Česko – Slovensko 3:0 (kon.)
koniec
Česko
3:0 (0:0)
Slovensko
cz Piatok 14.07.2023, 18:30 • Městský stadion Opava • Ženská reprezentácia
Predzápasové kurzy
     
    V úterý čeká české fotbalistky druhý přípravný zápas. Opět v Opavě se střetnou se Severním Irskem. Z mé strany je to vše. Přeji krásný zbytek pátku! (20:33:00)
    Úspěšná příprava proti Slovensku.
     
    České fotbalistky vyhrály nad Slovenkami 3:0, když všechny tři góly vstřelily až v závěrečné čtvrthodině. Na hru Lvic mělo pozitivní vliv, že kouč Rada poslal v průběhu druhé půle na hřiště ofenzivní opory, které zápas začaly na lavičce. S Kamilou Dubcovou, Andreou Staškovou nebo Kateřinou Svitkovou se individuální kvalita týmu jednoznačně zvedla.

    Dobře chytající slovenskou brankářku Korenčiovou odčarovala paradoxně až spoluhráčka Diana Bartovičová, která si v 77. minutě srazila do vlastní sítě centr Anny Dlaskové. Český náskok pak zdvojnásobila po narážečce se Staškovou Aneta Pochmanová, která se dostala do zakončení z pozice stoperky. Právě Andrea Stašková pak v závěru skóre duelu uzavřela, když zužitkovala centr Kamily Dubcové, se kterou se zanedlouho sejde také v AC Milan.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. V závěru si ještě připsala dobrý zákrok česká brankářka Lukášová.
     
    90+2
    Slovenky si ještě vypracovaly dobrou příležitost. Po pěkné akci na pravé straně běžela proti české bráně Laura Žemberyová. Zkoušela to na přední tyč, ovšem Olivie Lukášová ukázala své kvality a drží čisté konto.
     
    90+1
    Pro prodloužený nákop slovenské brankářky si došla Olivie Lukášová, která zároveň sundala také Katarínu Vredíkovou. Slovenku to hodně bolelo a byť si česká gólmanka počínala v mezích pravidel, šla se sportovně přesvědčit, že je protihráčka v pořádku.
     
    90+1
    Polská hlavní rozhodčí nastaví tři minuty.
     
    90
    Ke střele se ještě odhodlala Gabriela Šlajsová. Ta mířila vysoko nad.
     
    89
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Mária Mikolajová, přichází Patrícia Mudráková,
    ze hřiště odchází Patrícia Hmírová, přichází Katarína Vredíková.
    88. Andrea STAŠKOVÁ - 3:0
     
    88
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na české hře je znát, že v průběhu druhého poločasu přišly na hřiště hráčky základního kádru! Michaela Khýrová zatáhla míč dopředu na levé straně. Následně ho přenechala Kamile Dubcové, která odcentrovala na vzdálenější tyč. Tam si naběhla její čerstvá spoluhráčka z AC Milan ANDREA STAŠKOVÁ, která z první zakončovala nechytatelně pod břevno – 3:0.
     
    86
    Slovenky zahrávaly standardní situaci. Jedna z hráček napálila odražený míč vysoko nad bránu.
    84. Aneta POCHMANOVÁ - 2:0
     
    84
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lvice přidávají druhý gól a zřejmě dnes zvítězí! Skvěle to udělaly ANETA POCHMANOVÁ i Andrea Stašková. Pochmanová nahrála do šestnáctky právě Staškové a pokračovala v pohybu dopředu. Čerstvá posila AC Milan ji hrací předmět vrátila a Pochmanová přízemní střelou přes bránící Bartovičovou střílí svůj první reprezentační gól – 2:0.
     
    83
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Kristýna Růžičková, přichází Klára Cvrčková.
     
    81
    Opět se hraje po přestávce na pití. Michaela Khýrová zatáhla míč dopředu na levé straně. Poté nahrávala pod sebe. Balón doputovala až doprava ke z druhé vlny nabíhající Anně Dlaskové, která vypálila z první. Mária Korenčiová balón tlumí v rukavicích.
     
    78
    Střídání v týmu Česko:
    ze hřiště odchází Klára Cahynová, přichází Kateřina Kotrčová.

    Martin Augustin

    Góly: 77. Bartovičová (vla.), 84. Pochmanová, 88. Stašková

    Karty:   62. Dědinová (CZE)


    Česko: Lukášová – Huvarová (61. Dlasková), Dědinová, Pochmanová, Šlajsová – Cahynová (C) (78. Kotrčová) – K. Růžičková (83. Cvrčková), Sonntagová (61. Svitková), Polcarová (46. Dubcová), Khýrová – Žufánková (61. Stašková).
    Náhradníci: Votíková, B. Růžičková – Cvrčková, Černá, Dlasková, Dubcová, Jelínková, Kotrčová, Pěčková, Stašková, Svitková.

    Tréner: Karel Rada

    Slovensko: Korenčiová (C) – Lemešová, Bartovičová, Fischerová, Vojteková – Maťavková – Hmírová (89. Vredíková), Mikolajová (89. Mudráková), Panáková (64. Žemberyová), Morávková (78. Semanová) – Fabová.
    Náhradníci: Geletová – Čeriová, Mudráková, Glatzová, Vredíková, Košíková, Žemberyová, Škorvánková, Semanová.

    Tréner: Peter Kopúň