Sheffield Utd. – Tottenham 3:1 (kon.) | Manchester City – Liverpool 4:0 (kon.)
koniec
Sheffield United
3:1 (1:0)
Tottenham Hotspur
Štvrtok 02.07.2020, 19:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Sheffield United FC

    Nováčik a prekvapenie sezóny po reštarte padá smerom nadol. Prišli zranenia či karty dôležitých hráčov a razom už to nie je ten Sheffield z predošlých mesiacov. Mužstvo v júni remizovalo s Aston Villou 0:0 a zhodne 0:3 nestačilo na Newcastle a ani Manchester United. V tabuľke tak zverenci tréneri Chrisa Wildera spadli na deviatu pozíciu, kde majú 44 bodov. Na šiesty Wolves strácajú už osem. V troch zápasoch hráči Sheffieldu nestrelili ani gól. John Fleck a Lys Mousset sa v Premier League postarali každý o päť zásahov.

    Tottenham Hotspur

    Spurs po reštarte Premier League ešte v dvoch zápasoch neprehrali. Remizovali s Manchestrom United 1:1 a potom porazili West Ham United 2:0. V tabuľke je toto mužstvo siedme, má 45 bodov a stratu siedmich bodov na šiesty Wolverhampton Wanderers ako aj piatych "Red Devils". Najlepší ligový strelec je Harry Kane, postaral sa o dvanásť presných zásahov. Heung-min Son ich má deväť, Dele Alli osem.
     
    Úvodné zostavy:

    Sheffield United FC: D. Henderson – Basham, Egan, Robinson – Baldock, S. Berge, Norwood (C), Osborn, Stevens – McBurnie, McGoldrick

    Náhradníci: Moore – Jagielka, L. Freeman, Rodwell, Sharp, Mousset, R. Živković

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, D. Sánchez, Dier, B. Davies – Moussa Sissoko, Lo Celso – Lucas Moura, Bergwijn – Kane, Son Hung-min

    Náhradníci: Gazzaniga – Alderweireld, Vertonghen, Winks, Lamela, Alli, NDombèlé, G. Fernandes, Skipp

    Rozhodca: Kavanagh – Massey-Ellis, Ledger
     
    Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sú na programe dve stretnutia v rámci 32. kola anglickej Premier League, od 19tej hodiny sa na Bramall Lane uskutoční stretnutie medzi domácim Sheffieldom a Tottenhamom, pôjde o súboj takmer tabuľkových susedov, oba celky od seba delí v nabitej tabuľke len jeden bod a tak verme, že uvidíme kvalitné stretnutie. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku.
     
    2
    Sheffield vstúpil do zápasu veľmi aktívne, ihneď vysoko napádal rozohrávku súpera a už tu je aj prvý strelecký pokus, o ktorý sa spoza pokutového územia postaral Baldock, ale brankár Lloris si pripisuje ľahký zákrok.
     
    3
    Tottenhamu sa smerom dopredu nepodarilo preniknúť a tak je lopta opäť na kopačkách domáceho celku. Snáď dnes budeme svedkami ofenzívneho stretnutia.
     
    4
    Domáci futbalisti už s loptou na kopačkách operujú na útočnej polovici. Hostia sa tak v týchto chvíľach musia len brániť.
     
    5
    Sheffield nebezpečne kombinoval v okolí pokutového územia súpera, následne tam smeroval aj nádejný center, ktorý hlavou odvrátil Dier a následne už domáci po ďalšom, v tomto prípade centri loptu stratili.
     
    6
    Na druhej strane sme sledovali rýchly útočný výpad hostí, po ktorom Son zahrával prvý rohový kop v tomto zápase. Jeho prudký center tesne míňa priestor domácej brány.
     
    7
    Postupne už ožíva aj Tottenham, ale tento jeho útočný výpad končí nedovoleným zákrokom Kaneho. K lopte sa tak po krátkej pauze dostáva domáci celok.
     
    8
    Na oboch stranách sa teraz museli mať na pozore defenzívy, ale svoje úlohy si splnili na jednotku. Je to veľmi útočné z oboch strán, výraznejšia šanca však ešte neprišla.
     
    9
    Momentálne je pri lopte Tottenham, ktorý sa snaží operovať na polovici súpera. Sheffield ihneď vysoko napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ je to bez gólov na oboch stranách.
     
    11
    Už dlhšiu dobu držia hostia loptu na svojich kopačkách, ale nedarí sa im cez pevnú defenzívu súpera nič vymyslieť. Navyše, stále je tu vysoké napádanie rozohrávky súpera.
     
    12
    Tottenham napokon nič nevymyslel, uvidíme, či sa to zeraz podarí Sheffieldu. Aj naďalej je to teda vyrovnané na oboch stranách, ale prvá zaujímavejšia akcia by priniesla potrebné oživenie.
     
    13
    Nepresnú rozohrávku súpera zachytil Kane, následne sa snažil dlhou loptou vysunúť do šance Mouru, ale lopta končí len pri brankárovi Hendersonovi.
     
    14
    Následne tu je obdobná situácia aj na druhej strane, Bashamanova prihrávka do pokutového územia hostí putuje k brankárovi Llorisovi a ten ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    15
    Zatiaľ si teda pochvalu zaslúžia obe defenzívy, v útoku tak budú musieť Sheffield a Tottenham ešte čo zlepšovať.
     
    16
    Ani tento útok hostí na tom nič nezmenil, po nepresnej prihrávke to bude len odkop od Hendersonovej brány.
     
    17
    Toto bol rýchly útočný výpad zo strany Tottenhamu, nasledoval prízemný center do pokutového územia, ktorý bol však zrazený a tak zakončenie od Sona nebolo nijak nebezpečné a Henderson si pripisuje ľahký zákrok!
     
    18
    Predchádzajúcu situáciu však môžme označiť za prvý vážnejší moment v tomto stretnutí. Verme tak, že ich už bude len pribúdať a prinesie to potrebné oživenie do hry.
     
    19
    Sheffield si nerozumel pred pokutovým územím súpera a lopta znova len putovala do rukavíc brankára Llorisa. Kapitán hostí už ju rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    20
    Tottenham s loptou na svojich kopačkách, ale len hľadá priestor, odkiaľ by mohol zaútočiť. Sheffield výborne obsadzuje svoje územie.
     
    21
    Už sa hostia postupne posúvajú vyššie, získavajú autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia domácich.
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu. Oba tímy sa od začiatku snažia hrať aktívne smerom dopredu, ale veľa zaujímavého sme ešte nevideli.
     
    23
    Aj naďalej však sledujeme pokusy o rýchle zakladanie útokov z oboch strán, ale to nič zaujímavé neprináša.
     
    24
    K lopte sa teraz dostal hosťujúci zakončovateľ Kane, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný.
     
    25
    Hlavný rozhodca tohto zápasu dal pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku.
     
    26
    Dianie v prvom polčase už pokračuje ďalej, pri lopte sú domáci a už skúšajú operovať na polovici súpera.
     
    27
    Sledovali sme rýchly protiútok zo strany hosťujúceho celku, ale centrovana lopta putovala len do náručia brankára Hendersona.
     
    28
    V krátkom slede sa Tottenhamu podarilo opäť zaútočiť, k odrazenej lopte na hranici pokutového územia sa dostal Sissoko, ale jeho strelu pohodlne zneškodnil brankár Henderson.
     
    29
    Tottenham sa snaží pokračovať vo svojej aktivite, ale nedarí sa mu stále nič zaujímavejšieho vymyslieť. Domáci aj naďalej neúnavne napádajú rozohrávku svojho dnešného súpera.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia na Bramall Lane je už minulosťou. Stále to je bez gólov na oboch stranách.
     
    31
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    To však už neplatí, krátko po polhodine sme sa dočkali úvodného presného zásahu! Postaral sa oň domáci celok, ktorý výborne zakombinoval v pokutovom území, ako posledný sa k lopte dostal SANDER BERGE a umiestnil ju do siete – 1:0!
    31. Sander Berge (SHU) - 1:0
     
    32
    Síce v posledných chvíľach hrali aktívnejšie hostia, ale do vedenia sa dostali domáci futbalisti. Na rade je teda teraz Tottenham, musí doťahovať náskok súpera.
     
    33
    Hosťom sa podarilo rýchlo vyrovnať, ale zasahuje systém VAR a celá situácia sa ešte skúma na videu, k obrazovke ide aj hlavný rozhodca Kavanagh!
     
    34
    Gól hostí napokon neplatí! Moura v páde zasiahol loptu rukou a takýmto spôsobom ju prihral v pokutovom území na Kaneho, ktorého gólové zakončenie nemôže teda platiť a domáci stále vyhrávajú 1:0!
    34. Harry Kane (TOT)
     
    35
    Tottenham však nepoľavuje vo svojej aktivite a naďalej sa snaží o rýchlu odpoveď. Zrejme nás tak ešte čaká zaujímavý zvyšok prvého polčasu.
     
    36
    Loptu však teraz na svoje kopačky získava domáci celok, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať a kombinuje prevažne po stred ihriska.
     
    37
    Sheffield však postupne ožíva a čoraz viac sa tlačí smerom dopredu. Zrejme ten neuznaný gól súpera ich nakopol k väčšej aktivite.
     
    38
    Tottenham sa dostal pred pokutové územie súpera, ale svojou kombináciou sa do žiadnej šance nedostal a loptu vrátil späť na kopačky súpera.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Oliver Norwood (Sheffield United FC).
     
    40
    Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Sheffield si aj naďalej drží svoje tesné vedenie o jeden gól, dočkáme sa do prestávky ešte presného zásahu?
     
    41
    V závere prvého polčasu sa hostia snažia o vyrovnanie, ale nedarí sa im výraznejšie predsadiť sa v útočnej fáze.
     
    42
    Hostia neohrozili bránu súpera ani týmto priamym kopom. Domáci tak už zrejme budú chcieť dohrať prvý polčas v pokoji a svoj náskok si do prestávky udržať.
     
    43
    Tottenham znova kombinuje na útočnej polovici, ale po tom neuznanom góle sa prakticky do ničoho vážneho nedostal.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    45
    Hostia si v závere prvého dejstva dokázali vytvoriť veľký tlak, ale zakončenia v pokutovom území boli zblokované a po rohovom kope prišlo len zakončenie tesne nad domácu bránu!
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    45+2
    Ešte sme boli svedkami jedného rohového kopu hostí v prvom polčase, ale rezonovala z neho len nepresná Dierova hlavička a lopta ide nad bránu domácich.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo na Bramall Lane napokon ponúklo jeden presný zásah a určite aj viacero zaujímavých momentov. Oba celky sa snažili hrať aktívne smerom dopredu a tak hlavne defenzívy mali plné ruky práce. V 31. minúte sa Sheffieldu vydarila rýchla útočná akcia a po nej Berge otvoril skóre zápasu. Krátko na to sa hostia radovali z vyrovnania, ale gól Kanea uznaný po porade s VAR nebol. Sheffield si už následne svoje tesné vedenei udržal, ale nebude to mať zrejme v druhom polčase ľahké.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:04.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti. Ani jeden z trénerov nestriedal.
     
    47
    No a oba celky sa snažia ihneď pokračovať vo svojej aktivite z prvého polčasu. Uvidíme, kedy prídu aj ďalšie zaujímavé momenty.
     
    48
    Momentálne je pri lopte hosťujúci celok, ktorý musí doťahovať náskok súpera. Zatiaľ sa mu však nedarí v prechode na útočnú polovicu.
     
    49
    Boli sme svedkami individuálnej akcie v podaní hosťujúceho Mouru, jeho aktivita prináša aspoň rohový kop.
     
    50
    Rohový kop nerozohrali hostia úspešne, nasledoval rýchly brejk domáceho celku, ale Berge sa ocitol v ofsajde.
     
    51
    Je tu faul zo strany hosťujúceho celku a tak domáci futbalisti získavajú priamy kop z celkom zaujímavej pozície.
     
    52
    Centrovanú loptu z priameho kopu si pohodlne prebral do svojich rukavíc brankár Lloris. Sheffield sa tak sťahuje späť na svoju polovicu ihriska.
     
    53
    V krátkom slede musel kapitán hostí znova zasahovať, ale pripisuje si len ľahký zákrok. Sheffield sa v týchto chvíľach spolieha hlavne na rýchle protiútoky.
     
    54
    Do rýchlych brejkoch sa však domáci dostávajú pomerne často a súper tak má plné ruky a nohy práce v defenzíve.
     
    55
    Tento rýchly útočný výpad Sheffieldu však končí len postavením mimo hru. Uvidíme, kedy sa trénero rozhodnú siahnuť aj k prvým výmenám na ihrisku, čo môže priniesť potrebné oživenie.
     
    56
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Steven Bergwijn, prichádza Érik Lamela.
     
    57
    Tottenham získal po nedovolenom zákroku priamy kop z veľmi dobrej pozície, ale center do pokutového územia si defenzíva súpera postrážila.
     
    58
    V týchto chvíľach sledujeme útočnú aktivitu hosťujúceho celku, ktorý sa snaží o vyrovnanie. Sheffield však v druhom polčase predvádza pevnú defenzívu.
     
    59
    Nový muž na ihrisku Lamela sa pekne s loptou na kopačke presunul až do pokutového územia, ale tam už zakončiť či presne prihrať nedokázal.
     
    60
    Hodina zo stretnutia na Bramall Lane je už minulosťou. Sheffield United FC aj naďalej vyhráva nad Tottenhamom Hotspur 1:0 a tak je bližšie k zisku troch bodov.
     
    61
    Berge mohol pridať druhý gól domácich v tomto zápase! Z vnútra pokutového územia zakončoval veľmi nebezpečne, ale brankár Lloris vyrazil jeho pokus do bezpečia. K odrazenej lopte sa potom dostal McGoldrick, ale ten zakončil len tesne vedľa brány Tottenhamu!
     
    62
    Prípadný druhý inkasovaný gól by už znamenal pre hostí veľké problémy. Takto je to stále len o ten jeden gól a stále sa s tým dá niečo robiť.
     
    63
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza David McGoldrick, prichádza Lys Mousset.
     
    64
    Tottenham znova kombinoval pred pokutovým územím súpera, ale nič zaujímavého z toho nevyťažil.
     
    65
    Ďalšia útočná snaha hostí sa končí len faulom, ktorým sa previnil Dier. Sheffield tak s loptou na kopačkách a nemusí sa nikam ponáhľať.
     
    66
    Hostia znova obliehajú pokutové územie súpera. Domáci sa tak teda v týchto chvíľach musia sústrediť výlučne na defenzívu.
     
    67
    Sheffieldu sa však darí vytláčať rozohrávku súpera ďaleko od svojej brány. No uvidíme, akého obrazu hry ešte budeme do konca stretnutia svedkami.
     
    68
    Ale aj domáci futbalisti vedia pohroziť a to z rýchlych brejkov. Hostia tak ešte musia byť pozorní aj v zadných radoch.
     
    69
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    No a po jednom z noch domáci udreli v tomto zápase druhýkrát! Sheffield tak ako pri prvom góle tak aj teraz vymysleli v pokutovom území súpera úspešnú kombináciu, na jej konci stál LYS MOUSSET a ten pohodlne dopravil loptu do siete – 2:0!
    69. Lys Mousset (SHU) - 2:0
     
    70
    Tottenham Hotspur má pred sebou veľmi náročnú úlohu! Musí zmazať dvojgólové vedenie súpera v tomto zápase sa mu stále v útoku nedarí podľa predstáv.
     
    71
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Tanguy NDombèlé.
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Dele Alli.
     
    72
    Už sledujeme kombináciu hosťujúceho celku na polovici súpera. Domáci neúnavne napádajú túto rozohrávku, cítia veľkú šancu zaknihovať doma víťazstvo.
     
    73
    Sheffield odrazil ďalší útok súpera a drží si loptu na svojich kopačkách. Domáci sa narozdiel od hostí nemusia nikam ponáhľať.
     
    74
    Domáci futbalisti chvíľu kombinovali na polovici svojho dnešného súpera, získali tak cený čas a hru držali čo najďalej od svojej brány.
     
    75
    Toto bol len ďalší nevydarený útok zo strany domáceho celku, loptu si prevzal brankár Henderson, ktorý si tak aj naďalej drží čisté konto.
     
    76
    Opäť sa už hostia presúvajú s loptou na útočnú polovicu, snažia sa vymyslieť niečo zaujímavé. Tottenhamu dnes finálna fáza určite nevychádza.
     
    77
    V pokutovom území domácich sa ideálne zorientoval Kane, napokon aj dopravil loptu do siete, ale pre ofsajd tento gól platiť nemôže! Kane sa tak ani na druhý pokus do streleckej listiny nezapísal, v tomto prípade však VAR zasahovať nemusel.
     
    78
    Podstatné však je, že hosťom sa čas pomaly kráti a prehrávajú o dva góly. Uvidíme, či sa im ešte podarí nejakým spôsobom toto stretnutie zdramatizovať.
     
    79
    Kane to teraz zo svojou aktivitou prehnal a previnil sa len útočným faulom. Domáci získavajú loptu a pohodlne kombinujú v strede poľa.
     
    80
    Približne desať minút zostáva do konca tohto stretnutia, niečo sa určite bude aj nadstavovať. Sheffield je na najlepšej ceste zaknihovať doma víťazstvo a to navyše aj s čistým kontom.
     
    81
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Ben Davies, prichádza Jan Vertonghen.
     
    82
    Tottenham sa snaží o prienik na útočnú polovicu, ale v týchto chvíľach sa ďalej ako po stred poľa nedostáva.
     
    83
    Sheffield má teda aj naďalej všetko pod kontrolou a drží vedenie o dva góly. Ak chcú ešte hostia niečo vymyslieť, budú musieť začať aj riskovať.
     
    84
    Tím Sheffield Utd. práve strelil gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Domáci futbalisti prenikli po rýchlom brejku do pokutového územia súpera, pred bránou si počkal na presnú prihrávku OLIVER MCBURNIE a aj on pohodlne dostáva loptu do siete – 3:0!
    84. Oliver McBurnie (SHU) - 3:0
     
    85
    V záverečných minútach tohto stretnutia sa tak už bude hrať len o konečnú podobu výsledku. Tottenham dnes stretnutie nezvládol ani po defenzívnej ani ofenzívnej stránke.
     
    86
    Ešte to ale hostia smerom dopredu skúšajú, po zrazenej lopte získavajú rohový kop.
     
    87
    Tottenham aj naďalej operoval na útočnej polovici a získava v krátkom slede ďalší rohový kop.
     
    88
    Domáca obrana úspešne zvládla aj tento rohový kop súpera.Sheffield to ešte tiež skúšal smerom dopredu, ale tesne pred pokutovým územím súpera loptu stratil.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Oliver McBurnie (Sheffield United FC).
     
    90
    Tottenham dal gól!
    Tak predsa len sa hostia v tomto zápase dočkali gólu a nezaslúžil si ho nik iný, ako HARRY KANE, ktorý si v pokutovom území počkal na prihrávku pred bránu od Sona a loptu dopravil do siete – 3:1! Henderson tak dnes čisté konto neudrží.
    90. Harry Kane (TOT) - 3:1
     
    90+1
    Striedanie v tíme Sheffield United FC: z ihriska odchádza Oliver McBurnie, prichádza Luke Freeman.
     
    90+2
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty! Gólovú situáciu ešte skúmal systém VAR, ale gól bol napokon uznaný.
     
    90+3
    Tottenham to pochopiteľne ešte skúša smerom dopredu, ale má už veľmi málo času. Ak sa nestane zázrak, domáci si tri body udržia.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas na Bramall Lane ešte ponúkol presné zásahy. Domáci však prakticky po celý čas všetko kontrolovali, súpera do vyložených šancí nepúšťali a postupne sa do streleckej listiny zapísali Mousset a McBurnie. Aspoň o čestný zásah hostí sa už v samom závere postaral Kane, ktorý tak stanovil konečný výsledok na 3:1!

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera! (20:55:26)

    Miroslav Revaj

    Góly: 31. S. Berge, 69. Mousset, 84. McBurnie – 90. Kane

    Karty:   39. Norwood (SHU), 89. McBurnie (SHU)


    Sheffield United: D. Henderson – Basham, Egan, Robinson – Baldock, S. Berge, Norwood (C), Osborn, Stevens – McBurnie (90+1. L. Freeman), McGoldrick (63. Mousset).
    Náhradníci: Moore – Jagielka, L. Freeman, Rodwell, Sharp, Mousset, R. Živković.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier (71. NDombèlé), D. Sánchez, Dier, B. Davies (81. Vertonghen) – Moussa Sissoko (71. Alli), Lo Celso – Lucas Moura, Bergwijn (56. Lamela) – Kane, Son Hung-min.
    Náhradníci: Gazzaniga – Alderweireld, Vertonghen, Winks, Lamela, Alli, NDombèlé, G. Fernandes, Skipp.

    Rozhodca: Kavanagh – Massey-Ellis, Ledger