Liverpool – West Ham 3:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:2 (1:1)
West Ham United
Pondelok 24.02.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Liverpool FC – West Ham United. Dohrávka 27. kola anglickej Premier League sa začne o 21:00.
     


    Liverpool FC

    Liverpool sa bleskurýchlo približuje k titulu a pred druhým Manchesterom City má náskok 19 bodov, pričom má ešte dnešný zápas k dobru. Z 26 ligových zápasov vyhral 25 a len jeden (s Manchesterom United) remizoval. Od začiatku roku 2020 inkasovali „The Reds“ v siedmich ligových zápasoch jediný gól (od Wolverhamptonu) a i celkovo majú najlepšiu obranu ligy (15 inkasovaných gólov). Nezaostáva však ani útok, ktorý má po Manchesteri City druhý najvyšší počet strelených gólov (61). Doma doteraz Liverpool nestratil ani bod a jasným favoritom na tri body je i v dnešnom zápase.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Manchester United 2:0
    Wolverhampton – Liverpool 1:2
    West Ham – Liverpool 0:2
    Liverpool – Southampton 4:0
    Norwich – Liverpool 0:1
     


    West Ham United

    Hostia sú až po uši namočení v boji o záchranu a pred týmto zápasom sa nachádzajú na zostupovom 18. mieste s jednobodovou stratou na 17. Aston Villu. Ich forma je navyše priam katastrofálna, v posledných šiestich zápasoch totiž získali len dva body za dve remízy. Problémom je predovšetkým obrana, ktorá je štvrtou najhoršou v lige (45 inkasovaných gólov). Ani útok s 30 strelenými gólmi však na tom nie je v porovnaní so zvyškom ligy nijak zázračne. Vonku sa West Hamu v tejto sezóne príliš nedarí, keď si z 13 zápasov na cudzích ihriskách priviezol do Londýna len 12 bodov. Posledné štyri zápasy vonku navyše prehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    West Ham – Everton 1:1
    Leicester – West Ham 4:1
    West Ham – Liverpool 0:2
    West Ham – Brighton 3:3
    Manchester City – West Ham 2:0
     


    Vzájomné zápasy

    Vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Liverpoolu, ktorý zo 47 ligových súbojov proti West Hamu vyhral 28. Londýnčania vyhrali deväťkrát a 10 zápasov sa skončilo remízami. Posledná výhra West Hamu nad Liverpoolom v Premier League prišla v januári 2016. Z ďalších siedmich zápasov vyhral Liverpool päť a dva sa skončili remízami. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral v Londýne Liverpool 2:0.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    4.11.2017: West Ham – Liverpool 1:4
    24.2.2018: Liverpool – West Ham 4:1
    12.8.2018: Liverpool – West Ham 4:0
    4.2.2019: West Ham – Liverpool 1:1
    29.1.2020: West Ham – Liverpool 0:2
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta, Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Lovren, Matip, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Minamino, Origi.

    West Ham United: Fabiański – Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice – Snodgrass, T. Souček, Noble (C), Anderson – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Zabaleta, Lanzini, Fornals, Bowen, Haller.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche Anfield Road, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Liverpool bude hrať vo svojich tradičných červených dresoch, West Ham v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. S vysokým nákopom si poradil van Dijk, ktorý hrací predmet odkopol na polovicu West Hamu.
     
    2
    Domáci sa prvýkrát usadili na polovici súpera, kde rozvíjajú svoju postupnú kombináciu. Center Fabinha odhlavičkoval Ogbonna, lopta sa ale potom vrátila na kopačky domácich.
     
    David Moyes nedokázal so svojimi tímami nikdy zvíťaziť na Anfield Road. V 15 zápasoch jeho tímov na tomto štadióne uhral sedem remíz a osemkrát s Liverpoolom prehral.
     
    3
    Postupný útok Liverpoolu pokračuje bez väčšej zmeny. Domáci budia dojem, že sa dopredu zatiaľ príliš neponáhľajú.
     
    4
    Center Robertsona z pravej strany odhlavičkoval Ogbonna na prvý rohový kop Liverpoolu v zápase.
     
    5
    Center Alexander-Arnolda odkopol Noble stojaci na prednej tyči. Lopta sa postupne dostala dozadu k obrancom Liverpoolu.
     
    6
    Salah pristavil na hranici pokutového územia loptu pre Robertsona, ktorý si ju posunul na ľavačku. Tvrdou strelou potom namieril vysoko nad Fabiańského bránu.
     
    7
    Fabiański rozohral od svojej brány na Ogbonnu, ktorý mu loptu vrátil. Poľský brankár West Hamu si ju posunul na pravačku, rýchlo ale k nemu pribehol Mané a len doňho nakoniec Fabiański loptu napálil. Od útočníka Liverpoolu sa našťastie pre brankára hostí odrazila tesne mimo jeho brány.
    7. Sadio Mané (LIV)
     
    8
    Antonio sa pokúsil o individuálny prienik po ľavej strane, v súboji s Gomezom pri rohovej zástavke ale spadol. Podľa hlavného rozhodcu Antonio svoj pád nafilmoval.
     
    9
    Liverpool dal gól!
    Domáci rýchlo otvárajú skóre! Firminovu strelu zvnútra šestnástky hráč West Hamu zablokoval na pravé krídlo k Alexander-Arnoldovi, ktorý presným centrom do stredu pokutového územia West Hamu našiel voľného GEORGINIA WIJNALDUMA. Ten loptu nasmeroval k pravej tyči a aj keď si brankár hostí Fabiański na loptu siahol, tak ju už vyraziť nedokázal.
    9. Georginio Wijnaldum (LIV) - 1:0
     
    11
    Hostia získali rohový kop, nepresný center z neho však trochu nešikovným odkopom poslal na ďalší roh hostí Alexander-Arnold.
     
    12
    Na center z druhého rohu si naskakoval v bránkovisku Liverpoolu Souček, van Dijk ale pred ním loptu odhlavičkoval na ďalší roh.
     
    12
    West Ham United dal gól!
    Hostia rýchlo vyrovnávajú! Snodgrass nacentroval na prednú tyč na hranicu bránkoviska, kde sa pred brániaceho hráča Liverpoolu dostal ISSA DIOP. Ten potom prudkou hlavičkou nasmeroval loptu k zemi k ľavej tyči a aj keď si i gólman pri tomto góle na loptu siahol, tak napriek jeho zákroku prešla až do siete.
    12. Issa Diop (WHU) - 1:1
     
    14
    Domácich hráčov i fanúšikov inkasovaný gól zjavne trochu zaskočil a v tichej atmosfére sa musia Liverpoolčania brániť ďalšiemu postupnému útoku West Hamu.
     
    15
    Rice pred vlastnou šestnástkou v súboji o loptu podrazil Fabinha. Priamy kop pre Liverpool zo zaujímavej pozície.
     
    16
    Alexander-Arnold posunul loptu pri rozohrávke štandardky na Robertsona, jeho jemný oblúčik na zadnú tyč ale skončil až za bránkovou čiarou.
     
    17
    Salah napriahol k strele spoza šestnástky a jeho ranu pod brvno musel výborným zákrokom vyraziť brankár West Hamu Fabiański.
    17. Mohamed Salah (LIV)
     
    18
    Držanie lopty: 74 % : 26 %
     
    19
    Liverpool má v tejto chvíli veľký tlak a hostia loptu hneď po jej zisku pred napádajúcimi domácimi len odkopávajú do bezpečia.
     
    20
    Rýchly protiútok hostí skončil ziskom rohového kopu. Snodgrassov prudký center preletel na zadnú tyč na Diopa, ktorý ale tentokrát nedokázal loptu zasiahnuť.
     
    21
    Domáci tím sa tak vrátil na polovicu West Hamu a vďaka Fabinhovmu zablokovanému centru z pravej strany získal rohový kop.
     
    22
    Rohové kopy domácich zatiaľ ani zďaleka nie sú tak nebezpečné ako rohy hostí. Center Alexander-Arnolda odhlavičkoval bez väčších problémov zo svojej šestnástky Noble.
     
    24
    Souček odhlavičkoval center domácich z ďalšieho rohu. Odrazenú loptu však Liverpoolčania znovu získali na svoje kopačky a pokračujú vo svojom tlaku.
     
    25
    Firmino sa dostal k lopte pred šestnástkou West Hamu, posunul si ju na pravačku a strelou zo zhruba 25 metrov ju poslal výrazne mimo Fabiańského brány.
     
    26
    Odkop Fabiańského od brány znovu skončil len u domácich obrancov. Tí loptu hneď vrátili na útočnú polovicu, kde „The Reds“ prakticky bez prerušenia pokračujú v postupnej kombinácii.
     
    28
    Ogbonna posunul hlavou Fabinhov nákop zo stredu poľa k svojmu brankárovi. Ten loptu vykopol na polovicu Liverpoolu na Antonia, pred ktorým ju odhlavičkoval do autu van Dijk.
     
    29
    Rice si nabehol za obranu Liverpoolu na autové vhadzovanie, loptu ale poslal výrazne mimo domácej brány a navyše narazil do reklamného panelu. Našťastie sa zdá, že je v poriadku.
     
    30
    Domáci sa znovu nasťahovali pred šestnástku West Hamu a znovu tlačia hostí hlboko do obrany. V posledných desiatich minútach majú domáci veľký tlak.
     
    31
    Firmino vysunul prihrávkou na pravú stranu do nábehu Alexander-Arnolda, ktorého strela po zemi preletela tesne mimo pravej tyče Fabiańského brány.
    31. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    32
    Strely: 8:2
    Strely na bránu: 2:1
     
    33
    Center Snodgrassa z rohu vrátil akrobaticky „do ohňa“ Diop a Souček loptu ešte pretlačil k zadnej tyči. Tam okolo brankára Alissona loptu nasmeroval mimo brány Liverpoolu Ogbonna.
     
    35
    Center Alexander-Arnolda z priameho kopu z pravej strany doletel trochu prekvapivo na zadnú tyč, kde sa k nej nečakane dostal Salah. Zblízka ju však nedokázal nasmerovať do brány Fabiańského.
     
    36
    Tlak domácich sa v posledných minútach trochu otupil a i hostia sú teraz schopní usadiť sa na polovici Liverpoolu. Ich kombinácia však zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od Alissonovej brány.
     
    37
    A nakoniec k ničomu neviedla. Fabinho vystihol prihrávku hostí a zaviezol loptu na útočnú polovicu.
     
    38
    Ngakia podrazil zozadu pri spracovávaní lopty Maného. Liverpool bude mať priamy kop zo zhruba 25 metrov od Fabiańského brány.
     
    39
    Alexander-Arnold vystrelil i z tejto pozície a po teči jedného z hráčov West Hamu v múre skončila lopta tesne mimo pravej tyče Fabiańského brány.
     
    39
    Alexander-Arnold nacentroval z rohového kopu na hranicu bránkoviska na van Dijka, ktorý prudkou hlavičkou trafil brvno brány West Hamu.
    39. Trent Alexander-Arnold (LIV)
    39. Virgil van Dijk (LIV)
     
    41
    I hostia získali rohový kop, so Snodgrassovým centrom si ale tentokrát obrancovia Liverpoolu poradili. Souček potom taktickým faulom zastavil Fabinha.
     
    42
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách, avšak len v blízkosti stredovej čiary. Hostia čakajú zoradení v obranných líniách pred vlastnou šestnástkou.
     
    43
    Alexander-Arnold chcel kolmicou z pravej strany vysunúť za obranu West Hamu Firmina, ten ale jeho prihrávku spracovať nedokázal a lopta skončila v rukách brankára Fabiańského.
     
    44
    Hostia hneď pri rozohrávke o loptu prišli a znovu sa museli zatiahnuť pred vlastnú šestnástku. Domáci teraz len s veľkými problémami hľadajú medzery v ich obrannom postavení.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas zakončil Alexander-Arnold, ktorý loptu nakopol do šestnástky na rozbehnutého Firmina. Toho však telom odstavil od lopty Ogbonna a hrací predmet napokon skončil v rukaviciach brankára Fabiańského.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve mal Liverpool (podľa očakávania) výraznú prevahu, ktorú ale nedokázal pretaviť do gólového náskoku. Skóre síce rýchlo otvoril Wijnaldum, ešte rýchlejšie ale po sérii niekoľkých rohových kopov vyrovnal Diop. Domáci mali v ďalšom priebehu prvého dejstva množstvo gólových príležitostí, buď ale minuli bránu West Hamu alebo ich vychytal brankár Fabiański. Hostia tak zatiaľ môžu byť s výsledkom spokojní, v druhom polčase sa ale dá očakávať ešte väčší tlak domáceho tímu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 73 % : 27 %
    Strely na bránu: 2:1
    Strely mimo: 5:1
    Rohy: 7:5
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 1:4
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    46
    Liverpool sa už po niekoľkých sekundách od výkopu dostal do pomerne dobrej príležitosti. Fabinho prihrávkou na ľavú stranu vysunul do šestnástky Firmina, ktorý z prvej vystrelil vysoko nad Fabiańského bránu.
     
    47
    Na trávniku zostal bez cudzieho zavinenia sedieť Tomáš Souček. Zdá sa, že sa jedná o svalové zranenie českého záložníka.
     
    47
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Tomáš Souček, prichádza Pablo Fornals.
     
    48
    Liverpool pokračuje vo svojom tlaku na polovici hostí a tlačí hráčov West Hamu k ich šestnástke.
     
    49
    Salah si individuálne naviedol loptu z pravej strany na stred a vystrelil, svojou strelou ale trafil Ogbonnu. Hostia sa potom dostali k odrazenej lopte a rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    50
    Antonio viedol loptu k šestnástke Liverpoolu, pri kľučke proti van Dijkovi mu ale holandský obranca domácich loptu vypichol a hneď ju rozohral na opačnú stranu.
     
    51
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Fabinha zozadu v strede poľa Declan Rice (West Ham United).
     
    52
    Hostia vytlačili aktívnym pohybom domácich na ich polovicu, o loptu ich ale pripraviť nedokázali. „The Reds“ sa tak rýchlo vrátili na časť ihriska West Hamu.
     
    53
    Nákop Alexander-Arnolda do šestnástky na Firmina chytil pripravený brankár Fabiański. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu, kde sa k nej dostal Antonio.
     
    54
    West Ham United dal gól!
    Šok pre Anfield Road, hostia otáčajú skóre! Postupný útok hostí ukončil centrom z pravej strany Rice a jeho pas doletel do stredu šestnástky na nepochopiteľne neobsadeného PABLA FORNALSA. Ten loptu netrafil ideálne, i tak ju ale dokázal strelou po zemi z voleja nasmerovať k pravej tyči domácej brány.
    54. Pablo Fornals (WHU) - 1:2
     
    56
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách, zjavne sú ale otrasení inkasovaným gólom. Hostia ich bez väčších problémov držia na ich polovici.
     
    57
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Naby Keïta, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    58
    Oxlade-Chamberlain hneď po svojom príchode na hraciu plochu napriahol k strele zo strednej vzdialenosti, lopta sa ale po jeho pokuse zakrútila smerom od brány a skončila mimo.
     
    59
    Domáci rozohrali rohový kop na krátko a na center z ľavej strany si nabehol van Dijk. Ten loptu ešte chcel predĺžiť na Maného, pred ním ju však chytil pripravený brankár Fabiański.
     
    60
    Oxlade-Chamberlain obral rozohrávajúcich hostí o loptu, hráči West Hamu sa ale bleskurýchlo zoradili do obranného postavenia a domáci tak musia prejsť do postupného útoku.
     
    61
    Tvrdú strelu Alexander-Arnolda zo zhruba 25 metrov k ľavej tyči vyrazil poľský gólman West Hamu Fabiański.
    61. Trent Alexander-Arnold (LIV)
     
    62
    Domáci sa postupne dostávajú do veľkého tlaku. Robertsonov center zľava letel na zadnú tyč na nabiehajúceho Alexander-Arnolda, pred ním však loptu zrazil na ďalší roh Cresswell.
     
    63
    Firmino si naskočil na hranici bránkoviska West Hamu na center Alexander-Arnolda z rohového kopu, prudkou hlavičkou však loptu nasmeroval len vysoko nad Fabiańského bránu.
     
    65
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Felipe Anderson, prichádza Sébastien Haller.
     
    66
    Strely: 19:3
    Strely na bránu: 4:2
     
    66
    Žltú kartu za podrazenie Maného sklzom zozadu v nádejne sa rozvíjajúcom protiútoku Liverpoolu dostáva Issa Diop (West Ham United).
     
    67
    Hostia vysokým napádaním držia domácich na ich polovici a komplikujú im rozohrávku.
     
    68
    Liverpool dal gól!
    Domáci po veľkej chybe brankára West Hamu vyrovnávajú! Robertson prenikol po ľavej strane k šestnástke hostí a prihrávkou do druhej vlny našiel voľného MOHAMEDA SALAHA. Ten vystrelil po zemi z prvej priamo na Fabiańského, gólmanovi hostí ale lopta prešla pri zákroku pomedzi ruky a nohy do siete.
    68. Mohamed Salah (LIV) - 2:2
     
    70
    Oxlade-Chamberlain sa dostal k centru z pravej strany, ktorým zakrútil loptu do bránkoviska West Hamu. Tam nedokázal loptu zasiahnuť ani Salah, ani Mané a lopta skončila až za bránkovou čiarou.
     
    71
    Domácich hráčov i fanúšikov strelený gól povzbudil a hráči Liverpoolu sa znovu nasťahovali pred šestnástku West Hamu. Hostia bránia v hlbokom bloku.
     
    72
    Hostia získali loptu a okamžite prišiel pas za obranu Liverpoolu na Antonia. Ten si loptu nedokázal spracovať a odskočila mu tak k Alissonovi, i tak mu ale bol odmávaný ofsajd.
     
    73
    Hostia sa následne znovu zatiahli dozadu a všetci hráči West Hamu sú v alebo v blízkosti svojho pokutového územia. Van Dijk sa dokonca dostal k strele z hranice šestnástky, tú ale zrazil Cresswell na rohový kop.
     
    74
    Center zľava na zadnú tyč zasiahol Salah, ktorého strelu zblízka ale výborným zákrokom vyrazil Fabiański. Lopta sa potom odrazila na zadnú tyč k Firminovi, ktorý ju ale už takmer z bránkovej čiary nedokázal doraziť do prázdnej brány.
    74. Mohamed Salah (LIV), Roberto Firmino (LIV)
     
    75
    Wijnaldumov center zablokoval vo vlastnej šestnástke Ogbonna rukou, hlavný rozhodca ale napriek protestom domácich nechal hru pokračovať ďalej.
     
    76
    Hneď po zisku lopty nakopli hostia hrací predmet na Hallera, ktorý si ju pred šestnástkou Liverpoolu naviedol na pravačku. Slabou strelou po zemi ju potom poslal priamo do rúk brankára Alissona.
     
    78
    Salah sa na pravom krídle po kolmici Oxlade-Chamberlaina dostal do šprintérskeho súboja s Ogbonnom, ten ale vyhrať nedokázal a obranca West Hamu mu loptu odkopol na rohový kop.
     
    79
    Domáci ho rozohrali na krátko a po odvrátení centru Alexander-Arnolda z pravej strany odhlavičkovali hostia loptu. V hlavičkovom súboji v šestnástke pritom zasiahol lakťom van Dijka Rice, i tentokrát sa ale porušenie pravidiel nepíska.
     
    80
    Žltú kartu za držanie prenikajúceho Oxlade-Chamberlaina v rýchlom protiútoku Liverpoolu dostáva Mark Noble (West Ham United).
     
    81
    Firminov center trochu prekvapivo preletel pomedzi niekoľkých hráčov v šestnástke hostí k Wijnaldumovi, ten ale loptu nedokázal spracovať.
     
    81
    Liverpool dal gól!
    Domáci otáčajú skóre a dostávajú sa znovu do vedenia! Gomez vystihol odkop hostí a oblúčikom za obranu West Hamu okamžite poslal do šestnástky Alexander-Arnolda. Ten loptu okolo vybiehajúceho brankára Fabiańského vrátil do bránkoviska, odkiaľ ju bez problémov dorazil do odkrytej brány West Hamu SADIO MANÉ.
    81. Sadio Mané (LIV) - 3:2
     
    83
    Snodgrass sa bez cudzieho zavinenia ocitol na trávniku. Zdá sa, že má kŕče, s ktorými mu pomáha Firmino.
     
    84
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Robert Snodgrass, prichádza Jarrod Bowen.
     
    85
    Antonio dobrou prienikovou prihrávkou z ľavej strany hľadal striedajúceho Bowena, ktorý sa ale pri spracovávaní lopty pošmykol. Domáci obrancovia po zisku lopty okamžite rozohrali na opačnú stranu.
     
    86
    Domáci po peknom rýchlom protiútoku skórovali, gól ale neplatí. Alexander-Arnold prihrávkou z pravej strany šestnástky našiel pred bránou West Hamu Sadia Maného, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány hostí, Senegalčan ale stál v momente prihrávky v ofsajdovom postavení.
    86. Sadio Mané (LIV)
     
    87
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou na svojej polovici a nútia hostí, aby za nimi behali zo strany na stranu.
     
    88
    Antonio výbornou kolmicou za obranu domácich vysunul do samostatného úniku Bowena, ktorý si loptu posunul do ľavej strany. Vybiehajúci brankár Alisson mu však dobre zmenšil strelecký uhol a nakoniec ho Bowen trafil do tváre.
    88. Jarrod Bowen (WHU)
     
    89
    Rohový kop hostí znovu vyvolal pred domácou bránou paniku. Center do bránkoviska nedokázali tesne zasiahnuť dvaja hráči West Hamu, až sa lopta odrazila k voľnému Cresswellovi a ten z voleja prestrelil Alissonovu bránu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Joël Matip.
     
    90+2
    Hosťom sa kvôli vysokému napádaniu Liverpoolu vôbec nedarí rozohrať. West Ham má loptu síce na svojich kopačkách, avšak len pred vlastnou šestnástkou.
     
    90+3
    Trochu zúfalý center Ricea z pravej strany sa stal ľahkou korisťou domáceho brankára Alissona. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu, kde Liverpoolčania znovu vysokým presingom bránia hosťom v rozohrávke.
     
    90+4
    Matipovi odskočila lopta pri odkope nákopu Ogbonnu, našťastie pre domácich ju však na druhýkrát poslal až do autu až pri šestnástke hostí.
     
    90+5
    Antonio si spracoval Ogbonnov nákop pred šestnástkou Liverpoolu a jeho prienik zastavil faulom striedajúci Matip. Priamy kop z ľavej strany pre West Ham.
     
    90+6
    Center z priameho kopu domáca obrana odvrátila za šestnástku k úplne voľnému Nobleovi, ktorého tvrdú strelu zrazil mimo vlastnej brány Wijnaldum.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool sa i dnes dočkal víťazstva, bolo to napokon ale po omnoho väčšej dráme, ako sa očakávalo. Hostia sa dostali na začiatku druhého polčasu do vedenia po góle Fornalsa, domáci ale potom West Ham poriadne zatlačili a nakoniec si vybojovali tri body. Zlomovým momentom bol gól Salaha po hrubej chybe inak výborne chytajúceho brankára Fabiańského. Po ňom sa tlak domácich ešte zvýšil a víťazný gól nakoniec strelil v 81. minúte Sadio Mané. Tomu nebol o pár minút neskôr uznaný kvôli ofsajdu ďalší gól, nakoniec to ale domácich mrzieť nemuselo, West Ham totiž svoje veľké gólové príležitosti v závere zápasu využiť nedokázal. Liverpool tak pokračuje v ceste za titulom a pred druhým Manchesterom City má 22-bodový náskok. West Ham je naopak na zostupovom 18. mieste a na 17. Aston Villu stráca bod.
     
    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 10:2.
    Rohy: 16:8.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 4:10.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:14)

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Wijnaldum, 68. M. Salah, 81. Mané – 12. Diop, 54. Fornals

    Karty:   51. Rice (WHU), 66. Diop (WHU), 80. Noble (WHU)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 16:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta (57. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané (90+1. Matip).
    Náhradníci: Adrián – Lovren, Matip, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Minamino, Origi.

    West Ham United: Fabiański – Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice – Snodgrass (84. Bowen), T. Souček (47. Fornals), Noble (C), Anderson (65. Haller) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Zabaleta, Lanzini, Fornals, Bowen, Haller.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart

    Diváci: 53 313