Sampdoria – AS Rím 0:1 (kon.) | Lecce – Fiorentina 1:1 (kon.)
koniec
Sampdoria Janov
0:1 (0:1)
AS Rím
cz Pondelok 17.10.2022, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Těsný ofsajd Zaniola
    90+4. Neuznaný gól Zaniola
     
    90+4
    Branka Nicolò Zaniola neplatí, protože si italský útočník o pár centimetrů nepohlídal náběh ze své poloviny a v době přihrávky byl zhruba třicet centimetrů na soupeřově půlce. Jako jediný. Takže byť efektivně obešel brankáře a zakončil, gól nemůže být uznán.
     
    90+3
    Nicolò Zaniolo je zřejmě ještě trošku v emocích za zákrok, který se dle něj před pěti minutami měl pískat. Kousek za středovou čárou poslal na zem soupeře a sudí mu už vše spočítal.
     
    90+1
    Omar Colley před vápnem srazil Nicolu Zaniola a vidí za své počínání žlutou kartu. Proti tomu by se nedalo vůbec nic namítat, kdyby stejný faul o pět sekund předtím neukázal Bryan Cristante. Sudí si vybral až druhý zákrok, samozřejmě k nelibosti domácích tifosi.
     
    84
    Poslední dvě střídání v týmu AS Řím:
    ze hřiště odchází Nicola Zalewski, přichází Rick Karsdorp,
    ze hřiště odchází Andrea Belotti, přichází Edoardo Bove.
     
    75
    Poslední střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Abdelhamid Sabiri.
     
    74
    Stephan El Shaarawy se dnes snažil, ale na více než nějakou nadstavbu to nestačilo. Místo něj přichází kvalita v podobě Leonarda Spinazzoly.
     
    72
    Ignacio Pussetto vidí za tvrdé zastavení soupeře na středové čáře žlutou kartu. Naprosto zaslouženou.
    71. Neproměněná šance Zaniola
     
    71
    Hra byla rychle přenesena na druhou stranu. Po pravé straně si navedl míč na přízemní přihrávku Zalewski, který našel ve vápně Nicolu Zaniola. Jeho tvrdou ránu vyrazil Audero a než se Pellegrini dostal k balonu, stačil jeho střelu zblokovat jeden z hráčů domácích.
     
    68
    Tammy Abraham se dnes tolik k míči nedostal, proto je vyslán na plac uzdravený Nicolò Zaniolo a zahraje si také již zdravý Nemanja Matić, který střídá Madyho Camaru.
     
    67
    Velmi zblízka si žlutý kartonek prohlédl také protestující Lorenzo Pellegrini a jeden člen realizačního týmu AS Řím.
     
    65
    Při souboji o míč šel do skluzu Bryan Cristante a také Valerio Verre, který právě Cristanteho souběžně s míčem trefil do lýtka. Sudí je neoblomný, následuje žlutá karta a Cristanteho ošetřování.
     
    64
    A protože Dejana Stankoviće známe jako velmi impulzívního trenéra i hráče, vidí za své protesty od sudího žlutou kartu.
     
    63
    V kontextu penalty z deváté minuty se nyní fanoušci asi oprávněně zlobí, že centrovaný míč do vápna, na který nedosáhl El Shaarawy hlavou, ale trefil jej ramenem, nezkoumá sudí na videu.
     
    59
    Další dvě střídání, celkem již čtyři, v dresu Sampdorie. Tomáa Rincón přepouští místo na placu pro Valeria Verreho a na hřiště se dostane také bývalý výtečný kanonýr Fabio Quagliarella, který střídá Manola Gabbiadiniho.
    55. Belottiho vychytal Audero
     
    55
    Slušná akce hostí. Camara na středu hřiště před vápnem hezky přihrál na pravou stranu do běhu pro Andreu Belottiho, jenž ale pověst kanonýra nyní nepotvrdil. Osmadvacetiletý tank si křižnou střelou vylámal zuby na gólmanu Auderovi.
     
    46
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Nicola Murru,
    ze hřiště odchází Mehdi Léris, přichází Ignacio Pussetto.
     
    45+3
    Po delším času rychlá kombinační akce na pár doteků. Pellegrini dostal míč do běhu a na půlce udělal čtyři rychlé kroky. Na levé straně před vápnem našel El Shaarawyho, jenž byl možná trošku pomalejší, než by bylo záhodno, a nakonec je jeho pokus zblokovaný na roh.
     
    40
    Při další situaci si hosté dobře pokryli míč před napadajícími hráči soupeře a byl z toho jen odkop od branky. Po něm se do souboje s Cristantem dostal Tomáš Rincón a vzhledem k tomu, že si pomohl nebezpečně rukama, vidí žlutou kartu.
     
    32
    Stephan El Shaarawy tak dlouho bojoval o míč na levé straně před vápnem, až ho nakonec ztratil. A když vzápětí do souboje přiběhl Rober Ibañez a zajel jako tank do Gabbiadiniho, zasloužil si za své počínání žlutou kartu.
    9. Lorenzo PELLEGRINI - 0:1
     
    9
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Kapitán Vlků LORENZO PELLEGRINI nedal brankářovi žádnou šanci. Ačkoliv Emil Audero vystihl směr, lídr Římanů poslal míč pod břevno.
    7. Po této ruce Ferrariho má AS Řím výhodu penalty
     
    7
    Byla nařízena penalta pro AS Řím za hru rukou obránce Alexe Ferrariho. O kontakt se skutečně jednalo a jen VAR a rozhodčí musí vědět, zda to byl opravdu kontakt takový, aby se pískal pokutový kop.

    Tomáš Lysý

    Góly: 9. Lo. Pellegrini (pen.)

    Karty:   40. Rincón (SMD), 64. Stanković (SMD), 65. Verre (SMD), 72. Pussetto (SMD), 90+1. Colley (SMD) – 32. Ibañez (ASR), 67. Lo. Pellegrini (ASR), 90+3. Zaniolo (ASR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:20.
    Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński, A. Ferrari, Colley, Augello (46. Murru) – Léris (46. Pussetto), Rincón (59. Verre), Villar, Djuričić (75. Sabiri) – Gabbiadini (59. Quagliarella), Caputo.
    Náhradníci: Contini – Amione, Conti, Vieira, Yepes, Trimboli.

    Tréner: Dejan Stanković

    AS Rím: Patrício – Mancini, Smalling, Ibañez – Zalewski (84. Karsdorp), Cristante, Camara (68. Matić), El Shaarawy (74. Spinazzola) – Lo. Pellegrini – Belotti (84. Bove), Abraham (68. Zaniolo).
    Náhradníci: Boer, Svilar – Šomurodov, Viña, Tripi, Volpato, Tahirovic.

    Tréner: José Mourinho

    Rozhodca: Marco Di Bello