Nemecko – Slovensko sk 1:3 (kon.)
koniec
Nemecko
1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Slovensko
Piatok 29.04.2022, 19:00 • Joynext Aréna Drážďany • Reprezentácia
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní 3. prípravného zápasu pred MS 2022 vo Fínsku medzi Nemeckom a Slovenskom.

    Nemecko
    odohrá piaty duel pred majstrovstvami sveta. Zverenci trénera Söderholma, ktorý dávnejšie podpísal novú štvorročnú zmluvu, si dvakrát zmerali sily s Českom a naposledy bolo ich súperom Švajčiarsko. Jeden zápas vyhrali 4:2, v druhom vybuchli a prišla porážka 1:6. Zároveň tím opustili Nikita Quapp a Daniel Pietta. Nemci sa pred stretnutiami so Slovákmi posilnili o nové tváre – Daniel Fischbuch, Mirko Pantkowski, Julius Karrer a Janik Möser.

    Slovensko tiež pristúpilo k zmenám v zostave. Či už z výkonnostných, alebo zdravotných príčin. S tímom už nepokračujú Samuel Honzek a Tomáš Mikúš. Obranca Čajkovský svoje dôvody vynechania šampionátu už vysvetlil. Do kádra pribudli uzdravený Pavol Regenda i Kristián Pospíšil. Slováci odohrali zatiaľ dva zápasy. Raz vyhrali nad Čechmi 3:1 v Spišskej Novej Vsi, no v odvete v Trenčíne prehrali 3:4sn. Miroslav Šatan avizoval, že sa bude káder meniť po skončení finále extraligy i ďalších súťaží, v ktorých sa nachádzajú slovenskí hráči.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Pantkowski – Huttl, Moser, Bender, Munzenberger, Huss, Rögl, Karrer, Zimmermann – Fischbuch, Jentzsch, Loibl – Eder, Blank, Karachun – Braun (C), Soramies, Höfflin – Fleischer, Leonhardt, Ehl.
    Trenér: Toni Söderholm.

    Slovensko: M. Tomek – Rosandič, Čerešňák (C), Jánošík, Bučko, Ivan, Grman, Koch, L. Romančík – Liška, Krištof, Lantoši – M. Lunter, Tamáši, Pospíšil – Minárik, A. Kollár, Regenda – Okuliar, M. Valach, Faško-Rudáš.
    Trenér: Craig Ramsay.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:23
    Po krátkom čase prvé prerušenie hry. V ťahu smerom dopredu boli Nemci. Vhadzovanie pred brankárom Matejom Tomekom.
     
    01:34
    Nemecko sa dostalo do postavenia mimo hry.
     
    02:16
    Lantoši hľadal Lišku v priestoroch súperovej bránky. Prihrávku zastavili obrancovia.
     
    03:17
    Zaujímavý prienik ponúkol Mário Grman, ktorý išiel do rizika napriek boľavej ruke, no chcel vyskúšať hrať. Pri bližšej žŕdke nechal puk, ktorý možno aj chcel vtesnať do bránky.
     
    03:50
    Zákrok nášho brankára Mateja Tomeka. Hra je prerušená a nasleduje buly po jeho ľavici.
     
    04:31
    Slovensko dalo gól! Slováci majú úspešný vstup do tretieho prípravného duelu. Okuliar výborne zamieril z ľavého kruhu a Pantkowski nezovrel puk v lapačke. Dorazil ho MAREK VALACH. Asistencia: Oliver Okuliar.
     
    05:56
    Tamáši si počína veľmi sebavedomo a práve z tohto chcel niečo vyťažiť. Nemci boli pozorní v defenzívnej činnosti.
     
    06:33
    Výborný blok slovenských hokejistov. Zimmermann dostal presný puk na hokejku a nemohol sa sťažovať na palebnú pozíciu, keď strieľal viac-menej z medzi kruhov.
     
    Reklamná prestávka.
     
    08:22
    Skvelá šanca sa naskytla nášmu kapitánovi Čerešňákovi. Protihráči na neho zabudli a mohol sa im pomstiť gólovým spôsobom. Koncovka mu nesadla ideálne.
     
    09:24
    Aréna si zahučala! Jentzsch vie, že to neurobil dobre, pretože mal vystreliť, no rozhodol sa ešte predkladať puk pred poloprázdnu bránku!
     
    10:24
    Varovanie nám vystavil člen druhého nemeckého útoku Eder.
     
    11:09
    Dobrá nemecká akcia, pri ktorej došlo ku streleckému pokusu. Rögl ako obranca si výborne potiahol puk na ľavý kruh, ale Tomek mu zmenšil uhol a zakročil.
     
    12:05
    Slovensko dalo gól! Vyhrávame 2:0 a momentálne zaslúžene. Krištof presnou strelou ohrozil Pantkowskiho. Nemecký brankár znova nemal puk pod kontrolou a do siete ho dorazil ADAM LIŠKA. Asistencie: Michal Krištof a Róbert Lantoši.
     
    12:59
    Slovensko dalo gól! Vynikajúca hra, z ktorej strieľame góly ako na bežiacom páse. Len to nezakríknime. MICHAL IVAN švihom vymietol ľavú pavučinu nemeckej svätyne. Asistencie: Jakub Minárik a Mário Grman.
     
    13:38
    Máme parádny obraz našej hry. Matej Tomek odbremenený od nátlakovej hry súpera a iba minimálne riešil vzniknuté situácie. Snažíme sa čo najviac pôsobiť v útočnom pásme.
     
    Reklamná prestávka.
     
    14:34
    Puk opustil hraciu plochu, keď dopadol medzi divákov.
     
    15:11
    Rodili sa ťažké chvíle pre našu obranu na čele s Tomekom. Náš gólman urobil dôležitý zákrok betónom, a potom puk pred ním viackrát poskakoval a celkovo to bolo nečitateľné. Nemci to netrestali.
     
    16:18
    Lantoši poctivo podporil tím a urobil pohyb späť. V strednom pásme zachytil puk a otočil hru. V pätici sme v útočnom pásme.
     
    17:39
    Málo vídaný ofenzívny kolotoč. Nemecko je úplne ako v lese. Pospíšil spravil sťahovačku na pravom kruhu a defenzíva súpera vyrazila puk, do ktorého sa bez prípravy oprel Martin Bučko. Neprestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    18:31
    Pantkowski si potreboval vydýchnuť, ale aj jeho spoluhráči. Pokrytím puku prinútil odpískať rozhodcu. Získavame pásmo.
     
    18:43
    Oliver Okuliar rád chodí do reprezentácie, čo deklaroval v jednom dialógu. V tejto chvíli mal šancu na hokejke, ale nevyzrel na Pantkowskiho.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:07
    Opäť sa odohral súboj Okuliara s nemeckým brankárom. Víťazom muž v klietke, ktorý mu chytil druhý pokus v rýchlom slede.
     
    19:55
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Karachun – 2 min., hákovanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    S veľkou chuťou a stopercentnou koncovkou sme vybehli na Nemcov, ktorí sa nestihli z toho spamätať. Výsledok po prvej tretine je viac než priaznivý. Úvod druhého dejstva odohráme v početnej výhode.
     
    Druhá tretina sa začne o 19:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:37
    Lantoši typickým spôsob nabral rýchlosť v strednej tretine, ale súper ho vypichnutím puku zablokoval pred útočnou modrou čiarou.
     
    21:08
    Nemecko dalo gól! Inkasujeme pri našej presilovke. Tomek sa snažil mať pod dohľadom puk na hranici bránkovej čiary a aj ho priľahol. ALEXANDER EHL však dorážal, hoci hvizd mal prísť skôr, čo sa nestalo. Je to teda 1:3.
     
    21:55
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:34
    Pohrozil nám strelecký pokus Karrera. Tomek nemusel zasahovať.
     
    25:19
    Andrej Kollár disponoval pomerne dobrou pozíciou na streľbu. Aj to tlačil na vzdialenejšiu tyčku, no v konečnom dôsledku minul.
     
    26:16
    Marek Valach posilnený reprezentačným presným zásahom, a tak mal chuť pridať ešte jeden. Pantkowski mu chytil celkom ľahký puk.
     
    26:42
    Pantkowski bol v permanencii, keď sa ho pokúšal prestreliť Okuliar.
     
    27:14
    Ťažký uhol pre Mislava Rosandiča, ale neodradilo ho to od toho, aby nevystrelil. Puk smeroval okolo hlavy brankára Nemecka.
     
    27:59
    Druhá pätorka, ktorú vedie Alex Tamáši, si vytvárala útočnú šancu. Prešla ale do pásma z ofsajdu.
     
    Reklamná prestávka.
     
    28:25
    Obranná chyba v našich radoch. Dopustil sa jej Tamáši. Höfflin sa neulakomil na strelu a dovolil zakončovať pripravenému Ehlovi. Tomek mu druhú gólovú radosť nedoprial.
     
    29:20
    Eder skončil na našej bránke po súboji s Máriom Grmanom.
     
    31:12
    Dobrý pokus Patrika Kocha. Snažil sa využiť zakrytý výhľad Pantkowskiho, ktorý aj napriek tomu videl puk a vyrazil ho.
     
    31:43
    Ladislav Romančík vypálil tvrdú strelu a o jej teč sa hlásil Lantoši.
     
    34:08
    Krútime sa v pásme, no nedarí sa nám zamestnať Pantkowskiho.
     
    34:52
    Neodpustili sme si zaváhanie v našej defenzíve. Bender nepomýšľal na prihrávky spoluhráčom, ale priamo letel puk z jeho hokejky na Tomeka, ktorý ho zadržal na hrudi.
     
    35:48
    Höfflin už siahal na kontaktný gól! Rozhodca Hoppe za bránkou rozpažil ruky!
     
    36:36
    Nemecko výrazne zabralo v útočnej fáze hry. Majú za sebou vydarenú zhruba dvojminútovku a ak by skórovali, nemohli by sme sa čudovať.
     
    37:27
    Hokejisti Nemecka išli doslova a do písmena do našej bránky. Tomek z toho umne vycúval a následne Regenda ukázal Ehlovi, nech sa vytratí.
     
    37:38
    Jednoduchý brejk našich hráčov. Faško-Rudáš sa to ešte snažil zachrániť od mantinelu. Pantkowski sa iba natiahol lapačkou za pukom a nesiahol si na neho.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:35
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Fischbuch – 2 min., hákovanie.
     
    39:47
    Mário Lunter neposlal puk do prázdnej bránky Nemcov!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Držíme si už len náskok dvoch gólov. Paradoxne pri presilovke na začiatku druhej časti sme inkasovali. Môžeme sa vrátiť do trojgólového vedenia, pretože znovu hráme presilovku.
     
    Tretia tretina sa začne o 20:42.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    V Drážďanoch sa vyskytol problém s časom aj výsledkom. Tamojšia obrazovka ukazovala skóre 5:2. Zaujímavé. Chyba je už ale odstránená.
     
    40:31
    Prechod cez modrú čiaru nedopadol dobre. Lantoši sa našiel v postavení mimo hry.
     
    41:00
    Matej Tomek mal robotu. Na hrudníku zastavil strelecký pokus Munzenbergera, ktorý si neporozumel s Kristiánom Pospíšilom a chvíľku sa obaja pasovali.
     
    41:27
    Pantkowski sa presunul so zakončením Michala Krištofa z pravej strany.
     
    41:35
    Nemecko hrá s piatimi hráčmi.
     
    44:11
    Nervy už pracujú. Patrik Koch sa ocitol v kontroverzii s Blankom. Dospelo to len do štádia, kedy si vymenili po jednom krosčeku.
     
    45:16
    Faško-Rudáš v rýchlosti ideálne zakončil. Pantkowski si nedal prestreliť vyrážačku.
     
    47:44
    Hra sa prelievala zo strany na stranu. Tomek podržal náš tím, ale to isté platilo aj o nemeckom gólmanovi Pantkowskim.
     
    Reklamná prestávka.
     
    47:53
    Nebudeme vyhrávať 4:1! Gól neuznali Oliverovi Okuliarovi, pretože ho dosiahol vysokou hokejkou!
     
    50:00
    Začíname záverečných desať minút poslednej tretiny. Slovensko vyhráva v Nemecku nad domácim výberom 3:1.
     
    51:26
    Bučko ťahal za kratší koniec pri bránení Höfflina, ktorý potreboval zvládnuť poslednú kľučku a na tácke mal i Tomeka. Pôjdeme ale do štyroch.
     
    51:27
    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Okuliar – 2 min., sekanie.
     
    52:35
    Nemci nás točia v obrannom pásme. Snažíme sa súperov tlak eliminovať včasným dostúpením hráčov a zaťahovať ich do rohov.
     
    53:27
    Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    57:33
    Vylúčenie v tíme Nemecko:
    Jentzsch – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme Slovensko:
    Regenda – 2 min., hrubosť.
     
    57:33
    Nemecko hrá power-play!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    58:31
    Tamáši sa nepresadil strelou do prázdnej bránky po nahrávke Lišku!
     
    59:33
    Nemecko a Slovensko hrajú s piatimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prvý z dvoch zápasov v Nemecku sme zvládli. V sobotu pokračujeme. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (21:19:57)

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 22. Ehl – 5. M. Valach (Okuliar), 13. Liška (Krištof, Lantoši), 13. Ivan (Minárik, Grman)


    Nemecko: Pantkowski – Huttl, Moser, Bender, Munzenberger, Huss, Rögl, Karrer, Zimmermann – Fischbuch, Jentzsch, Loibl – Eder, Blank, Karachun – Braun (C), Soramies, Höfflin – Fleischer, Leonhardt, Ehl.
    Tréner: Toni Söderholm.

    Slovensko: M. Tomek – Rosandič, Čerešňák (C), Jánošík, Bučko, Ivan, Grman, Koch, L. Romančík – Liška, Krištof, Lantoši – M. Lunter, Tamáši, Pospíšil – Minárik, A. Kollár, Regenda – Okuliar, M. Valach, Faško-Rudáš.
    Tréner: Craig Ramsay.

    Rozhodca: Hoppe, Hunnius.