Buffalo – Calgary 0:5 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:1 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 0:6 (kon.)
Ottawa – Nashville 0:0 (odl.) | Florida – NJ Devils 4:1 (kon.) | Philadelphia – Tampa Bay 3:4 (0:2 po s.n.)
St. Louis – San Jose 4:1 (kon.) | Minnesota – Dallas 7:2 (kon.) | Arizona – Columbus 4:5 (2:3 po s.n.)
Edmonton – Winnipeg 2:1 (2:0 po s.n.) | Vegas – Detroit 5:2 (kon.) | Anaheim – Carolina 1:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
San Jose Sharks
cz Piatok 19.11.2021, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ville Husso (STL) 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,3%, odchytal 60:00
    James Reimer (SJS) 44 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) 0+0, -2 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Saad (STL) 2+0
    2. Ville Husso (STL)
    3. Oskar Sundqvist (STL) 0+1 (04:49:10)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 48-27; Zablokované střely: 3-17; Vhazování: 52%-48%; Hity: 14-18; Přesilové hry: 1/4-0/0; Trestné minuty: 5-13.
     
    St. Louis ukončilo sérii čtyř porážek v řadě a velký podíl na tom má po svém návratu mezi tři tyče Ville Husso. Parádní zápas odehráli Brandon Saad, který vstřelil dva góly, a Ivan Barbašev, jenž zaznamenal dva body za dvě asistence. Jordan Kyrou také vstřelil gól a bodoval pošesté za sebou, zatímco Ivan Barbašev potřetí v řadě. Konečný výsledek. St. Louis Blues 4 San Jose Sharks 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    55:55
    Vladimir Tarasenko je hodně hladový, jenže se mu zatím nepodařilo prosadit. Ville Husso nastoupil v letošní sezóně po pauze k druhému zápasu a chytá parádně.
     
    54:45
    Je to přesně tak, James Reimer už měl zmražený kotouč pod svým pravým betonem. Rozhodnutí bez gólu platí.
     
    54:45
    Rozhodčí ještě přezkoumali video a ještě ho zkoumat budou, což oznámili oběma střídačkám. Problém je, že Brandon Saad dostal puk do sítě sekáním do betonu.
     
    54:45
    Brandon Saad touží po vstřelení hattricku, James Reimer ale ucpal prostor u pravé tyče své brány a zmrazil kotouč pod pravým betonem. Hra přerušena.
     
    54:18
    Jasper Weatherby dostal dvě minuty za krosček a Blues si zahrají po reklamní přestávce čtvrtou přesilovou hru.
     
    53:19
    Jordan Kyrou dnes vstřelil gól, což znamená, že bodoval v šestém utkání za sebou, zatímco Ivan Barbašev dnes připsal dvě asistence a bodoval již potřetí za sebou.
     
    53:00
    Čas je neúprosný a družina kolem Tomáše Hertla už má pouze sedm minut na to, aby vstřelila tři góly. V obraně chybí český obránce Radim Šimek. Blues vedou 4:1.
     
    51:42
    Nebyli bychom v St. Louis, kdybychom neslyšeli fanoušky zpívat tradiční song Take Me Home.
     
    50:52
    Vladimir Tarasenko vyslal na bránu soupeře v první třetině pět střel a nyní mohl skórovat u pravé tyče, jenže James Reimer ho vychytal. Poté si poradil se střelou od modré čáry a probíhá komerční přestávka.
     
    49:20
    Brent Burns a Mario Ferraro je teď hodně vytěžovaným obranným párem, který už dnes strávil na ledě přes 41 minut. Oba hráči strávili na ledě více než dvacet minut.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    48:43
    St. Louis už vyslalo na bránu soupeře 40 střel a určitě dnes vytvoří sezónní maximum. Stav 4:1.
     
    47:33
    Pavel Bučněvič má dnes na svém kontě dva kanadské body za dvě asistence a nyní se pokusil přidat gól z pravého křídla, James Reimer ale ukryl jeho střelu ve výstroji a po přerušení následuje komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    46:49
    Ryan O'Reilly říhal v pravém kruhu pro vhazování, jenže diagonální přihrávka z levého křídla byla sražena na paty jeho bruslí a do zakončení se tedy nedostal.
     
    45:54
    Timo Meier zachytil rozehrávku St. Louis a na vrcholu mezikruží rychle vystřelil, Ville Husso byl ale připraven a puk mířící do pravého rohu ukryl ve své lapačce.
     
    45:28
    Tyler Bozak forčekoval na levém křídle a mohl se řítit sám na bránu, jenže kotouč přejel a San Jose se osvobodilo vyhozením puku do neutrální zóny ledové plochy.
     
    44:26
    Brent Burns vypálil na pravém křídle od modré čáry a puk byl před bránou zřejmě tečován, nakonec ale minul vzdálenější levou tyč brány a Ville Husso nezasahoval.
     
    43:49
    Ve třetí třetině se hraje hodně plynulý hokej, což je voda na mlýn pro domácí Blues, kteří vedou o tři branky a rychle ubíhající čas z časomíry jim hodně vyhovuje.
    41:09 Jordan KYROU - 4:1
     
    41:09
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    JORDAN KYROU si teď najel na levém křídle na diagonální pas Davida Perrona od trestných lavic a z vrcholu kruhu pro vhazování zamířil střelou zápěstím ke vzdálenější pravé tyči sítě! James Reimer lapačkou nedokázal zasáhnout a Blues tak vedou rázem 4:1! Asistence: David Perron.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 35-21; Zablokované střely: 3-15; Vhazování: 56%-44%; Hity: 12-9; Přesilové hry: 1/3-0/0; Trestné minuty: 5-11.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:02.
     
    Jonathan Dahlén sice odpověděl na gól od Roberta Thomase, který se prosadil krátce po přestávce, jenže Blues vrátil dvoubrankové vedení svým druhým gólem v zápase Brandon Saad. Skóre po druhé třetině duelu v městě hudby zní. St. Louis Blues 3 San Jose Sharks 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:25
    James Reimer ukryl nahození Blues v lapačce a po přerušení hry následuje ještě jedna komerční přestávka. St. Louis vede v závěru druhé třetiny nad Sharks 3:1.
     
    35:48
    Vyloučený obránce San Jose je zpět na ledové ploše a hokejisté San Jose přečkali hru v oslabení.
     
    33:48
    Brent Burns fauloval jednoho z hráčů St. Louis za vlastní bránou a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    33:19
    Andrew Cogliano vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, Ville Husso byl ale na přední tyči připraven a podržel puk ve své výstroji. Skóre zůstává 3:1.
     
    32:16
    Ivan Bučněvič vypálil po přečíslení tři na dva a parádní přihrávce přes útočného pásma bez přípravy na bodu pravého kruhu, jenže James Reimer se dokázal včas přesunout k přední tyči!
     
    31:23
    Nahození Blues doklouzalo pod lapačku Jamese Reimera a hra byla přerušena. Brandon Saad vrátil Blues dvoubrankové vedení a následuje komerční přestávka.
    30:17 Brandon SAAD - 3:1
     
    30:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    BRANDON SAAD si najel na vzdálenější pravé tyči na bekhendovou přihrávku Oskara Sundqvista z levého kruhu a skvělou tečí usměrnil puk nad lapačkou Jamese Reimera do bližšího pravého horního rohu brány! Nádherná kombinační akce. Asistence: Oskar Sundqvist a Ivan Barbašev.
    28:16 Jonathan DAHLÉN - 2:1
     
    28:16
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Timo Meier se skvěle zorientoval a přihrávkou zpoza brány oslovil JONATHANA DAHLÉNA, který se z blízkosti nemýlil a vrátil San Jose zpět do zápasu! Sharks snížili. Asistence: Timo Meier.
     
    27:26
    Justin Faulk vystřelil na domácí straně z podobného místa jako Tomáš Hertl přes clonu a puk také mířil do pravého horní rohu brány, James Reimer ale také předvedl skvělý semafor.
    26:39 Tomáš Hertl skvěle forčekoval a málem snížil na 2:1!
     
    26:39
    Tomáš Hertl parádně vypíchl puk na útočné modré čáře Robertovi Thomasovi a střelou z vrcholu mezikruží mířil do pravého horního rohu brány, Ville Husso ale vytáhl skvělý semafor!
     
    26:19
    Ville Husso ukryl nahození Sharks v lapačce a následuje komerční přestávka. Pavel Bučněvič dnes bodoval ve třetím utkání za sebou. Blues vedou nad hosty 2:0.
     
    24:57
    Timo Meier se ocitl v pravém kruhu ve slibné střelecké pozici, prudkou střelou zápěstím ale minul bližší pravý horní roh brány a puk skončil na ochranném skle.
     
    24:21
    Blues si vytvořili obrovský tlak a po zákroku Jamese Reimera proti střele od modré čáry mohl u levé tyče skórovat z ostrého úhlu Pavel Bučněvič, jenže se mu to nepovedlo.
     
    22:13
    Jonah Gadjovich byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a St. Louis může navýšit své vedení 2:0.
    21:35 Robert THOMAS - 2:0
     
    21:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    ROBERT THOMAS si nyní najel na přední tyči na přihrávku od Pavla Bučněviče z levého kruhu a skvělou tečí puk usměrnil nad pravým ramenem Jamese Reimera do bližšího levého horního rohu brány! St. Louis odskakuje a vede nad hosty 2:0. Asistence: Pavel Bučněvič a Scott Perunovich.
     
    20:18
    Ivan Barbašev nahazoval puk z pravé strany nebezpečně před bránu, kde číhal Brandon Saad, tečovat ho ale nedokázal, a tak si musíme na druhý gól počkat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 16-13; Zablokované střely: 3-6; Vhazování: 60%-40%; Hity: 7-5; Přesilové hry: 1/1-0/0; Trestné minuty: 5-7.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:08.
     
    Jacob Middleton svedl už po třech sekundách bitku s Robertem Bortuzzem a San Jose vzápětí otevřelo skóre, jenže branka neplatila kvůli ofsajdu a na opačné straně skóroval v přesilové hře Brandon Saad. Skóre po první třetině střetnutí. St. Louis Blues 1 San Jose Sharks 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:00
    Andrew Cogliano vystihl rozehrávku Blues a na pravém křídle vystřelil z úhlu, jeho pokus po ledě ale zamířil vedle vzdálenější levé tyče domácí brány St. Louis.
     
    17:34
    Nick Bonino mířil střelou z pravého kruhu pro vhazování do vzdálenějšího levého horní rohu brány, Ville Husso ale zasáhl vyrážečkou a puk skončil v hledišti.
     
    16:02
    Robert Thomas se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici, jenže střelou zápěstím trefil masku Jamese Reimera, od které se puk odrazil do ochranné sítě! Možná zazněla i horní tyč.
     
    14:56
    Blues si vytvořili obrovský tlak, poslední pokus byl ale sražen mimo ledovou plochu a oba týmy si mohou oddechnout. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    14:05
    Vladimir Tarasenko si najel z pravého křídla krásně před bránu a na přední tyči zakončil, puk se ale po vyrážečce Jamese Reimera svezl vedle vzdálenější levé tyče.
     
    13:06
    Brandon Saad se ocitl v pravém kruhu ve slibné střelecké pozici, jenže kotouč nedokázal dobře zpracovat a vzápětí ho při pokusu o střelu zápěstím minul.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:37
    Jonah Gadjovich dobře clonil před bránou a mezi nohama se snažil zády k ní skórovat, jenže puk netrefil dostatečně razantně a Ville Husso kotouč zmrazil pod lapačkou.
     
    11:34
    Hokejisté San Jose se pokusili po komerční přestávce odpovědět, když se dostali ke střele v levém a poté také pravém kruhu pro vhazování, Ville Husso si ale poradil.
    10:25 Brandon SAAD - 1:0
     
    10:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Ryan O'Reilly nahodil kotouč z pravého kruhu před bránu a po zásahu Jamese Reimera pravým betonem se dostal k puku BRANDON SAAD, který ho poté z blízkosti pohodlně poslal k pravé tyči kompletně odkryté sítě a během přesilové hry poslal Blues do vedení! St. Louis teď tedy vede 1:0. Asistence: Ryan O'Reilly a David Perron.
     
    09:38
    Ryan O'Reilly se pokoušel dorazit puk do sítě v blízkosti pravé tyče dvakrát nebo třikrát, jenže James Reimer se překonat nenechal a puk stáhl pod svou lapačku.
     
    08:59
    Kevin Labanc fauloval v rohu útočného pásma Roberta Thomase a byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    07:47
    Vladimir Tarasenko dostal krásnou přihrávku od Roberta Thomase, obhodil si protihráče a v pravém kruhu vystřelil bekhendem, James Reimer byl ale připraven a puk podržel.
    07:21 San Jose sice otevřelo skóre, gól ale neplatil kvůli ofsajdu
     
    07:21
    Logan Couture se sice prosadil v blízkosti levé tyče, jenže gólové radosti San Jose předcházel ofsajd a St. Louis uspělo s Coach Challenge!
    06:07 Nick Bonino ztroskotal na semaforu domácího brankáře!
     
    06:07
    Další velkou možnost měl Nick Bonino, když z mezikruží a blízkosti mířil do pravého horního rohu brány, Ville Husso ale vytáhl fantastický semafor, po kterém následuje komerční brejk!
    05:49 Erik Karlsson dostal nádhernou přihrávku a poté jel sám
     
    05:49
    Erik Karlsson se řítil do samostatného úniku a rychlou střelou zápěstím mířil k pravé tyči, Ville Husso ho ale vychytal levým betonem a podržel svůj tým! San Jose mohlo z ničeho nic udeřit.
     
    04:29
    Ryan O'Reilly zamíchal s pukem na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a rychlou střelou zápěstím chtěl přes clonu zamířit mezi betony brankáře, James Reimer šel ale rychle do kolen, aby kotouč úspěšně zachytil.
     
    03:27
    Hokejisté St. Louis vykročili do dnešního zápasu velmi dobře a na svědomí už mají tři střely na bránu, zatímco San Jose se zatím nedostalo k ohrožení domácí brány.
     
    02:20
    Vzápětí to zkoušel z levého kruhu pro vhazování Vladimir Tarasenko, jeho rána s příklepem ale skončila v náručí brankáře San Jose, který šel včas do kolen a přerušil hru.
     
    01:24
    Blues na levém křídle vypálili od modré čáry a na přední tyči puk tečoval David Perron, James Reimer ale dokázal zareagovat a kotouč vyrazil mimo prostor brány.
     
    00:03
    Robert Bortuzzo a Jacob Middleton se do sebe pustili po pouhých třech sekundách a svedli bitku. Ostrý začátek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), Krug, Faulk, Perunovich, Bortuzzo, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – Neal, Bozak, K. Kostin. Hlavní trenér: Craig Berube.

    San Jose Sharks: J. Reimer (Hill) – B. Burns, M. Ferraro, E. Karlsson (A), J. Middleton, Hatakka, M.-É. Vlasic – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Balcers, Hertl (A), Barabanov – Nieto, Bonino, Cogliano – Labanc, Weatherby, Gadjovich. Hlavní trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Furman South. Čároví: Mark Shewchyk, Travis Toomey.
     
    San Jose Sharks

    Tomáš Hertl převzal vůdčí roli v týmu a zatím se mu daří, když je čtvrtým nejproduktivnějším hokejistou Sharks. Český útočník letos vstřelil sedm gólů, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu, a připsal si k nim čtyři asistence. Celkem má tedy jedenáct bodů. San Jose vyhrálo v posledním zápase na ledě Minnesoty, kde Tomáš Hertl otevřel skóre střetnutí, zatímco Logan Couture se podílel na výhře týmu dvěmi asistencemi.
     
    St. Louis Blues

    St. Louis se vezlo v průběhu října na šňůře šesti výher v řadě, jenže v současné chvíli prožívá útlum. Blues se přestalo dařit a nevyrovnané výkony se proměnily v sérii čtyř porážek za sebou. Doma prohrálo St. Louis již třikrát v řadě, když nestačilo na Nashville, Edmonton a naposledy pak Arizonu. Tým táhne Jordan Kyrou, který svým vstupem do letošní sezóny uchvátil a na kontě má 17 kanadských bodů za sedm gólů a deset asistencí.
     
    Zámořská NHL je nevyzpytatelná a v současné chvíli se o tom přesvědčují hokejisté St. Louis Blues, kteří budou usilovat v pátečním utkání proti San Jose o ukončení série čtyř porážek v řadě, přitom ještě nedávno jeli na vítězné vlně. Sharks opustili své teritorium a čeká je páté venkovní střetnutí za sebou. Zatím mají bilanci vyrovnanou, když dvakrát vyhráli a dvakrát prohráli.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 11. Saad (R. O'Reilly, Perron), 22. R. Thomas (Bučnevič, Perunovich), 31. Saad (Sundqvist, I. Barbašev), 42. Kyrou (Perron) – 29. Dahlén (T. Meier)


    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Parayko (A), Krug, Faulk, Perunovich, Bortuzzo, M. Scandella – Perron, R. O'Reilly (C), Kyrou – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučnevič – I. Barbašev, Sundqvist, Saad – Neal, Bozak, K. Kostin.
    San Jose Sharks: J. Reimer (Hill) – B. Burns, M. Ferraro, E. Karlsson (A), J. Middleton, Hatakka, M.-É. Vlasic – Dahlén, Couture (C), T. Meier – Balcers, Hertl (A), Barabanov – Nieto, Bonino, Cogliano – Labanc, Weatherby, Gadjovich.

    Rozhodca: TJ Luxmore, Furman South. Čároví: Mark Shewchyk, Travis Toomey

    Diváci: 16953