Lorient – Paríž 1:2 (kon.) | Clermont Foot – Montpellier 1:1 (kon.) | Nice – Brest 1:0 (kon.)
Remeš – Nantes 1:0 (kon.) | Toulouse – Monaco 0:2 (kon.) | Lille – Rennes 1:1 (kon.)
Marseille – Lyon 1:0 (kon.)
koniec
Lille OSC
1:1 (1:0)
Stade Rennes
cz Nedeľa 06.11.2022, 17:05 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:05.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu. Ligue 1 Uber Eats má na programu čtrnácté kolo, v němž se proti sobě postaví Lille OSC a Stade Rennes FC.
     
    Už před sezonou byly oba kluby aspiranty na evropské poháry, případně týmy, které měly prohánět PSG. V dosavadním průběhu si lépe vede Rennes, které se zatím nachází na třetí pozici, když zaznamenalo sedmadvacet bodů. To je o osm bodů méně, než-li má tým kolem Lea Messiho. Ovšem hostující celek se nachází ve výborné formě, vždyť v pěti ligových duelech vždy zvítězil. Nejlepším střelcem týmu pak je Martin Terrier, který soupeřům nasázel osm branek, ale momentálně je na listině zraněných. O pět bodů méně pak má Lille, které se nachází na sedmém místě. Domácí mužstvo má obrovské potíže s defenzivní hrou, vždyť ve třinácti duelech inkasovalo dvaadvacet gólů. Navíc po sérii tří vítězství přišla v poslední kole porážka na půdě Lyonu. Nejlepším střelcem týmu je pak kanadský útočník Jonathan David, jenž se z gólu radoval devětkrát. Lépe na tom jsou už pouze Kylian Mbappé a Brazilec Neymar.
     
    Souboj mezi Lille a Rennes startuje v neděli v 17:05 hodin. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká napínavý duel, který přinese také několik branek.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, který startuje za patnáct minut. Už za pár okamžiků se podíváme na základní sestavy obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Chevalier – Weah, Fonte (C), Djaló, B. Diakité – André, And. Gomes – Bamba, Ang. Gomes, Cabella – David.
    Náhradníci: Jardim – Alexsandro, Bayo, Martin, Baleba, Únás, Virginius, Zedadka, Žegrova.
    Trenér: Paulo Fonseca.

    Stade Rennes FC: Mandanda – H. Traoré (C), Wooh, Theate, Truffert – Xeka, Ugochukwu, Tait – Bourigeaud, Kalimuendo, Gouiri.
    Náhradníci: Alemdar – Abline, Assignon, Belocian, Doku, D. Doué, G. Doué, Majer, Meling.
    Trenér: Bruno Génésio.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Gringore.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož Johan Hamel zahájil dnešní střetnutí. Domácí celek se chopil míč a začíná rozvážně – kombinací na vlastní polovině.
     
    2
    Lille do dnešního střetnutí nastoupilo v červených dresech, naopak Stade Rennes se obléklo do bílé sady.
     
    4
    Na pravé straně čekal na náběh spoluhráče Arnaud Kalimuendo, který následně vybídl Benjamina Bourigeauda k centru. Ovšem jeho snažení mířilo jen na bránícího soupeře.
     
    5
    Jonathan Bamba přihrával na levou stranu vápna, kde se ke střele neodhodlal Jonathan David. Kanadský útočník chtěl spoluhráči míč vrátit, ale jeho přihrávka byla nepřesná. Oba borci se na sebe nepochopeně podívali.
     
    6
    Na zem se u postranní čáry položil Hamari Traoré, který trefil rozběhnutého Rémyho Cabellu. Hostující kapitán s faulem nesouhlasí, ale to je také jediné, co v současné chvíli může.
     
    7
    Hráči v červených dresech kombinovali na útočné polovině. Ovšem po chvíli přišla nepřesná nahrávka po pravé straně.
     
    8
    Už to vypadalo, že Rennes vyrazí do útoku, jenomže skvěle se vrátil Rémy Cabella. Ovšem také domácí celek předvedl nepřesnost ve své kombinaci.
     
    9
    Po hlavičkovém souboji skončil na hrací ploše Timothy Weah, jenomže o nedovolený zákrok se nejednalo. Zatím sledujeme souboj, jenž je takticky svázaný.
     
    10
    Na levou stranu se snažil přihrát Benjamin Bourigeaud, avšak jeho nahrávka mířila blíže k soupeři. Lille otočilo hru, ale po další nepřesnosti se bude bránit.
     
    11
    Centrovaný míč mířil do zadní části šestnáctky, kam si nabíhal Benjamin Bourigeaud, jenž měl balon trochu pod sebou. Jeho zakončení tak mířilo jen na připraveného brankáře.
     
    12
    Domácí mužstvo se znovu nacházelo na útočné polovině, ale nenašlo cestu k brance, a tak přišla přihrávka zpátky k obráncům.
     
    13
    Náběhem si o balon za obranu říkal Jonathan Bamba, čehož si všiml i jeden ze stoperů. Ten sice pas nevyslal, ale n spoluhráče zdvihl palec.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a zatím nesledujeme střetnutí, které by nás zvedalo ze sedaček. Naopak je vedená taktická bitva, která šance nepřináší.
     
    16
    Na pravé straně se pohyboval Angel Gomes, jemuž se nepovedlo odcentrovat, ale vybojoval rohový kop.
     
    16
    Lille právě vstřelilo branku!
    Rohový kop byl rozehrán kombinačně a na pravou stranu míč vrátil André Gomes. Přízemní přihrávku před branku dával Rémy Cabella a míč neudržel Steve Mandanda. A tak se balonu chopil JOSÉ FONTE, jenž v pohodě ležícího brankáře Rennes přehodil a zařídil domácímu mužstvu vedení.
    16. José FONTE - 1:0
     
    19
    Vedoucí branka zápasu by hru obou mužstev mohla ještě více odšpuntovat. Především Rennes bude muset myslet více na útočení.
     
    20
    Domácí hráči jsou při chuti a téměř okamžitě se přesouvají na útočnou polovinu. Jenomže další kombinace byla nepřesná, a tak hraje Rennes.
     
    21
    Po souboji ve středovém kruhu skončil na hrací ploše André Gomes, jehož nedovoleně atakoval Lesley Ugochukwu.
     
    22
    Lille nikam nespěchalo a snaží se kombinací na vlastní polovině vylákat soupeře z hlubokého bloku. Jenomže při přechodu došlo na další nepřesnost.
     
    23
    Nepřesnosti vidíme na obou stranách, a tak se hraje spíše od vápna k vápnu. Změnit to chtěl v souboji jeden na jednoho Jonathan Bamba, ale přes soupeře nepřešel.
     
    24
    Znovu se přerušuje, jelikož faulem se proti pravidlům provinil Flavien Tait, který zastavil pronikajícího Rémyho Cabellu. Navíc obutí musí ještě vyměnit Jonathan Bamba.
     
    25
    Na levé straně vápna se uvolnil rozeběhnutý Rémy Cabella, který zakončil do levého spodního rohu branky. Avšak Steve Mandanda byl připravený a míč vyrazil na rohový kop.
     
    26
    Centrem z levé strany se znovu prezentoval Rémy Cabella, po jehož pasu se marně natahoval Tiago Djaló. Avšak balon putoval k zadní tyči, a tak jej hostující brankář vyrazil na další roh.
     
    27
    Hráči v bílých dresech jsou jako opařeni a zatím to vypadá, že vůbec nezachytili tempo prvního poločasu. Pokud chce Rennes bodovat, bude muset hodně přidat.
     
    28
    Další přerušení způsobil André Gomes, který objal Lesleyho Ugochukwum který skončil na trávníku. Oba borce si pak přivolal rozhodčí, jenž jim domluvil.
     
    30
    Dalším hráčem, který skončil na zemi je Angel Gomes. Domácí mužstvo tak přetáhlo hru na levou stranu, kde byla k vidění další nepřesnost.
     
    31
    Ačkoliv se mělo jednat o šlágr čtrnáctého kola, tak nejlepší možný fotbal určitě nesledujeme. Rennes se snažilo nyní obraz hry změnit, ale přihrávka na pravou stranu šestnáctky byla zachycená.
     
    32
    Po tvrdším zákroku se k balonu probojoval Rémy Cabella, který následně chtěl vysunout spoluhráče do brejku. Jenomže přihrávka byla opět nepřesná.
     
    33
    Rémy Cabella si ukázal, kam chce balon, což také viděl brankář Steve Mandanda. Jonathan David opravdu přihrával do prostoru, který mu byl udžený, ale spoluhráči chyběl snad krok k míči.
     
    35
    Jdeme do poslední desetiminutovky prvního poločasu a stále platí, že sledujeme fotbal, jenž přináší hodně nepřesností a spíše se hraje mezi vápny. Avšak v těsném vedení je Lille, které hraje o mnoho lépe.
     
    36
    Rychlé kombinace domácího celku, brankou neskončila. Bafodé Diakité poslal míč na pravou stranu, kde na spoluhráče počkal Jonathan David. Následnou ránou se prezentoval Timothy Weah, jehož pokus skončil vedle branky.
     
    37
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Christopher Wooh (Rennes), který při předešlé kombinaci došlápl na nohu soupeře. V přerušené hře se rozhodčí k momentu vrátil a potrestal jej žlutou kartou.
     
    38
    Domácí hráči si pomohli přihrávkou k brankáři, který byl okamžitě napadán. Ovšem Lucas Chevalier si poradil a Lille pokračuje s balonem na kopačkách.
     
    40
    André Gomes roztáhl hru na pravou stranu, odkud míč k penaltovému puntíku vrátil Timothy Weah. Jonathan David se rychle otočil a vystřelil do míst, kde stál připravený Steve Mandanda.
    40. Jonathan David se ve vápně rychle otočil, ale zamířil jen doprostřed branky
     
    41
    Do šestnáctky si naběhl s míčem Hamari Traoré, který chtěl přihrávat před branku. Avšak na zem se položil José Fonte, který situaci překazil.
     
    43
    Ošetření potřeboval André Gomes, který zřejmě v dnešním souboji dohrál.
     
    44
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází André Gomes, přichází Adam Únás.
     
    45
    Hráči v červených dresech opět kombinovali na útočné polovině. Následně to na sebe chtěl ale vzít Rémy Cabella, který o míč přišel a musí spěchat bránit.
     
    45+1
    Na hranici pokutového území ke střele natáhl kanadský útočník Jonathan David, jehož pokus zablokoval první bránící hráč.
     
    45+2
    Bafodé Diakité si pokryl balon a Hamari Traoré si do něho naběhl. Hostující kapitán neprožívá příjemné chvilky a navíc potřebuje lékařskou pomoc.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas nenabídl střetnutí, které se čekalo, především Rennes je hodně za očekáváním. A tak Lille zaslouženě vede, když se mezi střelce zapsal kapitán José Fonte. Domácí tým si připravil i další slibné příležitosti, avšak vedení nenavýšil. V kabině hostujícího celku bude rušno, protože hráči potřebují probudit. Uvidíme, jaký to bude mít účinek po změně stran.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, v němž Rennes potřebuje smazat náskok soupeře. Do akce se hnal Hamari Traoré, jenž se dopustil faulu.
     
    47
    Akci domácího celku táhl Adam Únás, který vymyslel přihrávku mezi obránce. Ovšem Jonathan David se zastavil, a tak přišla další zbytečná ztráta.
     
    48
    Hostující celek zleva do vápna neprošel, ale vybojoval alespoň rohový kop. Jenže na hranici malého vápna ve vzduchu kraluje Lucas Chevalier, který se následně srazil se soupeřem.
     
    49
    Domácí brankář po střetu se soupeřem potřeboval krátké ošetření, a tak se znovu chvíli nehrálo. Ovšem vše už je v pořádku a může se zase pokračovat.
     
    51
    Domácí mužstvo dlouhou dobu kombinovalo na pravé straně, odkud odcentroval Rémy Cabella. Avšak na zadní tyči byl dobře postavený bránící hráč.
     
    52
    Za šestnáctku přihrával Jonathan Bambaú odkud vystřelil Angel Gomes, jehož zakončení bylo sražené na rohový kop.
     
    53
    Po rozehrání rohového kopu odcentroval od postranní lajny Adam Únás. Avšak v zadní části vápna našel jen hlavu soupeře, který míč odvrátil na aut.
     
    54
    Na druhou stranu vyrazil Arnaud Kalimuendo, který byl u postranní čáry zablokován. Rennes bude vhazovat, ale také chystá střídání.
     
    54
    Dalším hráčem, jenž bude hrát pod hrozbou žluté karty je Tiago Djaló (Lille), který zezadu trefil achilovku Xeky.
     
    56
    Hostující celek vyslal před branku spíše střílený centr, který na první tyči zpacifikoval Benjamin André. Ovšem Rennes sebralo odvrácený míč a dál kombinuje na útočné polovině.
     
    56
    Centr z pravé strany odvrátil José Fonte, ovšem rozhodčí ihned přerušil hru a jde se podívat na zákrok po rohové kopu. Bude Rennes kopat pokutový kop?
     
    57
    Pokutový kop pro Rennes! Jelikož Jonathan Bamba stáhl soupeře k zemi, což odhalil i VAR!
    57. VAR při rohovém kopu odhalil nedovolený zákrok Jonathana Bamby
     
    57
    Žlutá karta pro tým Lille OSC (Jonathan Bamba).
     
    58
    Rennes právě vstřelilo branku!
    K pokutovému kopu se postavil BENJAMIN BOURIGEAUD, který zamířil k levé tyči. Naopak Lucas Chevalier se vydal na druhou stranu, a tak je vyrovnáno!
    58. Benjamin BOURIGEAUD - 1:1
     
    59
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Lovro Majer.
     
    61
    Hodina hry je minulostí a utkání začíná znovu, jelikož Rennes dostalo snad dárek z nebes, protože do pokutového kopu nemělo vůbec nic.
     
    62
    Najednou se obraz hry zcela převrátil a dalšího nedovoleného zákroku se dopustil José Fonte. Hostující celek poslal centr před branku, ovšem obrana Lille byla připravená.
     
    64
    Po další době sledujeme domácí tým při kombinaci u šestnáctky soupeře. Přenesení hry na pravou stranu neneslo ovoce, a tak Lille obehrálo situaci na druhou stranu.
     
    65
    Hostující celek už se hnal do útoku, jenomže rozhodčí dopísknul faul na Rémyho Cabellu. Hráči v červených dresech budou rozehrávat standardní situaci.
     
    66
    Centr z volného kopu mířil na pravou stranu, kde se k hlavičce probojoval Tiago Djaló, který zamířil do tyče! Rennes mělo nyní obrovské štěstí na své straně!
    66. Tiago Djaló po volném kopu trefil pravou tyč
     
    67
    Další centr z levé strany mířil před branku, kde se mezi obránci nacházel Jonathan David. Kanadský útočník byl překvapený, a tak se míč jen odrazil k brankáři.
     
    68
    V posledních minutách se na hrací ploše hodně diskutuje o každém zákroku. Především hráči hostujícího mužstva jsou hodně podráždění.
     
    69
    Ve vápně si balon našel Rémy Cabella, který ho měl daleko pod sebou, a tak se po něm musel natahovat. Následně ho přihrával do druhé vlny, ale Adam Únás trefil jen soupeře.
     
    71
    Střetnutí se přeneslo do poslední dvacetiminutovky a Lille mohlo jít znovu do vedení. Před brankou se nacházel Jonathan David, jenž centr hlavou umístil do vzdálenější tyče!
    71. Jonathan David hlavou orazítkoval levou tyčku
     
    73
    Hráči v červených dresech jsou znovu mnohem lepší, jenomže zahazují velké šance, což by je po konečném hvizdu mohlo mrzet.
     
    74
    Zcela zbytečný zákrok předvedl Bafodé Diakité (Lille), který se položil do skluzu a zezadu trefil nohu soupeře. Myslím si, že tohle byl oranžový zákrok, ale rozhodčí se přiklonil žluté kartě.
     
    76
    Individuálně se snažil projít do pokutového území Adam Únás, do něhož vrazil Benjamin Bourigeaud. Domácí celek bude rozehrávat rohový kop.
     
    77
    Centr od rohového praporku byl odvrácený, ale míč se rychle na levou stranu šestnáctky, kde jej nezpracoval v dobré pozici Jonathan David.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC:
    ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Birger Meling.
     
    78
    Další pas domácího týmu mířil k levé tyči, odkud přišlo zakončení do protipohybu brankáře. Steve Mandanda se rychle vrátil a míč udržel, což bylo obrovské štěstí, jelikož na dorážku číhal Jonathan David.
     
    80
    Na hrací ploše zůstal sedět Angel Gomes, kterého chytají křeče. Domácí mužstvo bude muset střídat.
     
    81
    Po delší době registrujeme Rennes na útočné polovině, ale kombinace byla spíše krkolomná. O přihrávku přes soupeře se pokoušel Xeka, jenomže obrana celou situaci pohlídala.
     
    82
    Další centr domácího mužstva přišel před branku z levé strany a naskočil si na něj Adam Únás, jehož hlavička nebyla důrazná, a tak si na ní počíhal Steve Mandanda.
     
    83
    Za obranu hostujícího celku si zaběhl Jonathan David, který sice dal branku, když se trefil do pravého spodního rohu branky. Ovšem praporek pomezního rozhodčího šel okamžitě nad hlavu. Že to bylo správné rozhodnutí potvrdil také VAR!
     
    83
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Alan Virginius,
    ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Carlos Baleba.
     
    85
    Rennes přeneslo hru na útočnou polovinu a znovu vybojovalo rohový kop. Centr mířil na zadní tyčku, kde byl pokrytý Xeka.
     
    87
    Rémy Cabella už si rovnal míč na střelu, ale před pokutovým územím byl faulován. Domácí celek bude rozehrávat přímý kop ze sedmadvaceti metrů. Prosadí se?
     
    88
    K rozehrání standardní situace se postavil sám faulovaný Rémy Cabella, který střelu nasměřoval do postavené zdi. Utkání se pomalu blíží ke konci, najdeme vítěze?
     
    89
    Rozeběhnutého Adama Únáse zastavil za cenu žluté karty Birger Meling (Rennes). Jednalo se o zákrok, jenž byl z kategorie taktických.
     
    90
    Rozhodčí se jde podívat na VAR, jelikož Birger Meling došlápl na lýtko Adama Únáse a půjde pod sprchy!
     
    90
    Hlavní rozhodčí se šel podívat na video, na kterém viděl drsný zákrok, který musel ze žluté přehodnotit na červenou kartu. Birger Meling (Rennes) tak předčasně míří pod sprchy.
    90. Červená karta
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě pět minut navíc.
     
    90+2
    Lille se žene za vítězstvím, ovšem José Fonte zamířil jen do soupeře. Domácí celek se nadýchl k závěrečnému tlaku!
     
    90+3
    Po rohovém kopu přišlo zakončení hlavou od první tyče, pokus mířil pod horní tyčku. Jenomže další parádní zákrok předvedl Steve Mandanda.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým Lille OSC (Carlos Baleba).
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Šlágr čtrnáctého kola Ligue 1 Uber Eats přineslo remízu 1:1. Ovšem Lille může pouze litovat zahozených šancí, protože v opačném případě by vyhrálo minimálně o dvě trefy. Hrdinou zápasu se tak stal Steve Mandanda, který předvedl několik parádních zákroků. Rennes může za bod děkovat soupeři, jenž si při rohovém kopu pomohl držením a z pokutového kopu vyrovnal Benjamin Bourigeaud. Domácí celek poté pokračoval v dobrém výkonu, ale dvakrát trefil tyč, a tak si oba celky rozdělí po bodu.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (19:05:53)

    Michal Luxa

    Góly: 16. Fonte – 58. Bourigeaud (pen.)

    Karty:   54. Djaló (LIL), 57. Bamba (LIL), 74. B. Diakité (LIL), 90+3. Baleba (LIL) – 37. Wooh (REN)   90. Meling (REN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.
    Lille OSC: Chevalier – Weah, Fonte (C), Djaló, B. Diakité – André, And. Gomes (44. Ounas) – Bamba (83. Baleba), Ang. Gomes (83. Virginius), Cabella – David.
    Náhradníci: Jardim – Alexsandro, Bayo, Martin, Zedadka, Žegrova.

    Tréner: Paulo Fonseca

    Stade Rennes: Mandanda – H. Traoré (C), Wooh, Theate, Truffert – Xeka, Ugochukwu, Tait (59. Majer) – Bourigeaud, Kalimuendo (77. Meling), Gouiri.
    Náhradníci: Alemdar – Abline, Assignon, Belocian, Doku, D. Doué, G. Doué.

    Tréner: Bruno Génésio

    Rozhodca: Hamel – Grosbost, Gringore