Brighton – Southampton 2:2 (kon.) | Burnley – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Chelsea – West Ham 1:0 (kon.)
Liverpool – Everton 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 24.04.2022, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Richarlison bol faulovaný, no následne oplácanie bolo úplne nezmyselné a bude z toho jednoznačná žltá karta pre útočnika Evertonu.
     
    89
    Žltý trest dnes inkasuje aj Delle Alli, po zákroku na Hendersona.
    85. Divock Origi (LIV) - 2:0
     
    85
    Liverpool dal gól! Už je to jasné, domáci si nechajú 3 body. Po rohu červených sa síce nič nedialo, no ku opakovanému centru sa dostal najprv Díaz, ktorý to skúšal nožničkami, avšak tie presné neboli. Nimi ale našiel úplne voľného DIVOCKA ORIGIHO, ktorý poľahky umiestnil loptu hlavou do brány karameliek.
    84. Thiago Alcântara (LIV)
     
    84
    Výbroný Pickford! Salah vbehol za obranu na pravom krídle, odkiaľ následne našiel výbornou prihrávkou nabiehajúceho Alcântara, ktorého ale vychytal gólman Evertonu.
     
    82
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Jordan Henderson.
     
    80
    Hostia sú vo švungu. Alli hľadal vnútri šestnástky Iwobiho, no tam v poslednej možnej chvíli zakročil obranným zákrokom Robertson. Ten je dnes neskutočný.
     
    77
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Demarai Gray, prichádza José Salomón Rondón.
     
    73
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Allan, prichádza Dele Alli.
     
    72
    Hostia mohli znížiť. Gray sa dostal ku strele spred šestnástky, no trafil len bočnú tyč, ktorá drží sieť brány Alissona.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Allan (Everton FC).
     
    66
    Čo to teraz spálil Salah? Po Pickfordovom vyboxovaní lopty a následnych odrazoch sa dostal do čistej šance, keď zvnútra šestnástky mohol páliť volejom. To aj spravil, no zakončenie mieri len nád bránu, v ktorej stojí Pickford.
    62. Andrew Robertson (LIV) - 1:0
     
    62
    Liverpool dal gól! Domáci sa dočkali, Pickford inkasuje. Salah si na pravom krídle narazil loptu s Origim a vošiel do šestnástky, kde následnym centrom našiel presne hlavu ANDREWA ROBERTSONA, ktorý to umiestnil presne do protipohybu gólmana hostí.
     
    60
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Luis Díaz.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Divock Origi.
     
    58
    Výborný únik predviedol Gordon, ktorého musel na strede poľa len nedovolene, skĺzom, zastaviť Alexander-Arnold. Jednoznačná žltá karta.
     
    56
    Hostia hrajú v týchto chvíľach výborne. Znova to bolo duo Iwobi-Gordon, ktoré si vytvorilo veľmi zaujímavú príležitosť, na konci ktorej bol druhý menovaný. Tomu ale nevyšiel krok a zakončenie z uhla mal už na dlhú nohu.
     
    54
    Hostia utiekli domácim a Iwobi dobre našiel Gordona. Ten však v súboji vnútri šestnástky veľmi ochotne spadol. Len aby útočník Evertonu tento zápas, kvôli simuláciam, dohral.
     
    48
    Ku odrazenej lopte sa pred šestnástkou dostal Keïta, ktorý to half-volejom skúsil, no triafa len tribúnu za bránou Pickforda.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Sadio Mané (Liverpool FC).
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Abdoulaye Doucouré (Everton FC).
     
    39
    Fabinho odcentroval do šestnástky hostí, kde našiel voľného Maného, ktorý loptu sklepával do lepšej pozície pre Keïta. Ten sa ku nej, po výbornom obrannom zákroku hostí, nedostal.
     
    34
    Na toto si musia dať domáci pozor! Domáci Alcântara bol výborne zdvojený a Richarlison mu čisto odobral loptu. Útočník Evertonu s ňou ihneď trielil dopredu, kde následne nádhernou prihrávkou do behu našiel Graya. Tomu už ale v nájazde na Alissona z pravej strany ihriska došli sily a zakončenie na vzdialenejšiu tyč bolo veľmi slabé.
    31. Diogo Jota (LIV)
     
    31
    Táto šanca od domácich už mala hlavu aj pätu. Robertson si spravil na ľavom kraji pred šestnástkou priestor, odkiaľ aj následne strieľanou prihrávkou hľadal Jotu. Ten to skúsil zakončiť z prvej, no len mimo brány Evertonu.
     
    27
    V posledných momentoch vidíme na trávniku dostatok vzruchu. Jota bol teraz celkom jednoznačne faulovaný v súboji Colemanom, avšak aj útočník Liverpoolu v tom nebol čisto. Celkom jasne teraz agresívne odplácal faul hosťujúcemu obrancovi.
    25. Anthony Gordon (EVE)
     
    25
    Gordon manévroval s loptou v šestnástke domácich, kde po súboji s Robertsonom spadol veľmi ochotne na trávnik. Za simuláciu tak z toho bude prvá žltá karta v zápase.
     
    22
    Domáci sa odhodlali k prvému zakončeniu. To však končí len tesne vedľa brány gólmana hostí. Škoda, Mané to nemyslel vôbec zle. Senegalčan sa veľmi pekne obtočil s loptou pred šestnástkou Evertonu a následne vypálil tesne vedľa ľavého horného rohu brány Pickforda.
     
    19
    Škoda tejto iskričky v ofenzíve od hostí. Pickfordov odkop z päťky sa dostal až za obranný val domácich, kde loptu skrotil Richarlison. Hosťujúci útočník nahrával Gordonovi, ktorého center je ale úplne nepresný.
     
    17
    Gordon sa taktiež, podobne ako jeho spoluhráč pred malou chvíľou, dostal za obranu domácich, kde ho následne stíhal Alexander-Arnold. Aj keď si domáci obranca pomohol jemne rukami, toto sa pískať ako faul nemôže, nie sme predsa na balete.
     
    15
    Sympatický únik za obranu červených ukázal hosťujúci Gray, no ku žiadnemu zakončeniu sa neodhodlal.
     
    14
    Karamelky sa snažili vysoko napádať rozohrávku domácich a ihneď aj pocítili, že toto sa im nemusí vyplatiť. Liverpool sa ihneď vybral po zisku lopty do protiútoku, avšak Keïta nenašiel vpredu nikoho. Výborný backcheck od Mykolenka.
     
    5
    Gordon sa pekne predieral stredom ihriska až pred šestnástku Liverpoolu. Tam ho ale nedovolene zastavil Fabinho. Zaujímavý priamy kop pre Everton.

    Adam Pančák

    Góly: 62. Robertson, 85. Origi

    Karty:   45+2. Mané (LIV), 58. Alexander-Arnold (LIV) – 25. Gordon (EVE), 45+1. A. Doucouré (EVE), 66. Allan (EVE), 89. Alli (EVE), 90+1. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 82 % : 18 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:4. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (C), Robertson – Th. Alcântara, Fabinho, Keïta (60. Origi) – M. Salah, Mané (60. L. Díaz), Diogo Jota (82. J. Henderson).
    Náhradníci: Kelleher – Konaté, Joe Gomez, Tsimikas, Milner, J. Henderson, Jones, L. Díaz, Origi.

    Tréner: Jürgen Klopp

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Holgate, Godfrey, Mykolenko – A. Doucouré, Allan (73. Alli), Iwobi – Gordon, Richarlison, D. Gray (77. Rondón).
    Náhradníci: Begović – Kenny, M. Keane, Branthwaite, Delph, El Ghazi, Alli, Price, Rondón.

    Tréner: Frank Lampard

    Rozhodca: Attwell – Betts, Wood