Manchester City – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Madrid – Paríž 3:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (0:1)
Paríž Saint-Germain
Streda 09.03.2022, 21:00Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Lionel Messi sa postavil k rozohrávke priameho kopu z pre neho výhodnej pozície. Mieril pod brvno, iba veľmi tesne minul bránku Courtoisa.
    89. Luka Modrić (REA)
     
    89
    Defenzíva Realu odvrátila center z priameho kopu a dopredu zavelil Vinícius Júnior. Preniesol hru doprava, odkiaľ Lucas Vázquez prešiel k bránke, prihrávkou pod seba nenašiel nikoho. Nakoniec ešte loptu zachytil pred šestnástkou Luka Modrić a len tesne minul roh bránky PSG.
     
    88
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ašraf Hakimí, prichádza Julian Draxler.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Lucas Vázquez (Real Madrid CF).
     
    83
    Žltú kartu dostáva Presnel Kimpembe (Paríž Saint-Germain).
     
    81
    Žltú kartu dostáva Ašraf Hakimí (Paríž Saint-Germain).
     
    80
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Danilo Pereira, prichádza Ángel Di María.
    78. Karim Benzema (REA) - 3:1
     
    78
    Real Madrid dal gól!
    Marquinhos síce najskôr veľmi dobre zastavil Víniciusa, ale na hranici svojej šestnástky zle prihral, Rodrygo okamžite poslal loptu pred seba a KARIM BENZEMA zakončením k žrdi skompletizoval rýchly hattrick. Za tohto stavu "Los Blancos" postupujú!
    76. Karim Benzema (REA) - 2:1
     
    76
    Real Madrid dal gól!
    Neymar pred šestnástkou súpera zle prihral, Luka Modrić fantasticky potiahol loptu cez niekoľkých protihráčov na útočnú polovicu ihriska, prihral za obranu a Vinícius Júnior mohol ísť sám na kasu. Síce sa vytlačil z pozície, ale domáci ostali pri lopte, Modrič prihral medzi obrancov a KARIM BENZEMA aj s pomocou teču prekonal Donnarumu.
    73. Vinícius Júnior (REA)
     
    73
    Karim Benzema síce veľmi zle prihrával do šestnástky, ale od Mendesa sa lopta odrazila tak nešťastne pre PSG, že Vinícius Júnior sa razom ocitol sám pred bránkou. Trestuhodne ju prekopol.
     
    71
    Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Leandro Paredes, prichádza Idrissa Gueye.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.
     
    63
    Karim Benzema dostal center do šestnástky, znova sa vo vzduchu presadil cez Marquinhosa a hlavičkou opäť tesne minul priestor troch žrdí.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Gianluigi Donnarumma (Paríž Saint-Germain).
    61. Karim Benzema (REA) - 1:1
     
    61
    Real Madrid dal gól!
    Gianluigi Donnarumma váhal s rozohrávkou, okamžite išiel za ním KARIM BENZEMA, ktorý ho donútil na hranici faulu zle prihrať. Využil to Vinícius Júnior, prihral pod seba na voľného Francúza a ten sa zblízka nemohol pomýliť. Vyrovnané, znova domácim stačí jeden gól.
     
    60
    Žltú kartu dostáva Dani Carvajal (Real Madrid CF).
     
    57
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Eduardo Camavinga.
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marco Asensio, prichádza Rodrygo.
     
    56
    Kylian Mbappé prenikal až do obrovskej šance, v poslednej chvíli predviedol skvelý sklz priamo na loptu David Alaba. Inak by mal hviezdny útočník ďalšiu skvostnú možnosť.
    54. Kylian Mbappé (PSG)
     
    54
    Kylian Mbappé strelil svoj tretí gól, ale druhý, ktorý neplatí pre ofsajd. Bol v jasnom postavení mimo hry, jeho elegantná kľučka na Courtoisa a následné zakončenie sa teda nepočíta.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Vinícius Júnior (Real Madrid CF).
     
    43
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
    39. Kylian Mbappé (PSG) - 0:1
     
    39
    Paríž dal gól!
    KYLIAN MBAPPÉ dostal loptu za obranu, dostal sa do šestnástky a aj keď ho David Alaba dostúpil, tak Francúz pravačkou k bližšej žrdi prekonal Courtoisa. Belgičan si na loptu siahol, nezastavil ju v prechode do siete.
    37. Karim Benzema (REA)
     
    37
    Spred pokutového územia strieľal Federico Valverde, trafil protihráčov. Na center to využil Toni Kroos, jeho loptu poslal hlavičkou tesne vedľa zadnej žrde Karim Benzema.
     
    35
    Federico Valverde centroval sprava pred päťku. Marquinhos loptu vo vzduchu minul, za ním stojaci Karim Benzema hlavičkoval pod brvno. Gianluigi Donnarumma dokázal zasiahnuť.
     
    34
    Nuno Mendes si nabehol na ľavé krídlo, vošiel do šestnástky, prihral pod seba a Kylian Mbappé strelou k bližšej žrdi strelil gól, ale ten pre ofsajd portugalského obrancu neplatí.
     
    31
    Neymar prestrčil loptu do päťky, Lionel Messi bol z uhlu sám pred Courtoisom. Toho chcel prehodiť, netrafil ale vo veľkej možnosti bránku.
     
    25
    Karim Benzema sa dostal k strele spred pokutového územia, mieril zaujímavo do rohu bránky, no Gianluigi Donnarumma končekmi prstov loptu vytesnil na roh.
    13. Kylian Mbappé (PSG)
     
    13
    Defenzíva Realu prepadla a Kylian Mbappé bol osamotený na ľavej strane pokutového územia v dobrej šanci. Zakončenie ľavačkou zneškodnil Thibaut Courtois.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Leandro Paredes (Paríž Saint-Germain).

    Matej Kubove

    Góly: 61. Benzema, 76. Benzema, 78. Benzema – 39. Mbappé

    Karty:   43. Nacho Fernández (REA), 44. Vinícius Júnior (REA), 60. Carvajal (REA), 88. L. Vázquez (REA) – 7. Paredes (PSG), 62. G. Donnarumma (PSG), 81. Hakimí (PSG), 83. Kimpembe (PSG)


    Real Madrid: Courtois – Carvajal (66. L. Vázquez), Militao, Alaba, Nacho Fernández – Modrić, Kroos (57. Camavinga), Valverde – Asensio (57. Rodrygo), Benzema (C), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin – J. Vallejo, E. Hazard, Marcelo, Jović, L. Vázquez, Bale, D. Ceballos, Rodrygo, Isco, M. Díaz, Camavinga.

    Paríž Saint-Germain: G. Donnarumma – Hakimí (88. Draxler), Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – Danilo Pereira (80. Di María), Verratti, Paredes (71. I. Gueye) – Neymar, Messi, Mbappé.
    Náhradníci: Navas – Icardi, Di María, Dagba, Wijnaldum, A. Diallo, Draxler, Kehrer, I. Gueye, Dina Ebimbe, Simons, Michut.
    15.02.2022
    Paríž - Real Madrid 1:0

    Góly: 90+4. Mbappé

    Karty:   40. Verratti (PSG), 62. Danilo Pereira (PSG), 83. Kimpembe (PSG), 90. Paredes (PSG) – 37. Casemiro (REA), 51. Militao (REA), 57. F. Mendy (REA), 83. Rodrygo (REA)