Slovensko – Nemecko sk 1:3 (1:1 po s.n.)
po s.n. (1:1)
Slovensko
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Nemecko
Štvrtok 09.02.2023, 17:30 • STEEL Aréna Košice • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Slovenskom a Nemeckom. Druhý súboj sa uskutoční v Košiciach.

    Slovensko


    Slovákom nevyšiel vstup do tohto roka. Na Zemplíne začali ideálne, keď otvorili skóre zápasu zásluhou Jozefa Baláža. Hostia však aj vďaka našej chybe otočili výsledok. Maroš Jedlička vyrovnal a po predĺžení sa čakalo na rozuzlenie v nájazdoch. Tam sa presadil len Andrej Kollár. Nemci dali dva góly a zvíťazili.

    Káder SR:

    Brankári:
    Samuel Hlavaj, Eugen Rabčan.

    Obrancovia: Martin Bučko, Pavol Funtek, Andrej Golian, Mário Grman, Michal Ivan, Branislav Ligas, Dávid Mudrák, Dávid Romaňák.

    Útočníci: Jozef Baláž, Viliam Čacho, Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominykh, Patrik Hrehorčák, Maroš Jedlička, Dominik Jendek, Andrej Kollár, Adam Lukošik, Patrik Marcinek, Miloš Roman, Adam Sýkora.

    Nemecko

    Tréneri postavili takisto veľmi mladý káder, ktorý však hral bojovne a v niektorých fázach aj zohrato. Vedel vytvoriť tlak a nakoniec bol lepší o jeden presný zásah. Uvidíme, ako bude na hostí vplývať väčšia aréna a nové prostredie, ktoré bude v metropole východu.

    Káder Nemecka:

    Brankári:
    Tobias Ancicka, Arno Tiefensee, Florian Blugl.

    Obrancovia: Maksymilian Szuber, Eric Mik, Colin Ugbekile, Jan Luca Sennhenn, Mario Zimmermann, Luca Ziggerbart, Daniel Wirt, Fabrizio Pilu.

    Útočníci: Josh Samanski, Alexander Ehl, Dennis Lobach, Philipp Krauss, Tim Wohlgemuth, Bennet Rossmy, Alexander Blank, Danjo Leonhardt, Taro Jentzsch, Tobias Eder, Luis Schinko, Tim Fleischer, Samuel Soramies.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Rabčan – Ivan, Mudrák, Golian, Bučko, Funtek, Grman, Romaňák, Ligas – Jedlička, Kollár, Faško-Rudáš – D. Jendek, Baláž, Fominykh – Sýkora, Roman, Lukošik – Hrehorčák, Čacho, Marcinek.
    Tréner: Craig Ramsay.

    Nemecko: Bugl – Szuber, Zimmermann, Mik, Zitterbart, Ugbekile, Wirt, Sennhenn, Pilu – Schinko, Wohlgemuth, Jentzsch – Ehl, Blank, Eder – Rossmy, Samanski, Soramies – Lobach, Leonhardt, Fleischer.
    Tréner: Alexander Sulzer.

    Rozhodca: M. Korba, Štefík – Bogdaň, Durmis.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:55
    Nemci si odpracovali prvé sekundy v útočnom pásme. Dominik Jendek sa zmocnil puku a vyvážal ho k Buglovi. Do streleckého pokusu ho hostia nepustili, pretože sa stihli vrátiť.
     
    01:52
    Spolupráca na našej strane. Započal ju v strednom pásme Bučko. Sýkora predlžoval na Lukošika, ktorého zakončenie vyrazil gólman Bugl.
     
    01:56
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Mik – 2 min., faul kolenom.
     
    02:36
    Zaujímavá prihrávka našich mierila pred nemecké bránkovisko. Andrej Kollár si však na chrbte niesol brániaceho súpera a hoci nastavoval hokejku, puk neusmernil, ako chcel.
     
    03:50
    Golian absolútne podcenil Samanskiho! Ten ho pohodlne predbehol a Eugen Rabčan sa musel ukázať pri zákroku! Skvelý vstup pre brankára Prešova!
     
    03:56
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    04:21
    Hluk divákov v Steel aréne! Domnievali sa, že Adam Lukošik skóroval! Bugl nemal najlepší prehľad o výskyte puku, ale ten zapadol zvonku do spodnej časti siete!
     
    04:48
    Maximilán Szuber podkúril našej obrane. Rabčan reagoval na jeho strelecký pokus a puk následne upratal von z tretiny Romaňák.
     
    05:40
    Máme výborný pohyb a prehľad v útočnom pásme! Hostia majú s nami problémy! Nech nám to vydrží!
     
    06:39
    O nemeckom obrancovi Ugbekilem je známe, že mu nie je cudzia výrazná podpora útočníkov. Z tohto prieniku sa však nepresadil, aj vďaka pozornej defenzíve Slovákov.
     
    07:46
    Faško-Rudáš odzbrojil nemeckých útočníkov na vlastnej polovici a pred jeho formáciou sa otvorila cesta do pásma. Kollár získal nahrávku na pravom krídle, ale neuspel sťahovačkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    08:39
    Jendekov puk zrejme nebol v pláne, aby prešiel krížne sprava vľavo na Baláža. Nitriansky útočník ho však mal, ale nepredviedol lepší pokus.
     
    09:38
    Rossmyho nepríjemná strela z veľkého uhla. Rabčanovi letel puk na pravé rameno. Zároveň Nemci nemali nikoho čakajúceho na dorážanie.
     
    10:39
    Leonhardt udržal pásmo Nemcom a šiel vyskúšať šťastie. Zlákal na seba nášho kapitána Grmana a ohrozil Rabčana.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:32
    Mudrák s dlhou prihrávkou Kollárovi. Súper ho pritlačil k mantinelu a puk voľne prešiel na jeho stranu.
     
    12:13
    Zrazené nastrelenie Mudráka.
     
    12:49
    Mik dôrazne pracoval pri mantineli a cez neho nemal šancu prejsť Adam Sýkora.
     
    13:46
    Výborná strela Nemcov. Ešte lepšie postavenie Grmana, ktorý dostal pokus do spodnej časti tela a pripísal si tak dôležitý blok.
     
    14:08
    Martin Faško-Rudáš po kombinácii s Jedličkom neprekonal Bugla! Nemecký gólman sa krásne roztiahol v bránkovisku!
     
    15:35
    Schinko manévroval s pukom a do pozoru išli naši obrancovia. Nemecký krídelník prvého útoku to celé pokazil a našťastie nevystrelil na Rabčana.
     
    16:30
    Hrehorčák dostal do veľkých ťažkostí súperových obrancov. Skvelo telom dohral jedného z nich a začala sa pasovačka o puk. Škoda, že to nedotiahol do úspešnej bodky Marcinek.
     
    Reklamná prestávka.
     
    16:50
    Rabčan fantasticky s lapačkou! Ugbekile zvolil ľavú stranu, ale sieť nerozvlnil!
     
    18:02
    Na Dávida Mudráka bol vyvíjaný veľký tlak vo vlastnom obrannom pásme. Zvolenský hokejista nakoniec vyviezol puk a dostal ho do bezpečia.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:59
    Viliam Čacho na záver dejstva vyslal varovný signál! Bugl mal plné ruky práce!
     
    19:59
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Mik – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Oveľa lepší zápas ako v stredu v Michalovciach, ale tam to bolo ovplyvnené dvadsaťminútovým čakaním na odstránenie diery v ľade. Podávame slušný výkon, Eugen Rabčan chytá vo veľkej pohode a forme. Druhú tretinu začneme v početnej výhode.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:17.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:33
    Vynikajúca strelecká pozícia pre Michala Ivana. Aj skvelý pokus zápästím, ale Bugl sa dotkol puku a zabránil nám ísť do vedenia.
     
    21:22
    Z veľmi náročného uhla v rýchlosti strieľal bratislavský hráč Fominykh. Zachvela sa iba bočná sieť nemeckej svätyne.
     
    21:59
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    22:34
    Nezúročili sme ani siedmu presilovku. Dosť nám to škrípe v tejto špeciálnej hre. Uvidíme, či dokážeme túto negatívnu sériu pretrhnúť.
     
    23:34
    Funtek sa nenechal rozhodiť napádajúcim Nemcom, ktorý na neho vybehol spoza Rabčanovej bránky.
     
    24:13
    Baláž sa pozrel pred bránku a našiel tam osamoteného Dominika Jendeka! Banskobystrický útočník si rozhýbal Bugla, ale ten mu ukázal otvorenú lapačku, do ktorej puk nezapadol, ale Nemecko neutrpelo gólovú ujmu!
     
    26:17
    Rabčan a jeho vynikajúce zákroky! Dvakrát za sebou vychytal dorážky hostí!
     
    26:22
    Nemecko dalo gól! Veľká škoda, že to neskončilo bez inkasovaného gólu. Eugen Rabčan sa išiel roztrhať a chýbal kúsok, aby zakončenie LUISA SCHINKA chytil. Nevadí, ideme bojovať o vyrovnanie. Bez asistencie.
     
    27:19
    Prihrávka Andreja Kollára mierila do neznáma. Na osi klziska bol obsadený Faško-Rudáš a Jedličku už hľadal zbytočne, keďže putoval na striedačku.
     
    28:26
    Dávid Mudrák si chráni svojho brankára a pustil sa do súpera!
     
    Reklamná prestávka.
     
    28:49
    Adam Sýkora sa ocitol v dobrej možnosti! Lukošik ho uvoľnil, ale Nitran po spracovaní nahrávky nezamieril presne! Sám aj krútil hlavou!
     
    28:51
    Striedanie v tíme Nemecko:
    z ihriska odchádza Bugl, prichádza Tiefensee.
     
    28:51
    Nemecko vymenilo brankárov. Tréneri chcú vidieť v stretnutí aj dvojku Arna Tiefenseeho, čo môže byť výhoda pre Slovákov, keďže nie je rozchytaný. S Buglom si ani raz neporadili.
     
    30:00
    Parádna kulisa v Košiciach. Vyše sedemtisíc divákov naštartovalo svoje hlasivky a chcú pomôcť svojim hráčom k vyrovnaniu. Po polovici súboja prehrávame 0:1.
     
    Dnešný zápas sleduje 7532 divákov!
     
    31:48
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Romaňák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    32:56
    Veľký nápor nemeckých hokejistov. Párkrát sme mohli vyhodiť puk preč, ale súper bol vždy silnejší a držal pásmo. Blankov strelecký pokus chytil do náručia. Prerušená hra.
     
    33:09
    Adam Lukošik unikal Nemcom! Tí ho stačili dokorčuľovať a pomer síl na ľade sa vyrovná! Aj takéto maličkosti pomáhajú a vieme ich robiť!
     
    33:11
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Zimmermann – 2 min., držanie.
     
    33:47
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Eder – 2 min., sekanie.
     
    33:48
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    33:48
    Obrovská šanca vyrovnať. Máme na to 83 sekúnd pri presilovke o dvoch mužov.
     
    34:09
    Neskutočné, čo pochytal Tiefensee! Veľké príležitosti Faška-Rudáša aj Maroša Jedličku ostávajú nevyužité!
     
    34:56
    Slovensko dalo gól! Krásna biliardová akcia Slovákov. Konečne. Kvalitnú prácu spravil Ivan. Vytiahol puk zo skrumáže. Kollár z prvej na VILIAMA ČACHA a tu už bol bezmocný výborný Tiefensee. Asistencie: Michal Ivan a Andrej Kollár.
     
    35:23
    Jozef Baláž predviedol dobrú mušku a ohrozil Tiefenseeho strelou na prvú tyčku. Pri nej ešte dorážal Dominik Jendek, ale nepresne.
     
    35:47
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    36:50
    Snaha o skórovanie Jentzscha. Použil jednu ruku a natlačil sa k Rabčanovi. Prešovský gólman pohotovo a spoľahlivo zakročil lapačkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    38:05
    Blankova prihrávka smerovala do úzkej uličky medzi našich obrancov. Zmocnili sme sa puku vo vlastnom medzikruží.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:19
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Lukošik – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    39:59
    Rabčan nádherne zakročil! Možno aj koncom hokejky, bolo to ťažko čitateľné, ale to vôbec nie je dôležité! Hlavne, že nás podržal!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Poriadne sme si odfúkli sekundu pred koncom druhej časti. Podarilo sa nám však vyrovnať po krásnej akcii v presilovke o dvoch hráčov. Lenže tretiu tretinu začneme v početnej nevýhode, a tak nasleduje bránenie z našej strany.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:10.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Poriadne tvrdá strela vyšla hosťujúcim hráčom. Zároveň bola dosť nepresná, keďže Rabčan nemusel zasiahnuť.
     
    41:18
    Nemecko dalo gól! Toto je smola. TOBIAS EDER tečoval puk do brány spred Rabčana a cez Martina Bučka. Sekunda nás delila od plného počtu hráčov na ľade. Asistencie: Bennet Rossmy a Tim Wohlgemuth.
     
    42:28
    Jozef Baláž využil nedôslednosť súpera. Nemeckí hráči sa obracali a nevedeli nájsť puk, ktorý si náš mladík sám nahodil na zadný mantinel. Ale to bolo z jeho strany všetko.
     
    42:51
    Adam Lukošik neodčinil vylúčenie, pri ktorom sa ujali vedenia Nemci! Možno si to pýtalo väčší dôraz pred bránkou, ale každopádne aj za toto ho pochválime!
     
    43:44
    Jentzsch preukázal svoje kvality aj zakončenie pomedzi nohy! Eugen Rabčan sa nedal nachytať!
     
    45:21
    Maroš Jedlička vysoko napádal nemeckých obrancov. Ugbekile nemal najľahšiu pozíciu, no vedel sa vysporiadať so zvolenským útočníkom.
     
    46:07
    Jendek položil hokejku na ľad, pretože očakával nahrávku, ktorú mu chcel adresovať Baláž. Lenže proti boli pozorní hostia.
     
    47:04
    Nemecko dalo gól! Nemci toto striedanie zahrali na teč, ktorý zvládol PHILIPP KRAUSS. Šance na víťazstvo sa výrazne komplikujú, ale ešte nie je koniec. Asistencie: Danjo Leonhardt a Tim Fleischer.
     
    48:37
    Baláž vystihol nemecký puk v strednej tretine, no aj tak mu prepadol cez hokejku.
     
    49:03
    Z hľadiska prichádza ďalšia energia od fanúšikov. Slováci majú skvelú podporu v metropole východu a stále sa dá ešte niečo urobiť s výsledkom.
     
    49:09
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Grman – 2 min., podrazenie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    49:29
    Rabčan s väčšou námahou pri presúvaní sa s nemeckým pokusom. Ešte žijeme. Oslabenie pokračuje.
     
    50:16
    Schinko s problémami pri spracovaní prihrávky. Branislav Ligas vyhodil aspoň za modrú čiaru.
     
    50:50
    Eugen Rabčan tušil, že Leonhardt zvolí koncovku forhendom a pripravil sa na to! Mário Grman sa môže pomaly zodvihnúť a čakať na otvorenie dvierok na trestnej lavici!
     
    51:09
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    51:53
    Krauss si domov odnesie cenný suvenír. V Steel aréne zaknihoval úvodný presný zásah v národnom tíme.
     
    52:21
    Funtek zabezpečil prácu Rabčanovi! Krauss tentoraz odchádza smutný, nakoľko náš debutant zlikvidoval šancu!
     
    53:00
    Fominykh tvrdo narazil na Wohlgemutha, ktorý mu postavil strom! Pekné gesto od nemeckého centra prvej formácie, keď sa mu ospravedlnil! Náš útočník opustil ľad a putoval do útrob!
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:40
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Wirt – 2 min., krosček.
     
    53:59
    Faško-Rudáš ideálne vypálil a do istej miery sa zapotil Tiefensee, ale stále ho nevieme prekonať od času, kedy to dokázal Viliam Čacho v presilovke.
     
    55:13
    Dávid Mudrák neukončil presilovú hru. Tiefensee dostal jeho strelu priamo na seba.
     
    55:40
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    57:45
    Slovensko hrá power-play!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:34
    Štvrtá nemecká formácia mala výbornú šancu spečatiť skóre. Krauss a Leonhardt ju však zahodili do koša.
     
    58:49
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Leonhardt – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    58:49
    Slovensko oddychový čas!
     
    59:12
    Michal Ivan vystrelil solídnu ranu! Nemci ju zrazili a prišiel pokus zasiahnuť opustenú bránu! Puk ale skončil na rozhodcovi Štefíkovi!
     
    59:43
    Maroš Jedlička obeťou hlúpeho faulu! Kapitán Nemecka Tobias Eder mu dal tzv. koňara! Zvolenská opora v podopretí a s bolesťami odišla do šatne! Po Fominykhovi druhý Slovák, ktorý nedohral!
     
    59:43
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Eder – 5 min. + DKZ, faul kolenom.
     
    Koniec zápasu.
     
    Po troch tretinách Slovensko prehralo s Nemeckom 1:3. Rozhodla o tom záverečná časť, keď hostia strelili dva góly. Nasledovať budú doplnkové samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Szuber nepremieňa.
     
    1. séria
    0:0
    Kollár nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Wohlgemuth nepremieňa.
     
    2. séria
    0:0
    Čacho nepremieňa.
     
    3. séria
    0:0
    Rossmy nepremieňa.
     
    3. séria
    0:0
    Ligas nepremieňa.
     
    4. séria
    0:0
    Fleischer nepremieňa.
     
    4. séria
    1:0
    Baláž premieňa.
     
    5. séria
    1:1
    Krauss premieňa.
     
    5. séria
    1:1
    Roman nepremieňa.
     
    Koniec zápasu.
     
    V nájazdoch sa zrodila remíza. Za Slovákov skóroval Jozef Baláž a za hostí Philipp Krauss. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:53:10)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 35. Čacho (Ivan, Kollár) – 27. Schinko, 42. Eder (Rossmy, Wohlgemuth), 48. Krauss (Leonhardt, Fleischer)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Szuber (GER)
    0:0   Kollár (SVK)
    2. séria:
    0:0   Wohlgemuth (GER)
    0:0   Čacho (SVK)
    3. séria:
    0:0   Rossmy (GER)
    0:0   Ligas (SVK)
    4. séria:
    0:0   Fleischer (GER)
    1:0   Baláž (SVK)
    5. séria:
    1:1   Krauss (GER)
    1:1   Roman (SVK)


    Slovensko: Rabčan – Ivan, Mudrák, Golian, Bučko, Funtek, Grman, Romaňák, Ligas – Jedlička, Kollár, Faško-Rudáš – D. Jendek, Baláž, Fominykh – Sýkora, Roman, Lukošik – Hrehorčák, Čacho, Marcinek.
    Tréner: Craig Ramsay.

    Nemecko: Bugl (29. Tiefensse) – Szuber, Zimmermann, Mik, Zitterbart, Ugbekile, Wirt, Sennhenn, Pilu – Schinko, Wohlgemuth, Jentzsch – Ehl, Blank, Eder – Rossmy, Samanski, Soramies – Krauss, Leonhardt, Fleischer.
    Tréner: Alexander Sulzer.

    Rozhodca: M. Korba, Štefík – Bogdaň, Durmis.

    Diváci: 7532.