Turín – Spezia 2:1 (kon.) | Venezia – Bergamo 1:3 (kon.) | Inter – AS Rím 3:1 (kon.)
Hellas Verona – Sampdoria 1:1 (kon.)
koniec
Hellas Verona
1:1 (0:1)
Sampdoria Janov
cz Sobota 23.04.2022, 20:45 • Stadio Marc'Antonio Bentegodi, Verona • Talianska Seria A • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    V posledním dnešním zápase italské Serie A budeme sledovat souboj devátého s šestnáctým, tedy Verony se Sampdoriou.
     
    Domácí jsou favoritem nejen pro lepší tabulkové postavení, ale také kvůli aktuální formě, když vyhráli tři z posledních dvou zápasů. Zato Sampdoria se trápí. Třikrát v řadě prohrála, naposledy doma s předposlední Salernitanou.
     
    Veroně, v jejímž dresu budeme sledovat i českého záložníka Antonína Baráka, to navíc v poslední době doma šlape. Důkazem je bilance 4–0–1 z předchozích pěti duelů. Porážka přišla pouze od Neapole, která i z třetího místa stále pomýšlí na titul.
     
    Hosté ale musí zabrat. Motivovat by je měl fakt, že se bídnými dubnovými výsledky namočili do boje o záchranu. Navíc mají těžký los. Kromě dnešního duelu na hřišti Verony nastoupí venku ještě proti Laziu a Interu.
     
    Sampdorii hraje do karet bilance vzájemných zápasů, proti Veroně se jí historicky daří. Třikrát z pěti posledních střetnutí protivníka porazila, jednou se radovala Verona a jednou se také body dělily. Do této statistiky ovšem počítáme i výsledky více než pět sezon staré.
     
    Úvodní sestavy:

    Hellas Verona FC: Montipò – Ceccherini, Günter, Casale – Faraoni (C), Tameze, Ilić, Lazović – Barák, Caprari – Simeone.
    Náhradníci: Chiesa, Boseggia – Veloso, Lasagna, Cancellieri, Bessa, Depaoli, Frabotta, Šutalo, P. Retsos, Hongla, Praszelik.
    Trenér: Igor Tudor

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, A. Ferrari, O. Colley, Augello – Candreva, Rincón, Thorsby – Vieira – Sabiri, Caputo.
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Damsgaard, Ekdal, Magnani, Murru, Quagliarella, Sensi, Suprjaha, Trimboli, Jošida.
    Trenér: Marco Giampaolo.
     
    Rozhodčí už přivádí obě jedenáctky na hrací plochu. Zápas za pár okamžiků začne.
     
    Počasí dnes ve Veroně fotbalu moc nepřeje. Teplota ukazuje kolem čtrnácti stupňů a prší.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Verona obstarala úvodní výkop a poslala také první centr směrem na soupeřovu bránu. Včas ho odvrátili obránci.
     
    3
    Caprari kličkoval u postranní čáry na útočné polovině, ale hosté ho dobře obsadili a domácí záložník musel hrát směrem dozadu.
     
    4
    Lazović vhazoval aut, brzy nato se ale domácí úplně nedohodli v obraně a darovali hostům první rohový kop v dnešním klání.
     
    5
    Roh zahrával Candreva, ale první hráč ve vápně balon odhlavičkoval do bezpečí. Sampdoria nezahrozila.
     
    6
    Simeone se už už dostával do brejku. Gólman hostů Audero ovšem skvěle přečetl hru, vystartoval až na hranici vlastního vápna a včasným skluzem odpálil míč do autu.
     
    8
    Po akci domácích, kterou započal Barák, mohl zakončovat Lazović. Míč si ale nedokázal ideálně zpracovat a obránci ho pak vytlačili mimo šestnáctku.
     
    9
    Tohle už bylo v podání Verony slibnější! Lazović centroval zleva na zadní tyč, kde ve skluzu zakončoval Faraoni a těsně přestřelil. První velká šance utkání.
     
    10
    A další zakončení domácích. Tentokrát v něm byl Barák, jehož hlavička byla tečovaná na roh.
     
    11
    Domácí ho rozehrávali nakrátko. Pak se k centru ze strany odhodlal Lazović, ale dal mu příliš velký důraz a balon ukořistila Sampdoria.
     
    12
    Šance i na druhé straně. Candreva z úhlu málem nachytal domácího gólmana, který předvedl těžký zákrok a balon vyrazil. Tohle mělo šanci na úspěch.
     
    14
    Dlouhý nákop dopředu Caprariho nenašel a míč skončil v rukavicích Auderoa. Domácí hráč přesto gestem děkuje spoluhráči za centr.
     
    15
    Teď se Simeone v těžké situaci při přechodu do útoku proti přesile nevzdal a málem míč ve vápně ukořistil. Nakonec mu chybělo pár kroků.
     
    16
    Sledujeme poměrně svižný úvod. Oba celky se snaží útočit a být aktivní, už jsme také viděli dvě slušné příležitosti. Jednu na každé straně.
     
    18
    Simeone tentokrát neměl šanci prudkou přihrávku stihnout na hřišti. Míč doputoval do zámezí a Audero bude od své brány rozehrávat.
     
    19
    Rozhodčí nechal domácím po faulu soupeře výhodu, ale Verona s ní naložila mizerně. Faraoni v podstatě jen centrem do náručí gólmana míč odevzdal.
     
    20
    Caprari byl faulovaný Bereszyńskim a rozhodčí píská faul. Míč pro Veronu.
     
    21
    Verona má více míč na kopačkách, ale hosté zatím s domácím favoritem stíhají běhat a zachytávat útočné náběhy.
     
    22
    Tameze nejprve získal míč na hranici faulu a pak sprintem se sprintem až do vápna nabízel do koncovky. Vybojoval pro svoje barvy alespoň roh.
     
    23
    Znovu Tameze. Odražený míč zpoza vápna napálil hezkým volejem na bránu a nemířil úplně špatně. Balon minul bránu tak o metr a půl.
     
    25
    Colley nikam nepospíchal a raději volil přihrávku zpět na vlastního brankáře. Sampdoria chce na delší čas podržet balon.
     
    26
    Dobře postavený Lazović získal míč, aby ho pak hned následnou přihrávkou zase ztratil. Chtěl rychle vybídnout spoluhráče a rozjet útočnou akci. Hosté jeho záměr přečetli.
     
    28
    Sampdoria vysouvá nahoru presing a domácí s tím teď měli trochu problémy. Nakonec až takové, že míč pod tlakem ztratili a kombinuje soupeř.
     
    29
    Ilić při útočné snaze fauloval. Verdikt rozhodčího se mu ale nelíbí a nechápavými gesty dává najevo svůj nesouhlas.
     
    30
    Caprari teď možná mohl pokračovat dopředu. Domácí v útoku zrychlili, ale Caprari u lajny zasekl a hrál přihrávku zpátky.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Tomás Rincón (UC Sampdoria).
     
    33
    Proti přesile protihráčů se nedokázal prosadit Caprari, nicméně hosté získaný míč zase hned ztratili a Hellas opět kombinuje.
     
    34
    Simeone si při zpracování míče u středového kruhu pomohl rukou a hra je přerušena.
     
    35
    Teď Simeone pozlobil hostující defenzivu, když se mezi dvěma obránci snažil protlačit za volným míčem. Neměl ale šanci na úspěch. Navíc byl u balonu včas gólman Audero.
     
    36
    Tameze to rád zkouší z dálky. Před chvilkou pálil z dobrých dvaceti metrů, ale střela mu vůbec nesedla a letěla hodně vedle.
     
    38
    Závěr prvního poločasu patří Veroně. Domácí mají územní převahu, avšak vůbec se nedostávají do šancí. Sampdoria zatím brání na výbornou.
     
    39
    Nyní jsou domácí zase vytlačeni až na vlastní polovinu, kde si teď přihrávají a dopředu příliš nespěchají.
     
    40
    A totéž teď praktikuje i Sampdoria. Ta začíná rozehrávkou od vlastního brankáře.
     
    41
    Stoper Ferrari dostal útočné choutky. Otevřel se před ním prostor na pravé straně a centroval do pokutového území. Obrana Verony míč odvrátila.
     
    42
    Rincón byl na půlce hřiště faulovaný. Hosté mohou z tohoto místa zahájit útočnou akci.
     
    43
    Penalta pro hosty!
     
    43
    Žlutou kartu dostává Koray Günter (Hellas Verona FC).
     
    44
    Brankář Montipò zapisuje do statistik chycenou penaltu.
     
    44
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Hostující celek otevírá skóre a na hřišti Verony jde do vedení! FRANCESCO CAPUTO, který byl ve vápně faulovaný Günterem, se ujal také exekuce pokutového kopu. Montipò sice jeho střelu vyrazil, ale jen před sebe a Caputo už se z dorážky nemýlil. 0:1.
    44. Francesco CAPUTO - 0:1
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Sampdoria dohrává poločas s míčem u kopaček. Do kabin půjde s těsným náskokem.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po pětačtyřiceti minutách tu máme překvapivý průběžný výsledek. Domácí měli optickou převahu (63% držení míče), ale do šancí se moc nedostávali. Po šlapáku Güntera ve vápně navíc v závěru darovali soupeři penaltu, kterou nadvakrát proměnil Caputo a Sampdoria jde do kabin s těsným náskokem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Koray Günter, přichází Boško Šutalo.
     
    47
    Hosté začali útočnou aktivitou. Augello házel dva auty nedaleko rohového praporku, domácí obrana tentokrát soupeře k ničemu nepustila.
     
    48
    Sampdoria teď hodně spoléhala na to, že je Caprari v ofsajdu a při jeho náběhu téměř přestala hrát. Naštěstí pro hosty šel praporek pomezního opravdu nahoru.
     
    49
    Rychlá akce domácích, po které zůstal na zemi ležet Ilić. Rozhodčí nepíská a domácí záložník se hodně emotivně vzteká. Pískají i diváci.
     
    50
    Potřetí v zápase zkusil z dálky štěstí Tameze. Jeho střela byla sražená a skončila mimo. Domácí se znovu zlobí. Reklamují, že měli kopat roh.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Ronaldo Vieira (UC Sampdoria).
     
    53
    Vieira může teď být za žlutou kartu rád. Kapitána domácích Faraoniho hodně tvrdě atakoval a jeho zákrok mohl být klidně oceněný kartou jiné barvy.
     
    54
    Verona podle statistik ještě ani jednou nevystřelila mezi tři tyče a na střely na bránu prohrává 0:3. Všech šest pokusů domácích skončilo vedle.
     
    56
    A ofenzivní nápor domácích se zatím nekoná. Hraje se daleko od obou branek a také bez šancí.
     
    57
    Další zakončení domácích mimo tři tyče. Na svědomí ho měl Šutalo, který hlavičkou hodně vysoko přestřelil. Míč pošle do hry gólman Audero.
     
    58
    Faraonimu míč na kluzkém a promáčeném terénu uklouzl a skončil v zámezí. Domácí kapitán se omlouvá. Vhazuje soupeř.
     
    59
    To nebyla špatná akce Verony, jenže chybělo ji zakončení. Faraoni z pravé strany kroutil přízemní přihrávku na malé vápno, tam ale nikdo z jeho spoluhráčů neoperoval.
     
    60
    Půl hodina plus pár minut nastavení do konce. Hellas se v útoku spíše trápí, hostům se daří bez problému soupeřovy útočné ataky neutralizovat.
     
    61
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Antonín Barák, přichází Kevin Lasagna.
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Davide Faraoni, přichází Fabio Depaoli.
     
    62
    Verona potřebuje něco změnit a pomáhá se hráči z lavičky. Znamená to také, že zápas skončil pro ve druhé půli nepříliš viditelného Antonína Baráka.
     
    63
    Thorsbymu je pískán útočný faul. U postranní čáry už se chystá také hostující střídání.
     
    64
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Ronaldo Vieira, přichází Stefano Sensi.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Albin Ekdal.
     
    66
    Domácím začínají téct nervy. Trenér Tudor si dokonce na slovíčko zavolal hlavního rozhodčího a cosi nepříjemného na něj z pár metrů křičel.
     
    67
    Ilić leží na zemi, tentokrát už to faul je a Verona kope na útočné polovině standardku.
     
    68
    Centr z ní byl přetažený a Audero ho v pohodě sebral do rukavic. Verona se vůbec nemůže dostat do tempa a k náporu.
     
    70
    Sampdoria už také trochu tahá čas. Hostům vyhovuje, že se hra kvůli spoustě drobných faulů často kouskuje.
     
    71
    Simeone vybojoval pro domácí roh a po něm si také sám naskakoval na malém vápně na centr. Bohužel pro Veronu ale míč vůbec nezasáhl.
     
    72
    Ferrari signalizuje křeč. Leží na hřišti a běží k němu maséři. Znamená to, že je hra přerušena a zase se nehraje.
     
    74
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Alex Ferrari, přichází Maja Jošida.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Tommaso Augello, přichází Nicola Murru.
     
    75
    Zápas vůbec nemá spád. Sampdoria teď kopala standardku, ale nechtěla míč jen tak odevzdat, tak místo dopředu hrála spíše na jistotu.
     
    76
    Další přímý kop hostů, tentokrát už zajímavější. Sabiri neposlal špatný balon do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů na něj nedosáhl.
     
    78
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Domácí z ničeho nic vyrovnávají a duel má rázem nový náboj! GIANLUCA CAPRARI si naběhl na centr do vápna, svoji šikovností se dokázal zbavit obránců a položil si také brankáře. Pak v pohodě ze strany zakončil. 1:1.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria).
     
    81
    Domácí měli k dispozici standardku z dobré pozice. Ta však skončila na zdi a následný rohový kop hosté v pohodě odvrátili.
     
    84
    Verona je rázem při chuti a cítí, že může zápas otočit. Domácí na to mají ještě plus minus deset minut.
     
    85
    Tak teď měli domácí kliku. Napadající Caputo málem sebral míč poslednímu hráči a šel sám na bránu. Jen o krok ale na míč nedosáhl.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Francesco Caputo, přichází Fabio Quagliarella.
     
    88
    S míčem hraje Sampdoria. Závěr je přeci jen otevřený na obě strany. S případným bodem by však určitě byli spokojenější hosté.
     
    89
    Roh hostů nebezpečí neznamenal. Simeone však další z centrů znovu odvrátil do zámezí a hosté si stejnou standardku zopakují.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    Poslední minuty tedy patří hostům. Po dvou rozích budou teď kopat také standardku z levé strany.
     
    90+2
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Ivan Ilić, přichází Daniel Bessa.
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází Miguel Veloso.
     
    90+3
    U míče je domácí gólman Montipò a gestem naznačuje, že pošle dopředu na spoluhráče daleký nákop.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:14.
     
    Duel nakonec končí remízou 1:1. Ve druhém poločase jsme nikterak atraktivní podívanou nesledovali. Verona vyrovnala ze své jediné šance, jinak se vepředu trápila a hra měla po pauze celkově nevalné tempo.
     
    Hosté tak po třech porážkách v řadě zapisují do tabulky alespoň bod za remízu, domácí po výhře z minulého kola zřejmě nebudou s výsledkem ani výkonem spokojeni.

    Přeji příjemný zbytek večera. (22:48:58)

    Lukáš Šonský

    Góly: 78. Caprari – 44. Caputo

    Karty:   43. Günter (VRN) – 32. Rincón (SMD), 52. Vieira (SMD), 80. Bereszyński (SMD)

    Nepremenená penalta: 44. Caputo (SMD), brankár Montipò zneškodnil


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:14.
    Hellas Verona: Montipò – Ceccherini, Günter (46. Šutalo), Casale – Faraoni (C) (61. Depaoli), Tameze, Ilić (90+2. Bessa), Lazović – Barák (61. Lasagna), Caprari (90+2. Veloso) – Simeone.
    Náhradníci: Chiesa, Boseggia – Veloso, Lasagna, Cancellieri, Bessa, Depaoli, Frabotta, Šutalo, P. Retsos, Hongla, Praszelik.

    Tréner: Igor Tudor

    Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński, A. Ferrari (74. Jošida), O. Colley, Augello (74. Murru) – Candreva, Rincón (64. Ekdal), Thorsby – Vieira (64. Sensi) – Sabiri, Caputo (86. Quagliarella).
    Náhradníci: Falcone, N. Ravaglia – Askildsen, Damsgaard, Ekdal, Magnani, Murru, Quagliarella, Sensi, Suprjaha, Trimboli, Jošida.

    Tréner: Marco Giampaolo