Arsenal – Fulham 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 3:1 (kon.)
koniec
Manchester United
3:1 (0:0)
Burnley FC
Nedeľa 18.04.2021, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:05:13)
     
    Ďalší program:

    Manchester United
    33. kolo – 25. 4. 2021, 15:00: Leeds – Manchester United

    Burnley FC
    33. kolo – 25. 4. 2021, 13:00: Wolverhampton – Burnley
     
    Štatistiky zápasu:

    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 9:3.
    Strely mimo: 4:4.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 9:12.
     
    Dianie z prvého polčasu pokračovalo i v druhom dejstve. Domáci sa konečne dočkali gólu hneď na jeho začiatku, keď otvoril skóre Greenwood. Vzápätí ale vyrovnal po rohovom kope Tarkowski a aj keď boli domáci výrazne aktívnejším tímom, tak sa dlho nedokázali presadiť. Zlomový moment prišiel v 84. minúte, keď si zrazil Cork do vlastnej brány strelu Greenwooda a víťazstvo Manchesteru United definitívne spečatil v nadstavenom čase Edinson Cavani. Víťazstvo domácich sa dá považovať za úplne zaslúžené a v druhom polčase sa hostia okrem gólu nedostali smerom dopredu prakticky k ničomu.

    Manchester United po tomto zápase stráca z druhého miesta tabuľky na prvý Manchester City 8 bodov, naopak pred tretím Leicesterom má 10-bodový náskok. Burnley je na poslednom nezostupovom 17. mieste, pred 18. Fulhamom má však šesťbodový náskok a jeden zápas k dobru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Edinson Cavani (MAN) - 3:1
     
    90+3
    Manchester United dal gól!
    Hotovo, Manchester United dnes vyhrá! Bruno Fernandes na konci rýchleho protiútoku domácich vysunul na ľavú stranu šestnástky van de Beeka, ktorý loptu naservíroval ako na zlatom podnose do bránkoviska EDINSONOVI CAVANIMU. Ten loptu bez problémov dorazil zblízka do siete.
     
    90+2
    Vydra sa individuálne dostal zo stredu poľa až k šestnástke Manchesteru United, kde mu loptu zobrali domáci. Tí hneď vyrážajú do otvorenej obrany Burnley.
     
    90+1
    Van de Beek vyslal pätičkou na pravom krídle do šestnástky Greenwooda, ktorý sa pokúsil oblúčikom prelobovať vybiehajúceho brankára Peacock-Farrella. Ten loptu zastavil, tá sa ale odrazila k Brunovi Fernandesovi. Jeho strelu z ostrého uhla zrazil mimo svojej brány ramenom Tarkowski.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
    90. Scott McTominay (MAN)
     
    90
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť! Greenwood posunul prihrávkou za obrancu Burnley loptu do šestnástky na rozbehnutého McTominaya, ktorého strelu z prvej po zemi vyrazil vybiehajúci brankár Peacock-Farrell na rohový kop.
     
    89
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu van de Beeka v strede poľa dostáva James Tarkowski (Burnley FC).
     
    88
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Johann Gudmundsson, prichádza Jay Rodriguez.
     
    88
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Josh Brownhill, prichádza Matěj Vydra.
     
    87
    Domáci napokon donútili hostí k strate lopty a zatiahli sa s ňou na vlastnú polovicu ihriska. Hráči Burnley ich teraz neúspešne napádajú.
     
    86
    Hostia sa po výkope po inkasovanom góle dostali pod tlak vysokonapádajúcich domácich hráčov, ktorí ich nepúšťajú ani len do stredu poľa.
    84. Mason Greenwood (MAN) - 2:1
     
    84
    Manchester United dal gól!
    Domáci sa druhýkrát v zápase dostávajú do vedenia! Pogba po odvrátenom centri z rohu preniesol hru na pravú stranu šestnástky na MASONA GREENWOODA, ktorý si loptu naviedol na strelu ľavačkou. Jeho ranu potom pri snahe o blok zrazil do protipohybu bezmocného brankára Peacock-Farrella Cork.
     
    84
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Donny van de Beek.
     
    83
    Do rýchleho protiútoku ale vyraziť nemohli, pretože obrana Burnley sa bleskurýchlo zoradila pred vlastným pokutovým územím. Domáci ju tak musia znovu obliehať postupnou kombináciou.
     
    82
    Gudmundsson si z pravého krídla navádzal loptu na strelu spoza šestnástky, k nej sa ale nedostal a obrancovia United mu napokon hrací predmet vzali.
     
    81
    Westwoodov center z rohu chytil vo vlastnom bránkovisku domáci gólman Henderson. Ten guľatý nezmysel hneď vykopol do stredu poľa, kde v súboji o loptu fauloval protihráča Greenwood.
     
    80
    McNeilov center na zadnú tyč odhlavičkoval pred nabiehajúcim si Meem na rohový kop Burnley Wan-Bissaka.
     
    79
    McTominayovi odskočila na vlastnej polovici lopta a v súboji o ňu potom fauloval Wooda. Burnley získava priamy kop.
     
    77
    Domáci ale opäť začínajú postupne stupňovať svoj tlak. Wan-Bissakov center z krídla odhlavičkoval Cork a Mee potom loptu pod tlakom odkopol len do stredu hracej plochy.
     
    76
    Shawov center z rohu doletel až na hranicu pokutového územia k Brunovi Fernandesovi, ktorého strelu z prvej zablokovali obrancovia hosťujúceho celku.
     
    75
    Rashford pomedzi dvojicu brániacich hráčov vysunul do nábehu Shawa, ktorý si zasekol hneď dvojicu protihráčov a jeho center na Cavaniho museli obrancovia Burnley odkopnúť na roh.
     
    74
    Ošetrovanie Tarkowského nakoniec netrvalo dlho a obranca Burnley je naspäť v hre. Tá pokračuje ďalšou postupnou kombináciou Manchesteru United na útočnej polovici.
     
    73
    Po vzdušnom súboji s Cavanim zostal pred šestnástkou Burnley ležať Tarkowski, ktorý bude musieť byť ošetrený.
     
    72
    Cavani fauloval v hlavičkovom súboji v strede poľa. Za nákopom McNeila z tejto štandardky si nabiehal v šestnástke United Tarkowski, jeho hlavičku ale chytil brankár domácich Henderson.
     
    71
    Pogba následne v súboji o odrazenú loptu fauloval protihráča. Brankár hostí Peacock-Farrell potom trochu zdržiaval hru pri rozohrávke a nakoniec poslal loptu nepresným nákopom priamo do autu.
    70. Bruno Fernandes (MAN)
     
    70
    Shaw našiel výborným centrom z ľavej strany v šestnástke Bruna Fernandesa, ten ale svojou hlavičkou k ľavej tyči nechal vyniknúť brankára hostí Peacock-Farrella.
     
    69
    Maguire potom krásnou a hlavne prekvapivou kolmicou našiel v šestnástke neobsadeného Rashforda, tomu ale pri spracovávaní odskočil hrací predmet až za bránkovú čiaru.
     
    68
    Za zrazeným centrom Bruna Fernandesa z pravej strany sa tlačil v bránkovisku Cavani, uruguajského útočníka ale hostia čisto odtlačili od lopty.
     
    67
    Zrazenú prihrávku na rozbehnutého Pogbu za obranu hostí chytil brankár Peacock-Farrell. Jeho okamžitý odkop na útočnú polovicu zastavil Lindelöf.
     
    65
    Na Shawov center z rohu si odskočil v strede šestnástky Burnley od svojho strážcu domáci kapitán Maguire, hlavou ale loptu nasmeroval výrazne mimo Peacock-Farrellovej brány.
     
    64
    Rashford sa následne elegantne presadil cez Tarkowského na ľavom krídle a center domáceho hráča musel zraziť na rohový kop Mee.
     
    63
    Wood si navádzal loptu do šestnástky United z ľavej strany a prihrávkou do druhej vlny ju posunul na McNeila. Ten našťastie pre domácich trafil tvrdou strelou priamo do hlavy spoluhráča Brownhilla.
     
    62
    Až po takmer štyroch minútach sa dostali hostia k lopte a ako je ich dobrým zvykom, nakopli loptu na hrot útoku na Wooda. Ten si za domácu obranu nabiehal z ofsajdového postavenia.
     
    61
    Rashford sa pokúsil o individuálny prienik do šestnástky, loptu ale neprestrčil pomedzi nohy Lowtona. Odrazenú loptu následne znovu získali hráči United, ktorí pokračujú v obliehaní obrany Burnley.
     
    60
    Shawov center odhlavičkoval pred Greenwoodom Mee. Obrancovia Burnley si potom poradili i s ďalším centrom z krídla, tlak domácich je ale čoraz väčší.
     
    59
    Burnley však bleskurýchlo zacúvalo dozadu a domáci museli útočiť „do plných“. Greenwoodov center sprava obrancovia hostí odkopli do autu.
     
    58
    Nákop Gudmundssona z pravej strany útočnej polovice chytil domáci brankár Henderson. Ten hneď rozohral loptu na svojich spoluhráčov na útočnej polovici.
     
    57
    Žltú kartu za podrazenie Pogbu pri spracovávaní lopty v strede poľa dostáva Jack Cork (Burnley FC).
     
    56
    Obrancovia Burnley si loptu prihrávajú na vlastnej polovici ihriska, kde ich vysoko napádajú hráči Manchesteru United. Zatiaľ však za nimi červení neúspešne behajú zo strany na stranu.
     
    55
    Rashford vysunul na ľavú stranu šestnástky Shawa, ktorého center odkopol spred svojej brány Mee. Hostia hneď otočili hru na opačnú stranu, napriek ďalšiemu pokazenému výbehu brankára Hendersona sa ale k ničomu nedostali.
     
    54
    Burnley sa však už takmer tri minúty nedarí loptu získať a len sa bráni neustále si prihrávajúcim domácim hráčom. K strele sa domáci stále nedostali.
     
    53
    United sa napriek tomu postupne posunulo po pravej strane až takmer k rohovej zástavke. Center z tohto priestoru obrancovia hosťujúceho celku odvrátili do stredu poľa.
     
    52
    Domáci potom zatlačili hostí do obrany svojou postupnou kombináciou, obrana Burnley ich ale v tejto chvíli drží na dištanc od svojej brány.
     
    51
    Burnley rýchla odpoveď povzbudila a po rýchlej kombinácii strieľal zo strednej vzdialenosti Brownhill. S jeho pokusom do stredu brány si brankár Henderson, chytajúci druhý polčas v šiltovke, bez problémov poradil.
    50. James Tarkowski (BLY) - 1:1
     
    50
    Burnley FC dáva gól!
    Hostia okamžite vyrovnávajú! Hostia získali rohový kop, ktorý rozohral centrom do bránkoviska Westwood. JAMES TARKOWSKI sa v tomto priestore pretlačil k hlavičke cez Maguirea a zblízka nasmeroval loptu do ľavého horného rohu Hendersonovej brány.
    48. Mason Greenwood (MAN) - 1:0
     
    48
    Manchester United dal gól!
    Domáci sa zaslúžene dočkali otváracieho gólu! Rashford si na ľavom krídle obhodil Lowtona a potiahol loptu k šestnástke, kde ju prihrával do jej stredu na Bruna Fernandesa. Portugalčan však loptu prepustil za seba na MASONA GREENWOODA, ktorý z prvej prekonal presúvajúceho sa brankára Peacock-Farrella i dvojicu obrancov Burnley v sklze.
     
    47
    Manchester United začal druhý polčas tak, ako odohral väčšinu prvého dejstva, a kombinuje na útočnej polovici.
     
    46
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Fred, prichádza Edinson Cavani.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    Po prvom polčase idú tímy do šatní za bezgólového stavu a aj keď sme sledovali veľmi bojovný futbal plný osobných súbojov, tak sme sa rozhodne nenudili. Hostia mohli skórovať už v 1. minúte, Wood ale prekonal brankára Hendersona z ofsajdovej pozície. Domácich tento moment prebudil a na trávniku mali výraznú územnú prevahu, ani jednu zo svojich gólových príležitostí ale kvôli nepresnej koncovke alebo zákrokom brankára hostí Peacock-Farrella premeniť nedokázali. Hostia hrozili hlavne prostredníctvom Chrisa Wooda, ani on sa ale nedokázal presadiť a v prvom dejstve sme tak presný zásah nevideli.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 73 % : 27 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 3:1
    Ofsajdy: 2:3
    Fauly: 4:6
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Tarkowski si nabehol na center zo štandardky na zadnú tyč a hlavou nasmeroval loptu k opačnej tyči. Wood sa tlačil za loptou, tú ale netrafil a pri svojej snahe ešte navyše zasiahol brankára Hendersona.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45
    McTominay potom sám fauloval na vlastnej polovici v hlavičkovom súboji Bronwhilla. Burnley bude mať na záver prvého polčasu k dispozícii priamy kop.
     
    44
    Wood hlavou sklepával hlavou nákop brankára Peacock-Farrella za seba na rozbehnutého Brownhilla, v hlavičkovom súboji ale fauloval McTominaya.
     
    43
    Na McTominayov center do šestnástky z pravej strany si na prednej tyči vyskočil Greenwood, nevydarenou hlavičkou ale hrací predmet len predĺžil pri jeho lete mimo Peacock-Farrellovej brány.
     
    42
    Domáci odpovedajú na túto možnosť hostí svojou aktivitou a znovu zatlačili hráčov v žltých dresoch až k ich pokutovému územiu.
     
    41
    Lowtonov nákop zo štandardky zo stredu poľa predĺžil Tarkowski hlavou do šestnástky, odkiaľ z prvej zakončoval Wood. Jeho strela z voleja minula bližšiu tyč Hendersonovej brány.
     
    40
    To sa domácim čiastočne podarilo, cez hráčov Burnley sa ale nedokážu dostať na útočnú polovicu. Loptu si tak stále prihrávajú len na vlastnej časti ihriska.
     
    39
    Domáci naďalej kontrolujú dianie na hracej plochy. Prihrávkami na vlastnej polovici sa obranná štvorica Manchesteru United snaží vytiahnuť napádajúcich hostí vyššie.
    38. Mason Greenwood (MAN)
     
    38
    Bruno Fernandes našiel pasom na pravú stranu šestnástky Rashforda, ktorý z prvej posúval loptu pred odkrytú bránu Burnley. Dobiehajúcemu Greenwoodovi chýbalo v sklze pár centimetrov na to, aby loptu usmernil do siete.
     
    37
    Po strate lopty zo strany hostí vyrazil po pravej strane k šestnástke Burnley Rashford. Center sa mu ale nevydaril a loptu poslal na krídlo na opačnej strane.
    35. Marcus Rashford (MAN)
     
    35
    Rashford si nabiehal do šestnástky na nákop Lindelöfa zo stredu poľa a po kontakte s vybiehajúcim brankárom Peacock-Farrellom spadol. I tentoraz hra pokračuje bez zásahu hlavného rozhodcu, čo bol správny verdikt, pretože Rashford podľa opakovaného záznamu spadol veľmi ochotne sám.
     
    34
    Wooda pri nábehu na Gudmundssonov center z pravej strany zasiahol v šestnástke United zozadu Wan-Bissaka, podľa názoru hlavného rozhodcu sa ale o faul nejednalo a hra pokračuje ďalej.
     
    33
    Greenwood si nabehol na pravé krídlo za obranu Burnley na Maguireov pas, v momente prihrávky ale bol v postavení mimo hry.
     
    32
    Po dlhšej dobe zaútočili hostia a z ich strany sa o zložitú kombináciu nejednalo. Cork nacentroval z pravej strany útočnej polovice na Wooda, ktorý medzi obrancami United hlavičkoval mimo Hendersonovej brány.
     
    31
    Strely: 6:1
    Strely na bránu: 2:1
     
    30
    Na Shawov center z rohu si na prednú tyč nabehol Pogba, ktorého hlavička skončila vysoko nad Peacock-Farrellovou bránou.
     
    29
    Rashford prenikol z ľavej strany do šestnástky a z pomerne ostrého uhla vypálil pod brvno. Brankár Peacock-Farrell loptu vyrazil na rohový kop.
     
    28
    Domáci sa vracajú k svojmu tradičnému štýlu hry v dnešnom zápase a krátkymi prihrávkami kombinujú v strede poľa.
     
    27
    Gudmundsson si nabiehal na pravé krídlo na Tarkowského nákop za obranu United, spolu s ním sa ale vrátil domáci kapitán Maguire, ktorého Islanďan fauloval.
     
    26
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za tento zákrok proti Brownhillovi Aaron Wan-Bissaka (Manchester United).
     
    25
    Hra sa ďalej pritvrdzuje. Wan-Bissaka pri sklze podkopol Brownhilla, ktorý spadol do malej priekopy okolo trávnika na Old Trafford. Záložník Burnley musí byť ošetrený.
     
    24
    Portugalského záložník následne podkopol pri jeho kľučke v strede poľa Cork. Fernandes sa dožadu žltej karty pre protihráča, hra ale bude pokračovať bez nej.
     
    23
    Pogba, ktorý stál na prednej tyči, odhlavičkoval center z rohového kopu. V následnom súboji o loptu pri bránkovej čiare zrazil Tarkowski Bruna Fernandesa mimo ihriska.
     
    22
    Taylor sa tlačil na ľavé krídlo za kolmicou zo stredu poľa, Lindelöf ho ale čisto odtlačil za bránkovú čiaru, pričom loptu nechtiac zasiahol. Rohový kop pre Burnley.
     
    20
    Hostia potom vytlačili domácich hráčov na ich polovicu ihriska, o loptu ich však nepripravili. Manchester United má dianie na trávniku jasne pod kontrolou.
     
    19
    Pogba preniesol hru na pravé krídlo na Greenwooda, ktorého center do bránkoviska chytil pri svojej ľavej tyči brankár Peacock-Farrell.
     
    18
    Domáci už zhruba dve minúty kombinujú v strede poľa a aj keď ich hostia nijak aktívne nenapádajú, tak sa dopredu priamočiaro neženú.
     
    17
    Držanie lopty: 80 % : 20 %
     
    15
    Gólman Burnley musel po mizernej malej domov od Tarkowského vybehnúť pred vlastnú šestnástku a odkopnúť pred napádajúcim domácim hráčom loptu aspoň do autu.
     
    14
    Na opačnej strane strieľal z hranice šestnástky Bruno Fernandes, svojou technickou strelou však minul bránu Peacock-Farrella.
     
    13
    Hostia sa konečne dostali k rýchlemu protiútoku, ktorý bez zbytočného váhania zakončil strelou spoza šestnástky Wood. Brankár Henderson jeho pomalú strelu po zemi chytil.
     
    12
    Domáci opäť kombinujú na útočnej polovici. Hostia sa od úvodnej minúty, kedy dali gól z ofsajdu, prakticky poriadne nedostali na útočnú polovicu.
     
    11
    Obrana Burnley si poradila s ďalším rohovým kopom Manchesteru United a následný nákop Bruna Fernandesa naspäť „do ohňa“ chytil brankár Peacock-Farrell.
    10. Paul Pogba (MAN)
     
    10
    Na Wan-Bissakov center z pravého krídla si na zadnej tyči vyskočil Pogba, ktorého hlavičku musel končekmi prstov vyraziť brankár Burnley Peacock-Farrell na rohový kop.
     
    9
    „Červení diabli“ sa následne prekombinovali k šestnástke Burnley a snažia sa nájsť priestor v obrane hostí.
     
    8
    Hostia odpovedajú svojím postupným útokom, na konci ktorého bol nákop do šestnástky United na Wooda. Toho od lopty čistým spôsobom odtlačil Maguire.
     
    7
    Domáci rozohrali rohový kop nakrátko, center Shawa z pravého krídla ale obrana Burnley odvrátila do stredu poľa. Tam sa k lopte dostali znovu domáci futbalisti.
     
    6
    Shaw si nabehol na ľavé krídlo na pas Bruna Fernandesa, zasekol si Lowtona a nacentroval do šestnástky. Tarkowski loptu odhlavičkoval na prvý rohový kop Manchesteru United.
     
    5
    Domáci sa usadili pri pokutovom území hostí, ktorých postupnou kombináciou zatlačili hlboko do obrany.
     
    4
    Na Rashfordovu prihrávku na pravú stranu šestnástky si nabehol Wan-Bissaka, ktorý loptu posunul do druhej vlny na McTominaya. Ten vystrelil z prvej, obranca Burnley ale tesne pred brankárom Peacock-Farrellom strelu zablokoval.
     
    3
    Fred stratil loptu v strede poľa, tentoraz sa ale hosťom rýchly protiútok nevydaril a domáci majú možnosť prvýkrát v zápase zaútočiť.
     
    2
    Domáci hneď od začiatku zápasu robia chyby v obrane. Dlhé autové vhadzovanie do šestnástky takmer preskočilo cez obrancu United k Woodovi, loptu však napokon chytil brankár Henderson.
     
    1
    Burnley už po 15 sekundách strelilo gól, ktorý našťastie pre domácich neplatí! Na nákop hostí zo stredu poľa vybehol veľmi zle domáci brankár Henderson, ktorého predskočil Wood a hlavou usmernil loptu do odkrytej brány United. Útočník Burnley však vybiehal z ofsajdu, čo videl asistent rozhodcu a tento verdikt následne potvrdil i VAR.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Manchester United bude hrať v červených dresoch, Burnley v žltých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – Rashford, B. Fernandes, P. Pogba – Greenwood.

    Náhradníci: de Gea – Cavani, D. James, Mata, N. Matić, Telles, Tuanzebe, van de Beek, B. Williams.

    Burnley FC: Peacock-Farrell – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Gudmundsson, Cork, A. Westwood, Brownhill, McNeil – Wood.

    Náhradníci: Norris – Bardsley, Dunne, Nartey, Pieters, Richardson, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.

    Rozhodca: Moss – Perry, Lennard.
     
    Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí jasne v prospech Manchesteru United, ktorý Burnley porazil sedemkrát, remizoval s ním štyrikrát a len dvakrát s ním prehral. Domáci tím však v zápase týchto dvoch klubov vyhral naposledy ešte vo februári 2015 a Manchester United nedokázal doma Burnley poraziť v posledných štyroch vzájomných ligových zápasoch za sebou, z ktorých tri remizoval a jeden prehral. Prvý vzájomný súboj v tomto ligovom ročníku vyhral v januári 2021 Manchester United na ihrisku Burnley 1:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    2. 9. 2018: Burnley – Manchester United 0:2
    29. 1. 2019: Manchester United – Burnley 2:2
    28. 12. 2019: Burnley – Manchester United 0:2
    22. 1. 2020: Manchester United – Burnley 0:2
    12. 1. 2021: Burnley – Manchester United 0:1
     


    Burnley FC

    Burnley síce bolo pred dneškom na poslednom nezostupovom 17. mieste, pred 18. Fulhamom ale malo už sedembodový náskok a jeden zápas k dobru. Z posledných ôsmich zápasov vyhralo jediný a remizovalo s West Bromwichom a Fulhamom, ktorí sú v tabuľke pod ním, na druhú stranu dokázalo zabodovať v zápasoch proti Arsenalu či Leicesteru. Útok Burnley patrí medzi najhoršie v lige a má tretí najmenší počet strelených gólov (25). V tabuľke zápasov vonku je Burnley štvrtým najhorším tímom, keď v 15 zápasoch na cudzích ihriskách získalo 15 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Burnley – Leicester 1:1
    Burnley – Arsenal 1:1
    Everton – Burnley 1:2
    Southampton – Burnley 3:2
    Burnley – Newcastle 1:2
     


    Manchester United

    „Červení diabli“ majú sedem kôl pred koncom sezóny už takmer istú druhú priečku v tabuľke a miestenku do Ligy majstrov. Na prvý Manchester City, v porovnaní s ktorým majú tento zápas k dobru, strácajú 11 bodov, naopak pred tretím Leicesterom majú sedembodový náskok. V lige neprehrali od konca januára a aktuálne ťahajú sériu 11 zápasov za sebou bez prehry. V tabuľke zápasov doma je United na treťom mieste za Manchesterom City a West Hamom.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Crystal Palace – Manchester United 0:0
    Manchester City – Manchester United 0:2
    Manchester United – West Ham 1:0
    Manchester United – Brighton 2:1
    Tottenham – Manchester United 1:3
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester United – Burnley FC. Stretnutie 32. kola anglickej Premier League sa začne o 17:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 48. M. Greenwood, 84. M. Greenwood, 90+3. Cavani – 50. Tarkowski

    Karty:   26. Wan-Bissaka (MAN) – 57. Cork (BLY), 89. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:12.
    Manchester United: D. Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred (46. Cavani) – Rashford (84. van de Beek), B. Fernandes, P. Pogba – Greenwood.
    Náhradníci: de Gea – Cavani, D. James, Mata, N. Matić, Telles, Tuanzebe, van de Beek, B. Williams.

    Burnley FC: Peacock-Farrell – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Gudmundsson (88. Jay Rodriguez), Cork, A. Westwood, Brownhill (88. Vydra), McNeil – Wood.
    Náhradníci: Norris – Bardsley, Dunne, Nartey, Pieters, Richardson, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.

    Rozhodca: Moss – Perry, Lennard