NJ Devils – Columbus 8:1 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 4:1 (kon.) | Florida – Ottawa 7:2 (kon.)
Boston – Toronto 2:1 (po pr.) | Montreal – Washington 6:2 (kon.) | Detroit – Buffalo 6:7 (1:2 po s.n.)
NY Islanders – Tampa Bay 6:1 (kon.) | Nashville – Carolina 3:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 3:2 (po pr.)
Dallas – Philadelphia 4:1 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.) | Vegas – LA Kings 5:2 (kon.)
Seattle – Arizona 4:2 (kon.) | San Jose – Colorado 2:6 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
2:6 (1:1, 1:4, 0:1)
Colorado Avalanche
cz Piatok 07.04.2023, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Hezké časné sváteční páteční ráno přeji všem příznivcům hokeje, zejména pak zámořské NHL. Ta má na programu poslední dva týdny základní části a poté už bude následovat play-off a líté boje o slavný Stanleyův pohár. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy San Jose Sharks a Colorado Avalanche.
     
    San Jose Sharks

    Hokejisté San Jose už sezónu jen dohrávají a znovu se do vyřazovacích bojů nepodívají. V Pacifické divizi je najdeme na sedmém místě s šedesáti body, takže je jasné, že ztrátu na postupující místa už nemohou dohnat. I když ví, že po dohrání základní sezóny jim skončí sezóna, aspoň v posledních zápasech dělali svým příznivcům radost. Třikrát po sobě vyhráli, když porazili Winnipeg, Vegas a také Arizonu. Naposledy padli doma 3:4 po prodloužení, právě s dnešním soupeřem z Colorada, se kterým si to dnes rozdají znovu a opět by rádi bodovací šňůru natáhli. Oplatí Coloradu porážku starou pouhé dva dny?

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 22+74
    Logan Couture 27+39
    Tomáš Hertl 21+39
     
    Colorado Avalanche

    To hosté mohou být v klidu, ti už mají postup do vyřazovacích bojů jistý a po roce si opět zahrají o Stanleyův pohár, který je stále v jejich vlastnictví, protože loni po finálových bojích tuto trofej zvedli nad hlavu. A letos prvenství budou obhajovat. Hráče Colorada Avalanche najdeme v Centrální divizi na prvním místě s osmadevadesáti body, celkově jsou pak na místě čtvrtém. Laviny nyní mají dva vyhrané zápasy po sobě, nad Dallasem a jak už bylo zmíněno, nad Žraloky ze San Jose. Dnes se tak pokusí být na ledě Sharks znovu úspěšní a naváží na výherní sérii.

    Nejproduktivnější hráči

    Nathan MacKinnon 36+64
    Mikko Rantanen 49+45
    Cale Makar 17+49
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba týmy utkaly dvakrát, pokaždé vyhrálo Colorado. Změní to dnes hokejisté San Jose Sharks?
     
    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Hertl (SJS)
    Martin Kaut (SJS)
    Radim Šimek (SJS)
    Adam Raška (SJS)
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Kähkönen (Reimer) – E. Karlsson (A), M. Vlasic, Benning, Ferraro (A), Thrun, Šimek – Zetterlund, Couture (C), Bordeleau – Gregor, Hertl, Peterson – Labanc, Sturm, J. Svečnikov – Raška, Lorentz, MacDonald.
    Trenér: David Quinn

    Colorado Avalanche: Georgijev (J. Johansson) – Girard, D. Toews (A), Byram, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Rodrigues – Ničuškin, Compher, Malgin – L. O'Connor, Eller, Cogliano – Nieto, Newhook, Meyers.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Blandina, StPierre – Johnson, Brisebois.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Hosté se hned na začátku zápasu dostali do útočného pásma, ale obrana Sharks je zastavila.
     
    01:45
    Kaapo Kähkönen nyní zakročil proti pokusu Nica Sturma a hra je zastavena. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce. Domácí si tak prodlouží pobyt v útočném pásmu.
     
    02:21
    Alex Newhook dostal přihrávku od Byrama a pálil z levého kruhu, jeho pokus však zastavila obrana San Jose a vytahuje puk do útočného pásma.
     
    03:31
    Nathan MacKinnon se dostal do zakončení před Kähkönenem, ten ale ve svém brankovišti předvedl další dobrý zákrok. Hned na to Žraloci otáčejí hru.
     
    04:46
    Andrew Cogliano vypíchl soupeři puk a hned zahrozili před Kähkönenem, ale dobrý obranný zákrok předvedl Radim Šimek, který soka odzbrojil.
     
    05:40
    Bowen Byram v obranném pásmu sebral odražený puk a nasměroval ho do neutrální zóny. Ovšem Sharks si ho vrátili zase zpátky a útočí.
     
    07:05
    Jacob Peterson zahrozil před Georgijevem, který sklapl betony a neinkasoval. Následně pak šli do akce zase hosté, ale před Kähkönenem nezahrozili.
     
    08:03
    J. T. Compher dostal nahrávku na levý kruh a jeho prudká střela pak zamířila těsně vedle tyče Kähkönenovy branky!
     
    08:51
    Matt Benning nahodil kotouč do předbrankového prostoru, kde si ho sebral Tomáš Hertl, ale jeho táhlý pokus skončil opět na pozorném Alexandaru Georgijevovi.
     
    10:10
    Alex Newhook svižnou ranou neohrozil Kähkönena, následně šli domácí do protiútoku, který táhl Tomáš Hertl, ale zblízka na pravé straně poslal svou střelu do tyče!
     
    10:34
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    11:08
    Tentokráte se do zakončení procpal Thomas Bordeleau, ale včas zakročila obrana soupeře, jenž jeho pokus zastavila a pomohla tak Georgijevovi.
     
    11:53
    Laviny se dostaly do další šance před Kaapem Kähkönenem, ale i obrana Sharks byla pozorná.
     
    12:22
    Od vlastní branky zakládá další akci Avalanche Devon Toews a hosté se tak pomalu přemisťují opačným směrem.
     
    13:05
    Domácí vytáhli puk do středního pásma, kde ho ale zase zpět získali hosté, kteří se vrátili zase zpět do útočné třetiny.
     
    13:50
    Nepřesnosti na obou stranách, nyní má puk Matt Nieto, který to v San Jose velmi dobře zná, neboť do Colorada odešel letos v lednu. Ale své bývalé spoluhráče neohrozil.
     
    15:02
    Další akce domácích, Hertl našel Jacoba Petersona před brankou soupeře, druhý jmenovaný pak vystřelil, ale jen do betonů Alexandara Georgijeva.
     
    15:36
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    15:43
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení. Odražený kotouč si našel ERIK KARLSSON, který ho poté nataženou holí poslal mezi betony Alexandara Gerogijeva a puk tak končí za jeho zády – 1:0. Asistence: Kevin Labanc a Jacob Peterson.
    15:43 Erik KARLSSON - 1:0
     
    16:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenže hosté bleskově srovnávají stav. Po střele Nathana MacKinnona se puk odrazil k MIKKU RANTANENOVI, a ten taktéž gólmana Sharks prostřelil mezi jeho betony – 1:1. Asistence: Nathan MacKinnon a Samuel Girard.
    16:45 Mikko RANTANEN - 1:1
     
    17:13
    Začíná se tedy zase od začátku, po krátké komerční pauze pokračujeme, u puku jsou Žraloci a opět se tlačí před Georgijeva.
     
    18:06
    Denis Malgin se zjevil těsně před Kähkönenem, sklepl puk a ten se dostával mezi tři tyče, kde ale připravený brankář San Jose zakročil a podržel svůj tým.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Matt Benning za brankou poslal puk na spoluhráče a do akce se postupně dostávají znovu hráči San Jose.
     
    19:37
    Nico Sturm hned vystřelil před hostující klecí, ale další zákrok vytasil Alexandar Georgijev, jenž opět kryje pokus Žraloků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. V ní se dlouho neměnilo skóre, změnilo se to až v šestnácté minutě, kdy skóre otevřel Erik Karlsson, jenž prostřelil Georgijeva mezi jeho betony. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. Taktéž Mikko Rantanen našel místo mezi betony Kähkönena a dostal kotouč za jeho záda. Brzy se tak začínalo zase znovu od začátku. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 5:30.
     
    Střely na branku: 6 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Po velké šanci hostů šli dopředu Žraloci, ale před Georgijevem nijak nezahrozili.
     
    21:18
    Valerij Ničuškin na pravém kruhu napálil puk směrem na Kähkönena, ale ten byl pozorný a jeho pokus zneškodnil.
     
    22:13
    Andrew Cogliano se utrhl a pádil před branku San Jose, jeho pokus z nápřahu pokryl Kaapo Kähkönen a ten raději nechal hru přerušit. Vhazovat se za chvíli bude před jeho brankou.
     
    22:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté poprvé v utkání strhávají vedení na svou stranu. Dobře to udělal Evan Rodrigues, jenž před domácí brankou naznačil, že bude střílet, místo toho ale přiťukl puk pro MIKKU RANTANENA a ten ho poté nasměroval mezi tři tyče – 1:2. Asistence: Evan Rodrigues a Nathan MacKinnon.
    22:32 Mikko RANTANEN - 1:2
     
    22:54
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks:
    Tomáš Hertl – 2 min., podrážení.
     
    23:53
    Mikko Rantanen nyní útočil na hattrick, z pravého kruhu vyslal nepříjemnou střelu, se kterou si ale Kaapo Kähkönen poradil a tříbodový večer finskému dravci znemožnil.
     
    24:40
    Žraloci se osvobodili a poslali puk až před branku Colorada, díky tomu pošetřili další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    24:54
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    26:10
    Hosté opět kroužili v útočném pásmu, na Kähkönena si ale nepřišli. Následovala akce na druhé straně, ve které Sharks nemířili přesně.
     
    26:43
    Kurtis MacDermid zblízka ohrozil Kaapa Kähkönena, ten sklapl betony a poté je nechal zavřené, puk mezi nimi tedy za jeho záda neprošel.
     
    27:13
    Další komerční přestávka.
     
    27:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování ve žraločím pásmu na levé straně natáhl ke střele NATHAN MACKINNON a doslova prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:3. Asistence: Samuel Girard a Mikko Rantanen.
    27:19 Nathan MACKINNON - 1:3
     
    28:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    A nyní je to už jasné. Na hraně brankoviště byl dobře postavený MIKKO RANTANEN, jenž bez větších problémů poslal kotouč do odkryté klece a čepice mohou začít létat na led – finský útočník totiž završil hattrick – 1:4. A tím také vyhnal z branky Kaapa Kähkönena. Asistence: Nathan MacKinnon a Devon Toews.
    28:06 Mikko RANTANEN - 1:4
     
    28:06
    Střídání v týmu San Jose Sharks:
    ze hřiště odchází Kaapo Kähkönen, přichází James Reimer.
     
    28:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Erik Karlsson obkroužil útočné pásmo, poté puk nasměroval na levou stranu, kde ho do odkryté sítě poslal STEVEN LORENTZ – 2:4. Asistence: Erik Karlsson a Jacob MacDonald.
    28:41 Steven LORENTZ - 2:4
     
    29:08
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche:
    Lars Eller – 2 min., hákování.
     
    30:44
    Žralokům se zatím přesilová hra nedaří, hosté se dobře brání a vyhazují puky do bezpečí.
     
    31:01
    Nyní na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    31:08
    Colorado je v plném počtu.
     
    32:53
    Agilní hosté potvrzují roli favorita a znovu byli všude. Nyní zblízka střílel Nathan MacKinnon, jeho švih ale srazila obrana Shakrs do rohu obranného pásma.
     
    33:46
    Henry Thrun se otočil za sebe, kde viděl stíhajícího soupeře, nakonec puk od zadního mantinelu poslal až do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    35:08
    Henry Thrun napřáhl ke střele na vrcholu levého kruhu a jeho pokus končí na pozorném Alexandaru Georgijevovi.
     
    35:08
    Colorado právě vstřelilo branku!
    A hned na druhé straně v protiakci zahrozili hosté a jdou do tříbrankového náskoku. Matt Nieto poslal puk BENU MEYERSOVI, ten si ho rukou zpracoval a poslal na hůl a poté v těsné blízkosti Reimera ho prostřelil – 2:5. Asistence: Matt Nieto.
    35:08 Ben MEYERS - 2:5
     
    35:21
    Další komerční přestávka.
     
    36:15
    Zblízka natáhl ke střele Mikko Rantanen, ale Reimer proti němu vytasil dobrý zákrok. Následně pak na druhé straně proti Raškově střele zakročil Alexandar Georgijev.
     
    37:12
    Hosté v obranném pásmu získali puk na svou stranu a okamžitě otočili hru, ale před Jamesem Reimerem nezahrozili.
     
    38:02
    Alexandar Georgijev se musel znovu otáčet ve svém brankovišti, střelu Jevgenije Svečnikova zlikvidoval svým pravým betonem a hru nechal plynout. Hosté tak jsou znovu před Reimerem.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Tomáš Hertl napřáhl mezi kruhy ke střele, puk letěl na coloradskou branku, ale tam byl postavený Alexandar Georgijev a jeho pokus zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm se roztrhl pytel s góly, padlo jich hned pět. Hattrick završil Mikko Rantanen a Colorado se dostalo postupně do vedení 5:2. Žraloci měli nějaké šance ke snížení nepříznivého stavu, ale ke gólovému efektu to nevedlo.
     
    Střely na branku: 14 – 23
     
    Další třetina začne přibližně v 6:25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Domácí na začátku třetí třetiny rozjeli akci, ale nakonec se před Alexandarem Georgijevem nedokázali prosadit. Hned na to pak hru na druhou stranu otáčejí hosté.
     
    41:20
    Od vlastní branky po vystřídání rozjíždějí další akci Laviny a derou se před Jamese Reimera.
     
    42:07
    Matt Nieto obral soupeře o kotouč a nasměroval hru před klec San Jose, tam ale neměl nikoho, komu by přihrál. Touš tak na svou stranu získávají zase Žraloci.
     
    42:40
    Obraně Colorada udělal kličku Tomáš Hertl a poté poslal dalekonosnou přihrávku do útočného pásma, kde střílel Erik Karlsson, ovšem mimo tři tyče.
     
    43:12
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté navyšují své vedení a mají tak bezpečný náskok. Alex Newhook poslal kotouč do prostoru před brankářem Reimerem, tam nastavil svoji hůl BEN MEYERS a kotouč usměrnil mezi tři tyče – 2:6. Asistence: Alex Newhook a Matt Nieto.
    43:12 Ben MEYERS - 2:6
     
    44:45
    Žraloci tak musí dotahovat už čtyřbrankovou ztrátu, což nebude rozhodně jednoduché. Hosté si své vedení nebudou chtít nechat sebrat.
     
    45:18
    Mikko Rantanen se dostal do prostoru mezi kruhy a jeho švih pak končí na Jamesu Reimerovi. Nicméně akce hostů pokračuje dále a Sharks se opět brání.
     
    46:31
    Evan Rodrigues na pravé straně zakončil, jeho pokus šel jen na boční konstrukci Reimerovy branky.
     
    46:31
    Další komerční pauza.
     
    47:44
    Adam Raška číhal v prostoru mezi kruhy, kam mířila přihrávka, ale český útočník se střelecky neprosadil i díky pozornému obrannému zákroku Erika Johnsona.
     
    48:12
    Na opačné straně pak zakončil před Reimerem Andrew Cogliano, ale jeho pokus mířil jen přímo do brankáře San Jose, který následně pak hru přerušil.
     
    48:46
    Další menší tlak před Reimerem Sharks ustáli a po zisku puku míří na opačnou stranu.
     
    49:22
    Za branku se vydal Alexandar Georgijev, aby pomohl s rozehrávkou Lavin, to se povedlo a hosté okamžitě otáčejí hru před klec Jamese Reimera.
     
    50:04
    J. T. Compher si klepl o přihrávku do jízdy, ale nakonec jeho spoluhráč střílel sám, ale jen do chrániče jednoho z domácích beků.
     
    50:46
    Henry Thrun vybojoval puk v obranném pásmu a hned s ním vybruslil ven. Následně pak se rodila akce Sharks, kterou zmařil obranný zákrok Colorada.
     
    51:29
    Lars Eller vyzkoušel pozornost Jamese Reimera, který proti jeho střele vytasil další zákrok a následně pak nechal hru přerušit. Po další komerční přestávce se tak bude vhazovat před jeho brankou.
     
    51:43
    Jacob Peterson ve spolupráci s Tomášem Hertlem se dostal až do těsné blízkosti Alexandara Georgijeva, ten ale pokus lapil a nechal hru přerušit. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    52:07
    Mikko Rantanen, který dnes dosáhl na třígólový večer, se nyní dostal do další šance, ale proti stál znovu připravený James Reimer.
     
    52:37
    Hertl vyhodil žabkou puk z obranné třetiny do neutrální zóny, Žraloci se ale do žádné šance před klecí Alexandara Georgijeva nedostali.
     
    53:19
    Tomáš Hertl mezi kruhy tečoval pokus spoluhráče, puk změnil směr, ale mezi tři tyče Colorada nezapadl.
     
    53:42
    Zakázané uvolnění Colorada, hra se stěhuje opět před klec Alexandara Georgijeva.
     
    54:19
    Erik Karlsson zadovkou vyhodil puk z pásma a nasměroval hru Sharks dopředu, ale před Georgijevem opět moc rušno nebylo.
     
    54:57
    Další snaha domácích o korekci skóre, ale znovu se Sharks nedostali do vážnějšího ohrožení branky Georgijeva, ten tak stále drží bezpečný náskok svého týmu.
     
    55:22
    Následuje poslední komerční přestávka.
     
    55:51
    Mezi kruhy se ke střele dostal Noah Gregor, ale jeho pokus byl sražen mimo. Následoval výhoz puku hosty šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    56:15
    Hosté se ještě nadechli k další akci, jejich souhru ale pokazila obrana San Jose, která pak puk vyhodila do neutrální zóny.
     
    57:10
    Alexandar Georgijev přikryl puk pod lapačku před dotírajícím Fabianem Zetterlundem a hra je zastavena, vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:21
    Tomáš Hertl zadovkou našel před brankou Jacoba Petersona, ale ten z nápřahu zařízení netrefil, na druhé straně vytasil dobrý zákrok Reimer proti jedovce Nathana MacKinnona.
     
    59:17
    Hosté se dostali na puk a hned s ním zamířili před Jamese Reimera, ten nemusel zasahovat, pomohla mu obrana.
     
    59:45
    Ještě to zkusili také domácí hráči, kteří se natlačili před klec Alexandara Georgijeva, ovšem jejich pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, ve třetí třetině už jen skórovali hosté, kteří přidali další branku a nakonec vyhráli na ledě Sharks 6:2. Domácí tak před svým publikem opět nevyhráli a budou se tak o to snažit v dalším zápase, který je čeká hned zítra. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z NHL se budu těšit na shledanou.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 23 – 31 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kaapo Kähkönen (SJS) – 15 zákroků, 4 OG, úspěšnost 78,9 %, odchytal 28:06
    James Reimer (SJS) – 10 zákroků, 2 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 31:54
    Alexandar Georgijev (COL) – 21 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 18:38
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:45
    Adam Raška (SJS) – 0+0, 1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:13

    Tři hvězdy utkání
    1. Mikko Rantanen (COL) 3+1
    2. Nathan MacKinnon (COL) 1+3
    3. Matt Nieto (COL) 0+2 (07:15:10)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 16. E. Karlsson (Labanc, Peterson), 29. Lorentz (E. Karlsson, MacDonald) – 17. Rantanen (MacKinnon, Girard), 23. Rantanen (Rodrigues, MacKinnon), 28. MacKinnon (Girard, Rantanen), 29. Rantanen (MacKinnon, D. Toews), 36. Meyers (Nieto), 44. Meyers (Newhook, Nieto)


    San Jose Sharks: Kähkönen (29. Reimer) – E. Karlsson (A), M. Vlasic, Benning, Ferraro (A), Thrun, Šimek – Zetterlund, Couture (C), Bordeleau – Gregor, Hertl, Peterson – Labanc, Sturm, J. Svečnikov – Raška, Lorentz, MacDonald.
    Tréner: David Quinn

    Colorado Avalanche: Georgijev (J. Johansson) – Girard, D. Toews (A), Byram, J. Johnson, E. Johnson, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Rodrigues – Ničuškin, Compher, Malgin – L. O'Connor, Eller, Cogliano – Nieto, Newhook, Meyers.
    Tréner: Jared Bednar

    Rozhodca: Blandina, StPierre – Johnson, Brisebois