NY Islanders – Philadelphia 6:1 (kon.) | Detroit – Dallas 0:3 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:4 (2:1 po s.n.)
Toronto – Calgary 2:0 (kon.) | Washington – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – Columbus 2:3 (1:2 po s.n.)
Anaheim – Arizona 1:5 (kon.) | San Jose – St. Louis 2:5 (kon.) | Edmonton – Winnipeg 4:2 (kon.)
Pittsburgh – NJ Devils 1:2 (po pr.) | Tampa Bay – Florida 5:3 (kon.) | LA Kings – Vegas 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Carolina Hurricanes
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
cz Nedeľa 21.03.2021, 00:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:01:19)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 65:00
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 63:07

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 22:35

    Tři hvězdy utkání

    1. Elvis Merzlikins (CBJ) – 35 zákroků
    2. Seth Jones (CBJ) – 1+0
    3. Warren Foegele (CAR) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 924 diváků.
     
    Columbus podruhé v rozmezí tří dnů zvítězil v PNC Areně nad Carolinou, i v tomto případě až po základní hrací době. Utkání tentokráte dospělo do samostatných nájezdů, v nichž měli dlouho navrch Hurikáni zásluhou Dougieho Hamiltona, avšak Patrik Laine záchranářským pokusem vrátil Blue Jackets do hry, načež hned v následující čtvrté sérii rozhodl o bonusovém bodu pro Columbus Oliver Bjorkstrand přesnou střelou o břevno, zatímco Niederreiter na druhé straně vůbec netrefil bránu.

    Tortorellova družina se dnešním vítězstvím bodově dotáhla na čtvrté Chicago a je definitivně zpátky ve hře v boji o play-off. Carolina se přiblížila druhé Floridě na rozdíl jednoho bodu.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Oliver BJORKSTRAND - 2:3
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Columbus Blue Jackets.
    Autorem vítězné branky je OLIVER BJORKSTRAND.
     
    4. séria
    1:2
    Je konec, vítězí Columbus! Oliver Bjorkstrand ukázal Niederreiterovi, jak se to dělá. Ani on nešel do kličky, avšak střelu ze zápěstí vypálil milimetrově přesnou, kotouč se od břevna odrazil za záda bezmocného Reimera.
    Nino NIEDERREITER
     
    4. séria
    1:1
    Ne, tohle nebyl dobrý nájezd. Nino Niederreiter jako by vůbec nevěděl, co má udělat. Forhendem o značný kus minul cílové zařízení.
    Patrik LAINE
     
    3. séria
    1:1
    Patrik Laine musel dát. Finský útočník si nepřipustil tíhu okamžiku a střelou zápěstím k pravé tyči propálil pozdě reagujícího gólmana.
    Andrej SVEČNIKOV
     
    3. séria
    1:0
    Ještě není konec. Andrej Svečnikov se rychle rozjel a zakončil forhendem nepřesně, kotouč proletěl vedle pravé tyčky.
    Max DOMI
     
    2. séria
    1:0
    Domácí budou mít příležitost rozhodnout. Max Domi si najel z levé strany, vzápětí udělal kličku do bekhendu, ale ve finále přestřelil.
    Martin NEČAS
     
    2. séria
    1:0
    Martin Nečas nepřiblížil Carolinu vítězství. Český útočník nevymyslel vůbec nic, forhendovou střelou trefil levý beton brankáře.
    Cam ATKINSON
     
    1. séria
    1:0
    Za hosty byl prvním exekutorem Cam Atkinson. Zvolil rychlé podání nájezdu, sám ale ztratil kontrolu nad pukem. Zakončil slabě, navíc vedle brány.
    Dougie HAMILTON
     
    1. séria
    1:0
    Jako první se rozjel domácí obránce Dougie Hamilton. Merzlikinsovi udělal kličku do forhendu, načež kotouč pověsil pod horní tyč. Nebylo co řešit.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Domácí se v průběhu prodloužení radovali z vítězství poté, co skóroval Dougie Hamilton, ale hostující trenér si vzal coach challenge, která byla úspěšná. Skóre tak zůstalo na stavu 2:2, to vydrželo až do konce pětiminutového nastaveného času. O vítězi rozhodnou samostatné nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:53
    Závěr prodloužení patřil Columbusu, ale rozhodnutí jsme se nedočkali ani v tomto případě. Nebezpečné zakončení Laineho vytěsnil domácí brankář pravým betonem.
     
    64:23
    Nino Niederreiter nabral velkou rychlost a projel až do útočné třetiny. Zadovkou nahrál Bradymu Skjeiovi, jehož nahození srazil mimo tři tyče Roslovic.
     
    63:44
    Seth Jones strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, přestože už jednou lavici hanby opustil v domnění, že jeho tým prohrál. Nyní se může ve zbytku prodloužení spolu se spoluhráči strhnout vedení na stranu Blue Jackets.
     
    63:05
    Hráči si role vyměnili. Nahrával Hamilton a pálil Martin Nečas. Merzlikins se stihl přesunout k pravé tyči, aby zasáhl pravým betonem.
    62:14 Neuznaný gól Dougieho Hamiltona
     
    62:14
    Všechno je jinak, gól neplatí! Trenér Columbusu Tortorella si vzal coach challenge a ta byla úspěšná, gólu přecházel ofsajd.
     
    62:14
    Je konec, bonusový bod tentokráte putuje na konto Hurikánů! Martin Nečas si udělal oblouk od levého mantinelu mezi kruhy. Nezištně posléze nahrál na levou stranu Dougiemu Hamiltonovi, jenž prostřelil Merzlikinse střelou k levé tyči.
     
    61:44
    Velká šance pro domácí, jak rozhodnout zápas, budou hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici putuje Seth Jones za hru vysokou holí, do obličeje trefil Pesceho. V jeho obličeji není známka krve, trest tak zůstává dvouminutový.
    61:13 Skvělý zákrok Merzlikinse lapačkou proti střele Nečase
     
    61:13
    Martin Nečas se drží za hlavu, protože odmítl rozhodnout! Sebastian Aho jej skvělou nahrávkou vybídl ke střele, avšak proti českému útočníkovi se skvěle přemístil Merzlikins, jenž soupeři ukradl gól lapačkou!
     
    60:47
    První útok domácí přestáli bez úhony a sami mohou založit jeden takový. Jaccob Slavin čistým způsobem vystihl kličku Laineho.
     
    60:10
    Na buly byl úspěšnější Jake Roslovic a útočit tak může Columbus. Před dvěma dny rozhodl v nastaveném čase o bonusovém bodu Seth Jones, na tohoto hráče by si domácí měli dát velký pozor.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V utkání mezi Carolinou a Columbusem se bude podruhé v řadě prodlužovat. Domácí udělali velký krok k vítězství v 56. minutě, kdy se trefil Warren Foegele, ale hosté na tento zásah stihli odpovědět, při powerplay se v poslední minutě základní hrací doby trefil Seth Jones.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 34 – 30
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:31 Seth JONES - 2:2
     
    59:31
    Columbus právě vstřelil branku!
    Zápas půjde do prodloužení! Hráči Blues Jackets dostali soupeře pod obrovský tlak, kterému se nakonec Hurikáni neubránili. Laine přihrál na modrou SETHU JONESOVI a obránce střelou zápěstím vymetl pavouky v levé šibenici Reimerovy svatyně. Asistence: Patrik Laine a Jack Roslovic.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:20
    Columbus se usadil v útočném pásmu. To je signál pro Elvise Merzlikinse, který vystartoval na střídačku. Hosté zkoušejí powerplay!
     
    57:47
    Nino Niederreiter si netroufl na Savarda. Počkal na doplnění Nečasem a forhendem mu poslal touš. Český mladík zápěstím trefil pouze Jonese.
     
    57:12
    Skvělou práci do obrany odvedl Martin Nečas. Český útočník vystál Foligna a ránu zápěstím srazil do ochranné sítě. Vhazovat s bude po Reimerově levici.
     
    56:30
    Tortorellova družina musí pořádně zabrat. Je ve ztrátě a do konce základní hrací doby zbývá něco málo přes tři minuty. Navíc lze očekávat, že domácí vrhnou zbytky sil do defenzivy.
    55:47 Warren FOEGELE - 2:1
     
    55:47
    Carolina právě vstřelila branku!
    Lépe sice hrají hosté, avšak vedení si zpátky do své moci bere Carolina! Střelu Hamiltona zblokoval obránce a puk se poodrážel na hranu brankoviště, kde se velmi dobře zorientoval WARREN FOEGELE. Kanadský forvard přetlačil Savarda a na dlouhou hůl plácl do kotouče, jenž zaplaval do sítě. Asistence: Dougie Hamilton a Jordan Martinook.
     
    55:20
    Tlak Columbusu pokračuje. Z pravého křídla si před branku sjel nikým neatakovaný Patrik Laine, i on ovšem ztroskotal na domácím gólmanovi, konkrétně na jeho levém betonu.
     
    55:08
    Mezi kruhy napřáhl ke střele Max Domi. Svižný projektil proletěl nad bránou a od zadního mantinelu se odrazil zpět před bránu. Domácí gólman si poradil, i přes drobné zaváhání.
     
    54:44
    Zach Werenski nahazoval od modré čáry na teč. O tu se pokusil jak Patrik Laine, tak Kevin Stenlund. Neuspěl ani jeden, zakročil Reimer.
     
    54:21
    S těžkou nahrávkou Martinooka si Brock McGinn neporadil podle představ, ale k volnému kotouči dojel k levému mantinelu jako první. Spoluhráči jej ale nechali na holičkách, odjeli střídat.
     
    53:35
    Rychle na druhou stranu, kde zahrozil Nino Niederreiter. Švýcarský forvard vypálil příklepem přes Gavrikova, černá guma prosvištěla o kousek nad břevnem.
     
    53:00
    Jones výborným pasem našel na útočné modré Cama Atkinsona. Ten si nabruslil do pravého kruhu, ránou zápěstím otestoval tvrdost Reimerovy vyrážečky.
     
    52:43
    Předem vzdal Martin Nečas snahu stíhat Setha Jonese. Ztráta na amerického konkurenta byla příliš velká, Čech počkal na odpískání icingu.
     
    52:16
    Centr třetí útočné formace Jordan Martinook musel střílet, neboť žádný ze spoluhráčů nebyl volný. Zvolil střelu zápěstím k protější, pravé tyči, Merzlikins schoval puk v rukavici.
     
    51:49
    Warren Foegele se vydal napadat Deana Kukana, avšak švýcarský bek si poradil na jedničku, nahrávkou po mantinelu zapojil do hry Del Zotta.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:21
    Dánský útočník Oliver Bjorkstrand na sebe vzal příliš velké sousto. Sám proti třem měl jen minimální šanci na úspěch, o touš podle očekávání přišel.
     
    50:41
    Patrik Laine byl zastaven v nápřahu hvizdem muže v pruhovaném dresu. Ten odpískal hru vysokou holí, kterou se provinil Stenlund, a protože jako další hrál spoluhráč, muselo dojít k pozastavení akce.
     
    50:12
    Odvážnou rozehrávku Martina nečase na Niederreitera zastavil pozorný Cam Atkinson. Brady Skjei musel zacouvat za vlastní bránu.
     
    49:35
    Skákavá žabička Foligna nadělala Bjorkstrandovi velké problémy. Až takové, že Dán vůbec puk netrefil a výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    49:08
    Čtvrtá lajna Blue Jackets útočnou třetinu neudržela. Kličkovanou Ryana MacInnise utnul Jaccob Slavin povedeným vypíchnutím kotouče.
     
    48:45
    Pokračuje se v pěti na obou stranách. Byl to právě Jordan Martinook, jenž v pokračující akci Columbusu zamezil ve skórování Atkinsonovi, Reimer se k pravé tyči přesunoval hodně pozdě a pomalu.
     
    48:33
    na modrou čáru dostal nabito Seth Jones. Americký obránce pálil z voleje těsně nad břevno, Reimer by nejspíš nestihl zasáhnout.
     
    47:58
    Když to nešlo kombinačně, vzal to na sebe Oliver Bjorkstrand individuálně. Proháčkoval se až před Reimera, toho ovšem z bezprostřední blízkosti neprostřelil.
     
    47:26
    Hosté najednou mají velké problémy udržet se v útočné třetině. Dean Kukan narazil na překážku jménem Sebastian Aho, který zastavil nahrávku po mantinelu.
     
    46:50
    Úvodní vteřiny druhého oslabení zvládla Carolina velmi dobře. Jordan Staal splnil úkol v podobě vyhraného vhazování, načež puk vyhodil do bezpečí Hamilton.
     
    46:33
    Kapitán Blue Jackets Nick Foligno na svou osobu vybojoval faul, hosté budou hrát přesilovou hru. Sekáním zabránil americkému útočníkovi v zakončení Jordan Martinook.
     
    45:55
    Svěřenci trenéra Tortorelly tahají za delší konec provazu a James Reimer se musí v bráně pořádně ohánět. Nick Foligno zkusil forhendovou kličku, tu ale až do konce nedotáhl.
     
    45:24
    Martin Nečas ukázal, že i on umí zahrát tvrdě. Narazil do Kukana, který se střetem nepočítal a skončil na ledě. Ukázkový hit.
     
    44:59
    Max Domi čekal v levém kruhu, kam také obdržel nahrávku, ale na brusle. Zpracování mu zabralo cenný čas, jeho ránu zblokoval Fleury.
     
    44:27
    Icing i na druhé straně. Zapříčinil se o to Dugie Hamilton, jenž přecenil rychlostní schopnosti Sebastiana Aha, kotouč mu poslal až moc do jízdy.
     
    43:59
    Nyní se Blue Jackets provinili zakázaným uvolněním. Střelec vyrovnávací trefy Oliver Bjorkstrand se za pasem Jonese natahoval marně.
     
    43:28
    Hokejisté v bílých desech se nebojí ani přitvrdit, což ukázal Riley Nash. Nekompromisně přišpendlil na hrazení Brocka McGinna. Ten se udržel na ledě, ale přišel o puk.
     
    42:50
    Columbus je nabuzený vyrovnávacím gólem a žene se za dalším. Patrik Laine nabral velkou rychlost, avšak ztrátu na Martinooka nesmazal, asistent kapitána se osvobodil z po tlaku vyhozením po mantinelu.
     
    42:22
    Boone Jenner zatlačil na Slavina, jemuž pomohl Brady Skjei a společnými silami udrželi napadajícího útočníka na uzdě. Hra ve středním pásmu.
     
    41:30
    Domácí chtěli rychle odpovědět Martinem Nečasem, který se natahoval za nahozením Pesceho. Dosáhl na něj, ale na dlouho hůl mířil mimo tři tyče.
    40:39 Oliver BJORKSTRAND - 1:1
     
    40:39
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hodně šťastný gól, ale i takový se počítá, je vyrovnáno! OLIVER BJORKSTRAND si forhendovou kličkou roztáhl Reimera, ale z velkého úhlu netrefil bránu. To dánského útočníka mrzet nemuselo, neboť se kotouč odrazil od brusle Hamiltona do pravého betonu gólmana, načež doputoval za brankovou čáru. Asistence: Kevin Stenlund.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu. Carolina má blíže vítězství, avšak Columbus má ještě dostatek času. Nejen na vyrovnání, ale klidně i na obrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:53.
     
    Druhá dvacetiminutovka konečně přinesla gól, byť pouze jeden. Do závěrečného dějství půjde v lepší náladě domácí Caroliny, které vystřelil vedení ve 35. minutě Andrej Svečnikov, ruský útočník dorazil do brány vyraženou střelu Pesceho. Domácí byli ve druhém dějství aktivnějším týmem a jejich vedení je zasloužené, avšak nesmí usnout na vavřínech, protože i Columbus měl své náznaky a zadarmo soupeře ve třetí třetině určitě nic nedá.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 20
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Dva protihráče na sebe natáhl Nečas, aby posléze vytvořil více prostoru na modré čáře napřaženému Dougiemu Hamiltonovi. Dělovka kanadského beka trefila obětavě padajícího Gavrikova.
     
    39:21
    Max Domi je v dnešním střetnutí hodně vidět. Tentokráte zůstal trestuhodně nepokrytý v levém kruhu, ale domácí litovat nemuseli, Reimer proti ráně příklepem zakročil vyrážečkou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:54
    Výbornou práci do defenzivy odvedl Martin Nečas. Zachytil rychlost Maxe Domiho a čistým způsobem mu vypíchl puk z pod hokejky.
     
    38:20
    Dlouhé nahození Hamiltona mířilo na Morgana Geekieho. Centr čtvrté formace si se zpracováním neporadil, ale alespoň puk protečoval, čili se nepíská icing.
     
    37:48
    Tvrdý hit předvedl Kevin Stenlund proti Niederreiterovi. Na rozdíl od překvapeného konkurenta se zvládl zapřít, Švýcar skončil na ledě.
     
    37:23
    Jaccob Slavin udržel na zádech Robinsona a vydal se na útočný výpad. Daleko nedojel, Kukan s Del Zottem jej skřípli do kleští.
     
    36:47
    A další úspěšný zákrok domácího gólmana. Tentokráte měl o poznání snazší situace, na nahození Savarda od modré čáry dobře viděl.
     
    36:22
    James Reimer měl na mále, čisté konto bylo v ohrožení! Max Domi zamířil a zápěstím mířil do pravého růžku, kanadský brankář zakročil koncem lapačky.
     
    35:30
    Columbus bude muset přidat. V posledních minutách tahal za kratší konec provazu. Inkasovaná branka by Blue Jackets mohla nabudit. Je to signál, že musí přepnout na vyšší rychlostní stupeň.
    34:29 Andrej SVEČNIKOV - 1:0
     
    34:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jsou za svou zvýšenou aktivitu v posledních minutách odměněni vedoucím gólem! Se střelou Pesceho z pravé strany si Merzlikins ještě poradil, ale pravým betonem poslal kotouč jen do obránce a puk tak zůstal v brankovišti. Velmi rychlou reakci ukázal ANDREJ SVEČNIKOV, jenž bez problémů poslal touš do odkryté části klece. Asistence: Brett Pesce a Jesper Fast.
     
    34:13
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Martin Nečas. Na zakončení si netroufl, zadovkou posunul touš za sebe na Aha. Fin už pálil, ale pouze do výstroje gólmana.
     
    34:01
    Defenziva Columbusu si nepohlídala Brocka McGinna, jenž po levém mantinelu ujížděl do slibné příležitosti. Ve finále střílel zápěstím nepřesně.
     
    33:24
    Člen druhé obranné řady Brett Pesce je zpět na ledové ploše. Rychle spěchá do obranné třetiny, neboť hosté drží útočné pásmo.
     
    33:09
    Max Domi v rychlostním souboji předčil Hamiltona, avšak následný pas po mantinelu nenašel Stenlunda. Domácí vzápětí osvobodil Niederreiter.
     
    32:44
    Změnu stavu nyní nepřipustil James Reimer. Kanadský gólman do poslední chvíle počkal, co Cam Atkinson vymyslí, střelu do horních pater vyrazil pravým ramenem.
     
    32:05
    Hosté se v útočné třetině dlouho neohřáli. Seth Jones si sice poradil s nahozením Slavina, jenže jej zpracoval až za modrou čárou. Ofsajd.
     
    31:24
    Premiérovou početní převahu si zahrají hokejisté Columbusu. Na lavici hanby putuje Brett Pesce, bek si pomohl držením proti Lainemu.
     
    31:03
    Slabé forhendové nahození Bretta Pesceho zastavil Oliver Bjorkstrand, Warren Foegele se kotouče nedočkal. Obrana Blue Jackets zatím pracuje na jednička, stejně tak defenziva Canes.
     
    30:30
    Frustrovaný Sebastian Aho si vybil frustraci na mantinelu. Poté, co mu byl odpískán ofsajd, o něj málem přelomil hokejku, ta nakonec vydržela.
     
    30:11
    Opět Jones, tentokráte při plnění ofenzivních povinností. Dělovou střelu od modré schytal Dougie Hamilton, naštěstí do chráněných míst.
     
    29:49
    Martin Nečas se vydal napadat Setha Jonese, ale výrazně silnějšího konkurenta nepřetlačil. Američan posléze dostal po mantinelu touš do středního pásma.
     
    29:26
    Rychle zase na druhou stranu, kde se v útočném pásmu usadila třetí formace. Na konci kombinace byl Brock McGinn a jeho Nashem zblokovaný pokus.
     
    28:16
    Do brejku se po pravé straně vydal Oliver Bjorkstrand. Z pravého křídla si nabruslil mezi kruhy, načež ztratil kontrolu nad pukem, bekhendem vypálil naprázdno.
     
    28:02
    Jake Bean ještě zabojoval a zkusil udržet puk na útočné modré čáře. Těsně neuspěl, čárový rozhodčí odpískal postavení mimo hru.
     
    27:44
    Špatně si Steven Lorentz připravil pozici pro střelu. Musel zakončovat bekhendem, navíc z těžké pozice. Pokus po ledě zastavil Del Zotto.
     
    27:00
    James Reimer toho po nahození Stefana Matteaua moc neviděl, ale měl štěstí, neboť černá guma prosvištěla o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    26:25
    Elitní centr Sebastian Aho vyhrál buly na Jakea Beana. Mladý kanadský obránce na nic nečekal a střílel zápěstím, po zásahu Merzlikinse touš vyletěl do ochranné sítě.
     
    26:19
    Sledujeme hodně opatrnou hru z obou stran. Zach Werenski zkusil překvapit defenzivu soka dlouhým pasem na Laineho, avšak překvapil i samotného spoluhráče, který se vůbec nerozjel. Icing.
     
    25:46
    Jordan Staal se vydal napadat rozehrávajícího Jonese až za branku. Američan vyjel druhou stranou a rozjel akci pasem na Atkinsona.
     
    25:23
    Obtočit bránu zkusil Jesper Fast. Pokus to nebyl vůbec marný, avšak Merzlikins se nachytat nenechal, levým betonem byl u tyčky včas.
     
    24:57
    Na útočný výlet se vydal Haydn Fleury, ale měl smůlu, žádný ze spoluhráčů jej nepodpořil. Kanadský bek tak alespoň umožnil kolegům bezproblémově vystřídat.
     
    24:20
    Nejproduktivnější hráč Blue Jackets v sezóně Oliver Bjorkstrand na gólmana z velkého úhlu nevyzrál, kanadského strážce svatyně trefil do pravého ramene.
     
    23:48
    James Reimer před sebou měl početné množství těl, přesto si našel prostor, odkud viděl na střelu zápěstím Setha Jonese. Zasáhl pravým betonem.
     
    23:11
    Slibnou příležitost tří proti dvěma zazdil Nino Niederreiter, jehož zradilo zpracování. Elvis Merzlikins vzápětí vyrážečkou odpálil kotouč do rohu.
     
    22:34
    První úspěšný zákrok ve druhé třetině za sebou má rovněž James Reimer. S projektilem Kevina Stenlunda neměl moc starostí, zamířil mu do výstroje.
     
    22:02
    Dvojice Dougie Hamitlon – Jaccob Slavin si poradila s Camem Atkinsonem. Forvarda čistým způsobem obrala o puk a za vlastní svatyní uklidnila situaci.
     
    21:45
    Netrvalo dlouho a Hurikáni se usadili v útočné třetině znovu. Sebastian Aho hledal místečko v levém horním rohu, o pár čísel přestřelil.
     
    21:01
    Jordan Martinook zachytil nahrávku Gavrikova a ještě udržel útočné pásmo pro Canes. Ne na dlouho, zakončení po ledě zastavil bruslemi Del Zotto, následovalo vyhození.
     
    20:44
    Také se tak stalo. Hokejisté v červeném vzali akci přes kapitána Staala, jenž nabil Jesperu Fastovi, dělovka z pravého kruhu skončila v pozorné lapačce Merzlikinse.
     
    20:10
    Premiérové buly ve druhé části tentokráte dopadlo lépe pro domácí, Jordan Staal posunul puk za sebe na Skjeie. Útok může rozjet Carolina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 0:59.
     
    V první třetině utkání mezi Carolinou a Columbusem jsme na gól čekali marně. K vidění je vyrovnané střetnutí, ani jeden tým nad tím druhým nijak výrazně nevyčnívá. Za pochvalu stojí především dobře zorganizované obrany, neboť v úvodní dvacetiminutovce nebyla k vidění jediná gólová šance, která by mohla hnout s bezgólovým výsledkem.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    Kanadský bek Brady Skjei nahrával po mantinelu za bránu, s čímž počítal Dan Savard a kotouč nepustil až k Ahovi. Naopak po mantinelu propasíroval touš za záda Beana do střední třetiny.
     
    19:12
    Martin Nečas si na svůj šestý úspěšný zásah v sezóně ještě bude muset počkat. Pokus zápěstím nebyl vůbec špatný, avšak Merzlikins si s ním lapačkou poradil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:58
    Ruský obránce Vladislav Gavrikov si počkal na krajana Svečnikova, jehož přišpendlil na mantinel. Útočník skončil na ledě, naštěstí vypadá býti v pořádku.
     
    18:22
    Patrik Laine v rychlostním souboji předčil Hamiltona, zakázané uvolnění se tak nepískalo. Hosté následně udrželi útočnou třetinu pouze na chvíli, Kukan nezvládl zpracovat nahrávku MacInnise.
     
    17:45
    Do protiútoku vystartoval Max Domi. Prodral se za posledního beka, avšak těsně bráněný Pescem vystřelil slabě jen do dobře postaveného gólmana.
     
    17:17
    První formace Caroliny o sobě dává hodně vědět. Nahození Bradyho Skjeie tečoval Martin Nečas z krkolomné pozice o pořádný kus vedle brány.
     
    16:44
    Nino Niederreiter nabral velkou rychlost, avšak prudká rána z vrcholku levého kruhu postrádala na přesnosti. Puk proletěl vysoko nad bránou.
     
    16:20
    Z poměrně velkého úhlu prověřil pozornost Jamese Reimera Stefan Matteau. Kanadský gólman šel včas na kolena, aby kotouč schoval pod levým betonem.
     
    15:55
    Vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou se rozhodl Elvis Merzlikins. Zachoval chladnou hlavu a vyrážečkou poslal puk na volného Jonese.
     
    15:12
    Pod tlakem musel Michael Del Zotto, avšak trefil jen blokujícího Martinooka. Ten chtěl rozjet rychlý brejk, ale neměl rychlost a akce skončila tak rychle, jako začala.
     
    14:44
    Slabé vyhození Jaccoba Slavina po mantinelu zastavil ještě před modrou Dean Kukan. Následovalo nahození, Cam Atkinson tečoval kotouč vedle brány.
     
    14:00
    Vladislav Gavrikov smutně zakroutil hlavou, neboť si je vědom, že jeho nahrávce chybělo k úspěšnému provedené jen pár centimetrů. McGinn zastavil pas na Laineho koncem hole.
     
    13:39
    Za obrannou řadou Columbusu zůstal osamocen Nino Niederreiter. Švýcarský forvard také kotouč obdržel a po levém mantinelu se hnal do šance. Příklepem pálil mezi levou ruku a beton brankáře, Merzlikins touš zastavil.
     
    13:12
    Kapitán Blue Jackets Nick Foligno využil svých fyzických proporcí, tělem odstavil Jakea Beana. Následně uvolnil na modré Kukana, střela skončila pod padajícím Pescem.
     
    12:33
    Andrej Svečnikov vypálil zápěstím do chráničů Setha Jonese. Americký obránce byl předevčírem hlavním katem Caroliny, sám se postaral o dva zásahy.
     
    12:17
    Centr čtvrté formace Morgan Geekie ukázal odvážný výpad, když se sám vydal směrem k soupeřově bráně. Rychlou střelu ze zápěstí zblokoval Zach Werenski do ochranné sítě.
     
    11:49
    Elitní lajna Canes si prodloužila střídání, ale vedoucího gólu se nedočkala. Merzlikins sice neudržel zakončení Hamiltona, ale jak Niederreiter, tak Aho doráželi bez úspěchu.
     
    11:22
    V situaci dva na dva Sebastian Aho hledal možnost, jak by kotouč propasíroval k Nečasovi. Zkusil otočku a následnou bekhendovou nahrávku, tu však Savard vystihl.
     
    10:54
    Betony hrály důležitou roli i na druhé straně. James Reimer je k sobě srazil včas poté, co mezi nimi hledal mezeru Stefan Matteau. Neuspěl.
     
    10:11
    Ruský talent Andrej Svečnikov vypálil nepříjemně přes Setha Jonese. Elvis Merzlikins reagoval včas, zasáhl pravým betonem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:44
    Dobře myšlené nahození Dougieho Hamiltona nebylo úspěšné. V7borně ho totiž přečetl Michael Del Zotto, jenž lapačkou poslal touš na vlastní střídačku.
     
    09:11
    V souboji tělo na tělo Riley Nash odstavil Cédrica Paquetta, ten skončil na ledě. Poté, co se sebral, odjel na střídačku, na led pustil Aha.
     
    08:45
    Jordan Martinook se vydal napadat rozehrávku soupeře a málem zaskočil Robinsona, který s bezprostředním nájezdem soka nepočítal. Nakonec si poradil nahrávko o mantinel.
     
    08:18
    Ofsajdy dělají hostujícímu celku problémy. Znovu jsme měli možnost sledovat špatný přechod přes modrou čáru, hra je vykázána do středního pásma.
     
    07:47
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět centr druhá lajny Columbusu Jack Roslovic. Mezi kruhy jej našel Domi, střela zápěstím k pravé tyči skončila na betonu Reimera.
     
    07:03
    Těsně, ale přece se Patrik Laine nechal nachytat v postavení mimo hru. Těsně před modrou čárou zpomalil, s čímž Max Domi nepočítal a finského spoluhráče dostal právě on do ofsajdu.
     
    06:47
    Stejně jako před dvěma dny, i dnes čas ubíhá poměrně rychlým tempem. Přerušuje se jen minimálně, oba celky drží kvalitu zápasu hodně vysoko.
     
    06:30
    křídelník Warren Foegele viděl před branku najíždějící Brocka McGinna. Adresoval mu rychlou nahrávku, na kterou Kanaďan nedosáhl.
     
    05:45
    David Savard je zpět ve hře. Na lavici hanby strávil poklidné dvě minuty, největší příležitost si paradoxně vypracovali spoluhráči ve čtyřech.
     
    05:20
    Domácí se probojovali do útočného pásma, avšak dlouho v něm nepobyli. Jake Bean nahozením trefil Bjorkstranda, tentýž hráč Blue Jackets osvobodil.
     
    04:36
    Hosté ujeli do přečíslení dvou proti jednomu. Boone Jenner vybídl ke skórování Rileyho Nashe, svižnou střelou zápěstím Reimer udržel před brankovou čárou díky své rychlé lapačce!
     
    04:12
    Sebastian Ahosi vyměnil kotouč s Martinem Nečasem, po mantinelu následně putoval kotouč na Dougieho Hamiltona. Střela bez přípravy skončila za bránou.
     
    03:41
    První přesilovou hru střetnutí si zahraje Carolina, jež je odměněna za tlak z úvodu utkání. Za nedovolené bránění je poslán na trestnou lavici David Savard.
     
    03:32
    Brejk Caroliny táhl středem Brett Pesce. Nenahrával, sám vypálil štiplavý pokus zápěstím. Merzlikins pravým betonem vykopl kotouč ke Skjeiovi, jeho pokus vzápětí udržel ve výstroji.
     
    03:11
    Těsně před střetem s kapitánem Jordanem Staalem dokázal Dean Kukan nastřelit touš za branku soupeře, kde měl spoluhráče Nashe. Ten v souboji jeden na jednoho neuspěl proti Slavinovi.
     
    02:30
    Premiérový zákrok má za sebou rovněž Elvis Merzlikins. Lotyšský gólman si smlsnul na střele zápěstím Jakea Beana, jež postrádalo na razanci.
     
    02:09
    Tentokráte hokejisté v červených dresech přešli do útočné třetiny povoleným způsobem. Dlouho se v ní neohřáli, Seth Jones vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    01:42
    Hvizd čárového rozhodčího přerušil slibně vypadající akci Hurikánů. Martin Nečas nabral velkou rychlost, jenže pas od Aha převzal až za útočnou modrou.
     
    01:02
    Na druhé straně musel poprvé zasahovat James Reimer. Zkušený kanadský gólman schoval v lapačce střelecký pokus Bjorkstranda.
     
    00:37
    Avšak první útok patřil domácí Carolině. Dougie Hamilton nahazoval od modré čáry, ale trefil pouze protivníka před sebou.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Columbusem právě začal! Na úvodní buly byl úspěšnější hostující centr Nick Foligno, Jordan Martinook přiložil hokejku pozdě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Atkinson, Roslovic, Domi – Stenlund, Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.

    Rozhodčí: McIsaac, Pochmara – Galloway, Rody.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
     
    Columbus Blue Jackets

    Hokejisté Columbusu byli před začátkem sezóny řazeni mezi týmy, které by měly zabojovat o postup do vyřazovací fáze. Avšak Modrokabátníci by za současné situace nepostupovali, neboť se nacházejí na pátém, čili prvním nepostupovém místě. Ještě ovšem není zdaleka nic ztraceno, neboť manko na Chicago čítá pouhé dva body. Tortorellova družina bude muset zabrat, forma z posledních zápasů není dobrá, když vyhrála jen dva z předcházejících pěti střetnutí. Týmovou produktivitu vede s 26 body Oliver Bjorkstrand.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny útočili na vyrovnání rekordu v počtu vítězství v řadě, který do této chvíli činí devět zápasů. Ale byli neúspěšní, neboť v Detroitu prohráli 2:4. V prvním utkání proti Columbusu vzápětí zapsali druhou porážku za sebou, s Blue Jackets prohráli 2:3 po prodloužení. Přesto mohou být svěřenci kouče Brind'Amoura s dosavadním průběhem sezóny velmi spokojení. V Centrální divizi okupují třetí příčku, avšak na vedoucí Tampu ztrácí pouhé dva body, na čtvrté Chicago pak mají k dobru devět bodů a ještě dva zápasy k tomu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Sebastian Aho s 28 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnu pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Columbusem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:05.

    Milan Huppert

    Góly a asistencie: 35. Svečnikov (Pesce, Fast), 56. Foegele (D. Hamilton, Martinook) – 41. Bjorkstrand (Stenlund), 60. S. Jones (Laine, Roslovic), rozh. náj. Bjorkstrand

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Dougie Hamilton (CAR)
    1:0   Cam Atkinson (CBJ)
    2. séria:
    1:0   Martin Nečas (CAR)
    1:0   Max Domi (CBJ)
    3. séria:
    1:0   Andrej Svečnikov (CAR)
    1:1   Patrik Laine (CBJ)
    4. séria:
    1:1   Nino Niederreiter (CAR)
    1:2   Oliver Bjorkstrand (CBJ)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – S. Jones (A), Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Laine, N. Foligno (C), Bjorkstrand – Atkinson, Roslovic, Domi – Stenlund, Riley Nash, Jenner (A) – Robinson, MacInnis, Matteau.

    Rozhodca: McIsaac, Pochmara – Galloway, Rody

    Diváci: 2 924