Inter – Salernitana 5:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
5:0 (2:0)
US Salernitana 1919
cz Piatok 04.03.2022, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Ve 28. kole Italské Serie A se proti sobě utkají týmy Inter Milán a US Salernitana 1919. Naposled se spolu tato mužstva utkala v prosinci na půdě Salernitany, kde ovšem Inter zvítězil vysoce 5:0. Dnes se bude hrát na San Siru. Úvodní výkop je naplánován na 20:45.
     
    Inter Milán

    Inter Milán se aktuálně sice nachází na 3. místě s 55 body a skóre 55:22. Ovšem má právě o zápas méně po dnešku se může vyšvihnout zpět do čela italské soutěže. Formu ovšem v posledních zápasech marně hledá a nedokázal zvítězit v posledních 5 zápasech! Poslední zápas v lize hrál na půdě Janova kde remizoval 0:0. Stejně tak hrál také v semifinále italského poháru s AC Milánem.
     
    US Salernitana 1919

    Salernitana se nachází na samém dně Serie A s pouhými 15 body a skóre 20:56. Úspěch pro tento celek je ale fakt, že neprohrál už 4 zápasy v řadě. 4x totiž remizoval. Po domácím zápase 2:2 s AC Milán se Salernitana utkala na své půdě také s Bolognou. Hosté sice vedli po první půli 1:0, ale v 72. minutě srovnal Zortea, který byl na hrací ploše pár sekund. Zápas tak skončil remízou 1:1.
    Sestava Interu.
    Sestava Salernitany.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Darmian – Džeko, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – F. Caicedo, Correa, Dimarco, D'Ambrosio, Gagliardini, Gosens, Ranocchia, Alexis Sánchez, Vecino, Arturo Vidal.
    Trenér: Simone Inzaghi

    US Salernitana 1919: Sepe – Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri – M. Coulibaly, Éderson – Mousset, Kastanos, Verdi – Djurić (C).
    Náhradníci: Belec – Bohinen, Bonazzoli, Gagliolo, Gyömbér, Mikael, Obi, Perotti, Radovanović, Ruggeri, Veseli, Zortea.
    Trenér: Davide Nicola

    Rozhodčí: Marinelli – Tolfo, Paganessi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Inter se hned v úvodu utkání dostal do šance, ale obrana Salernitany se stěží nakonec dokázala ubránit. Džeko odcentroval na Dumfriese, který dostal míč před bránu na Barellu, ale toho tvrdě poslal k zemi hostující hráč. Penalta se ovšem nepíská.
     
    3
    Následně hlavní rozhodčí přerušil hru, neboť se Nicoló Barella nezvedal z trávníku a vysvětluje hráčům, že došlo ke srážce, nikoliv k nedovolenému zákroku ze strany Salernitany.
     
    4
    Milan Djurić dostal fantastickou přihrávku na levou stranu, ale místo zakončení ještě posunul míč do obrovské šance Simone Verdimu, který ale trestuhodně přestřelil svatyni Samira Handanoviče! Salernitana mohla otevřít brankový účet zápasu a šáhnout si blíž k dalším bodům do tabulky.
    4. Verdi ve velké šanci minul hostující bránu!
     
    5
    Posléze se Milánu nepodařilo něco vymyslet po pravé straně a Salernitana šla opět do brejku, ovšem ten tentokrát nepřinesl nic vážnějšího.
     
    7
    Matteo Darmian se dopustil faulu na své polovině a uviděl od sudího žlutou kartu. Následovat tak bude volný kop hostů.
     
    8
    Simone Verdi se postaral o exekuci standardní situace, ale jeho centr nepřinesl nic nebezpečného a obrana Interu odhlavičkovala balón.
     
    9
    Lautaro Martínez zkoušel naslepo posunout míč spoluhráči, ale našel pouze soupeře a Salernitana jde znovu dopředu a zatím je překvapivě aktivnějším celkem.
     
    10
    První šance Interu! Lautaro Martínez si počkal uvnitř vápna na centr z levé strany od Darmiana, ale jeho zakončení hlavou letělo přímo doprostřed brány, tudíž do rukou Luigi Sepeho!
    10. Sepe vychytal hlavičku Martíneze!
     
    11
    Hostující celek se nyní dostal při rozehrávce pod tlak a Luigi Sepe musel odkopnout balón jen mimo hrací plochu.
     
    12
    Znovu se Lautaro Martínez dostal do zajímavé příležitosti, ale jeho přihrávka v dobré šanci nakonec byla zblokována.
     
    12
    Lys Mousset svým faulem zastavil brejk soupeře, ale uviděl od sudího kartu žluté barvy.
     
    13
    Znovu se Inter dostal k centru z levého křídla, ale tentokrát obrana Salernitany odvrátila balón do zámezí a následuje rohový kop.
     
    14
    Ovšem tato standardní situace domácího celku nepřinesla nic vážnějšího a míč skončil znovu v rukou brankáře. Po chvíli ale Inter získal další rohový kop a snaží se vyvinout tlak a vstřelit po 4 zápasech gól.
     
    15
    Milan Škriniar se snažil dostat ke hlavičce, ale k té ho nepustil hostující obránce a míč tak proletěl pouze do zámezí.
     
    16
    Marcelo Brozović hledal svým pasem Džeka, ale Luca Ranieri byl rychlejší a zmocnil se balónu. Inter se ovšem dostává do tlaku, který ale Salernitana dokáže bránit.
     
    17
    Grigoris Kastanos se snažil z pravé strany vápna procpat míč dovnitř šestnáctky, ale Inter si poradil a odkopl balón do bezpečí.
     
    18
    Edin Džeko se na druhé straně natahoval na centr z pravé strany, ale na míč těsně nedosáhl a obrana Salernitany se tak opět ubránila.
     
    19
    Ani tentokrát se fanoušci na San Siru nemohli radovat z gólu! Lautaro Martínez dostal parádní pas do vápna z poloviny hrací plochy, ale jeho následná levačka namířila balón pouze do horní tyče!
    19. Martínez napálil břevno!
     
    20
    Éderson zblokoval centr domácího hráče, který se sice nacházel v ofsajdu, ale ten pomezní rozhodčí nezaznamenal a následuje rohový kop Interu.
     
    21
    Marcelo Brozović se po standardní situaci dopustil jen nedovoleného zákroku a Salernitana si může na chvíli odpočinout.
     
    23
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Dlouhá série domácích bez vstřelené branky končí a domácí celek vede 1:0! LAUTARO MARTÍNEZ se skvěle odpoutal od Dragusina na přihrávku Barelly a následně zakončil precizně k levé tyči. Asistence: Nicoló Barella.
    23. Lautaro MARTÍNEZ - 1:0
     
    24
    Nyní se ale slovenský obránce Milan Škriniar dopustil faulu na Verdiho a Salernitana bude zahrávat volný kop.
     
    25
    Standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného a pád hostujícího hráče sudí nevyhodnotil jako pokutový kop.
     
    26
    Nicoló Barella se parádně obtočil na pravé straně vápna a našel volného Lautara Martíneze, ovšem ten z první nedokázal trefit míč a z dalšího pokusu napálil pouze obránce.
     
    27
    Znovu byl uprostřed dění čtyřiadvacetiletý Argentinec Lautaro Martínez, ovšem nacházel se pouze v ofsajdu.
     
    27
    Opět to byl Lautaro Martínez, který dostal míč na nohu, ale jeho pokus k pravé tyči vytlačil mimo svou svatyni Luigi Sepe. Následuje tak rohový kop.
     
    28
    Po centru z rohu se Stefan de Vrij dostal ke hlavičce, ale ta neměla moc razance a navíc letěla pouze do rukou gólmana.
     
    29
    Salernitaně se nyní nedaří vymyslet něco vážnějšího, ale po faulu Hakana Çalhanoğlua budou hosté znovu na míči.
     
    30
    Půl hodina utkání je za námi a Inter potvrzuje roli jednoznačného favorita, neboť vede nad Salernitanou 1:0. Klub ze Salerna se sice nachází na posledním místě tabulky, ale skóroval v posledních 4 zápasech a obrana Milánu tak musí být v pohotovosti.
     
    31
    Matteo Darmian se rozběhl po levé straně a následně hledal na vzdálenější tyči Denzela Dumfriese, ovšem Luca Ranieri si skvěle vrátil a riskantním skluzem dostal míč do zámezí.
     
    32
    Simone Verdi se z brejku dostal přes Brozoviče do zakončení z velkého úhlu, ale Samir Handanovič jeho pokus mezi nohy vyrazil mimo tři tyče a následuje tak rohový kop.
     
    33
    Posléze si sice domácí obrana poradila s centrem, ale následně se Marcelo Brozović dopustil faulu nějakých deset metrů od své šestnáctky.
     
    34
    Následný centr nepřinesl nic nebezpečného, ale Lautaro Martínez se posléze provinil také faulem a Salernitana bude zahrávat další volný kop.
     
    35
    Standardní situace hostů ale nyní nepřinášejí nic nebezpečného a Inter si poradil s dalším centrovaným míčem do vápna.
     
    36
    Inter si vyvinul další tlak uvnitř vápna a Lautaro Martínez si vypracoval pozici pro střelu, ale tu zblokovala obrana soupeře a následuje rohový kop.
     
    37
    Po rohu se Salernitana znovu snažila dostat do rychlého brejku, ale ten zastavil čistým zákrokem Nicoló Barella.
     
    38
    Grigoris Kastanos byl u míče pozdě a sejmul Alessandra Bastoniho, což znamená volný kop pro milánské mužstvo z levé strany.
     
    39
    Balón po centru propadl vápnem, ale dotkl se jej hostující hráč, což znamená už osmý rohový kop pro Inter.
     
    40
    Ovšem centr byl nepovedený, neboť míč letěl velký obloukem a dostal se tak hned po odkopu do zámezí. Luigi Sepe bude rozehrávat od své svatyně.
     
    40
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo zvyšuje náskok na 2:0! Opět to byl Nicoló Barella, který poslal fantastickou přihrávku na LAUTARA MARTÍNEZE, který si poradil s obráncem Ranierim a zakončil k levé tyči. Asistence: Nicoló Barella.
    40. Lautaro MARTÍNEZ - 2:0
     
    42
    Salernitana se nyní snažila vymyslet něco vážnějšího z levé strany centrem, ovšem obrana Interu si poradila a odvrátila balón do zámezí.
     
    43
    Znovu se hostům nepodařilo vymyslet něco vážnějšího směrem dopředu a Inter tak bude u míče.
     
    44
    Grigoris Kastanos si skvěle obhodil Hakana Çalhanoğlua, ale jeho přihrávka byla sražená.
     
    45
    Stefan de Vrij následně uviděl od sudího žlutou kartu za předešlý faul, čemuž se sice domácí obránce diví, ovšem zpětné záběry jsou jasně průkazné.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu navíc.
     
    45+1
    Inter drží míč ve středu hrací plochy a nikam se příliš nežene.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Inter vede nad Salernitanou 2:0.
     
    První část dnešního utkání je za námi a Inter se v průběžné tabulce dostal na 1. místo, jelikož vede nad poslední Salernitanou 2:0. Ovšem už ve 4. minutě mohli jít hosté do vedení, ale to by musel lépe pálit Verdi. V 10. minutě si Sepe poradil s hlavičkou Martíneze a po devíti minutách napálil domácí útočník břevno. Ve 23. minutě se už ale Lautaro Martínez dočkal a otevřel brankový účet. Ve 40. minutě byla k vidění další skvělé souhra a po přihrávce Barelly zaznamenal druhou branku Martínez.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Salernitana se snaží něco vymyslet na začátku druhé půle, ovšem dostal se s míčem jen ke své bráně.
     
    48
    Lautaro Martínez vyslal dopředu Nicoló Barellu, ale Federico Fazio si skvěle poradil a dokázal odkopnout balón do zámezí.
     
    50
    Milan Djurić si hledal příležitost ke střele, ale jeho pokus byl zblokován Alessandro Bastonim. Následně pálil také Lys Mousset, ale trefil jen svého spoluhráče.
     
    52
    Inter neholduje takovou ofenzívou jako v první půli a spíše drží míč na své polovině bez větších risků.
     
    53
    Denzel Dumfries nyní dostal míč na pravou stranu a následně našel Lautara Martíneze, ovšem argentinský útočník se nacházel v ofsajdu.
     
    55
    Zatím nám toho druhá půle bohužel moc nepřinesla a milánský celek je stále na míči, který Salernitaně nepůjčuje.
     
    56
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Máme tady hattrick! Edin Džeko se uvolnil na pravé straně a následně poslal přihrávku do vápna, kde se LAUTARO MARTÍNEZ oprostil od Dragusina a zakončil razantně pod horní tyč. Inter tak vede jednoznačně 3:0. Asistence: Edin Džeko.
    56. Lautaro MARTÍNEZ - 3:0
     
    58
    Znovu je Milán u míče na své polovině a o dělbě bodů je tak skoro jistě rozhodnuto. Muselo by se stát něco neuvěřitelného, co by se zapsalo do dějin, aby poslední celek tabulky otočil tento zápas na stadionu prvního Interu.
     
    59
    Denzel Dumfries dostal na pravé straně místo, ale jeho přihrávka do vápna neprošla na Martíneze a obrana Salernitany odkopla balón.
     
    60
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Nadir Zortea.
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Lys Mousset, přichází Diego Perotti.
     
    61
    Útok hostů vedený po levé straně skončil jen míčem v zámezí a Samir Handanovič se tak postará o rozehrávku.
     
    62
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Arturo Vidal.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Stefan de Vrij, přichází Andrea Ranocchia.
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Robin Gosens.
     
    63
    Diego Perotti hledal uvnitř vápna Milan Djuriče, ale ten se nedostal k míči, který ulovila obrana Interu.
     
    64
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    A je to už 4:0! Nicoló Barella byl opět strůjcem celé akce, když posunul míč do vápna z levé strany na Robina Gosense, který jej z první poslal před bránu a tam zakončil z bezprostřední blízkosti EDIN DŽEKO. Asistence: Robin Gosens.
    64. Edin DŽEKO - 4:0
     
    66
    Salernitana se tak po čtyřech remízách v řadě připíše další prohru a zůstane na samém dně Serie A. Inter se dnešní výhrou posouvá na 1. pozici před AC Milán a Neapol s náskokem jednoho bodu.
     
    67
    Robin Gosens z levé strany hledal opět Džeka před bránou, ale míč nakonec z jeho nohy skončil jen v zámezí.
     
    68
    Mamadou Coulibaly to zkusil z velké dálky, ale jeho pokus skončil v rukou připraveného Samira Handanoviče.
     
    69
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Po zkoumání záběru videorozhodčím je branka nakonec uznána a Inter vede už 5:0! Denzel Dumfries dostal míč na pravou stranu a následně skvělou přihrávkou našel uvnitř vápna EDINA DŽEKA, který zakončil do protipohybu gólmana. Asistence: Denzel Dumfries.
    69. Edin DŽEKO - 5:0
     
    71
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Roberto Gagliardini.
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Éderson, přichází Ivan Radovanović.
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Pasquale Mazzocchi, přichází Joel Obi.
     
    72
    Arturo Vidal se snažil vyslat do další šance Lautara Martíneze, ale ten se neprobojoval k míči přes hostujícího obránce.
     
    73
    Edin Džeko chtěl také útočit na hattrick, ale jeho pokus zpoza vápna byl zblokován obráncem soupeře.
     
    74
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Joaquín Correa.
     
    76
    Nyní se ani nemusí pískat nějaké fauly, neboť o výhře je dlouho rozhodnuto a Inter hraje bago jako na tréninku.
     
    77
    Joaquín Correa dostal skvělou přihrávku od Vidala za obranu, ale jeho následné zakončení ve velké šanci letělo vedle levé tyče!
    77. Correa vypálil těsně vedle levé tyče!
     
    78
    Potřetí v utkání získala Salernitana rohový kop a Milan Djurić se dostal ke hlavičce, ale tu vytlačil do zámezí Samir Handanovič.
     
    80
    Zbývá posledních deset minut a fanoušci Interu jsou velmi spokojeni s výkonem jejich miláčků, což potvrzují chorály na San Siru.
     
    81
    Joaquín Correa se ocitl v další velké šanci, ale jeho pokus zblokoval brankář Luigi Sepe a následná střela Lautara Martíneze letěla hodně mimo!
    81. Correa ani Martínez nedokázali zvýšit jednoznačné vedení.
     
    82
    Diego Perotti centroval z levé strany do vápna a Milan Djurić se snažil dostat ke hlavičce, ovšem zboural domácího obránce.
     
    83
    Střídání v týmu US Salernitana 1919: ze hřiště odchází Grigoris Kastanos, přichází Matteo Ruggeri.
     
    84
    Luigi Sepe vyběhl z brány ke hranici své šestnáctky a dokázal chytit míč před Arturo Vidalem.
     
    85
    Tentokrát se domácí mužstvo dopustilo pouze ofsajdového postavení a u míče bude Salernitana.
     
    86
    Robin Gosens si sbíhal z levého křídla, ale k míči se nakonec nedostal a Luigi Sepe tak bude rozehrávat od své svatyně.
     
    87
    Denzel Dumfries dostal velmi dobrou přihrávku do pravé strany vápna, ale Luigi Sepe předvedl skvělý zákrok a následuje rohový kop!
     
    88
    Další obrovské šance Interu! Joaquína Correu vychytal Luigi Sepe a následná střela Robina Gosense byla zblokována!
    88. Sepe vychytal Correu a střela Gosense byla zblokována!
     
    89
    Po dalším rohu se Inter opět snažil dostat do zakončení, ale Roberto Gagliardini upadl uvnitř vápna, ovšem sudí penaltu neodpískal.
     
    90
    Robin Gosens se z levé strany sice dostal ke střele, ale Luigi Sepe si připisuje další zákrok.
     
    90
    Konec zápasu.
    Inter porazil Salernitanu 5:0.
     
    Je konec. Inter Milán potvrdil roli velkého favorita a vyhrál nad Salernitanou vysoce 5:0.
    Ovšem už ve 4. minutě mohli jít hosté do vedení, ale to by musel lépe pálit Verdi. V 10. minutě si Sepe poradil s hlavičkou Martíneze a po devíti minutách napálil domácí útočník břevno. Ve 23. minutě se už ale Lautaro Martínez dočkal a otevřel brankový účet. Ve 40. minutě byla k vidění další skvělé souhra a po přihrávce Barelly zaznamenal druhou branku Martínez.
    V 56. minutě dokázal Lautaro Martínez zkompletoval hattrick! Inter pokračoval v dominanci a v 64. minutě se do kolonky střelců zapsal také Edin Džeko. O pět minut později si navíc tento kanonýr připsal druhou trefu. Následně měli domácí další velké šance, ale žádná už branku nepřinesla.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji Vám za pozornost. (22:40:42)

    Michal Raška

    Góly: 23. Lautaro Martínez (Barella), 40. Lautaro Martínez (Barella), 56. Lautaro Martínez (Džeko), 64. Džeko (Gosens), 69. Džeko (Dumfries)

    Karty:   7. Darmian (INM), 45. de Vrij (INM) – 12. Mousset (SAI)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:6.
    Inter Miláno: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij (62. Ranocchia), Bastoni – Dumfries, Barella, Brozović (71. Gagliardini), Çalhanoğlu (62. Arturo Vidal), Darmian (62. Gosens) – Džeko (74. Correa), Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, I. Radu – F. Caicedo, Correa, Dimarco, D'Ambrosio, Gagliardini, Gosens, Ranocchia, Alexis Sánchez, Vecino, Arturo Vidal.

    Tréner: Simone Inzaghi

    US Salernitana 1919: Sepe – Mazzocchi (71. Obi), Dragusin, Fazio, Ranieri – M. Coulibaly, Éderson (71. Radovanović) – Mousset (60. Perotti), Kastanos (83. Ruggeri), Verdi (60. Zortea) – Djurić (C).
    Náhradníci: Belec – Bohinen, Bonazzoli, Gagliolo, Gyömbér, Mikael, Obi, Perotti, Radovanović, Ruggeri, Veseli, Zortea.

    Tréner: Davide Nicola

    Rozhodca: Marinelli – Tolfo, Paganessi