Česko – Slovensko sk 5:4 (kon.)
koniec
Česko
5:4 (0:2, 3:0, 2:2)
Slovensko
Utorok 09.08.2022, 20:08Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc. (22:43:42)
     
    Slovensko prehráva prvý zápas na letných MS do 20 rokov. Viedli sme 2:0, no Česko skóre otočilo na 2:4. Napriek tomu sa mladíci spod Tatier nevzdali, dvomi gólmi v presilovkách vyrovnali, lenže počas úplného záveru rozhodol Gabriel Szturc. Ďalšie stretnutie odohráme v noci zo štvrtka na piatok, presne o polnoci, proti favoritovi – domácej Kanade.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Hneď po buly v našom pásme odišiel Šimon Latkóczy na striedačku a my sme zahrozili, lenže dve nahodenia zakončené neboli.
     
    59:45
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Samuel Honzek – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku.
     
    59:45
    Tak nakoniec si to odsedí Honzek.
     
    59:45
    Jakub Demek je vylúčený a naše šance na vyrovnanie rapídne padajú.
     
    59:45
    Nakoniec je to ešte horšie. Rozhodcovia evidentne dali Slovákom prvé varovanie už skôr a keďže Demek "pokazil" vhadzovanie znova, tak je z toho dvojminútový trest pre slovenskú stranu. Každopádne, arbitri to išli preveriť cez video. Stále to nemáme potvrdené.
     
    59:45
    Demek puk z buly vybojoval a Matej Kašlík sa ocitol sám pred Bednářom, na ktorého zakončil backhandom. Vzrušenie zbytočné, náš center dostal prvé upozornenie a buly sa bude opakovať.
     
    Strely: 47 – 28
     
    59:45
    Zakázané uvoľnenie Česka.
     
    59:37
    Oddychový čas Slovenska.
     
    59:37
    Zakázané uvoľnenie Česka.
     
    59:19
    Šimon Latkóczy smeruje na striedačku, budeme hrať so šiestimi korčuliarmi!
     
    59:06
    Slováci sa dostali do útočného pásma iba na chvíľu. Prišlo vyhodenie a Jiří Kulich takmer ušiel sám na bránku, v poslednej chvíli sme ho zastavili.
    58:10 Gabriel Szturc (CZE) - 5:4
     
    58:10
    Česko dalo gól!
    No a tá spomínaná chyba prišla na našej strane. GABRIEL SZTURC na pravom krídle veľmi dlho avizoval, čo ide urobiť, ale Denis Bakala mu na to "naletel", "pustil" ho cez seba a český útočník spred Latkóczyho nasmeroval puk pod brvno. Náš gólman už nemal ako zasiahnuť.
     
    57:44
    Teraz je na oboch tímoch ako zvládnu záver. Nik nechce urobiť chybu, pretože prípadný gól by asi bol víťazný.

    Matej Kubove

    Góly a asistencie: 23. Ryšavý (Jiříček, Menšík), 34. Gut (Kulich, Myšák), 38. Šapovaliv (Urban, Měchura), 48. Myšák (Gut), 59. Szturc – 4. Petrovský, 6. Kašlík (Myklucha, Petrovický), 54. Petrovický (Dvorský), 57. Kašlík (Petrovský)


    Česko: Bednář (Suchánek) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (A), Špaček, Hamara, Čech, Němec – Kulich, Gut, Myšák (C) – Ivan, Szturc, Chmelař – Menšík, Ryšavý, Měchura – Šapovaliv, Urban, Hauser.
    Slovensko: Latkóczy (Boľo) – Petrovický (C), Kmec, Stripai, Štrbák, Groch, Žabka, Bakala – Jedlička, Demek, Sýkora (A) – Petrovský, Myklucha, Kašlík – Honzek, Dvorský, Faith (A) – Nemec, Repčík, Stümpel – Mišiak.