Brémy – Dortmund 0:2 (kon.) | Freiburg – Düsseldorf 0:2 (kon.) | Hertha – Kolín nad Rýnom 0:5 (kon.)
Mönchengladbach – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Schalke – Lipsko 0:5 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:5 (0:1)
RB Lipsko
cz Sobota 22.02.2020, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Emil Forsberg mohl ještě přidat další gól, po přihrávce od Nkukua šel na branku, ale v poslední chvíli mu obránce Schalke míč odvrátil na roh!
     
    89
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je už skutečný debakl. Hosté si to vykombinovali krásně, kombinaci na jeden dotek zakončil Nkunku nahrávkou na EMILA FORSBERGA, který si potáhl míč, co to šlo a svůj pokus umístil pod víko Nübelovy branky – 0:5! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    83
    Tribuny VELTINS-Areny notně prořídly, zbytek diváků však mohl sledovat šanci Ramana, kterému nahrál do vápna Gregoritsch. Raman však sám proti Gulácsimu selhal a napálil míč jenom do něj!
     
    80
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Deset minut před koncem začíná výsledek narůstat do poměrně potupného rozměru pro Schalke. ANGELIŇO si potáhl po přihrávce od Nkunkua míč po levém křídle, dostal se tak až do vápna a střelou po zemi na delší tyč bez problémů prostřelil domácího gólmana. Teď už je to doslova Schalke 04... – 0:4! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    78
    Dayot Upamecano (RBL) je nakonec jediným trestaným a vidí žlutou kartu.
     
    75
    Timo Werner má dnes splněno. Předvedl standardní výkon a dokázal skórovat. Místo něj jde na plac Emil Forsberg.
     
    70
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Suat Serdar, přichází Michael Gregoritsch.
     
    68
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Dnes zřejmě Schalke odejde bez bodu, hosté se ujímají už tříbrankového vedení a táhnou za důležitým ziskem! Christopher Nkunku krásně zakroutil rohový kop na hlavu naskakujícího MARCELA HALSTENBERGA, který hlavičkou o zem nedal vůbec šanci Nübelovi jakkoliv reagovat – 0:3! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    67
    Z rohového kopu ale nic nevzešlo, naopak tu byl rychlý kontr Lipska a Poulsen zblízka nedokázal překonat vybíhajícího Nübela! Následně se ještě pokoušel dorážet míč do odkryté branky Werner, ale ani to nedopadlo, naopak je tu roh.
     
    65
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Amadou Haidara.
     
    61
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Po hodině hry odskakuje Lipsko na dvě branky náskoku a tenhle gól je výsledkem nedorozumění dvou obránců! TIMO WERNER si naběhl mezi Kennyho a Kabaka, kteří šli ve vápně nepochopitelně od sebe a vznikla mezi nimi velká mezera. Nkunku tak ostrostřelci naservíroval míč jako na zlatém podnose, Werner si pak potáhl do lepší střelecké pozice a překonal Nübela tvrdou střelou pod víko – 0:2! Asistence: Christopher Nkunku.
     
    58
    Timo Werner (RBL) dostává žlutou kartu za útočný faul ve vápně domácích. Přišlápl nohu Mascarellovi, tady nic jiného nemůže přijít.
     
    54
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Alessandro Schöpf.
     
    54
    Patrik Schick dnes dohrál. Nepředvedl rozhodně špatný výkon, vyšel však gólově naprázdno. Na jeho místo míří dánský reprezentant Yussuf Poulsen.
     
    46
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Ahmed Kutucu.
     
    43
    Amín Harít (SCH) si pomohl v souboji s protihráčem rukama, navíc jej zasáhl loktem přímo do obličeje a dostává za hrubost žlutou kartu.
     
    35
    Patrik Schick si naběhl za obránce a Angeliño mu z pole poslal míč do vápna, Schick nedokázal usměrnit z nadějné pozice míč za Nübelova záda!
     
    31
    Timo Werner opět ukázal svoje umění a z levého křídla stahovačkou otevřel prostor pro Sabitzera, který se mu nabízel na protější straně. Střelu z úhlu však nedokázal kapitán Lipska umístit mezi tři tyče a mířil vysoko nad!
     
    5
    Suat Serdar táhl útok Schalke, proti němu vystoupil Konrad Laimer (RBL), ale pozdě. Proto tak v páté minutě dostává žlutou kartu.
     
    3
    Benito Raman (SCH) tvrdě fauloval na své půlce Nkunkua a vidí hned ve třetí minutě žlutou kartu. Schalke se navíc bude muset bránit standardce z dílny Býků.
     
    1
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    První minuta, první střela, první gól! Timo Werner přesunul z levé strany míč pro MARCELA SABITZERA, který se do toho zpoza šestnáctky opřel a tvrdou střelou překvapil Nübela. Domácí gólman si navíc ještě srazil míč do branky a úplně čisté svědomí v tomto zákroku tak mít nemůže. To je start z hostující strany – 0:1! Asistence: Timo Werner.

    Tomáš Kalas

    Góly: 1. Sabitzer (Werner), 61. Werner (Nkunku), 68. Halstenberg (Nkunku), 80. Angeliño (Nkunku), 89. Forsberg (Nkunku)

    Karty:   3. Raman (SCH), 43. Harít (SCH) – 5. Laimer (RBL), 58. Werner (RBL), 78. Upamecano (RBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:14. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 10:7.
    FC Schalke 04: Nübel – Kenny, Kabak, Nastasić, Oczipka – McKennie (54. Schöpf), Mascarell (C), Serdar (70. Gregoritsch) – Raman, Harít, Matondo (46. Kutucu).
    Náhradníci: Langer – Becker, Todibo, Miranda, Schöpf, Boujellab, Kutucu, Gregoritsch.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Laimer (65. Haidara), Sabitzer (C), Angeliño – Nkunku, Schick (54. Y. Poulsen), Werner (75. Forsberg).
    Náhradníci: Mvogo – Ampadu, Olmo, Haidara, H. Wolf, Lookman, Forsberg, Y. Poulsen.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Assmuth

    Diváci: 61 433