Hr. Králové – Bohemians 0:2 (kon.) | Č. Budějovice – Táborsko 2:0 (kon.) | Ostrava – Líšeň 0:2 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
0:2 (0:1)
Bohemians 1905
cz Piatok 13.11.2020, 11:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Bohemians, a sice poměrem 2:0. V úvodu druhého poločasu měl herně navrch Hradec Králové, který si sice vypracoval tlak, jenomže k vyrovnávací brance to nevedlo. Klokani naopak z ojedinělé šance překvapili domácí obranu, což vedlo ke druhé brance. Hostující celek si navíc dvoubrankové vedení pohlídal do konce a z tohoto zápasu odešel vítězně, navíc s čistým kontem. (12:47:10)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Dost možná se nebude ani nastavovat.
     
    87
    Nakonec musel bleskově z hostující branky Kouba, který padající míč sevřel do svých rukavic a poté ho vyhodil do strany na volného spoluhráče.
     
    86
    V posledních minutách nesledujeme zrovna pohlednou podívanou. Klokani se s míčem drží na vlastní polovině, kde obstarají další autové vhazování.
     
    85
    Také pražský celek si na opačné straně vybojoval autové vhazování. Po něm neustál souboj u pokutového území Keita, domácí se tak ženou kupředu.
     
    84
    Na levém křídle se přes protihráče dokázal uvolnit Prekop, kterému se na zadní tyči povedlo najít nekrytého Procházku, jehož hlavička putovala nad branku.
     
    83
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany, ke kterému se postavil domácí Procházka. Po krátké souhře si Hradec autové vhazování zopakuje.
     
    78
    Hostující celek znovu poměrně dlouho kombinoval, načež se na útočnou polovinu povedlo proniknout Keitovi, který ještě sklepl pod sebe na Nováka.
     
    77
    Po něm mohl od své branky znovu odkopávat brankář Kouba, který velice přesně našel Hronka. Po pasu od Osmančíka se v ofsajdu nacházel Keita.
     
    76
    Zablokována střela, která Hradci přinese další roh.
     
    75
    Keita z jedničky šikovně prodloužil do strany na Hronka, který vrhl do pokutového území. Tam zkoušel nahrávkou najít spoluhráče, avšak vybojoval pouze roh.
     
    74
    Bederkovi se sice povedlo u středového kruhu najít Osmančíka, jenomže druhý jmenovaný hráč daleko nedoběhl. Votroci se ale rovněž daleko nedostali.
     
    73
    Rozehrávky od levého praporku se nakonec chopil Novotný, který na přední tyči našel pouze pozorného Osmančíka. Votroci se přesto dostali zpět k míči.
     
    72
    Hradec Králové se díky postupné kombinaci dostal na druhou stranu, kde si vybojoval rohový kop.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, ještě by to mohlo být hodně zajímavé. Před malým momentem se Keitovi povedlo vybojovat aut.
     
    70
    Po hodně dlouhé době práce pro hostujícího brankář Koubu, který si se zakončením doprostřed branky dokázal poradit. Obstaral ho totiž aktivní Procházka.
     
    69
    U středového kruhu byl k vidění další důrazný souboj, který skončil faulem hostujícího celku. Votroci se rovněž pokoušeli rozehrát nakrátko po zemi.
     
    68
    Rozehrávky se nakonec chopil Novák, který raději rozehrál nakrátko na vedle stojícího spoluhráče. Jeho centr ovšem směřoval pouze do dalšího ofsajdu.
     
    67
    V osobním souboji si nakonec nedovoleně počínal domácí Novotný, čehož si všiml také hlavní sudí. Klokani si tak vyzkouší další standardní situaci.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Bohemians i nadále vedou o dvě branky. Hradec Králové přestal hrát, stále má na vyrovnání dost času.
     
    61
    Nakonec jsme sledovali rozehrávku nakrátko na Hronka, který si navedl míč na levou nohu. Následný střelecký pokus trefil před sebou stojícího protihráče.
     
    60
    Klokani znovu navštívili prostor u pokutového území, kde si dokonce vybojovali rohový kop. Očekávat se dá centr do malého vápna, kde číhá také Ottmar.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Jiří Kateřiňák (FC Hradec Králové).
     
    58
    Ani tentokráte se nejednalo o nic nebezpečného, ba naopak se ven z branky vydal hostující brankář Kouba, kterému se povedlo vyboxovat míč před sebe.
     
    57
    Hradec Králové si dokázal vybojovat další standardní situaci, tentokráte z levé strany. I tentokráte se k avizované rozehrávce volného kopu staví Kateřiňák.
     
    56
    V ofsajdovém postavení se nacházel hostující Nečas, který tak nemohl pokračovat v útočném výpadu. Naopak Hradec Králové okamžitě rozehrál do strany.
     
    55
    Nyní jsme sledovali závěr v pokutovém území Bohemians, kde to hostující obrana nakonec dokázala vyřešit. Pokračovat se bude odkopem z kopačky Kouby.
    54. VODHÁNĚL - 0:2
     
    54
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu tu máme druhou branku Bohemians! Na dalekonosnou nahrávku v podání Vacka si za domácí obranu si totiž dokázal seběhnout Nečas. Ten pelášil sám na brankáře, nicméně ještě zvolil nahrávku na naběhnuvšího JANA VODHÁNĚLA, před kterým číhala prázdná branka.
     
    54
    Avšak ani z tohoto mráčku nezapršelo. Naopak se vůbec poprvé ve druhém dějství dostal k míči brankář Ottmar, který vykopával do volného prostoru.
     
    53
    Před zraky pomezního si nedovoleně pomohl Bederka, který se výroku hodně diví. Verdikt zůstává v platnosti, Hradec Králové si vyzkouší další volný kop.
     
    52
    Rozehrávka cvičeným signálem nakonec přinesla centr směrem na Krále. Do hlavičkového souboje se připletl také Pulkrab, který prodlužoval za sebe.
     
    51
    Na řadu přišlo autové vhazování z levé strany, po kterém v pokutovém území musel na dlouhou nohu zasahovat Krch. Hradec Králové zahrává další roh.
     
    50
    Votroci si navíc vybojovali rohový kop, který byl ovšem snadným soustem brankáře Kouby. Ten po chvilkovém váhání vyhodil míč do strany na Levina.
     
    49
    Vzdušná nabídka se nebezpečně snášela do hostující branky, nakonec brankář Kouba musel vyrážet míč před sebe, kde se nacházel jeden z protihráčů.
     
    48
    Na levou stranu si dokázal seběhnout domácí Vlkanova, kterého nakonec nedovoleným způsobem zastavil protihráč. Na řadu tak přijde standardní situace.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost domácí celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Pulkrab. Dlouhou dobu jsme ale sledovali poměrně nezáživnou podívanou, jenž nenabízela vůbec nic nebezpečného. Útočné akce totiž většinou končily před pokutovým územím, na první šanci jsme si tak museli počkat do 34. minuty, kdy se střelecky prosadil Matěj Pulkrab.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Votroci se horko, těžko dostávají k souvislejší kombinaci na útočné polovině. Tam nyní pronikl Mejdr, který narazil na přehuštěný střed hrací plochy.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Rohový kop pro Hradec Králové, vůbec první.
     
    40
    Nedovolený zákrok také na opačné straně hrací plochy, kde byl tentokráte za cenu faulu zastaven Vlkanova. Votroci rozehráli po zemi nakrátko.
     
    39
    Ottmar dalším odkopem na opačné straně oslovil pouze hostujícího Hronka, po jehož nahrávce skončil na zemi Pulkrab. Standardní situace pro Bohemians.
    34. PULKRAB - 0:1
     
    34
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku zápasu! Do pokutového území přiletěl centr, při kterém to parádním způsobem provedl Vodháněl, kterému se povedlo sklepnout míč na MATĚJE PULKRABA. Posledně jmenovaný se dostal do zakončení, které zapadlo přesně ke vzdálenější tyči.
     
    34
    Místo zakončení se tak míč snesl ven z hrací plochy, což znamenalo práci pro Hůlu. Jeho autové vhazování nakonec doputovalo na kopačku Levina.
     
    33
    Avšak ten doplachtil přímo do rukavic brankáře Ottmara, který výhozem založil protiakci. Při ní ale dost nepřesně centroval osamocený Mejdr.
     
    32
    Máme za sebou více než třetinu hry, nicméně na první přesný zásah stále čekáme. Možná se to povede nyní, Bohemians si totiž vybojovali rohový kop.
     
    31
    Před malým momentem skončil v bolestech na zemi hostující Vodháněl, hlavní sudí tak pro jistotu přerušil hru. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    30
    Hosté si vybojovali standardní situaci ze zajímavé pozice, přímé zakončení se ovšem sneslo daleko vedle branky. Ottmar tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    29
    Votroci si na vlastní polovině dokázali vybojovat míč zpět, což jim přineslo zisk autového vhazování.
     
    28
    Dvořák se málem dostal za hostujícího Krch, který přeci jenom se štěstím zakročil v pádu. Bohemians Praha okamžitě otočili hru do volného prostoru.
     
    27
    Klokani tak museli postupovat vpřed od svého pokutového území. Ještě na vlastní polovině to zkoušel pasem Hronek, po jehož nabídce fauloval Květ.
     
    26
    Pro nahrávku si ke středovému kruhu seběhl domácí Dvořák, který přesně vracel pod sebe. Následná nabídka byla pro Závišku hodně nepřesná.
     
    25
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, zatím na první branku stále čekáme. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, na první vyloženou šanci rovněž čekáme.
     
    24
    Do pokutového území se dokázal dostat Vlkanova, který si na levém křídle dokonce našel prostor ke střele. Se zakončením si Bačkovský ale poradil.
     
    19
    Vodháněl se na pravém křídle snažil vybojovat třetí rohový kop, jenomže on sám se jako poslední dotkl míče. Ottmar tak bude rozehrávat od branky.
     
    18
    Na pořadu dne bylo autové vhazování pro Hradec z vlastní obranné poloviny. Pro nahrávku si seběhl Záviška, který ovšem trefil pouze hlavu Levina.
     
    17
    Bačkovský si kopl míč mimo šestnáctky, což přineslo odkop na opačnou stranu. Daleko měl ale k míči naběhnuvší Květ, následně domácí číhali v ofsajdu.
     
    16
    Další z řady nákopů tentokráte dokázal na druhé straně zachytit hostující Bederka, který okamžitou nahrávkou oslovil vedle postaveného Vodháněla.
     
    15
    Hodně nepovedeným nákopem směrem do pokutového území to zkoušel domácí Kodeš. Jeho nabídka našla pouze Levina, který má hodně prostoru.
     
    14
    Klokani si nakonec vybojovali svůj druhý rohový kop. Tentokráte míč proskákal až do malého vápna, kde si útočným faulem pomohl Bederka.
     
    13
    Hráči v zelených dresech se znovu pohodlně dostali na druhou stranu, kde se snažili proniknout přes pravé křídlo, kde je ovšem zastavila dvojice protihráčů.
     
    12
    Snadná práce pro brankáře Bačkovského, který při snaze o rozehrávku nakonec vyhodil míč směrem na Hůlu, jenž pro změnu přeposlal na Vodháněla.
     
    11
    Hradec Králové znovu rozjel kombinaci od svého pokutového území. U postranní lajny si o nahrávku řekl Mejdr, který nakonec vracel proti noze Donátovi.
     
    10
    Do pokutového území se dokázal prodrat domácí Záviška, proti kterému číhala hned trojice protihráčů, která ho dokázala jednoduše obrat o balón.
     
    9
    Znovu se na druhé straně zapojil do rozehrávky svého celku brankář Bačkovský, který si nakonec počkal na podporu od středopolaře Jindřiška.
     
    8
    Nakonec z toho nebylo ani zakončení na Ottmarovu branku, naopak domácí brankář mohl rozehrávat. Rozehrávkou nakrátko hledal kolegu Donáta.
     
    7
    Domácí celek se ani při dalším útočném výpadu daleko nedostal. Na opačné straně si na kolmici nabíhal Pulkrab, který se ovšem vyhnal ze střelecké pozice.
     
    6
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro Bohemians Praha. Centrovaná nabídka se snesla k přední tyči, kde ještě balón vybojoval zpět Jindřišek.
     
    5
    Dalekonosný nákop z kopačky domácího Krále se nakonec snesl do míst, kde se nacházel brankář Bačkovský. Ten vyhodil balón do strany na Bederku.
     
    4
    Klokani se pohotovou kombinací dostali na druhou stranu hrací plochy, kde si ovšem pomohli útočným faulem, kterého si všiml také hlavní sudí zápasu.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování z pravé strany, o který se postaral domácí Mejdr, kterému se nabídl Kateřiňák.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Mejdr, Donát, Král, Urma – Čech, Kateřiňák, Kodeš – Záviška, Dvořák, Vlkanova
    Náhradníci: Mach – Leibl, Novotný, Prekop, Procházka, Samko, Šípek

    Bohemians Praha 1905: Bačkovský – Jindřišek, Levin, Hronek, Pulkrab, Krch, Vodháněl, Květ, Vondra, Bederka, Hůlka
    Náhradníci: Kouba – Keita, Nečas, Novák, Hašek, Osmančík, Vacek.
     
    Bohemians Praha 1905

    Tím soupeřem je Bohemians Praha 1905. Klokani neprožívají úplně povedený vstup do ligového ročníku, za sebou mají šest zápasů, během kterých získali sedm bodů. Momentálně to stačí na průběžnou dvanáctou pozici tabulky, nicméně od sestupového pásma jí dělí pouhé tři body. Klokani však z posledních pěti ligových zápasů dokázali vyhrát pouze jedinkrát, v posledním hracím kole navíc nestačili na Karvinou, které podlehli výsledkem 1:2. V dnešním přátelském souboji se proto dá očekávat rotace hodně hráčů, zcela určitě se na hrací plochu dostanou i náhradníci.
     
    FC Hradec Králové

    Fotbalisté Hradce Králové se v úvodu tohoto ročníku potýkají s velice dobrou formou, která jim zaručila první pozici ve druhé nejvyšší soutěži. Votroci mají na svém kontě sedmnáct bodů, přičemž před druhou Líšní mají dvoubodový náskok. Domácí celek tohoto zápasu z uplynulých sedmi zápasů neprohrál ani jednou, což se povedlo právě pouze Líšni. Hradec navíc inkasoval pouze pět branek, na druhou stranu se mu jich povedlo vsítit hned jedenáct. Uvidíme tedy, jak si Votroci povedou v souboji s celkem z české nejvyšší soutěže.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! V dnešním přátelském souboji se proti sobě představí FC Hradec Králové a Bohemians Praha 1905.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    David Suchý

    Góly: 34. Pulkrab, 54. Vodháněl

    Karty:   59. Kateřiňák (HKR)


    FC Hradec Králové: Ottmar (62. Mach) – Mejdr (62. Procházka), Donát, Král, Urma (62. Leibl) – Čech, Kateřiňák (62. Novotný), Kodeš – Záviška (62. Samko), Dvořák (62. Šípek), Vlkanova (62. Prekop)
    Náhradníci: Mach – Leibl, Novotný, Prekop, Procházka, Samko, Šípek

    Bohemians 1905: Bačkovský (46. Kouba) – Bederka, Krch (62. Osmančík), Hůlka – Hronek, Ljovin (46. Vacek), Jindřišek (62. Novák), Květ (62. Hašek), Vondra – Vodháněl (62. Keita), Pulkrab (46. Nečas)
    Náhradníci: Kouba – Keita, Nečas, Novák, Hašek, Osmančík, Vacek