Košice – Zvolen 4:1 (kon.) | HC Slovan – B. Bystrica 5:4 (po pr.) | Nitra – Michalovce 5:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:0 (kon.) | Budapešť – Detva 4:2 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 3:2 (3:1 po s.n.)
koniec
HC Košice
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HKM Zvolen
Nedeľa 08.03.2020, 15:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Nadstavbová časť Tipsport ligy sa pomaly chýli ku svojmu koncu. Jej siedme pokračovanie prinesie na ľade Steel Arény súboj medzi HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice môže stále pomýšľať na posun smerom nahor — to už ale musí jednoznačne bodovať, čo sa mu v ostatných dvoch kolách nepodarilo. Oceliarom momentálne patrí tretie miesto nadstavbovej tabuľky, a síce s trojbodovou stratou na druhý Slovan Bratislava. So 113 inkasovanými gólmi majú druhú najpevnejšiu defenzívu súpera, v útoku však nie sú práve najproduktívnejší — nastrieľali 159 gólov a v tomto ohľadu sú na tom z pohľadu prvej šestky najhoršie.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HK Poprad — HC Košice 3:1
    HC Košice — Dukla Trenčín 0:3
    HC Slovan Bratislava — HC Košice 1:4

    Posúvať sa môže aj HKM Zvolen. Aj Rytieri zo stredného Slovenska tak naďalej hrajú o čo najlepšie možné umiestnenie pred blížiacim sa play-off. Momentálne im síce patrí šieste miesto, ale len s dvojbodovou stratou na piaty Trenčín. Zvolenčania by teoreticky mohli skončiť aj štvrtí, na toto miesto a na Poprad strácajú momentálne päť bodov. Spomedzi najlepších šiestich tímov inkasovali najviac gólov (148), zároveň však majú so 185 presnými zásahmi druhý najproduktívnejší útok súťaže.

    Posledné tri zápasy Zvolena:
    HKM Zvolen — HC Slovan Bratislava 2:3 pp
    HKM Zvolen — HC 05 iClinic Banská Bystrica 1:2
    Dukla Trenčín — HKM Zvolen 4:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan (R. Eliáš) — Pavlin, Repe, Slovák (A), Cibák, Michalčin, Zeleňák, Bučko — Paršin, Vrábeľ, Sukeľ — Majdan, Suja (C), Jokeľ (A) — Milý, Faith, Nagy — J. Eliáš, Frič, Matej

    HKM Zvolen: Tomek (Petrík) — Betker, Stephenson, Corrin (A), Tomko, Švarný (C), Drgoň (A), Kubát — Zuzin, Trotter, Parks — Tibenský, Mráz, Thompson — Halama, Mikúš, Žilka — Marcinek, Petráš, Kolenič

    Rozhodca: Goga (SVK), Juhász (HUN) — Kacej (SVK), Kis-Király (HUN).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Súboj medzi Košicami a Zvolenom sa práve začal. V jeho úvode sú aktívnejší domáci hokejisti, ktorí sa už s pukom ponáhľajú pred bránku stráženú Romanom Petríkom.
     
    00:20
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (William Corrin – 2 min., držanie).
     
    00:45
    Košičania to dopredu potiahli cez Sukeľa, ktorý prenikol po ľavej strane. Pri mantineli bol však zrazený k ľadu, a tak Oceliari v akcii pokračovať nemohli.
     
    01:30
    Košice dali gól!
    Príliš ich to však mrzieť nemusí. Do pásma sa totiž vrátili a presilovkovým gólom sa ujímajú vedenia. JURAJ MAJDAN prestrčil puk pomedzi Petríkove betóny. Asistencie: Žiga Pavlin, Denis Paršin.
     
    02:29
    Košice dali gól!
    Veľká radosť na košickom štadióne, Zvolen absolútne nezvláda vstup do zápasu a po vlastných chybách prehráva už o dva góly. K zrazenému puku sa dostal JURAJ MILÝ, ktorý ho posiela do siete. Asistencie: Roman Faith, Vojtech Zeleňák.
     
    03:14
    Trotter nemal veľa možností, v strednom pásme si totiž prebral puk, už ale nemal s kým kombinovať. Poslal ho tak za Košarišťanovu bránku a počkal na prestriedanie svojich spoluhráčov.
     
    04:20
    Matej vletel do zvolenského pásma a roztočil kolotoč Oceliarov. Na jeho konci bolo nepresné zakončenie, navyše, na strane domácich sa bude vylučovať.
     
    04:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vojtech Zeleňák – 2 min., podrazenie).
     
    05:40
    Pekná zvolenská kombinácia priniesla len Parksovo zblokované zakončenie. Košice sa následne oslobodili, puk letí k Petríkovi.
     
    06:04
    Tam navyše domáci nazbierali niekoľko cenných sekúnd.
     
    06:30
    Už sú Rytieri opäť pred Košarišťanom.
     
    06:43
    A vypracovali si svoju najväčšiu šancu v doterajšom priebehu. Košarišťan šiel po nahodenom puku, nemal ho však pod kontrolou a sám sa len kĺzal po ľade. Zvolen to nevyužil.
     
    07:20
    Dobrá práca Petráša, ktorý si puk prikryl telom a prešiel s ním z obranného pásma až do toho útočného. Zvolenu však vpredu chýbal vyšší počet hráčov.
     
    08:06
    Paršin vymyslel dobrú prihrávku na Vrábeľa, jeho pokus o zakončenie hosťujúca obrana zastavila ešte v zárodku. Oba celky budú počas hry striedať.
     
    08:59
    Betker to neriskoval, radšej sklepol za Petríka. Smerom dopredu teraz chce ísť Zvolen.
     
    10:35
    Skúsili to nahodiť z pravej strany, ale Košarišťan bol pri žrdi pozorný a nemal žiaden dôvod nechať puk prepadnúť do košickej siete.
     
    10:39
    Paršin na Faitha, ten chcel ešte priťuknúť Pavlinovi. Nevšimol si však, že slovinský obranca svoju pozíciu zmenil, preto sa Košice dostávajú von z útočného pásma.
     
    10:41
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Michael Parks – 2 min., hákovanie).
     
    11:24
    To nebolo zo strany Košíc vôbec márne. Zahrali to na krátke prihrávky, čím kompletne pomotali hlavy zvolenským obrancom. Na konci celej akcie mal byť Vrábeľ, ten to však v tesnej blízkosti Petríka už na lepšie zakončenie nemal.
     
    12:15
    Vrábeľ zatlačený do rohu, Zvolen zbiera cenné sekundy.
     
    12:31
    Tvrdé zakončenie od modrej Petrík vyrazil poriadne vysoko, Košičania sa po puku neuvážene naťahovali. Hra je tak vykázaná do stredného pásma.
     
    13:30
    Košarišťan rozohral hokejkou poriadne vysoko, Sujova formácia však už potrebovala striedať. Čerstvé sily pošle na ľadovú plochu aj Zvolen.
     
    13:58
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    14:34
    Petrík pristavail puk Trotterovi, Zvolen to však poslal len na zakázané uvoľnenie. Hosťujúci celok sa zatiaľ nepredvádza v najlepšom svetle.
     
    15:10
    Hokejka Friča sa na malý moment zachytila o nohu Halamu, ani jeden zo štvorice arbitrov si to však nevšimol. Na košickej strane sa preto vylučovať nebude.
     
    16:04
    Paršin to skúšal technicky, zakončiť chcel k bližšej žrdi. Petrík sa k nej ale výborne netlačil a strelcovi tak nedal najmenšiu šancu.
     
    16:29
    Vhadzuje sa pri obrannej modrej čiare Košíc.
     
    17:11
    To bola dobrá zvolenská šanca. Corrin zakončoval do protipohybu Košarišťana, košický brankár tak musel svoju pravú nohu poriadne vystrčiť. Napokon sa mu to podarilo.
     
    18:16
    Prvá tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Košice sa zbavili puku a odišli striedať.
     
    18:46
    Rytieri to ešte skúšajú pred Košarišťanom, kde si vybojovali vhadzovanie. Gôl do šatne by ich rozhodne nakopol.
     
    19:30
    Už to však hostia pravdepodobne nestihnú, hrá sa v strednom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne sa ozvala a ukončila úvodné dejstvo zápasu medzi Košicami a Zvolenom. Po 20 minútach hry platí priebežný stav 2:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 8:11

    Druhá tretina sa začne približne o 16:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:12
    Prostredná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Znova platí, že pri puku sú Košice. Uvidíme však, či sa im podarí založiť úvodnú akciu, alebo sa budú musieť brániť.
     
    20:39
    Cez Pavlina to napokon domáci poslal do útočného pásma, ale nevymysleli tam prakticky nič. Rýchlo sa tak budú musieť vrátiť pred Košarišťana.
     
    20:41
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Andrej Košarišťan – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    21:15
    Zeleňákovi sa podarilo zblokovať strieľanú prihrávku od modrej čiary, Zvolen sa následne sám pripravil o možnosť kombínovať vo svojej útočnej tretine.
     
    21:47
    Ďalšie košické vyhodenie, domáci sa zatiaľ dobre bránia.
     
    22:05
    A znova puk pretína všetky čiary. Tentokrát si už zahrá aj Roman Petrík.
     
    22:49
    To bola veľmi zle zahraná presilová hra, Zvolen sa prakticky ani len nedokázal usadiť v pásme. Paršin, ktorý si odpykával Košarišťanov trest, je už medzičasom na ľade.
     
    23:20
    Nagy sa po chybičke súpera dostal k puku, okamžite ho aj vyvážal k Petríkovi. Tam však Zvolen potvrdil svoju defenzívnu kvalitu a súperovi nedovolil zakončiť.
     
    24:40
    Parks prihrával dvakrát na modrú, ani raz odtiaľ ale puk na Košarišťana neletel. Zvolenčania sa zbytočne pripravujú o strely, bez nich skórujú len veľmi ťažko.
     
    25:17
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Slavomír Tomko – 2 min., hákovanie).
     
    25:40
    Puk sa odrazil do ochrannej siete, vhadzovať sa bude po pravici Romana Petríka.
     
    25:55
    Zvolenčania to vymysleli dobre a popri mantineli puk dostali až ku Košarišťanovi. Košice musia začať spoza vlastného brankára.
     
    26:32
    Puk tam však smeruje opäť.
     
    26:57
    Nuž, ani Košiciam táto početná výhoda absolútne nevychádza. Nebyť prvého presilovkového gólu domácich, zdalo by sa, že hrať o jedného viac je dnes skôr trestom.
     
    27:28
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Žiga Pavlin – 2 min., podrazenie).
     
    27:43
    Zaujímavá situácia. Thompson sa snažil tečovať puk pred Košarišťanom, nepodarilo sa mu to. Zeleňák spolu so Slovákom mali následne pocit, že trávi zvolenský útočník pred ich bránkou priveľa času a prišli ho odtiaľ odtlačiť. To ešte nevedeli, že ho za nohy drží Košarišťan.
     
    28:29
    Vráťme sa však k hre, keďže Zvolen si vypracoval zaujímavý tlak. Pred bránku sa pretlačil Tibenský, ktorý sa snažil na dvakrát dorážať. Neúspešne.
     
    28:57
    Majdan puk vytláča k Petríkovi, Košičania si môžu na chvíľu vydýchnuť.
     
    29:14
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Juraj Mikúš – 2 min., krosček).
     
    29:40
    Pavlin je na ľade, začína sa skrátená presilová hra Košíc. Zvolen si v predošlej situácii príliš nepomohol, puk zbytočne poslal na zakázané uvoľnenie.
     
    30:00
    V presnej polovici riadnej hraej doby to od modrej skúšal slovinský reprezentant Repe. Strela bola prudká, nie však najpresnejšia. Petrík ju napriek tomu radšej zachytil.
     
    30:34
    Zvolen sa bráni a vyhadzuje ku Košarišťanovi.
     
    31:20
    Pavlin nechcel zbytočne riskovať, smerom dopredu sa preto neponáhľal. Medzičasom hrajú oba celky v plnom počte.
     
    32:01
    Mikúš dostal puk do ľavého kruhu, skúsil preto preveriť Košarišťanovu pozornosť. Gólman Oceliarov puk v pokoji zráža na čepeľ obrancu Slováka.
     
    33:39
    Bučko si pri mantineli počkal na Mráza, ktorý chcel zadovkou prihrávať pred bránkovisko. Nepodarilo sa mu to. Sledujeme jednu z pokojnejších pasáží.
     
    34:17
    Košice dali gól!
    Oceliari moje slová rýchlo dementovali — prakticky z ničoho strieľajú svoj tretí gól a teraz to už so Zvolenom vyzerá len veľmi zle. Petrík švihol svojou lapačkou naprázdno, prepálil ho DENIS PARŠIN.
     
    35:04
    Matej obetavo, strelecký pokus od modrej zrazil do stredného pásma. Kvalita je dnes na strane Zvolena, na dravosť košických mladíkov je to však zatiaľ primálo.
     
    36:20
    Ďalší zrazený puk, tentokrát ho mal na svedomí o čosi skúsenšjí Zeleňák. Ešte sa k nemu dostal Trotter, do streleckej pozície sa už však nepreštrikoval.
     
    37:08
    Rytieri pôsobia zúfalým dojmom. Puk teraz podržali za Petríkom, rozhodli sa totiž prestriedať. Čerstvé sily pošlú na ľadovú plochu aj Košice.
     
    37:19
    Zvolen dal gól!
    Zvolen ale napodobnil svojho súpera a presadil sa z nenápadnej akcie. Nahodený puk od mantinela Košarišťana prekvapil, prvý gól hostí strieľa WILLIE CORRIN. Asistencia: Garrett Thompson.
     
    37:51
    Zvolen ožil, prehrávať mohol už len o gól! Trotter sa postavil výborne k žrdi, kam sa puk napokon aj odrazil. Z bezprostrednej blízkosti to však ponad Košarišťanov betón neposlal.
     
    38:37
    Prebiehajú posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    39:16
    Zdá sa, že pred prestávkou sa už neudeje nič podstatné. Oba tímy sa chcú v posledných sekundách hlavne ubrániť.
     
    39:41
    Ešte je tu jedno zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Zo zápasu ubehli už jeho dve tretiny. Po 40 minútach hry bude nasledovať 18-minútová prestávka, na ktorú hokejisti odkorčuľujú za priebežného stavu 3:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 15:24

    Tretia tretina sa začne približne o 17:10.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví, či nám ukončí aj samotný zápas, alebo sa bude musieť o víťazovi rozhodnúť neskôr.
     
    41:08
    Od modrej to skúšal dvakrát Cibák. Jeho prvá strela priestor troch žrdí minula, druhá sa len tesne vyhla dobrému teču v predbránkovom priestore a pristála na špičke Petríkovho betóna.
     
    42:01
    Nagy zachytil puk v rohu ľadovej ploche, kde mu ho síce Betker vypichol, trvalo mu to ale poriadne dlho. Čas hrá v neprospech so Zvolenom, hostia to potrebujú zrýchliť.
     
    42:15
    Sami sa však dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    42:49
    Žilkov prienik po ľavej strane neznamenal prakticky nič. Hostia síce preťali útočnú modrú čiaru, okamžite sa však museli brániť, o puk totiž rýchlo prišli.
     
    43:03
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Bučko – 2 min., napadnutie).
     
    43:37
    Zvolenu sa zatiaľ nedarí, zatiaľ je to bez strely. Puk prepadol do stredného pásma a následne aj k Petríkovi.
     
    44:16
    Košičania ho navyše pred súperovou bránkou získali a dokázali ho tam na malý moment podržať. Pochváliť musíme individuálnu prácu Sukeľa.
     
    44:45
    Dobrá strela Karla Kubáta, ktorý si počkal na pohyb obrancu. Následne skúsil zakončiť od modrej, ale na Košarišťana to neplatilo.
     
    45:03
    Bučko je na ľade, oba tímy hrajú v plnom počte.
     
    45:39
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Tomáš Slovák – 2 min., hrubosť).
     
    45:55
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (William Corrin – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    46:36
    Pri hre štyroch proti štyrom si Zvolen vypracoval menší tlak, Košice preto puk radšej vytlačili do stredného pásma a na ľad poslali čerstvé sily.
     
    47:18
    Nagy skúsil zahrať zblízka bekhendom, trafil len Petríkove betóny. Hra ostane v pásme Zvolena, vhadzovať sa bude po ľavej ruke ich brankára.
     
    48:07
    Betker zastavil súpera, ktorý sa po súboji poberal k ľadu. Bolo to tvrdé, v žiadnom prípade však nie nedovolené. Pekný obranný zákrok Bena Betkera.
     
    48:59
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, hra sa prerušuje minimálne. Medzičasom sa na ľad vrátili vylúčení hokejisti oboch tímov.
     
    49:48
    Zvolen striedal počas hry, čerstvé sily poslali na ľad aj Košice. Tie sa v ostatných minútach dobre bránia, ešte to však zrejme budú mať ťažké. Rytieri budú chcieť svoj tlak nepochybne vystupňovať.
     
    50:20
    Úsmevný moment, pred zvolenskou bránkou sa zrazili až štyria hokejisti, ktorí násladne popadali ako domino. Na malý moment tak pokračoval súboj troch proti trom.
     
    51:30
    Mikúš chcel vyštartovať smerom dopredu, Košičania ale na jeho pohyb v strednom pásme dobre zareagovali a o puk ho pripravili.
     
    52:03
    Domáci celok sa dostal do prečíslenia troch proti dvom, ale o svojej výhre ešte nerozhodol. Vrábeľ tam prikorčuľoval z druhej vlny, prebral si prihrávku, následne však Petríkovu bránku minul.
     
    53:10
    Zvolen pritlačil na súpera, chýba tomu presnejšia streľba.
     
    54:17
    Faith to vyriešil dobre, puk zaviezol k mantinelu, kde oň dlhé sekundy bojovalo niekoľko hokejistov. Arbitri napokon hru prerušili, vhadzovať sa bude pred Košarišťanom.
     
    54:32
    Košické postavenie mimo hry. Teraz sa zasa prerušuje až príliš často.
     
    55:04
    Posledných päť minút riadnej hracej doby. Oba tímy zrejme začnú taktizovať, otázne bude, kedy sa rozhodne trénerský tím v zložení Andrej Podkonický — Don Nachbaur — Michal Kobezda hru viac otvoriť. Zvolen to potrebuje.
     
    56:02
    Zvolenský tlak, pri ktorom sa dokonca Petrík pýtal von z bránky. Corrin vystrelil spoza kruhov, Košarišťanovi sa podarilo jeho puk vyraziť do bezpečnej zóny.
     
    56:35
    Zvolen to skúša bez brankára.
     
    57:30
    Košice sa oslobodzujú, puk letí do stredného pásma.
     
    57:37
    Trotter začína spred opustenej zvolenskej bránky. Hostia hrajú v závere dobre, naďalej však platí, že na Košarišťana posielajú príliš málo striel.
     
    58:10
    Posledné dve minúty.
     
    58:32
    Stále je tam šestica Zvolenčanov, stále hráme bez prerušenia. Košickí hokejisti sú evidentne vyčerpaní, zatiaľ to ale hosťom na kontaktný gól nestačí.
     
    58:49
    Oddychový čas hostí.
     
    58:49
    Vhadzuje sa po pravici Košarišťana. Zvolen potrebuje toto dôležité buly vyhrať, ideálna by bola čo najrýchlejšia strela.
     
    59:01
    Hostia sa držia v pásme. Stále sú tam šiesti.
     
    59:31
    Košice dali gól!
    Je rozhodnuté, do prázdnej brány sa trafil DENIS PARŠIN. Asistencia: Oliver Jokeľ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Košicami a Zvolenom je definitívne na konci. Spokojnejší môžu byť domáci, ktorí súpera zdolali 4:1 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 20:33

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:44:45)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 2. Majdan (Pavlin, Paršin), 3. Milý (Faith, Zeleňák), 35. Paršin, 60. Paršin (Jokeľ) – 38. Corrin (Thompson)


    HC Košice: Košarišťan (R. Eliáš) — Pavlin, Repe, Slovák (A), Cibák, Michalčin, Zeleňák, Bučko — Paršin, Vrábeľ, Sukeľ — Majdan, Suja (C), Jokeľ (A) — Milý, Faith, Nagy — J. Eliáš, Frič, Matej
    HKM Zvolen: Petrík (Tomek) — Betker, Stephenson, Corrin (A), Tomko, Švarný (C), Drgoň (A), Kubát — Zuzin, Trotter, Parks — Tibenský, Mráz, Thompson — Halama, Mikúš, Žilka — Marcinek, Petráš, Kolenič

    Rozhodca: Goga (SVK), Juhász (HUN) — Kacej (SVK), Kis-Király (HUN)