Česko – USA 8:4 (kon.) | Fínsko – Kanada 4:3 (po pr.)
koniec
Česko
8:4 (1:3, 1:0, 6:1)
USA
Nedeľa 29.05.2022, 14:20 • Nokia Arena, Tampere (Fínsko) • Majstrovstvá sveta • O 3. miesto
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:23 David Pastrňák (CZE) - 8:4
     
    59:23
    Česko dalo gól!
    DAVID PASTRŇÁK zavŕšuje v tretej tretine svoj hetrik! Červenka prihral puk do rohu útočného pásma, odkiaľ ho Hertl poslal do pravého kruhu na voľného Pastrňáka a ten ho strelou z prvej usmernil za chrbát presúvajúceho sa brankára Swaymana. Asistencie: Tomáš Hertl, Roman Červenka.
    58:41 Thomas Bordeleau (USA) - 7:4
     
    58:41
    USA dalo gól!
    Američania ešte znižujú skóre! Watson poslal puk z otočky z ľavej strany pred české bránkovisko, kde ho tečoval THOMAS BORDELEAU a aj keď puk nezasiahol ideálne, tak oblúčikom ponad pravý betón doletel za českého brankára Langhamera. Asistencie: Austin Watson, John Hayden.
    58:08 David Kämpf (CZE) - 7:3
     
    58:08
    Česko dalo gól!
    A je definitívne hotovo! Šimek vyhodil puk odrazom od mantinelu z vlastného obranného pásma do stredného pásma, kam za ním vyrazil DAVID KÄMPF. Ten ho dostal do útočného pásma a bekhendom z pravej strany namieril do prázdnej americkej bránky. Asistencia: Radim Šimek.
    54:42 David Kämpf (CZE) - 6:3
     
    54:42
    Česko dalo gól!
    Aj Česi skórujú v oslabení a výrazne sa približujú bronzu! Smejkal zobral Američanom puk v strednom pásme a dostal sa do samostatného nájazdu. Jeho bekhendový blafák do pravej strany zazvonil o ľavú žŕdku Swaymanovej bránky, od ktorej sa puk odrazil do bránkoviska a odtiaľ ho dorazil do odkrytej americkej bránky DAVID KÄMPF. Asistencia: Jiří Smejkal.
    43:37 David Pastrňák (CZE) - 5:3
     
    43:37
    Česko dalo gól!
    Česi pokračujú v skvelom výkone a už vedú o dva góly! Jordán krásnou prihrávkou od ľavého mantinelu našiel pri zadnej žŕdke úplne voľného DAVIDA PASTRŇÁKA, ktorý puk z prvej usmernil medzi betóny presúvajúceho sa amerického brankára Swaymana. Asistencie: Michal Jordán, Tomáš Hertl.
    42:29 Roman Červenka (CZE) - 4:3
     
    42:29
    Česko dalo gól!
    Česi hneď na úvod tretej tretiny otáčajú skóre! Krejčí vyhral buly po pravici amerického brankára Swaymana čisto za seba k ROMANOVI ČERVENKOVI, ktorý okamžitou strelou gólmana USA prekonal. Asistencia: David Krejčí.
    40:51 David Pastrňák (CZE) - 3:3
     
    40:51
    Česko dalo gól!
    Je vyrovnané! Hertl uhral puk na útočnej modrej čiare, odkiaľ ho posunul do útočného pásma na DAVIDA PASTRŇÁKA a ten prudkou strelou zápästím k bližšej žŕdke cez obrancu Peekea prepálil amerického gólmana Swaymana. Asistencie: Tomáš Hertl, Hynek Zohorna.
    32:12 Jiří Smejkal (CZE) - 2:3
     
    32:12
    Česko dalo gól!
    Česi znižujú! Sklenička nahodil puk od modrej cez cloniaceho spoluhráča na amerického brankára, pred ktorým puk zrazil blokujúci Peeke. K puku sa ako prvý potom dostal JIŘÍ SMEJKAL, ktorý ho pohotovo dorazil do americkej bránky. Asistencie: David Sklenička, Tomáš Kundrátek.
    19:47 Karson Kuhlman (USA) - 1:3
     
    19:47
    USA dalo gól!
    Američania navyšujú svoj náskok gólom v oslabení! Lafferty dostal puk z vlastného obranného pásma na Kuhlmana. Ten ho v útočnom pásme vrátil doľava na Laffertyho, ktorý ho ešte posunul doľava na Schmidta a amercký obranca ho prihral k ľavej žŕdke práve na KARSONA KUHLMANA, ktorý puk dorazil do odkrytej českej bránky. Asistencie: Nate Schmidt, Sam Lafferty.
    15:19 Jiří Černoch (CZE) - 1:2
     
    15:19
    Česko dalo gól!
    Česi znižujú na rozdiel jediného gólu! Stránský bojoval o puk v rohu útočnej tretiny, kde ho nakoniec vydoloval Flek a ten ho posunul pred bránku na JIŘÍHO ČERNOCHA. Ten si puk spracoval a svojou strelou ho poslal pod pravý betón amerického brankára Swaymana. Asistencie: Jakub Flek, Matěj Stránský.
    12:14 Adam Gaudette (USA) - 0:2
     
    12:14
    USA dalo gól!
    Američania využívajú presilovku a navyšujú svoj náskok na rozdiel dvoch gólov! Tynan prihral puk k ľavej žŕdke českej bránky na Boldyho, ktorý ho posunul medzi kruhy na ADAMA GAUDETTEA a ten z prvej namieril presne medzi betóny brankára Vejmelku. Asistencie: Matthew Boldy, T.J. Tynan.
    09:33 Karson Kuhlman (USA) - 0:1
     
    09:33
    USA dalo gól!
    Američania otvárajú skóre! Puk sa po vyhranom vhadzovaní v americkom útočnom pásme dostal na modrú čiaru k Peekeovi, ktorý ho vypálil na českú bránku. Od korčule blokujúceho českého obrancu sa puk odrazil pred bránkovisko k voľnému KARSONOVI KUHLMANOVI, ktorý ho dorazil do českej bránky. Asistencie: Ben Meyers, Andrew Peeke.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 16. Černoch (Flek, Stránský), 33. Smejkal (Sklenička, Kundrátek), 41. Pastrňák (Hertl, Zohorna), 43. Červenka (Krejčí), 44. Pastrňák (Jordán, Hertl), 55. Kämpf (Smejkal), 59. Kämpf (Šimek), 60. Pastrňák (Hertl, Červenka) – 10. Kuhlman (Meyers, Peeke), 13. Gaudette (Boldy, Tynan), 20. Kuhlman (Schmidt, Lafferty), 59. Bordeleau (Watson, Hayden)


    Česko: Vejmelka (21. Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Sklenička, Šimek, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.
    Tréner: Kari Jalonen

    USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Galchenyuk, Hartman – Tynan, Gaudette, Bellows – Kuhlman, Farrell, Meyers – Hayden, Watson (A), Lettieri – Bordeleau, Barber, Lafferty.
    Tréner: David Quinn

    Rozhodca: Heikkinen (FIN), Lawrence (CAN) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN)

    Diváci: 9 737