Anaheim – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Calgary – Carolina 0:4 (kon.) | Nashville – Dallas 1:4 (kon.)
Edmonton – Toronto 1:4 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 4:1 (kon.) | Montreal – Detroit 1:2 (kon.)
Florida – Boston 2:4 (kon.) | Pittsburgh – LA Kings 5:4 (1:0 po s.n.) | Tampa Bay – Washington 2:5 (kon.)
Arizona – NJ Devils 1:2 (kon.) | St. Louis – Chicago 4:3 (kon.) | San Jose – Vancouver 4:2 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 7:3 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
7:3 (2:0, 4:2, 1:1)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 15.12.2019, 23:10 • Bell MTS Place, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Black Wheeler (WPG) 1+2
    2. Neal Pionk (WPG) 0+3
    3. Mark Scheifele (WPG) 1+2 (01:44:40)
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:52
    David Kaše (PHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:02
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:31.
    Zblokované střely – 5:16.
    Vyloučení – 2:5.
    Využití přesilovek 3/5 – 1/2.
    Vhazování – 33:24.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Winnipegu, který svého soupeře porazil poměrem 7:3. Poslední perioda tohoto zápasu nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou, přičemž jsme sledovali několik šancí na obou stranách. Obě mužstva se navíc v poslední periodě dokázala prosadit, nicméně to nemění nic na tom, že Jets vyhráli o čtyři přesné zásahy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Již nám běží poslední minuta tohoto zápasu, další změny výsledku se zřejmě už nedočkáme. Winnipeg je v závěru aktivnější, naopak hosté celkem rezignovali na jakékoliv útočení.
     
    57:18
    Van Riemsdyk se pokoušel dohnat prudkou nahrávku, avšak mnohem rychleji se to nakonec povedlo domácímu Pionkovi, který navíc rozehrál nadmíru přesně.
     
    56:20
    Giroux se snažil zavést puk do útočné třetiny, nicméně přejezd modré čáry uspěchal jeho kolega Couturier, který tak svůj celek vystavil do ofsajdového postavení.
     
    55:00
    Do konce zápasu zbývá posledních pět minut, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Momentálně probíhá poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    54:16
    Braun se ještě pokoušel zachytit touš před modrou čárou, nicméně hrací předmět se přeci jenom přehoupl do středního pásma, Philadelphia tak musela vyklidit pásmo.
     
    53:22
    Jets se po delší době dostali k slibnému náporu, avšak Hart nemusel tasit žádný výraznější zákrok. Na druhou stranu tak mířil Stewart, který ihned nahazoval.
     
    52:24
    Na druhé straně se musel činit brankář Hart, který si poradil s dělovkou z hole Morrisseye. Hostující strážce tyčí měl čistý výhled, puk schoval do své lapačky.
     
    51:10
    Flyers se v krátkém časovém sledu dostali do další slušné šance. Stewart si totiž pohodlně sjel až k pravému kruhu, odkud napálil pouze vyrážečku brankáře.
     
    50:31
    Stewart dokázal udržet puk na své hokejce, načež velice chytře nabízel nahrávku pod sebe, jenomže tato nabídka pouze prosvištěla až za hostující branku.
    49:41 Shayne GOSTISBEHERE - 7:3
     
    49:41
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Zničehonic je tu třetí přesný zásah hostujícího celku! Velký kus práce odvedl Couturier, který se dokázal proháčkovat až za modrou čáru, kde vedle sebe oslovil kolegu Aube-Kubela. Ten pro změnu našel lépe postaveného SHAYNEA GOSTISBEHERA, jenž zápěstím prostřelil brankáře.
    Asistence: Nicolas Aube-Kubel.
     
    48:06
    Do útočení se zapojil také Frost, který usiloval o touš za brankou soupeře, nakonec ale o něj přišel. Na opačné straně se brankář Hart rozhodl pro schování puku.
     
    47:20
    Stewart si u pravého hrazení dokázal poradit s napadajícím protihráče, nicméně jeho celek se hodně trápí. Ani další útočná snaha neměla vůbec dlouhé trvání.
    46:43 Kyle CONNOR - 7:2
    OPY
    https://gfycat.com/scaryvaindiscus
     
    46:43
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Je tu další využitá přesilová hra domácích! Winnipeg se totiž ihned po vhazování dokázal usadit v pásmu, u modré čáry měl navíc hodně času na prudké zakončení obránce Pionk, jehož svižnou ránu ještě lehce tečoval KYLE CONNOR, který tak poprvé překonal Harta.
    Asistence: Mark Scheifele, Neal Pionk.
     
    46:35
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Shayne Gostisbehere – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:06
    Hellebuyckovi se povedlo zachytit nahrávku podél hrazení, načež se první formace Winnipegu bleskově podívala do útočného pásma, kde zasahoval Gostisbehere.
     
    45:09
    Vysokou nahrávku se nepovedlo Lainemu zkrotit, navíc se poté dostala do akce domácí střídačka, což není povoleni. Hlavní sudí tedy musel přerušit hru.
     
    44:02
    Hart dokázal podržet svůj celek, přičemž se dokázal přemístit proti ráně v podání Wheelera. Následně v přečíslení nepovedeně nahrával domácí Lowry.
     
    43:12
    Winnipegu se nepovedlo hned z kraje přesilové hry usadit v pásmu, což dokonale využil napadající Niskanen, který ihned poslal kotouč za branku soupeře.
     
    42:19
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Travis Sanheim – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    42:14
    Voráček zkoušel bekhendovou nahrávkou oslovit některého ze svých kolegů, avšak ani v tomto případě se nejednalo o nic přesného, hra se tak otáčí na druhou stranu.
     
    41:06
    O první útočnou snahu domácích se staral Scheifele, který si sjel k pravému kruhu, načež zkoušel před brankou najít Laineho, s čímž počítal také Niskanen.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se dokázal prosadit Couturier, který přihrával mimo dosah kolegů.
     
    40:01
    Střídání v týmu Philadelphia Flyers: ze hřiště odchází Brian Elliott, přichází Carter Hart.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla z hlediska vstřelených branek pořádně výživná. Philadelphia dokázala v úvodu snížit na rozdíl jediné branky, avšak zásadním momentem bylo pětiminutové vyloučení proto Farabeeho. Winnipeg během této přesilové hry udeřil hned dvakrát, navíc i po uplynutí tohoto trestu dokázal přidat další dva přesné zásahy. V koncovce hosté snížili na rozdíl čtyř branek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:32 James van Riemsdyk - 6:2
     
    39:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Letci si v koncovce druhé třetiny dokázali vytvořit nápore, při kterém se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval JAMES VAN RIEMSDYK, kterému se povedlo zamířit přesně do odkrytého prostoru branky.
    Asistence: Ivan Provorov, Kevin Hayes.
     
    39:10
    Flyers určitě ocení konec druhé periody, která se jim vůbec nepovedla. V její koncovce mají opět navrch domácí hráči, kterým se nedaří proniknout skrze obranu.
     
    38:20
    Jets měli velké problémy s napadající smečkou protihráčů, přičemž Couturier vybojoval touš, který pouze nahrával na hokejku Laineho, jenž uklidnil hru.
     
    37:22
    Scheifele tentokráte nevypálil zrovna přesně, avšak poté se k volnému puku dostal jeho kolega Connor, který poté ještě zkoušel ohrozit branku soupeře.
     
    36:20
    Ven z branky musel hostující Elliott, kterému se povedlo poslat touš do středního pásma. Krátce poté špatně rozehrál Sanheim, který vyhodil pouze na icing.
    34:51 Patrik Laine (WPG) - 6:1
     
    34:51
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, je tu totiž další přesný zásah Winnipegu, který vede už o pět branek! Na jedné straně pálil vedle branky Hagg, na té druhé jsme sledovali bleskový protiútok, při kterém Connor nezmatkoval, naopak ještě dokázal před prázdnou brankou najít PATRIKA LAINEHO, jenž to měl hodně snadné.
    Asistence: Patrik Laine.
    34:35 Logan SHAW - 5:1
     
    34:35
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté jsou na ručník, v krátkém časovém sledu inkasují jíž potřetí! Philadelphia si opět nepohlídala prostor u kruhů, tentokráte měl hodně prostoru na střelu zápěstím LOGAN SHAW, kterému se velice přesně povedlo zamířit pod břevno hostující svatyně.
    Asistence: Nick Shore.
    33:15 Mark SCHEIFELE - 4:1
     
    33:15
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají pětiminutovou přesilovou hru hned podruhé! Winnipegu se opět povedla kombinaci, při které to parádním způsobem udělal Roslovic, který vedle sebe našel naprosto osamoceného MARKA SCHEIFELEHO, jenž z jedničky zamířil mimo dosah brankáře.
    Asistence: Blake Wheeler, Neal Pionk.
     
    32:06
    Winnipegu se i v tomto případě povedlo uspět na vhazování, následně Scheifele zamířil do útočného pásma, kde krátce po přejetí modré čáry hledal Connora.
     
    31:20
    Scheifele naprosto zbytečně chyboval na vlastní modré čáře, načež se do vyložené šance natlačil Hayes, jenž ránou švihem trefil pouze prostředek branky.
    30:34 Blake WHEELER - 3:1
     
    30:34
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru, ta navíc bude ještě pokračovat! Winnipeg se dlouhou dobu nemohl usadit v pásmu, až poté měl u pravého kruhu hodně času na zakončení kapitán BLAKE WHEELER, který velice přesně zamířil ke vzdálenější konstrukci.
    Asistence: Josh Morrissey, Mark Scheifele.
     
    30:22
    Flyers se podruhé v krátkém časovém sledu povedlo vyhodit až na druhou stranu. O další zavezení kotouč se tak staral Pionk, který poté nepovedeně hledal Ehlerse.
     
    29:56
    Krátce po vhazování si do palebné pozice sjel domácí obránce Pionk, který ihned zkoušel pozornost brankáře, přičemž jeho ránu ještě lehce tečoval Twarynski.
     
    29:03
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Joel Farabee – 5 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    29:01
    Domácí propadli při bránění, najednou jsme sledovali celkem nebezpečný protiútok soupeře, nicméně Twarynskimu se nepovedlo překonat obětavého Hellebuycka.
     
    28:11
    V těchto momentech utkání působí aktivněji Philadelphia, avšak té se nepovedlo rozehrát dle představ. Hagg nenašel spoluhráče, je z toho zakázané uvolnění.
     
    27:02
    Roslovic se pomalu a jistě dostával za posledního hráče, avšak tomu se povedlo dokonale narušit zakončení. Domácí forvard jednou rukou nemohl kvalitně zamířit.
     
    26:06
    K volnému puku jako první zavítal hostující Van Riemsdyk, který velice přesně rozehrál do tandemu na Aube-Kubela, načež třetí formace odjela na střídačku.
     
    25:11
    Elliott měl štěstí, nicméně i přesto puk skončil před ním. Hodně nebezpečně to totiž zkoušel Ehlers, jehož nahození skončilo pouze na oblouku branky.
    24:15 Matt NISKANEN - 2:1
     
    24:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jenom využívají přesilovou hru! Hostujícímu celku se povedlo podniknout velice rychlou akci, při které se do vyložené šance dostal forvard Hayes, avšak jeho ránu Helebuyck vyrazil pouze před sebe, kde byl s dorážkou připraven MATT NISKANEN.
    Asistence: Kevin Hayes, James Van Riemsdyk.
     
    24:02
    Domácím se povedlo uspět na vhazování, načež Poolman okamžitě poslal touš do bezpečí. Soupeř se rychle dostal zpět, nicméně Farabee nedokázal zamést puk do odkryté branky.
     
    23:14
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Mark Scheifele – 2 min., hákování).
     
    22:08
    Následně se k puku dostal také Copp, avšak ten ho celkem nepochopitelně pouze nahazoval do pásma. Na opačné straně Couturier nevyzrál na brankáře Hellebuycka.
     
    21:01
    Hned v úvodu této třetiny si Elliott připsal další zákrok. Ihned po přejetí modré čáry to zkoušel Laine, jehož sražená rána skončila v rukavici kanadského brankáře.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který se musel vracet až za vlastní branku. Posléze Morrissey rozehrával na Scheifeleho.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám přinesla hodně atraktivní podívanou. Lépe do zápasu vstoupil Winnipeg, který se dostal do rychlého vedení, avšak poté se předvedl také soupeř, který své šance neproměnil. To mělo fatální následky, neboť se Winnipeg dostal do dvoubrankového vedení, které stále drží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Už nám nějakou tu dobu probíhá poslední minuta první třetiny. Vypadá to, že žádnou další změnu stavu neuvidíme, Flyers se ještě pokoušejí zamknout svého soupeře.
     
    17:20
    Ehlers si vyměnil puk s Wheelerem, načež druhý jmenovaný pronikl až před brankáře, avšak s bekhendovým zakončením nakonec na brankáře Elliotta neuspěl.
     
    16:06
    Connor měl mezi kruhy hodně prostoru na svižnou ránu zápěstím, avšak tu poslal kousek vedle branky. Ještě poté zkoušel nahodit kotouč obránce Morrissey.
     
    15:12
    Zatím nevýrazně hrající Voráček dokázal velice přesně rozehrát na hokejku Farabeeho, jehož nahození si malém kopl do vlastní branky jeden z protihráčů.
     
    14:05
    Na ledovou plochu zamířil také Kaše, který si počínal hodně důrazně. Po odehrání puku tvrdě dohrál protihráče, nicméně Winnipeg i přesto rozjíždí protiakci.
     
    13:12
    Winnipeg měla k dispozici přečíslení dvou na jednoho. U puku se nacházel Laine, který se snažil v tandemu najít Coppa, avšak ten na nahrávku vůbec nedosáhl.
     
    12:06
    Na opačnou stranu se svižným způsobem dostal Perreault, kterému se nepovedlo ustát souboj s protihráčem. Philadelphia vyhodila kotouč pouze za cenu icingu.
    11:49 Luca SBISA - 2:0
     
    11:49
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Domácí hráči jsou v tomto duelu maximálně efektivní! Jets se totiž po delší době dostali k sympatickému náporu, při kterém měl hodně prostoru kolem sebe obránce LUCA SBISA. Jeho prudká rána směřovala mimo dosah Elliotta, který byl v tomto případě zcela bez šance.
    Asistence: Neal Pionk, Adam Lowry.
     
    11:11
    Před domácím brankářem clonil Kaše, nicméně ten se k teči nedostal. Naopak jsme sledovali svižnou ránu od Niskanena, který našel pouze lapačku Hellebuycka.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu první periody, ve které jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Flyers jsou v tomto okamžiku aktivnější, avšak na Hellebuycka recept nenašli.
     
    09:12
    Philadelphia měla problémy s rozehrávkou, nicméně Laughtonovi se přeci jenom povedlo protečovat puk za beranku soupeře, což vedlo k vyložené šanci Hayese.
     
    08:06
    Winnipeg se po kratším časovým úseku dostal zpět před Elliotta. Hodně prostoru měl kolem sebe Laine, který skončil na zemi, avšak ale čistým způsobem.
     
    07:12
    Hosté se starali o rozehrávku ve vlastní třetině, načež se na opačnou stranu dostal Giroux. Ten ještě nahrával podél hrazení, našel ale pouze Poolmana.
     
    06:08
    Do zajímavé šance si před malým momentem nabruslil Hayes, jenž minul branku soupeře. Posléze se puk dostal na střídačku, máme tady úvodní komerční přestávku.
     
    05:21
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Jack Roslovic – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Morgan Frost – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    05:08
    Podél pravého hrazení se snažil projet kolem protihráče Connor, avšak daleko se nedostal. Vzápětí nahazoval od modré čáry Sbisa, jeho ránu srazil protihráč.
    04:57 Nikolaj EHLERS - 1:0
     
    04:57
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Ihned po vhazování se domácí dostávají do vedení! Hlavní zásluhu má totiž Wheeler, kterému se povedlo vyhrát vhazování na vedle stojícího Roslovice, který pro změnu okamžitě přihrál na hokejku NIKOLAJE EHLERSE, jehož rána švihem skončila v síti.
    Asistence: Jack Roslovic, Blake Wheeler.
     
    04:06
    Philadelphia se dostala za branku soupeře, nicméně nahrávka podél hrazení vyhnala hosty z pásma. O další nepovedenou rozehrávku se postaral Braun.
     
    03:06
    Na dlouho hůl to měl Copp, avšak i přesto se mu povedlo procedit touš do středního pásma. Krátce poté pálil z mezikruží Wheeler, který ale minul branku.
     
    02:10
    Perreaultovi se ještě povedlo udržet puk před modrou čárou, jenomže domácí se ke střele nakonec nedostali. Mezitím na ledovou plochu naskočila čtvrtá formace Flyers.
     
    01:03
    První útočná snaha Flyers střelu nepřinesla, na opačné straně musel za branku brankář Elliott, který svému celku vypomohl s rozehrávkou ven z pásma.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě s pukem zavítal do obranného pásma, avšak Niskanenovi se rozehrávka nepovedla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Do dnešního zápasu určitě nenastoupí hostující Oskar Lindblom, kterému byla diagnostikována rakovina. Hodně nemilá zpráva jak pro Flyers, tak pro celý hokej.

     
    Philadelphia Flyers

    Na opačné straně pro změnu stojí šestý celek východní konference, který doposud dokázal nasbírat devětatřicet bodů. Philadelphia ztrácí na vedoucí celek konference, tedy na Washington, už jedenáct bodů, nicméně Flyers má k dobru ještě dva zápasy. Philadelphii se v posledních zápasech daří hodně kolísavé, z posledních tří duelů dokázala vyhrát v jediném případě, a sice zvládla souboj se čtrnáctou Ottawou. Ihned poté přišla porážka s vedoucím celkem opačné konference, tedy Coloradem, které si na domácím ledě se svým soupeřem poradilo výsledkem 3:1.
     
    Winnipeg Jets

    Hokejisté Winnipegu se po dvaatřiceti kolech nacházejí na páté pozici západní konference, což není zas tak špatné. Jets totiž mají na svém kontě přesně čtyřicet bodů, nicméně naprosto totožný počet bodů mají další dva celky. Ostatně situace v horní polovině tabulky je hodně zajímavá, náskok prvního Colorada oproti osmým Vegas je pouze šestibodový. Winnipeg z posledních pěti ligových duelů dokázal hned třikrát zvítězit, nicméně v posledním hracím dni mu byla ukončena dvouzápasová série bez porážky, Jets totiž podlehli poslednímu Detroitu poměrem 2:5.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Winnipeg Jets a Philadelphia Flyers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 5. Ehlers (Roslovic, Wheeler), 12. Sbisa (Pionk, Lowry), 31. Wheeler (Morrissey, Scheifele), 34. Scheifele (Wheeler, Pionk), 35. L. Shaw (N. Shore), 35. Laine (Connor), 47. Connor (Scheifele, Pionk) – 25. Niskanen (K. Hayes, J. van Riemsdyk), 40. J. van Riemsdyk (Provorov, K. Hayes), 50. Gostisbehere (Aube-Kubel)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Bitetto, Beaulieu – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, N. Shore, G. Bourque.
    Philadelphia Flyers: Elliott (41. Hart) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, P. Myers, Gostisbehere, Hägg – Farabee (A), Couturier (C), Giroux – Voráček (A), K. Hayes, Twarynski – Frost, Aube-Kubel, J. van Riemsdyk – Stewart, M. Vorobjov, D. Kaše.

    Rozhodca: Rehman, MacDougall – Amell, Toomey