Japonsko – Čína 5:2 (kon.) | Ukrajina – Srbsko 7:0 (kon.) | Estónsko – Holandsko 4:2 (kon.)
koniec
Estónsko
4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Holandsko
cz Pondelok 24.04.2023, 18:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:43 VIITANEN - 4:2
     
    58:43
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Muž, který otevřel pro Estonce skóre, zabíjí také poslední hřebíček do rakve. Aleksandrov vystihl soupeřovu rozehrávku ve středním pásmu a poslal MARKA VIITANENA vstříc odkryté svatyni. Asistence: Aleksandrov.
    53:57 van GORP - 3:2
     
    53:57
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci velice rychle využívají početní výhodu, když zariskovali s odkrytými zády. Stempher našel zpoza branky rychlým pasem ve slotu KILIANA VAN GORPA, který se trefil mezi betony. Asistence: Stempher, van Nes.
    50:00 ROOBA - 3:1
     
    50:00
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Velká smůla pro Nizozemce. ROBERT ROOBA si obkroužil klec a dopravil kotouč na hranici brankové čáry. Puk se zastavil, ale následně ho za Oosterwijka nešťastně rukavicí dopravil jeho kolega při obranném zákroku. Asistence: Aleksandrov.
    44:09 KOMBE - 2:1
     
    44:09
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Pozdě, ale přece. Estonci konečně prolomili střelecké prokletí. KRISTJAN KOMBE dostal dalekonosný pas na pravé křídlo od Ossipova. Na pravém kruhu rychle změnil směr jízdy, sjel si do mezikruží a vypálil přesně pod horní tyč. Asistence: Ossipov, Kulincev.
    19:26 VIITANEN - 1:1
     
    19:26
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    MARK VIITANEN ke kotouči na levém křídle, proháčkoval se až do brankoviště a zakončoval bekhendem. Sice na první pokus rozduněl jen betony, ale na ten druhý zasunul puk k pravé tyči dříve, než se Oosterwijk dokázal zorientovat. Asistence: Linde.
    04:12 van NES - 0:1
     
    04:12
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Estonci byli po celou první část doposud lepší, ale potom přišlo zaváhání za brankou, po kterém Novikova obral GUUS VAN NES, který si klec obkroužil a při první příležitosti zasunul puk po zemi za Moldera. Bez asistence.

    Jiří Pudich

    Góly a asistencie: 20. Viitanen (Linde), 45. Kombe (Ossipov, Kulincev), 50. Rooba (Aleksandrov), 59. Viitanen (Aleksandrov) – 5. Nes, 54. Gorp (Stempher, Nes)


    Estónsko: Molder (Koitmaa) – Kulincev, Ossipov (A), Kerna, Novikov, Slessarevski, Lahesalu (A), Kookmaa – Rooba (C), Kombe, Embrich – Arrak, Linde, Viitanen – Kiik, Puzakov, Parras – Potsinok E., Aleksandrov, Potsinok M., Jogi
    Tréner: Jussi Tupamaki

    Holandsko: Oosterwijk (Leeuwesteijn) – Doop, Muller, van Gorp (A), van Gestel, Verkiel, Klem, Jongmans – de Bonth, Sikma, Hessels – van Nes, Hofland, Stempher (C) – Oosterveld (A), Timmer, Collard – Huisman, Schoningh, van Soest, de Ruiter
    Tréner: Doug Mason

    Rozhodca: Christensen, Kicha – Altmann, Schwenk