšný zákrok. Střelu z pravého kruhu jenom ztlumil, následně ji ale zvládl zalehnout těsně před brankovou čárou.
    37:38 Maxime LANGLOIS - 3:7
     
    37:38
    Francie právě vstřelila branku!
    Powerplay byla neúspěšná. Renou získal puk a vyslal dopředu MAXIMEA LANGLOISE, jemuž nedělalo žádné problémy završit hattrick střelou do odkryté české klece. Asistence: Enzo Renou.
     
    37:15
    Oddechový čas pro Francii.
     
    37:15
    Do přehuštěného prostoru pálil Marek Loskot hned dvakrát. Napoprvé napálil prvního protihráče, druhou střelu kryl Timo Lefebvre pravým betonem.
     
    36:48
    Francouzi kontrolují koncovku základní hrací doby. Kotouč získal Matteo Mahieu a od pravého mantinelu zdárně vyhodil křižně.
     
    36:27
    Oddechový čas pro Česko.
     
    36:13
    Není na co čekat. Martin Tvrzník po buly odvolal gólmana a sází všechno na jednu kartu, Češi zkouší powerplay.
    35:40 Marius GODANO - 3:6
     
    35:40
    Francie právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Přečíslení dvou na jednoho vyřešil MARIUS GODANO individuálně a dobře udělal, protože zakončení zprava na zadní tyč Schejbal zastavit nedokázal. Asistence: Theo Faucherand.
    35:23 Maxime LANGLOIS - 3:5
     
    35:23
    Francie právě vstřelila branku!
    Finále se Čechům vzdaluje. Zodpovědnost na sebe vzal jako správný kapitán MAXIME LANGLOIS, když zpoza pravého kruhu vypálil přes obránce nechytatelným způsobem do protějšího víka. Asistence: Joan Kerkhove.
     
    34:43
    Hokejisté v bílých dresech dokázali zahrozit i v oslabení! Napoprvé Šimon Slavíček trefil obránce, bekhendovou dorážku usměrnil vedle pravé tyče.
     
    34:05
    Hra přerušena a na trestnou lavici byl vykázán Marek Loskot za vyražení na hrazení. Češi nutně potřebují oslabení přestát, Francouzi se naopak mohou výrazně přiblížit finále.
     
    33:44
    Nepříjemnost pro český celek, bude se vylučovat. Francouzi mají ponechanou výhodu a cílem je samozřejmě držet co nejdelší dobu puk na hokejkách.
     
    33:27
    Mrštný Louis Allo se urval obráncům a na Schejbala vyzkoušel bekhendový blafák, ztroskotal ovšem na jeho levém betonu!
     
    32:46
    Volnější střed se otevřel před Mariusem Godanem, který naznačil průnik, ale rozmyslel se a volil pas po levé ruce na Machyho.
     
    32:22
    Zničehonic se ve velké příležitosti zjevil Šimon Slavíček, k němuž se odrazil puk do pravého kruhu, prostor u bližší tyče jen těsně minul.
     
    31:54
    Volného puku se za Schejbalovou svatyní chopil Maxime Langlois. Ofenzivní choutky neměl, po mantinelu odjel znovu jen na vlastní polovinu.
     
    31:24
    Hokejisté v tmavě modrých dresech kontrolují těsný náskok. Nyní dobrou půl minutu kombinovali na vlastní polovině a s forčekinkem soupeře neměli žádné problémy.
     
    30:52
    Nepřehlednou situaci před vlastní bránou zvládl Adam Schejbal bez úhony. Tvrdou střelu z poloviny hřiště vyrazil pravým betonem, načež touš zalehl těsně před Faucherandem.
     
    30:11
    Filip Kuťák dostal nahrávku za francouzskou obranu, bekhendovým blafákem si roztáhl Lefebvrea, avšak ve finále akce nedokázal poslat puk nad jeho nastavenou lapačku.
     
    29:47
    Do souboje u pravého mantinelu se zapletla dvojice konkurentů. Rozhodčí raději přerušili hru, nicméně vylučovat se evidentně nechystají.
     
    29:13
    Obrovskou příležitostí pohrdl Alex Gauze. Mezi kruhy zůstal zcela opomenutý, ale střela mu vůbec nesedla, slabý pokus skončil na Schejbalově betonu.
     
    28:50
    Správně Jan Vyoral očekával, že Joan Kerkhove vyzkoušel průnik pravou stranou, před soka natlačil tělo a dále jej nepustil.
     
    28:16
    Česko potřebuje útočit. Petr Kafka na sebe navázal dva konkurenty a u pravého mantinelu uvolnil Filipa Kuťáka, tvrdá rána z voleje skončila v boční síti.
     
    27:12
    Skvělý Adam Schejbal! Očekával, že Louis Allo v úniku vyzkouší bekhendový blafák, roztáhl na brankové čáře levý beton a soupeř ho nedokázal přehodit.
    26:43 Marek LOSKOT - 3:4
     
    26:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! MAREK LOSKOT zachytil vyhození po pravém mantinelu, načež se dostal z důvodu zablokované hokejce jen ke slabé střele po ledě, ta však Lefebvrea zaskočila na tolik, že touš pustil za brankovou čáru mezi betony. Bez asistence.
     
    26:29
    Francie mohla udeřit v oslabení! Ideální nahrávku dostal Theo Faucherand, avšak v tutovce mířil forhendem jenom vedle levé tyče.
     
    26:05
    Jen co skončilo jedno francouzské oslabení, tak následuje druhé, za hákování si vykoledoval dvouminutový trest Elliot Machy.
     
    25:49
    Patrik Šebek zvolil křižný pas napříč kruhy na Marka Loskota, ten si puk zpracoval bruslemi a forhendem vypálil do vyrážečky brankáře.
     
    25:21
    Z ostrého úhlu pokusil štěstí Petr Kafka, ovšem Timo Lefebvre školáckou chybu neudělal, zůstal přilepený u levé tyče a zakročil betonem.
     
    24:49
    Ve druhém poločase zatím působí Francie směrem dozadu skvěle. Rozehrávku vystihl Alex Gauze a vyhodil po pravém mantinelu.
     
    24:15
    Češi se drží v tlaku, leč chybí střelba. Nakonec vypálil Marek Loskot do prvního clonícího konkurenta, načež Godano vyhodil.
     
    23:58
    Velká šance ke snížení skóre. Na lavici hanby usedl Illan Farmer, důvodem je podražení Jana Andrýska u levého mantinelu.
     
    23:27
    Těsně bráněný Tomáš Rubeš nemohl střílet, navíc měl puk na bekhendu. Posléze naslepo nahrával za sebe, kde však neměl spoluhráče.
     
    22:50
    Pátá branka by francouzský celek samozřejmě ještě výrazněji přiblížilo finálové účasti, ale zatím nepřišla, Illan Farmer vypálil křižně zleva nepřesně.
     
    22:08
    Francie hraje přesně to, co potřebuje, nikam nespěchá a ofenzivní akce působí z jejich straně tak jednoduše. Illan Farmer po sklepnutí mířil nad horní tyč.
     
    21:38
    Situaci dvou na dva řešil Maxime Langlois svižnou střelou ze zápěstí, jež prosvištěla o pár čísel vedle levé tyče Schejbalovy svatyně.
     
    21:27
    Přes protihráče vypálil z pravého kruhu Marek Loskot. Timo Lefebvre byl v pozoru a vyrážečkou zabránil třetímu inkasovanému gólu.
     
    20:47
    Hru bleskově otočil Valentin Gonzalez, který vyzkoušel vysoký oblouček na Louise Alla, ten neuspěl jeden na jednoho proti Andrýskovi.
     
    20:10
    Druhý poločas je v plném proudu, tak pojďme na něj! Aktivněji začali Češi, ale jejich první útok nevyšel, Pavel Šimek vypálil o kus vedle pravé tyče.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dvacetiminutovka semifinálového klání Česku nevyšla, s Francií prohrává 2:4. Svěřenci kouče Tvrzníka nabrali dvoubrankové manko, které smazali zásluhou tref Patrika Šebka a Tomáše Rubeše, načež pokračovali v aktivním pojetí hry a byli jasně lepším týmem, ale místo obratu přidal soupeř z brejků další dvě branky a po první půli je tak blíže finálové účasti.

    Střely na bránu po 1. poločase: 15 – 15.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:55
    Poslední útok první půle patřil právě Francouzům, kteří se už k zakončení neprocpali, Joan Kerkhove nevyzrál na Petra Kafku.
     
    19:29
    Pouze za cenu křižného vyhození se Valentin Gonzalez osvobodil z francouzského tlaku, to však za současného stavu hráčům v tmavě modrých dresech stačí.
     
    18:54
    Lucas Discazaux na středu navázal na svou osobu dva konkurenty, načež přihrál doleva Mahieuovi, ten se sám dostal z ideální palebné pozice.
     
    18:25
    Do druhé volny dostal nabito Tomáš Rubeš, jemuž nevyšlo úplně ideálně zpracování, z lehké otočky potom vystřelil nepřesně.
     
    17:54
    Dobrá defenzivní práce taktéž na druhé straně. Filip Kuťák nabral rychlost Julese Caillata a ukázkovým způsobem ho obral.
     
    17:27
    Defenzivní povinnosti si Elliot Machy splnil na jedničku, tělem odstavil Jana Vyorala a poradil si i s rozehrávkou na Renoua.
     
    16:58
    Po levém mantinelu nastartoval motory Filip Kuťák. Bekhendem nahazoval před bánu, Patrik Šebek tečoval puk vedle pravé části brány.
     
    16:17
    Do levého kruhu dostal střeleckou pobídku Marek Loskot, který střílel po rychlém zpracování do prostoru, který měl Lefebvre pod kontrolou.
     
    15:34
    Oddechový čas pro Česko.
    15:34 Marius GODANO - 2:4
     
    15:34
    Francie právě vstřelila branku!
    Mužstvo ze "země galského kohouta" ujeli do přečíslení a odskočili do náskoku o dvě branky! Kapitán Langlois našel MARIUSE GODANA po levé ruce, Schejbal byl proti tvrdé střele na zadní tyčku bezmocný. Asistence: Maxim Langlois.
     
    15:26
    Před francouzskou bránou číhal na nahrávku Pavel Šimek. Dočkal se, ale ostře letící kus černé gumy zpracovat nezvládl.
    14:33 Alex GAUZE - 2:3
     
    14:33
    Francie právě vstřelila branku!
    Ačkoliv je soupeř v posledních chvílích jasně lepším týmem, tak vedení strhávají znovu na svou stranu Francouzi! Volného prostoru kolem sebe využil ALEX GAUZE dokonale, první střela mu sice nevyšla dle představ, ale bekhendovou dorážku již usměrnil mimo Schejbalův dosah. Asistence: Illan Farmer.
     
    14:09
    Theo Faucherand vůbec nevěděl co s pukem, proto odjel za vlastní bránu, kde přes dvojici protihráčů odpálil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    13:57
    Tomáš Rubeš schoval střelu šikovně za obránce, jen velká škoda, že kotouč prosvištěl těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    13:21
    Z ostrého úhlu vypálil z otočky Jan Vyoral. Timo Lefebvre s touto variantou počítal, byl brzy na kolenou a mezeru mezi betony včas ucpal.
     
    12:57
    Svěřenci trenéři Tvrzníka přidávají jednu střelu na bránu za druhou. Lefebvre tentokráte jenom vyrazil ránu z mezikruží, následně ale bleskově zareagoval a vyrážečkou odpálil puk mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    12:38
    Oddechový čas pro Francii.
     
    12:28
    A další přerušení hry způsobené zákrokem Tima Lefebvrea, ten viděl na střelu zpoza levého kruhu a podržel touš mezi tělem a pravou rukou.
     
    11:51
    Hráči v bílých dresech pálí jednu příležitost za druhou. Bekhendový pokus Loskota brankář jenom vyrazil, bekhendová dorážka zamířila nad břevno.
     
    11:13
    Česká reprezentace je v posledních chvílích jasně lepším týmem. Petr Školoud se od pravého mantinelu natlačil až před bránu, mezer mezi betony Lefebvrea hledal neúspěšně.
     
    10:48
    Ani další česká šance neskončila obratem ve skóre, protože Petr Kafka v plné rychlosti vypálil forhendem vedle levé části brankové konstrukce.
     
    10:19
    Patrik Šebek si vyměnil puk s Markem Loskotem a z pravého kruhu pálil ve velmi dobré pozici, bohužel přímo do připravené lapačky Lefebvrea.
     
    09:50
    Vzhledem k aktuálnímu stavu už není třeba, aby Češi tolik tlačili na pilu směrem dopředu. Za Schejbalovou svatyní na pár vteřin vydechl s pukem na hokejce Andrýsek.
     
    09:25
    Individuálně si věřil David Jindra, ale brzy pochopil, že přes Joana Kerkhovea se zkrátka nenatlačí, proto volil zpětný pas ke Kuťákovi.
     
    08:39
    Pavel Šimek chtěl jet dopředu, ale neměl kudy. Proto se otočil a odjel na vlastní polovinu, odkud v klidu rozehrál na Rubeše.
    08:02 Tomáš RUBEŠ - 2:2
     
    08:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Češi dokázali svou první početní převahu přetavit v gól, když Loskot přihrál napříč kruhy doprava TOMÁŠI RUBEŠOVI, na jehož tvrdou ránu z první brankář levým betonem nedosáhl. Asistence: Marek Loskot.
     
    07:51
    Velmi dobrý zákrok předvedl Timo Lefebvre, když se v poslední chvíli přemístil k pravé tyčce a ve výstroji udržel dělovku Marka Loskota.
     
    07:23
    Přenesení puku doprava nevyšlo, nahrávku bez větších problémů vystihl Valentin Gonzalez a vyhodil do bezpečí volným středem.
     
    06:15
    Mimo hlavního dění hry fauloval autor druhého francouzského gólu Louis Allo, který odjel na trestnou lavici za držení.
     
    06:05
    Pavel Šimek vymýšlel u levého mantinelu, aby si nakonec vybral Tomáše Rubeše, který těsně bráněný minul prostor brány.
     
    05:55
    Vysokou rychlost vyvinul levou stranou Pavel Šimek a v plné rychlosti vypálil příklepem, ale rozvlnil jenom boční síťku.
     
    05:19
    Soupeřovu bránu obtočil Maxime Langlois a chtěl najet před ni, ale narazil na překážku jménem Jan Andrýsek. Hraje Česko.
    04:51 Patrik ŠEBEK - 1:2
     
    04:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sníženo, skvěle! Kuťák přihrál před bránu najetému PATRIKU ŠEBKOVI, ten si stáhl kotouč přímo před brankáře a bekhendem zvedl touš neomylně nad jeho pravé rameno. Asistence: Filip Kuták.
     
    04:14
    Francouzi jsou zatím aktivnějším týmem. Zpoza levého kruhu vypálil Valentin Gonzalez, Adam Schejbal s problémy udržel puk ve výstroji.
    03:28 Louis ALLO - 0:2
     
    03:28
    Francie právě vstřelila branku!
    Tvrzníkova družina už je ve ztrátě dvou branek! Ještě z vlastní poloviny nahazoval Langlois a byl to LOUIS ALLO, kdo těsně před gólmanem nechytatelně tečoval do pravé šibenice. Asistence: Maxime Langlois.
     
    02:57
    Pavel Šimek vypálil přes protihráče z levého kruhu. Brankář Timo Lefebvre kotouč udržel a vzápětí schytal úder od Šimka, jenž nezvládl včas zastavit.
     
    02:26
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost Tomáš Rubeš, načež se chtěl natlačit před bránu, v čemž mu zabránil Alex Gauze.
     
    01:55
    Pavel Šimek chtěl hrát směrem dopředu, ale neměl na koho, proto zacouval před dotírajícím Mahieumem až za vlastní bránu.
     
    01:23
    Marek Loskot našel za francouzskou obranou Filipa Kuťáka, který si chtěl přehodit puk na forhend, když mu do hokejky zezadu klepl Faucherand.
    00:32 Maxime LANGLOIS - 0:1
     
    00:32
    Francie právě vstřelila branku!
    Nepovedený úvod českého celku! Schejbal neudržel střelu MAXIMEA LANGLOISE, který si sám dojel volný puk a bekhend do dokázal došťourat za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    00:10
    Semifinále mezi Českem a Francií odstartovalo! Češi jsou zatím na turnaji neporazitelní, ovšem soupeře rozhodně není radno podceňovat, rozhodovat mohou detaily.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gabriška, Schejbal – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Francie: Lefebvre, Demars – Kerkhove, Allo, Renou, Faucherand (A), Gonzalez, Langlois (C), Mathieu, Discazaux, Caillat, Farmer, Godano, Gauze, Machy (A), Sableau-Fichter.
    Trenér: Seguy Bernard

    Rozhodčí: Söder, Stromberg.
     
    Českou reprezentaci čeká bitva o finále. Svěřenci kouče Tvrzníka ještě neprohráli, postupně porazili Velkou Británii, Švédsko, Švýcarsko a po prodloužení i Španělsko. Soupeřem bude Francie, jež ke čtyřem vítězstvím v doposud posledním utkání přidala jednu porážku, v souboji o lepší výchozí pozici pro semifinále padla těsně 2:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 5. Šebek (Kuták), 9. Rubeš (Loskot), 27. Loskot, 40. Šebek – 1. Langlois, 4. Allo (Langlois), 15. Gauze (Farmer), 16. Godano (Langlois), 36. Langlois (Kerkhove), 36. Godano (Faucherand), 38. Langlois (Renou)


    Česko: Schejbal (Gabriška) – Loskot, Kafka (C), Rubeš, Školoud, Bernad (A), Šebek (A), Kuťák, Jindra, Slavíček, Vyoral, Šimek, Andrýsek.
    Tréner: Martin Tvrzník

    Francúzsko: Lefebvre (Demars) – Kerkhove, Allo, Renou, Faucherand (A), Gonzalez, Langlois (C), Mahieu, Discazaux, Caillat, Farmer, Godano, Gauze, Machy (A), Sableau-Fichter.
    Tréner: Seguy Bernard

    Rozhodca: Söder, Stromberg