Holandsko – Čína 7:2 (kon.) | Japonsko – Srbsko 8:3 (kon.) | Ukrajina – Estónsko 7:4 (kon.)
koniec
Holandsko
7:2 (3:0, 3:2, 1:0)
Čína
cz Streda 26.04.2023, 11:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 3. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Tyler Wang najel ve středním pásmu do protihráče a dostal dvě minuty za napadení.
     
    58:20
    Guus van Nes ještě mohl jeden gól přidat! Natlačil se za záda čínské obrany, bekhendovou kličkou ale nepřekonal Suna. Ten natáhl proti kotouči levý beton!
    52:26 Diego HOFLAND - 7:2
     
    52:26
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci dávají sedmý gól! Po buly na levém kruhu se bojovalo o puk. Ten se nakonec dostal k DIEGOVI HOFLANDOVI, jenž střelou na lapačku překonal Suna – 7:2. Asistence: Guus van Nes.
     
    48:27
    Diego Hofland donutil svými kličkami k faulu Jakea Chelliose. Přesilovka pro Nizozemsko.
    39:44 Guus van NES - 6:2
     
    39:44
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tulipány dávají gól 16 sekund před koncem druhé části! GUUS VAN NES vypíchl na obranné modré puk protihráči a vydal se do samostatného úniku. Ten zakončil střelou mezi betony nerozchytaného Suna – 6:2. Asistence: Kilian van Gorp.
     
    38:30
    Čína střídá brankáře! Parise O'Briena nahrazuje Sun Ce-chao.
    38:30 Olaf SCHONINGH - 5:2
     
    38:30
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci ale rychle odpovídají a vedou zase o tři góly! Jonne de Bonth nahrál z levé strany před branku OLAFOVI SCHONINGHOVI. Ten už byl sám před O'Brienem, jehož si vychutnal kličkou do bekhendu – 5:2. Asistence: Jonne de Bonth.
    38:21 Cory KANE - 4:2
     
    38:21
    Čína právě vstřelila branku!
    Gól platí! Od modré čáry vystřelil Jake Chellios. Kotouč tečoval CORY KANE tak, že ho nasměroval mezi betony brankáře Leeuwesteijna. Krátce před tím projel brankovištěm Spencer Foo, ale porušení pravidel to nakonec nebylo – 4:2. Asistence: Jake Chellios a Brandon Yip.
     
    38:21
    Číňané vstřelili gól, ale rozhodčí se ještě radí u videa, zda před tím nestál Spencer Foo v brankovišti...
     
    36:42
    Marvin Timmer dostává dvě minuty za vražení. Přesilovka pro Čínu.
     
    36:00
    Tak teď to za nizozemským gólmanem zvoní! Pro změnu do horní tyčky mířil kapitán Číny Brandon Yip!
     
    35:16
    Hezký manévr Parkera Foo. Ten se s pukem před brankou otočil a bekhendem nastřelil pravou tyčku!
    33:05 Parker FOO - 4:1
     
    33:05
    Čína právě vstřelila branku!
    Přichází ale rychlé snížení! Colin Joe posunul u levého mantinelu puk na PARKERA FOO. Ten si vylepšil pozici vybruslením více na osu a naprosto přesným projektilem k bližší tyčce dává první gól asijského celku v zápase. Asistence: Colin Joe a Jason Fram.
    32:07 Kilian van GORP - 4:0
     
    32:07
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Nizozemský obránce KILIAN VAN GORP obral u pravého mantinelu ve vlastním obranném pásmu o puk Coryho Kanea. Následně se vydal do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou švihem nad lapačku O'Briena – 4:0. Bez asistence.
     
    28:49
    Teď mělo Nizozemsko i štěstí! Brandon Yip dostla přihrávku na levý kruh a střílel do poloodkryté branky. Leeuwesteijna však zachránila bližší tyčka! O chvíli později si stejný hráč vybruslil od zadního mantinelu před branku, ovšem nizozemský brankář jeho zakončení pokryl. Oranjes už v plném počtu!
     
    26:48
    Tohle už je pro Nizozemsko problém! Kilian van Gorp dostal dvě minuty za hákování a Čína bude hrát dlouhou přesilovku 5 na 3!
     
    26:44
    Marvin Timmer poslal protihráče na hrazení a je za to vyloučen. Přesilovka pro Čínu.
     
    23:03
    Dvě minuty za vysokou hůl dostává Boet van Gestel. Přesilovka pro Čínu.
    15:44 Mike COLLARD - 3:0
     
    15:44
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné! Nizozemci využívají přesilovku a vedou senzačním skóre 3:0. Nebyla to žádná složitá akce. MIKE COLLARD vypálil z pravého kruhu. Puk prošel mezi nohama clonícího hráče a brankář O'Brien tak musel reagovat opožděně. Kotouč mu propadl někde pod vyrážečkou a doskákal až za brankovou čáru. Asistence: Jonne de Bonth.
     
    12:17
    Brandon Yip zasáhl jednoho z Nizozemců vysokou holí a dostává trest na 2+2 minuty!
    10:41 Ties van SOEST - 2:0
     
    10:41
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je zatím lekce z produktivity! V podstatě druhá nebezpečná akce Nizozemska končí druhým gólem! Oranjes předvedli rychlý přechod do útoku. Huisman posunul na levé křídlo k Jayovi de Ruiterovi. Ten poslal pas před branku, do kterého pohotově vložil hokejku TIES VAN SOEST, jenž puk usměrnil za záda Parise OBriena. Van Soest se tak trefuje dnes již podruhé. Asistence: Jay de Ruiter a Jay Huisman.
    07:55 van SOEST - 1:0
     
    07:55
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic vedoucí gól Nizozemců! TIES VAN SOEST převzal kotouč a obkroužil s ním čínskou branku. Vybruslil na levý kruh a vystřelil. Jeho pokus by směřoval vedle vzdálenější tyčky, puk však trefil do kalhot bránícího Schultze, který si ho nešťastně srazil do vlastní klece. Asistence: Jay de Ruiter a Mitch Jongmans.
     
    05:29
    Jonne de Bonth dostal dvě minuty za vražení. První přesilovka pro Čínu.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 8. van Soest (de Ruiter, Jongmans), 11. van Soest (de Ruiter, Huisman), 16. Collard (de Bonth), 33. van Gorp, 39. Schoningh (de Bonth), 40. van Nes (van Gorp), 53. Hofland (van Nes) – 34. P. Foo (Joe, Fram), 39. Kane (Chellios, Yip)


    Holandsko: Leeuwesteijn (Oosterwijk) – Klem, Verkiel, van Gorp (A), van Gestel, Doop, Muller, Jongmans – Huisman, van Soest, de Ruiter – van Nes, Stempher (C), Hofland – de Bonth, Hessels, Schoningh – Collard, Oosterveld (A), Timmer – Sikma.
    Tréner: Doug Mason

    Čína: O'Brien (39. Sun) – Chellios (A), Sproul, Čang Pcheng-fej, Schulz (A), Fram, Joe, Jen Žuej-nan, Čchen C'-meng – P. Foo, Kane, Yip (C) – S. Foo, Lockhart, Wong – Jen Ťün-čcheng, Riche, Čang Ce-sen – Kuo, Čchen Kchaj-lin.
    Tréner: Gregory Ireland

    Rozhodca: Chae, (KOR), Moschen (ITA) – Ozolinš (LAT), Stepankevicius (LTU)

    Diváci: 215