Slovan Bratislava – Trenčín 2:0 (kon.) | Pohronie – Žilina 0:1 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Sereď 1:3 (kon.) | Michalovce – Nitra 1:0 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:3 (1:1)
ŠKF Sereď
Sobota 22.02.2020, 14:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vítam všetkých priaznivocv futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC ViOn Zlaté Moravce a ŠKF iClinic Sereď. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 14:00.

    Zimná prestávka v našej Fortuna lige sa skončila, po krátkej prestávke sa opäť rozbieha kolotoč fortunaligových zápasov. Ostáva dohrať tri kolá a po nich sa súťaž rozdelí na dve časti. Prvá šestka bude bojovať o titul, tá druhá o zotrvanie v našej najvyššej futbalovej súťaži.

    FC ViOn Zlaté Moravce:
    Domáci celok má po 19 zápasoch na svojom konte 23 bodov a ešte ho čaká ťažký boj o prvú šestku. Od 4. miesta po 7. miesto je to veľmi nabité a každé zaváhanie môže mať vážne následky. ViOn čakajú aj s týmto zápasom stretnutia s konkurentami v boji o prvú šestku.

    ŠKF iClinic Sereď:
    Domáci futbalisti majú po 19 zápasoch na svojom konte 19 bodov a nachádzajú sa na 10. mieste. V minulom ročníku sa Sereď ako nováčik senzačne prebojoval do skupiny o titul, ale v tejto sezóne to zrejme bude boj o záchranu. Na 6. miesto momentálne Sereď stráca 5 bodov, čiže akú takú šancu na prvú šestku stále má. Nemá to však len vo svojich rukách.

    Pre oba tímy je toto stretnutie veľmi dôležité, potrebujú v ňom zaznamenať ideálne tri body. Snáď sa teda máme na čo tešiť, sledujte náš online prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Pintér, Asanović, Chren (C) – Duga, Sloboda – Hrnčár, Richtárech, Kovaľ – Kelemen

    Náhradníci: Chovan – Tóth, Grozdanovski, Švec, Orávik, Ďubek, Mészáros

    ŠKF iClinic Sereď: Kanurić – Hučko (C), Michalík, Ba, T. Dabó – Duranski, Šumský – Iván, Morong, Vucenović – Jarovič

    Náhradníci: Penksa – Mečiar, Louka, Pankarićan, Slaninka, Potoma

    Rozhodca: Pavel Ochotnický – Radoslav Bobko, Martin Vitko – Martin Ježík
     
    Prajem príjemné športové popoludnie všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sú na programe ďalšie stretnutia našej Fortuna liga, do konca základnej časti ostávajú tri kolá a ešte nie je rozhodnuté, kto postúpi do skupiny o titul a kto do skupiny o záchranu.

    Zlaté Moravce sú ešte stále v hre o postup do prvej šestky, ale od 4. miesta je to poriadne nabité a tak ViOn potrebuje v tomto zápase nutne bodovať, najlepšie za tri body. Sereď je už len teoreticky v hre o postup do prvej šestky, ale nemá to vo vlastnách rukách. Ak si chce udržať teoretickú nádej, musí dnes Sereď rovnako vyhrať.

    Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopm sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas v Zlatých Moravciach sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom zo Serede, ktorá odohrá toto stretnutie v červených dresoch. Domáci dnes nastupujú v bielych dresoch.
     
    2
    Pre Sereď je toto trocha špecifické stretnutie, pretože svoje domáce zápasy v jarnej časti odohrá práve na tomto štadióne.
     
    3
    V úvode stretnutia sledujeme útočné snaženie na oboch stranách, ale zatiaľ sme žiadnu výraznejšiu situáciu nezaznamenali. Útočná akcia domácich bola zastavená tesne pred pokutovým územím.
     
    4
    Opäť sa k lopte dostáva ViOn, ktorý však kombinuje len na svojej polovici ihriska. Hostia výborne obsadili stred poľa a svojho dnešného súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    5
    Do útoku sa dostala aj Sereď, ale ani futbalisti v červených dresoch nič zaujímavého nevymysleli. Po nedovolenom zákroku ide lopta na kopačky domáceho celku.
     
    6
    Dlhá lopta do pokutového územia hostí nič nebezpečného nepriniesla, brankár Kanurić ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    7
    Oba celky sa po strate lopty snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, na oboch stranách je však v úvode stretnutia veľa nepresností a tak stále čakáme na niečo zaujímavejšie.
     
    8
    Sereď zakombinovala pred pokutovým územím súpera, ale žiadna strela z toho nebola a dopredu sa už snažia preniknúť Zlaté Moravce.
     
    9
    Domáci sa v útoku previnili nedovoleným zákrokom a tak je späť pri lopte Sereď. Aj naďalej tak prebieha veľký boj na oboch stranách, defenzívy aktérov zápasu sú stále veľmi pozorné.
     
    10
    ViOn zahrával po nedovolenom zákroku priamy kop, ale centrovaná lopta až do pokutového územia nič zaujímavého nepriniesla a bude to len odkop od brány súpera.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, nič zaujímavého nám neponúkla. Zrejme v tomto stretnutí veľa gólov neuvidíme, ale stále sme len v úvode a tak je predčasné robiť takéto závery.
     
    12
    Na štadióne v Zlatých Moravciach zatiaľ vládne komorná atmosféra. Divákov by zrejme potešila nejaká zaujímavejšia akcia, zatiaľ je len počuť také to frflanie na adresu rozhodcu a podobne.
     
    13
    Zatiaľ sa nám teda nemusel nijak predviesť ani jeden z brankárov. Pindroch a Kanurić doposiaľ riešili len rozohrávky od svojej brány.
     
    14
    Hosťujúci útočník Jarovič sa ocitol v ofsajde a tak útočná snaha Serede pokračovať nemohla.
     
    15
    Po zrazenom centri sme sledovali rohový kop hosťujúceho celku. Lopta sa dostala pred bránu ViOnu, tam si ju bezpečne do svojich rukavíc prebral brankár Pindroch.
     
    16
    Ani útok domáceho celku teraz nič zaujímavého neponúkol, sledovali sme len veľmi nepresné zakončenie od Dugu.
     
    17
    ViOn sa však zakrátko opäť dostal pred šestnástku súpera a domáci získavajú svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    18
    Pretiahnutý center na zadnú tyč bol veľmi nevydarený, Sereď získava autové vhadzovanie na svojej polovici ihriska.
     
    19
    Zakrátko však opäť útočí domáci celok, ktorý sa snaží prebrať iniciatívu na svoje kopačky a niečo zaujímavé tak vymyslieť.
     
    20
    Domáci musia začínať svoje ďalšie útočné ťaženie z vlastnej polovice ihriska. Sereď na nič nečaká a okamžite sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    21
    Pred bránu Serede smeroval centrer, ktorý si chcel prebrať do svojich rukavíc brankár Kanurić. Aktívne do súboja išiel Kovaľ, ktorý zrejme faulovak Kanurića, ale faul sa nepískal. Sereď však bez problémov vyviezla loptu do bezpečia.
     
    22
    Polovica z úvodného polčasu uplynula, stále sme nič zaujímavého nevideli. Bojovnosť však nemôžme uprieť ani jednému celku.
     
    23
    Nepresná prihrávka do pokutového územia domácich sa dostala len k brankárovi Pindrochovi, ktorý už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    25
    Sledovali sme postupný útok domácich, po ktorom prišla aj strela spoza pokutového územia. Lopta išla určite mimo brány, Kanurić však radšej zasiahol a bude z toho roh pre ViOn.
     
    26
    Rohový kop už nič zaujímavého nepriniesol, naopak rodí sa rýchly protiútok hosťujúceho celku.
     
    28
    Zlaté Moravce dali gól!

    Je tu úvodný presný zásah tohto stretnutia! ViOn sa dostal do rýchleho brejku a môže sa radovať z prvého gólu v tomto zápase, keď DÁVID RICHTÁRECH dostal skvelú prihrávku do vnútra pokutového územia a presnou strelou k tyčke nedal Kanurićovi žiadnu šancu presne zasiahnúť – 1:0!
     
    29
    Na rade je teraz Sereď. Podarí sa hosťom vyrovnať ešte do konca prvého polčasu?
     
    30
    Polhodina zo stretnutia v Zlatých Moravciach je už minulosťou, domáci celok vyhráva po góle Richtárecha 1:0! Postupune už ožívajú aj diváci v hľadisku.
     
    31
    Tento útok ViOnu úspešný nebol, bude to len odkop od Kanurićovej brány.
     
    32
    Hra sa na malú chvíľu prerušila, na ihrisku ostali ležať po vzájomnom súboji Jarovič a Duga. Obaja sú však v poriadku a môže v zápase pokračovať.
     
    33
    Od úvodného zásahu prebrali väčšiu iniciatívu domáci futbalisti a ich tesné vedenie nie je v tejto chvíli nijak vážne ohrozené. Hostia navyše v poslednej dobe často faulujú.
     
    34
    ViOn teda pohodlne drží loptu na svojich kopačkách a svojho dnešného súpera k ničomu vážnemu nepúšťa.
     
    35
    K lopte sa teraz dostal hosťujúci Duranski, ale jeho veľmi nepresné zakončenie smerovalo len nad bránu domácich.
     
    36
    Približne desať minút ostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že ViOn si svoj náskok udrží, čo sa ale hostia snažia zmeniť.
     
    37
    Žltú kartu dostáva Filip Duranski (ŠKF iClinic Sereď).
     
    38
    Po nepresnom útoku domácich získava Sereď autové vhadzovanie na svojej polovici ihriska.
     
    39
    Nepresnosť však teraz bola aj na strane hostí. Uvidíme, čo nám prinesie záver prvého polčasu.
     
    40
    Domácim fanúšikom sa niečo nepáči a často počuť z tribún aj nepekné výrazy. Hlásateľ už upozorňuje fanúšikov, aby sa vyjadrovali slušne.
     
    41
    Rozbieha sa záverečná časť prvého polčasu, domáci ViOn stále vyhráva najtesnejším možným rozdielom.
     
    42
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Kovaľ, ale jeho zakončenie sa stalo ľahkou korisťou pre brankára Kanurića.
     
    43
    Sereď dala gól!

    Ale pozor, je vyrovnané! Tak naozaj z ničoho-nič je pred koncom prvého polčasu stav vyrovnaný, keď Sereď založila úspešný útok, na hranici pokutového územia sa dostal k odrazenej lopte kapitán TOMÁŠ HUČKO a ten presnou strelou vyrovnáva na 1:1!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Zlatých Moravciach je už minulosťou. Napokon sme v ňom videli dva presné zásahy, po jednom na oboch stranách. V 28. minúte išli domáci do vedenia zásluhou Richtárecha, ale krátko pred koncom prvého polčasu vyrovnal za hostí kapitán Tomáš Hučko. Zlaté Moravce teda hrajú so Sereďou po prvom polčase 1:1!

    Druhý polčas sa začne približne o 15:04.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Nicolas Šumský, prichádza Denis Potoma.
     
    47
    Druhý polčas v Zlatých Moravciach je už v plnom prúde, výkopom ho odštartoval domáci celok.
     
    48
    ViOn vstúpil do druhého dejstva aktívne a získal aj rohový kop. Hostia sa však úspešne ubránili a získavajú už loptu na svoje kopačky.
     
    49
    Následne aj Sereď zahrávala rohový kop na druhej strane, domáci sa však podobne úspešne ubránili a už vyvážajú loptu do bezpečia.
     
    50
    Prvých päť minút druhého polčasu priniesol aktivitu na oboch stranách, oba celky chcú zrejme zabojovať o víťazstvo, ktoré by im v tabuľke veľmi pomohlo.
     
    51
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Marko Kelemen, prichádza András Mészáros.
     
    52
    Už aj tréner domácich sa odhodlal k prvému striedaniu. Rozhodol sa rovnako pre posilnenie defenzívy, tak snáď ešte veľa zaujímavého do konca zápasu uvidíme.
     
    53
    ViOn teraz nebezpečne obliehal pokutové územie súpera, ale defenzíva Serede to celé zvládla a dostáva loptu do bezpečia. Domáci však môžu vo svojom útoku pokračovať.
     
    54
    Centrovaná lopta do pokutového územia končí v rukaviciach brankára Kanurića. Dopredu tak teraz môže skúsiť preniknúť Sereď.
     
    55
    K lopte sa dostal Sloboda a odhodlal sa k strele zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus bol tečovaný nad bránu a ViOn tak ešte získava rohový kop.
     
    56
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky smerovala priamo pred bránu Serede, tento pokus bol opäť tečovaný a tak ViOn bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    57
    Ani ten však zmenu skóre nepriniesol a dopredu sa už pokúša preniknúť Sereď.
     
    58
    Morongova strela bola nepresná, bude to len odkop od Pindrochovej brány.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Alexsandar Vucenović, prichádza Filip Pankarićan.
     
    60
    Hodina zo stretnutia v Zlatých Moravciach je už minulosťou. Aj naďalej platí nerozhodný stav 1:1, viacej z hry v druhom polčase majú domáci futbalisti.
     
    61
    Domáci futbalisti získavajú loptu na svojej polovici ihriska a pokúšajú sa založiť postupný útok na súperovu bránu.
     
    62
    Nepresný center zo strany ViOnu na útočnú polovicu, k lopte sa tak dostáva Sereď.
     
    63
    Zatiaľ teda môžme konštatovať, že sledujeme podobný obraz hry, ako tomu bolo aj v prvom polčase.
     
    64
    V druhom polčase sme stále nič zaujímavého nevideli. Je to skôr taký boj o loptu na oboch stranách, snáď teda ešte niečo zaujímavé v tomto zápase uvidíme.
     
    65
    ViOn teraz častejšie s loptou na svojich kopačkách, ale na útočnej polovici sa presadzuje veľmi ťažko.
     
    66
    Striedanie v tíme ŠKF iClinic Sereď: z ihriska odchádza Alex Iván, prichádza Matej Vuk.
     
    67
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Tomáš Ďubek.
     
    68
    Sereď dala gól!

    Sereď otáča vývoj stretnutia vo svoj prospech! Hostia založili rýchly útok zo svojej polovice ihriska, domáci prepadli vo svojom pokutovom území, kde sa centrovaná lopta poľahky dostala k DENISOVI POTOMOVI a ten presnou strelou prekonáva Pindrocha – 1:2!
     
    69
    S týmto zrejme ViOn nepočítal. Domáci teraz budú musieť vyrovnať čo najskôr, ak chcú ešte zabojovať o prípadné víťazstvo. Zlaté Moravce v boji o prvú šestku tri body veľmi potrebujú.
     
    70
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Kovaľ, prichádza Jakub Švec.
     
    71
    Sereď dala gól!

    Výbuch radosti na strane Serede! Hosťujúci celok založil ďalší rýchly protiútok, Vuk vymyslel skvelú prihrávku do pokutového územia na voľného FILIPA PANKARIĆANA a ten dáva tretí gól svojho celku v tomto zápase – 1:3!
     
    72
    Tak to je už pre domáci celok veľmi komplikovaná situácia. Sereď vyhráva o dva góly a je momentálne na koni. Uvidíme, čo všetko nás teda ešte čaká do konca tohto stretnutia.
     
    73
    ViOn zahrával rohový kop, ktorý však nič zaujímavého neponúkol. Sereď sa teraz nemusí nikam ponáhľať.
     
    74
    Určite to však ešte domáci futbalisti nevzdávajú. Sereď má však väčšiu pohodu na svojich kopačkách a hrá uvoľnenejšie.
     
    75
    Hrnčárov center do pokutového územia hostí odvrátila defenzíva súpera do bezpečia.
     
    76
    Hosťujúci Ba ostáva ležať na trávniku a dokonca aj nosítka prichádzajú na ihrisko. Napokon Ba odchádza po svojich, len pripomínam, že obaja tréneri už využili všetky tri možno na striedanie.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Tidiane Djiby Ba (ŠKF iClinic Sereď).
     
    78
    Čas sa domácim futbalistom už začína krátiť, ViOn stále prehráva o dva góly a práve v tomto zápase potrebuje bodovať.
     
    79
    Sereď sa po získaní lopty nikam neponáhľa a snaží sa čo najdhšie hrať s loptou na svojich kopačkách.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadneho hracieho času. Sereď je už čoraz bližšie k zisku troch bodov z tohto zápasu, domáci začínajú byť frustovaní.
     
    81
    V pokutovom území teraz nebezpečne zakončoval Duranski, po jeho tečovanom pokuse získava Sereď ešte rohový kop!
     
    82
    Po rohovom kope hostí došlo aj k zakončeniu na bránu domácich, je tu však odmávaný a odpískaný ofsajd.
     
    83
    Nepresná kombinácia domácich, Kanurić bude rozohrávať loptu od svojej brány. Nikam sa samozrejme ponáhľať nemusí.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Antonio Asanović (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    84
    Žltú kartu dostáva Senad Jarovič (ŠKF iClinic Sereď).
     
    85
    ViOn aj naďalej prehráva o dva góly a čas sa mu veľmi rýchlo kráti. Už to teda zrejme vyzerá, že tri body získane Sereď.
     
    86
    Sereď navyše pohodlne drží loptu na svojich kopačkách a kombinuje v okolí stredového kruhu.
     
    87
    Domáci získavajú autové vhadzovanie na svojej polovici ihriska.
     
    88
    Center do pokutového územia ViOnu domáca defenzíva odvrátila do bezpečia. S najväčšou pravdepodobnosťou tri body získane Sereď a to budú komplikácie pre ViOn.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    90+1
    Zlaté Moravce zahrávali rohový kop, ale hostia zvládli aj túto situáciu a loptu získavajú na svoje kopačky.
     
    90+2
    Fanúšikovia Serede už oslavujú zisk troch bodov. Miestny hlásateľ ich upozorňuje, aby nepoužívali pyrotechniku.
     
    90+3
    Ďubek ešte bude zahrávať za domácich posledný priamy kop v tomto zápase.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas v Zlatých Moravciach priniesol ešte dva presné zásahy. Aj druhé dejstvo bolo podobné tomu prvému, dlho sme čakali na niečo zaujímavé. Napokov v krátkom slede skórovali hostia zásluhou Potomu a Pankarićana a tak si Sereď po výhre 3:1 pripíše veľmi dôležité tri body do tabuľky.

    Ďakujem vám za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok soboty. (15:56:12)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím ŠKF Sereď. Viac informácií tu.

    Góly: 28. Richtárech – 43. Hučko, 68. Potoma, 71. Pankarićan (Vuk)

    Karty:   84. Asanović (ZMO) – 37. Duranski (SER), 77. Ba (SER), 84. Jarovič (SER)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:14.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Pindroch – Brašeň, Pintér, Asanović, Chren (C) – Duga (67. Ďubek), Sloboda – Hrnčár, Richtárech, Kovaľ (70. Švec) – Kelemen (51. Mészáros).
    Náhradníci: Chovan – Tóth, Grozdanovski, Švec, Orávik, Ďubek, Mészáros.

    ŠKF Sereď: Kanurić – Hučko (C), Michalík, Ba, T. Dabó – Duranski, Šumský (46. Potoma) – Iván (66. Vuk), Morong, Vucenović (59. Pankarićan) – Jarovič.
    Náhradníci: Penksa – Mečiar, Louka, Pankarićan, Slaninka, Potoma, Vuk.

    Rozhodca: Pavel Ochotnický – Radoslav Bobko, Martin Vitko – Martin Ježík

    Diváci: 982