Košice – Zvolen 4:1 (kon.) | HC Slovan – B. Bystrica 5:4 (po pr.) | Nitra – Michalovce 5:3 (kon.)
Poprad – Trenčín 3:0 (kon.) | Budapešť – Detva 4:2 (kon.) | Miškovec – Nové Zámky 3:2 (3:1 po s.n.)
koniec
HK Poprad
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 08.03.2020, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný nedeľný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 7. kola nadstavbovej časti Tipsport ligy, v ktorom uvidíme aj zaujímavý duel medzi HK Poprad a HK Dukla Trenčín. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti mali za sebou negatívnu trojzápasovú sériu prehier, no zmobilizovať sa dokázali pred zaplneným hľadiskom a najprv v utorok zdolali doma hladko Slovan Bratislava 5:0 a v piatok si vo východniarskom derby poradili aj s košickými oceliarmi, ktorých porazili 3:1. Popradu to zabezpečilo návrat na 4. priečku tabuľky, na ktorej majú kamzíci momentálne 96 bodov a skóre 167:131. Na tretie Košice strácajú sedem bodov a pred dnešným súperom z Trenčína majú len trojbodový náskok.

    Trenčania sú si vedomí svojej aktuálnej pozície. V tabuľke im momentálne patrí hneď piate miesto za Popradom so ziskom 93 bodov a skóre 167:136. Trenčianska Dukla mala za sebou výbornú štvorzápasovú sériu víťazstiev, ktorá sa prerušila v poslednom piatkovom zápase na domácom ľade, kde Dukla podľahla favorizovanej Banskej Bystrici 1:3.

    V tejto sezóne sa odohralo už päť vzájomných duelov medzi Popradom a Trenčínom. Zatiaľ sa zrodili vždy rozdielne výsledky. Dukla na domácom ľade Poprad zdolala len raz, a to 6:3 a prehrala 3:4 po predĺžení a 1:4. Poprad v domácom prostredí prehral s Duklou 2:3 po nájazdoch a triumfoval 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Erving, Chovan, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko

    Dukla Trenčín: Tomek (Valent) – Starosta (A), McCormack, Brodeur, Stacha, Sládok, Bokroš, Kajínek – Sojčík (A), Mikyska, Valach – Hecl, Paukovček, Sádecký – Hlinka, Špirko, Bartovič (C) – Krajč, Švec, Ferényi

    Rozhodca: Výleta, Fridrich – Smrek, Gegáň.
     
    Na ľadovú plochu vychádzajú oba tímy. Popradčania odohrajú stretnutie v bielych dresoch, Trenčania v červených. Čaká nás štátna hymna a úvodné buly.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    McCormack si prebral puk v strednom pásme a zaujímavo nahadzoval puk na bránku. Vošvrda si rýchlo musel dať pozor, ale stihol nahodenú strelu včas vyraziť.
     
    00:42
    Svitana získal stratený puk po nedôslednej Sojčíkovej práci. Odovzdal ho však svojim obrancom, keďže oba tímy po prvýkrát striedajú.
     
    01:21
    Nahodený puk Brodeura zo stredného pásma nedorazil na hokejku žiadneho hráča v červenom drese. Za daných okolností je to zakázané uvoľnenie.
     
    01:27
    Popradskí hokejisti zvíťazili na vhadzovaní v útočnom pásme a od modrej čiary sa podarilo príklepom vystreliť Kozákovi. Matej Tomek bol pripravený a na hrudi zastavil puk.
     
    02:06
    Špirko vybojoval puk po predchádzajúcej Bokrošovej práci. Trenčania sa však dopredu nenáhlili, keďže práve sa rozhodli striedať. Na ľad idú štvrté formácie.
     
    02:44
    Puk unikol mimo ľadovej ploche. Bolo to však tečované a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    03:17
    Réway si prevzal puk v obrannom pásme, no neposlal zrovna veľmi presnú prihrávku. Do strednej tretiny smerovala do územia nikoho.
     
    03:43
    Presná nebola ani rozohrávka obrancu Martina Chovana. Jeho dlhá prihrávka adresáta nenašla a je to zakázané uvoľnenie domácich.
     
    04:14
    Zagrapan do zadného mantinelu posunul puk na modrú čiaru Kozákovi, ktorý okamžite forhendom nahadzoval. Gólman Tomek úspešne vyrazil.
     
    04:48
    Pierre Luc Mercier korčuľoval rýchlo do útočného pásma po ľavom krídle. Z kruhu jemnučko nahodil puk na Tomeka, ktorý rýchlo predviedol svoju vyrážačku.
     
    05:26
    Valach značne znepríjemnil rozohrávku Brejčákovi, ktorý sa dostal medzi dvoch trenčianskych hráčov a odtiaľ už nenašiel východisko.
     
    06:00
    Tvrdú delovku od modrej čiary predviedol Tomáš Bokroš. Jeho strelecký pokus príklepom však bol zblokovaný a letel do rohu klziska.
     
    06:36
    Bjalončík si predĺžil striedanie. Svitana získal puk v strednom pásme a následne hľadal medzi kruhmi Handlovského, ten však cez McCormacka vystreliť nedokázal.
     
    07:23
    O hlavu vyšší Jozef Sládok sa rozhodol si jednu situáciu vysvetliť s Réwayom. Hra bola prerušená a Sládok dostáva dve minúty za hrubosť. Poprad bude hrať presilovku.
     
    07:44
    Popradská presilovka sa končí veľmi rýchlo. Colin Jacobs dostáva menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    08:11
    Hráči bojovali o puk v rohu klziska. Starosta s Kajínkom tam boli proti Handlovskému so Svitanom. Handlovský chcel posúvať na modrú čiaru Ervingovi, ktorý však už puk nezachytil.
     
    08:50
    Bjalončík získal pre svoj tím útočné pásmo, urobil protismernú kľučku a ponúkal Kozákovi za pravý kruh. Jeho pokus švihom Tomek uchmatol lapačkou.
     
    09:18
    Domáci hokejisti sa pri rozvoji novej útočnej akcie trochu prepočítali. Bjalončík vnikol do útočného pásma skôr než Kozák a je z toho ofsajd.
     
    09:42
    Dukla chcela ešte kratučkú pár sekundovú presilovku využiť aspoň na založenie útoku. Spoza ľavého kruhu strieľal Hlinka, puk letel zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    10:26
    Napádanie trenčianskej rozohrávky malo zmysel. Jacobs vybojoval puk v rohu klziska, posunul ho rýchlo pred bránku Lapšanskému, ktorý sa dostal do prvej vážnejšej šance, mieril to však len na Tomekovu výstroj.
     
    11:08
    Po pravom krídle sa uvoľnil Peter Bjalončík, ktorý korčuľoval popri Brodeurovi a zakončil z pravého kruhu. Jeho pokus letel na vyrážačku Tomeka.
     
    11:28
    Domácim obrancom zase unikol Peter Sojčík, ktorý však nebol v jednoznačnom samostatnom zakončení. Dostal sa však pomerne blízko brány a namieril to na betón Vošvrdu.
     
    12:04
    Poctivú defenzívnu prácu ukázal Tomáš Starosta, ktorý najprv venoval nejaký priestor Réwayovi, pri zadnom mantineli ho však rukou jasne odtlačil.
     
    12:46
    Zagrapan si do útočného pásma nahodil puk sám pre seba. Odraz od zadného mantinelu využil Tomek, ktorý nedovolil domácim ďalej pokračovať v akcii.
     
    13:21
    Trenčianska rozohrávka v podaní Sládoka letela cez celé klzisko. Za daných okolností je to zakázané uvoľnenie a vhadzovať sa bude po ľavici Tomeka.
     
    13:53
    Klbko hráčov držalo puk pri mantineli v obrannom pásme Dukly. Vybojoval to napokon Jacobs, presúval pred bránku Kozákovi, no toho hákoval Graeme McCormack a dostáva dve minúty.
     
    14:21
    Handlovský po pravom krídle prenikal cez Sládoka, ktorý ho však jednoznačne zastavil. Nebol to faul a Trenčania bezpečne vyhodili puk.
     
    14:54
    Handlovský teraz vybojoval puk priamo od Starostu, prenechával Réwayovi. Pred bránkou sa mu ukazoval Svitana. Matej Tomek však dobre zapracoval hokejkou a prihrávku vypichol.
     
    15:54
    Popradčania držali puk v druhej časti presilovky veľmi dobre v útočnom pásme. Vandas nahral medzi kruhy Takáčovi. Tomek rýchlo využil ľavý betón a prudkú strelu dokázal zastaviť.
     
    16:46
    Matej Paločko sa v súboji s Mikyskom poriadne zaprel do trenčianskeho hráča, no následne stratil stabilitu a spadol.
     
    17:40
    Po nepodarenej strele McCormacka od modrej čiary vyrazili dopredu kamzíci. Handlovský potiahol po krídle a z kruhu vystrelil. Tomek vyrážal pred seba, Svitana to však nemal na dorážku z prvej. Gólman Dukly sa rýchlo presunul a strelu Svitanu pohodlne zachytil.
     
    17:58
    Domáci znovu prenikli do útočnej tretiny. Réway prenechával pri modrej čiare Svitanovi, ktorý to nahadzoval na Tomeka. Gólman Trenčína radšej hokejkou vyrazil na ochrannú sieť.
     
    18:36
    Vandas chcel cez Šveca posúvať prihrávku pred bránku, kde mu už korčuľoval Zagrapan, no puk cez trenčianskeho hráča neprešiel.
     
    19:11
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti idú v závere prvej tretiny do vedenia v zápase. Mercier rozbehol akciu po pravom krídle a nahodil to pred bránku ADAMOVI LAPŠANSKÉMU, ktorý si prebral puk bekhendom a následne aj bekhendom vymietol pavučinku Tomekovi.
    Asistencia: Pierre Luc Mercier.
     
    19:54
    Matúš Paločko tečoval rozohrávku svojho spoluhráča a puk smeroval do hľadiska. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine mali prevahu streleckých pokusov popradskí hokejisti. Trenčania sa do vyloženej šance v podstate nedostali. Dlho sa hralo bez gólu, až počas poslednej minúty otvoril skóre bývalý hráč Trenčína Adam Lapšanský.
    Druhá dvadsaťminútovka sa začne približne o 17:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Mikyska vybojoval útočné pásmo. Nahodený puk na zadný mantinel síce zachytil Valach, ale následne nedokázal prihrať presne na modrú čiaru.
     
    21:22
    Ulrych už mal vhodnú pozíciu na strelu spoza ľavého kruhu. Rozhodol sa však prihrávať na opačnú stranu, kde však prihrávka na správneho hráča nedorazila.
     
    22:02
    Zaujímavý prienik predviedla domáca legionárska dvojica. Mercier bekhendom prehodil pred bránku Jacobsovi, ktorý zakončil bekhendom, no výbornú a rýchlu lapačku predviedol gólman Tomek.
     
    22:21
    Brejčák sa v obrannom pásme snažil zbaviť Šveca, ktorý však fyzickému napádaniu odolal. Trenčín udržal ešte na nejaký čas puk v pásme.
     
    22:49
    Matej Paločko krížnou prihrávkou našiel Svitanu, ktorý chcel ešte prihrávkou pred bránku servírovať Bjalončíkovi. Ten však usmernil puk iba na zadný mantinel.
     
    23:18
    Réway posunul na pravé krídlo Svitanovi, ktorý prekorčuľoval rýchlo a následne vystrelil, no mieril to iba na betón Tomeka.
     
    23:31
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do dvojgólového vedenia. Popradčania udržali útočné pásmo. Svitana si prebral puk pri zadnom mantineli, pred bránku mu nakorčuľoval MARTIN RÉWAY a strelou ponad vyrážačku prekonal Tomeka.
    Asistencia: Patrik Svitana.
     
    24:20
    Zagrapan prihrávkou na ľavú stranu využil Ulrycha, ktorý však zaviezol puk iba k zadnému mantinelu. Kamzíci sa do zakončenia nedostali.
     
    24:54
    Brejčák odolal napádaniu Bartoviča a ostal s pukom za vlastnou bránkou. Oba tímy práve striedajú, a tak sa čaká na nové formácie.
     
    25:44
    Popradčania nepustili Ferényiho do zakončenia a vyrazili dopredu. Erving nakorčuľoval pre Matúša Paločka a domáci už držia puk v pásme.
     
    26:28
    Réway nechcel zbytočne riskovať trest za príliš veľa hráčov a na ľade a radšej letiaci puk z trenčianskych hokejok prepustil.
     
    26:56
    Sojčík prihrávkou na pravé krídlo našiel Valacha, ktorý nahodil iba za popradskú bránku. Puku sa už potom ujali domáci.
     
    27:11
    Lukáš Handlovský si prebral puk na pravom krídle a z kruhu vypálil. Jeho delovka príklepom letela priamo na hruď Mateja Tomeka.
     
    27:47
    Do útočného pásma s pukom prešiel Tomáš Starosta, ktorý si to pripravil za pravým kruhom na strelu. Delovka príklepom z jeho hokejky letela na betón Vošvrdu.
     
    28:35
    Špirko sa rýchlo z obranného pásma radšej nepúšťal dopredu. Jeho spoluhráči práve striedali, a tak si na nich počkal v obrannom pásme.
     
    29:22
    Presilovku si zahrajú hokejisti Popradu. Dorastenec Samuel Krajč dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    29:40
    Svitana krížnou prihrávkou síce našiel Réwaya, potom však kamzíci rýchlo o puk prišli a svoj tím bezpečne oslobodil Mathieu Brodeur.
     
    30:26
    Popradčania opätovne získali útočné pásmo. Svitana manévroval na modrej čiare a už sa ocitol v strednom pásme. Pískal sa ofsajd.
     
    30:51
    Domáci opäť rozbiehali novú útočnú akciu spoza Vošvrdu. Takáč to skúšal nahadzovať spoza ľavého kruhu na Tomeka. Trenčania puk zachytili a bezpečne sa oslobodili.
     
    31:46
    Trenčianski hokejisti zabudli na Petra Bjalončíka, ktorý si prevzal puk od Mateja Paločka a smeroval sám na bránku. Potiahol si puk na forhend, Tomek ho predvídal a s istotou zasiahol.
     
    32:18
    Sládok zo stredného pásma iba jemne nahodil puk na brankára Vošvrdu, ktorý vyrazil do rohu klziska. Dukla opätovne útočnú tretinu nezískala.
     
    33:01
    Presilovku si v druhej tretine zahrajú aj hokejisti Dukly Trenčín. Dve minúty za seknutie dostáva Patrik Svitana.
     
    33:37
    Trenčania ihneď od začiatku presilovky získali puk a držia ho v útočnom pásme. Videli sme dve strely Bokroša a aj ďalšie zakončenie z hokejky Sádeckého.
     
    34:27
    Vo vlastnom oslabení sa do rýchleho protiútoku dostali domáci. Lapšanský dával pred bránku Kozákovi, ktorý však už zakončoval iba na zadný mantinel.
     
    34:32
    Presilovka Dukly sa končí predčasne. Jozef Švec je vylúčený za hákovanie.
     
    34:56
    Hlinka namieril z ľavého kruhu a preveril Vošvrdu. Popradský brankár dokázal vyraziť pomocou betónov.
     
    35:52
    Popradčania už hrajú svoju skrátenú presilovku. Réwayovi so Svitanom sa zatiaľ darí spolupracovať, no je to bez streleckého pokusu.
     
    36:22
    Réway vyskúšal strieľať z pravého kruhu. Zasiahol zrejme gólmana Tomeka do masky. Brankár Dukly si aj rukou pýtal prerušenie hry, blízko stojaci hlavný rozhodca však nereagoval.
     
    37:04
    Kozák nahodil puk spoza pravého kruhu priamo na gólmana Tomeka, pred ktorým stál ešte Takáč. K dorážke sa však nedostal, brankár Dukly ho k tomu nepustil.
     
    37:41
    Bartovič naznačoval strelu spoza pravého kruhu, potom však strieľanou prihrávkou našiel Špirka, ktorý stratil puk pri zadnom mantineli.
     
    37:52
    V závere druhej tretiny získavajú popradskí hokejisti presilovku. Milan Bartovič dostáva dve minúty za seknutie.
     
    38:38
    Od začiatku presilovej hry do týchto chvíľ držali kamzíci puk v pásme. Réwayova krížna prihrávka však na Svitanu nedorazila a Popradčania prišli o pásmo.
     
    39:43
    Vandas prihrávkou pred bránku hľadal Jacobsa, ktorý však strelou z prvej trafil iba zadný mantinel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V prostrednej dvadsaťminútovke sme videli takisto jeden gól. Strelil ho v 24. minúte Réway, ktorý zvýšil vedenie Popradu na dva góly. Trenčania sú stále v hre, v druhej tretine početnejšie strieľali, no na gól to (zatiaľ) nestačí.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:44.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    Ervinga napádal v rozohrávke Švec, domáci obranca to však ustál a posunul puk Handlovskému.
     
    40:48
    Zagrapan prekorčuľoval s pukom do pásma, následne chcel prihrávať, ale poslal len veľmi slabučkú prihrávku, ktorá skončila na trenčianskych hokejkách.
     
    41:35
    Jacobsa si v rohu klziska postrážil Bokroš a nedovolil mu prihrávať smerom medzi kruhy, kde sa mu už ukazoval Mercier.
     
    42:09
    Mercier smeroval za posunutým pukom do útočného pásma. Zastavil ho Sládok, no následne aj ofsajdový verdikt čiarového rozhodcu.
     
    42:47
    Krajč chcel po pravom krídle prejsť cez Ervinga, no fínsky zadák mu nedovolil s pukom preniknúť popri mantineli.
     
    43:46
    Popradčania ešte využívali niekoľko desiatok sekúnd svoju hru v šestici počas avizovaného trestu. Dve minúty za faul lakťom si odsedí Jozef Švec.
     
    44:01
    Svitana nabíjal za ľavý kruh Vandasovi, ktorý okamžite vypálil z prvej. Matej Tomek rýchlo vytiahol svoj ľavý betón a strelu vyrazil.
     
    44:45
    Vandas pálil od modrej čiary z prvej po prihrávke Svitanu, no strelou zlomil hokejku. Úlomok z čepele letel na Tomeka, puk ostal stáť, no domáci o pásmo prišli.
     
    45:19
    Jacobs prenikol s pukom do útočného pásma, následne prenechal Lapšanskému, ktorý vystrelil spomedzi kruhov. Tomek zachytával na hrudi a dorážať nedovolil.
     
    45:34
    Domáci hokejisti naďalej tvorili hru v útočnom pásme. Jacobs prihrával pred bránku Handlovskému, ktorý to skúšal z otočky bekhendom, no mieril iba do betónu Tomeka.
     
    45:55
    Trenčania už hrajú v plnom počte, no domáci hokejisti ešte držali útočné pásmo. Jemný nahodený puk od modrej čiary z hokejky Kozáka mieril priamo na Tomeka.
     
    46:44
    Matej Paločko dával pred bránku svojmu bratovi Matúšovi, ktorý sa pokúšal zakončovať zblízka, no zabránil mu v tom McCormack.
     
    47:21
    Trenčania sa dostali do útočného pásma. Od modrej čiary zakončoval Brodeur, mieril na zadný mantinel. Následne to obranca Dukly skúšal opäť, tentokrát priamo do lapačky Vošvrdu.
     
    48:09
    Rozohrávka Kozáka na Handlovského veľmi presná nebola, Popradčania o puk prišli a o založenie novej akcie sa pokúšajú hostia.
     
    48:38
    Puk po rozohrávke domácich hokejistov unikol do priestoru striedačiek. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    48:53
    Sledujeme obojstranné vylúčenie. Päsťami si to chceli rozdať domáci Michael Vandas a hosťujúci Marko Stacha. Obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť a budeme sledovať hru 4 proti 4.
     
    49:35
    Hra o jedného hráča menej na oboch stranách sa začína pokojne. O rozohrávku sa pokúšajú domáci hráči.
     
    50:07
    Dvojica Trenčanov sa nestihla rýchlo vrátiť pred bránku a vyskúšať to chcel Mercier strelou zblízka. Medzierku v bránke však nenašiel, Tomek zasiahol ramenom.
     
    51:16
    Brejčák bol pri zadnom mantineli napádaný Špirkom a následne aj stratil stabilitu. Trenčania bojovali o puk, získať ho však nedokázali.
     
    51:39
    Boje o puk v obrannom pásme Popradu pokračovali aj naďalej. Domáci to riešili nekompromisne a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    51:39
    Po odpískanom icingu si domáci tréner Mikula radšej vzal oddychový čas.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 331 divákov.
     
    52:35
    Vandas zamieril s pukom do útočného pásma, nemal však dostatočnú podporu od spoluhráčov. Nik mu neprišiel rýchlo na pomoc.
     
    53:14
    Ulrych dlhou prihrávkou nenašiel Takáča, najprv bol avizovaný icing, no nakoniec sa nepískal.
     
    53:38
    Špirko nabíjal spätne na ľavý kruh Michalovi Hlinkovi, ktorý okamžite z prvej pálil, ale priestor bránky netrafil.
     
    54:11
    Joona Erving prenikol do útočného pásma a ihneď si to pripravil na delovku. Jeho tvrdá strela však opečiatkovala iba zadný mantinel.
     
    54:44
    Nahodenie Mareka Valacha od modrej čiary smerovalo mimo priestoru bránky. Hostia však ostávajú v útočnom pásme.
     
    55:18
    Domáci hokejisti práve striedali, a tak Matej Paločko sa musel s protihráčmi v útočnom pásme popasovať sám. Dlho puk na hokejke neudržal.
     
    55:52
    Handlovský prešiel po pravom krídle popri McCormackovi pomerne jednoducho. Napriahol na kruhu a pálil priamo do stredu tela Tomeka.
     
    56:21
    Trenčianski hokejisti si v závere tretej tretiny rozhodne nepomáhajú. Dve minúty dostáva Hlinka za krosček a navyše 10 minút za nešportové správanie.
     
    56:49
    Jacobs sa dostal do menšieho stretu so Sojčíkom a nedokázal získať puk na svoju hokejku. Trenčania sa oslobodili.
     
    57:12
    Niekoľko cenných sekúnd nazbieral svojím pohybom Marek Valach. Popradčania si to trošku skomplikovali.
     
    57:32
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú tretí gól a možno rozhodujú už aj o svojom víťazstve. Po menšej skrumáži pred Vošvrdom Mercier naštartoval do prieniku MAREKA ZAGRAPANA, ktorého strela švihom bola presná a takto domáci využili presilovku.
    Asistencia: Pierre Luc Mercier.
     
    57:43
    Ešte prichádza iskra nádeje pre trenčiansky celok. Dukla bude hrať presilovku, dve minúty za podrazenie dostáva Martin Chovan.
     
    58:27
    Popradčania zatiaľ zvládajú toto oslabenie a teraz sa im podarilo puk dostať preč z obranného pásma.
     
    58:53
    Larkinovi nevyšlo vyhodenie puku, následne však vo dvojici zaútočili Takáč so Zagrapanom vo vlastnom oslabení. Takáč posunul Zagrapanovi pred bránku, tomu však strela nevyšla.
     
    59:32
    Trenčania sa teraz sami vyhadzujú z obranného pásma, puk ide až ku Tomekovej bránke.
     
    Koniec zápasu.
     
    Trenčianski hokejisti sa v poslednej dvadsaťminútovke nedokázali gólovo presadiť a nedostali sa ani do nejakého výraznejšieho tlaku. Popradčania naopak rozhodli, v 58. minúte pridal tretí gól Zagrapan a rozhodol o konečnom víťazstve Popradu 3:0. (19:21:59)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 20. Lapšanský (Mercier), 24. Réway (Svitana), 58. Zagrapan (Mercier)


    HK Poprad: Vošvrda (Valluš) – Larkin, Erving, Chovan, Ulrych, Brejčák (A), Kozák – Svitana (C), Réway, Handlovský – Vandas, Zagrapan (A), Takáč – Lapšanský, Jacobs, Mercier – Matej Paločko, Bjalončík, Matúš Paločko
    HK DUKLA Trenčín: Tomek (Valent) – Starosta (A), McCormack, Brodeur, Stacha, Sládok, Bokroš, Kajínek – Sojčík (A), Mikyska, Valach – Hecl, Paukovček, Sádecký – Hlinka, Špirko, Bartovič (C) – Krajč, Švec, Ferényi

    Rozhodca: Výleta, Fridrich – Smrek, Gegáň

    Diváci: 2 331