Vladivostok – Helsinki 3:2 (3:2 po s.n.) | Red Star Kunlun – Petrohrad 2:3 (po pr.) | Metallurg Magnitogorsk – Soči 1:0 (kon.)
Riga – Viťaz 4:0 (kon.)
po s.n. (3:2)
Admiral Vladivostok
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Jokerit Helsinki
cz Piatok 15.11.2019, 10:00 • Fetisov Arena, Vladivostok • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího střetnutí KHL, která má na programu zápas, v němž se představí Admiral Vladivostok a Jokerit Helsinky.
     
    Čeká nás souboj, v němž těžko budeme hledat favorita. Oba celky ve svých konferencích jsou na rozhraní postupu do vyřazovacích bojů, ovšem času stále zbývá spousta. Jako první si představíme Vladivostok, jenž s devětadvaceti body obsazuje osmou příčku Východní konference. V předchozích zápasech Admiral zastavil sérii čtyř porážek v řadě, když dvakrát zvítězil a vrátil se na vítěznou vlnu. Bodově stejně je na tom také Jokerit, jemuž patří sedmá příčka, ale v Západní konferenci. Také finský celek v posledních dvou střetnutích zvítězil a dostal se tak na příčky, které by jej poslali do vyřazovacích bojů. Helsinkyv dosavadním ročníku odehrály nejméně zápasů a to čtyřiadvacet, což je o tři až čtyři méně než má většina jejich soupeřů.
     
    Československá stopa

    Martin Bakoš (VLD) 24 odehraných zápasů, 13 bodů (3+10)
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, A. Osipov, Miščenko, Ďjakov (A), Kozlovskij, Bobrjašov – Konnov, Ljungh, Bakoš – V. Butuzov, Vicharev (A), K. Voronin – A. Strelcov, V. Strelcov, Lomako – Lisin, Mereskin (C), Dělnov.

    Jokerit Helsinky: A. Niemi (Kalninš) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, O. Lauridsen, Eronen, Kivistö – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Haapala, Kontiola, Savinainen – Halme, Norman, H. Ikonen – Hirvonen, Anttila (A), Pihlström – Oksanen.

    Rozhodčí: Gofman, Soin – Kučava, Lazarev.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který odstartuje za pár chvil. Na ledové ploše probíhá předzápasová show, ovšem za pár okamžiků přijdou oba týmy, které si poslechnou hymny a vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Peter Regin, a tak finské mužstvo má právo prvního útoku. Ovšem přechod přes střední pásmo mu nevyšel.
     
    00:54
    Vladimir Butuzov očividně podrazil soupeře, ale trestat se nebude. Vladivostok se tak hnal před branku, kde přes posledního soupeře neprošel Ivan Miščenko.
     
    01:49
    Domácí celek se hnal po vystřídání za útočnou akcí, ale jeho snažení bylo zastavené u červené čáry. Zatím se hraje hodně opatrná partie, ani jeden tým nechce chybovat jako první.
     
    02:36
    Vladivostok znovu protečoval hru do středního pásma, ovšem ani Jokerit v tažení za střelou nebyl úspěšný. Zatím hráčům chybí lehkost a nápad.
     
    03:01
    Po vhazování vyslaly Helsinky zakončení od modré čáry, které letělo těsně nad ledem. Jussi Olkinuora pokus dobře viděl, a tak jej vyrazil betonem.
     
    03:50
    Martin Bakoš přihrál od mantinelu na vrchol kruhů, kde se nacházel připravený Alexandr Konnov. Jeho pokus z jedné ale Antti Niemi viděl a schoval jej do lapačky.
     
    04:00
    Hned po vhazování se pokusil vystřelit hostující Veli-Matti Savinainen, proti němuž vystoupil soupeř, jehož finský hráč trefil do brusle.
     
    04:21
    Další zakončení bylo k vidění na druhé straně, ale pokus od modré čáry byl nepřesný. Hostující brankář celou situaci zkontroloval a puk pustil k zadnímu hrazení.
     
    04:45
    Ivan Miščenko dal soupeři na vrcholu kruhu hodně času, a tak Henrik Haapala mohl zakončit. Jeho pokus ale mířil jen do připraveného gólmana.
     
    05:24
    Už to vypadalo, že domácí celek pojede do přečíslení, ovšem útočníkovi scházela rychlost, a tak celou situaci dobruslili hráči Helsinek.
     
    05:45
    Nahození ze strany nezkrotil Antti Niemi, a tak se k černé gumě dostal v předbrankovém prostoru Alexandr Dělnov, jehož bekhend po ledě už hostující brankář pokryl.
     
    Střely na branku: 3:5.
     
    06:28
    Elitní formace Vladivostoku se hnala do akce, ovšem nepřešla přes útočnou modrou čáru. Celou situaci chtěl zachránit Martin Bakoš, což se mu nepodařilo.
     
    07:02
    Adam Almqvist chyboval před vlastní brankou a už to vypadalo, že se Jokerit dostane do nebezpečné šance. Jenomže z branky vystartoval Jussi Olkinuora, který holí puk posunul před útočníkem k mantinelu.
     
    08:01
    Vladivostok před svojí brankou moc nevymýšlí a jednoduše posílá kotouče o mantinel do středního pásma. Zatím mu tato hra skvěle vychází a stačí.
     
    08:55
    V tandemu se nacházel na pravé straně Ahti Oksanen, jehož pokus mířil k bližší tyči. Domácí gólman natáhl ruku a schoval černou gumu do lapačky.
     
    09:03
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jussi Olkinuora se musí pod maskou pořádně červenat, jelikož byl nalepen u své tyče a přesto kapituloval. AHTI OKSANEN projel kolem mantinelu a z pořádného úhlu zakončil. Jeho pokus proletěl nad brankářovým ramenem do branky. Asistence: Mikko Lehtonen a Antti Pihlström.
    09:03 Ahti OKSANEN - 0:1
     
    09:36
    Na přihrávku od levého mantinelu si najel před branku Peter Regin, jenž nastavil hůl a puk nasměřoval mezi tři tyče. Domácí gólman byl tentokrát na správném místě a na dvakrát zasáhl.
     
    10:21
    Jokerit má ponechanou výhodu, ale dlouho se nemohl dostat přes střední pásmo. Když se mu to povedlo, tak přišla nepřesná přihrávka.
     
    10:38
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Ivan Miščenko – 2 min., držení).
     
    10:51
    Na přihrávku na modré čáře číhal Mikko Lehtonen, a tak přišla tvrdá rána z jedné, která brankáři vypadla do strany. Z úhlu se o dorážku pokoušel John Norman, jenž odkrytou klec minul.
     
    12:09
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Admiral ve vlastním oslabení vyrovnává! na modré čáře nezpracoval kotouč Alex Grant, a tak se do akce hnal slovenský reprezentační útočník, jenž na dvakrát Niemiho nepřekonal. Ovšem Markus Ljungh puk ještě vyšťoural a přihrál jej před branku, kde se znovu pohyboval MARTIN BAKOŠ, jehož zakončení po ledě bylo přesné. Asistence: Markus Ljungh.
    12:09 Martin BAKOŠ - 1:1
     
    12:09
    Celá situace se ještě prohlíží na videu, protože dost možná došlo k porušení pravidel. Z některých záběrů je vidět, že Antti Niemi měl černou gumu pod betonem, odkud ji vyšťoural právě Markus Ljungh. Bude branka platit nebo ne?
     
    Střely na branku: 6:9.
     
    12:09
    Fanoušci na tribunách mají jasno o tom, že gól by měl platit. Rozhodčí už si tak jistí nejsou a stále prohlížení dostupné záběry!
     
    12:09
    Branka platí, za vyrovnaného stavu jedeme dál! Ovšem o tomto momentu se bude asi ještě dlouho mluvit.
     
    12:40
    Mikko Lehtonen dostal přihrávku na modrou čáru, kde byl u něj blízko Vladimir Butuzov. Od domácího útočníka zamířila černá guma do středního pásma a Vladivostok se ubránil.
     
    13:08
    Z levé strany se do kotouče opřel Marko Anttila, jehož zakončení mířilo pod hodní tyč. Ovšem Jussi Olkinuora zasáhl lapačkou a hru znovu přerušil.
     
    13:27
    Domácí gólman se vydal za brankou, kde kotouč zastavil a čekal až si pro něj přijede spoluhráč. To se nestalo, a tak Jussi Olkinuora musel rozehrát po mantinelu.
     
    14:16
    Za brankou znovu výborně pracoval Markus Ljungh, který následně přihrál do kruhu pro vhazování, odkud ale přišlo nepřesné zakončení.
     
    15:12
    Další pěkná akce finského celku končí zákrokem domácího brankáře. Přihrávka z osy mířila do pravého kruhu, odkud zakončil Jesse Joensuu. Jenomže Jussi Olkinuora se přesunul a kotouč betonem vykopl.
     
    16:50
    Po souboji u hrazení si do kruhu pro vhazování vybruslil Ahti Oksanen, který mířil pod horní tyč, ale domácí maskovaný muž byl znovu připravený zasáhnout.
     
    17:22
    A znovu slovenský hráč, který je opravdu při chuti! Martin Bakoš si navedl kotouč na osu hrací plochy, odkud mířil pod hodní tyčku, ovšem Antti Niemi zakročil lapačkou.
     
    17:39
    Znovu se přerušuje, jelikož Helsinky vyhodily na zakázané uvolnění. Vladivostok se tak znovu stěhuje do útočného pásma.
     
    18:15
    Peter Regin za brankou odmítl soupeře a přihrál do střelecké pozice, kde se nacházel Mikko Lehtonen. Jeho zakončení bylo sražené vedle branky.
     
    18:52
    Na ledové ploše zůstal ležet Mikko Lehtonen, jehož srazil Alexandr Mereskin. Jednalo se spíše o nezaviněnou srážku, a tak se vylučovat nebude. Finský hráč ovšem ihned zamířil do kabiny, snad bude v pořádku.
     
    19:00
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Ivan Lisin – 2 min., sekání).
     
    19:36
    Brian O'Neill přihrával mezi kruhy, kde se zády k brance nacházel Veli-Matti Savinainen, jehož pokus bekhendem přeletěl domácí svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zprvu to vypadalo, že budeme dlouho sledovat taktickou bitvu, ovšem úvodní gól hru poněkud odšpuntoval. Najednou se hra začala přelévat ze strany na stranu a o něco nebezpečnější byl Jokerit, který se sice dostal do vedení, ale následně inkasoval při vlastní přesilové hře, a tak je stav zápasu zatím vyrovnaný. Vladivostok se především soustředí na obranu, kde si situaci moc nekomplikuje a jednoduše posouvá puky do středního pásma, což zatím vychází. Do druhé periody půjdou Helsinky v početní výhodě a jistě budou chtít rychle strhnout stav zpátky na svou stranu.

    Střely na branku: 6:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:47
    Petri Kontiola sice zavezl kotouč do útočného pásma, ale jeho přihrávka po mantinelu byla zachycena. Admiral okamžitě vyhodil středem přes všechny čáry.
     
    21:47
    Antti Pihlström se hnal po pravé straně do akce, ale před modrou čárou jej tělem zastavil Nikita Bobrjašov. Kotouč pak vypadal na střídačku, a tak se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    22:20
    Ahti Oksanen hraje opravdu skvěle, opět se prohnal kolem soupeře a přihrál mezi kruhy. Peter Regin se pokusil o zakončení, ale jeho pokus byl zastavený.
     
    23:14
    Oleg Lomako nahodil černou gumu na branku, ovšem Antti Niemi ji rychle schoval pod lapačku, protože zle na něj dorážel Alexandr Strelcov.
     
    23:42
    Petri Kontiola nechal na levé straně kotouč za sebou, jelikož za ním číhal Henrik Haapala. Jeho pokus ale mířil jen do hrudi domácího maskovaného muže.
     
    24:35
    Rychlou střelou se od modré čáry musel prezentovat Aleksi Halme, jehož snažení bylo soupeřem sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování před brankou Vladivostoku.
     
    Střely na branku: 6:15.
     
    25:36
    Domácí mužstvo se opět dostalo pod tlak, a tak kotouč přes všechny čáry vyhodil Jurij Petrov. Po icingu se bude vhazovat po levé ruce Jussiho Olkinuory.
     
    25:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tlak finského celku končí brankou, při které Jussi Olkinuora rozhodně nemá čisté svědomí! Henrik Haapala přihrál na modrou čáru, odkud se střelou z první prezentoval SAMI LEPISTÖ. Jeho pokus letěl k bližší tyči, ovšem kupodivu zapadl za brankovou čáru. Asistence: Henrik Haapala.
    25:58 Sami LEPISTÖ - 1:2
     
    26:32
    Vyloučení v týmu Admiral Vladivostok (Adam Almqvist – 2 min., hákování).
     
    27:26
    Dalším zakončením od modré čáry se prezentoval Alex Grant, jehož dělovku brankář vykopl. Jokerit dál kombinoval a na levém kruhu se objevil Sami Lepistö, jehož snažení vyrazil Jussi Olkinuora ramenem.
     
    28:34
    Ještě jeden pokus v této početní výhodě vyslal Peter Regin, který ale zamířil jen doprostřed branky, a tak je jasné, že se Vladivostok ubrání i v dalším oslabení.
     
    29:13
    Od pravého mantinelu vystřelil John Norman, který našel jen připraveného domácího brankáře, jenž hru raději znovu přerušil.
     
    29:29
    Přihrávka Vladivostoku byla znovu nepřesná, a tak je tu zde další zakázané uvolnění. Ve druhé části se hra hodně kouskuje, což rozhodně nepomáhá tempu utkání.
     
    30:11
    Po přejetí útočné modré čáry se krásnou střelou prezentoval Alexandr Osipov, jenž z osy mířil do levého horního rohu branky, čímž Niemiho vyděsil. Hostující brankář puk přesto vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    30:47
    Ahti Oksanen vůbec nic nevymýšlel a do kotouče se opřel z velkého úhlu. Dnes už mu tento počin jednou vyšel, ale tentokrát si Jussi Olkinuora první tyč pohlídal.
     
    31:51
    Po kombinaci Helsinek za brankou přišla přihrávka do nebezpečného prostoru. Jenomže brankář v souhře s obránci celou akci překazil.
     
    32:15
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu, kde na levém kruhu odmítl obránce Vladimir Butuzov. Jeho pokus bekhendem pak vyrazil Antti Niemi.
     
    33:19
    Další střelu od modré čáry vyslal Mikko Lehtonen, který sice mířil na zadní tyč, jenže jeho zakončení bylo nepřesné.
     
    Střely na branku: 7:20.
     
    33:55
    Jako nůž máslem projel Alexandr Konnov od modré čáry až před branku. Domácí hráč se rozvlnil, čímž zmátl brankáře. Ovšem zakončení zamířilo jen do betonu hostujícího brankáře.
     
    35:00
    O odraženému puku se mezi kruhy dostal Denis Vicharev, jenž branku přestřelil. Černá guma se pak od zadního mantinelu odrazila vedle branky, kam dojížděl Ivan Lisin, ale situaci přejel.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (John Norman – 2 min., krosček).
     
    35:54
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Oliver Lauridsen – 2 min., držení hole).
     
    36:42
    Adam Almqvist a Shawn Lalonde si prohodili pozice na modré čáře. Druhý jmenovaný poté zakončil, ale jeho pokus dobře viděl Antti Niemi.
     
    36:52
    Rychlá kombinace byla zakončena střelou z mezikruží, kde se nacházel Denis Vicharev. Jeho zakončení po ledě, ale trefil beton přesouvající se ho brankáře.
     
    37:07
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Slovenský reprezentant je znovu autorem vyrovnávacího gólu! V přesilové hře našel Markus Ljungh na levém kruhu MARTINA BAKOŠE, jehož pumelice z jedné zamířila za bezmocného Antti Niemiho. Asistence: Markus Ljungh.
    37:07 Martin BAKOŠ - 2:2
     
    38:01
    Střelou od modré čáry se prezentoval Alexandr Osipov, který nechal vyniknout hostujícího brankáře. Vladivostok je v obrovském tlaku, hlavně díky početní výhodě.
     
    38:48
    Alex Grant přihrál před branku, kde se nacházel Peter Regin, který byl zády k brance, a tak se mu nepovedlo zakončit. Druhá perioda se už chýlí ke konci.
     
    39:50
    Tak ještě jednu střelu od modré čáry vyslal Alex Grant, Jussi Olkinuora na pokus celou dobu viděl, a tak ji znovu schoval do výstroje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé části byly Helsinky jasně lepším celkem a znovu právem odskočily do vedení. Ovšem v závěru třetiny se finský celek dostal pod tlak a vyrobil dva zbytečné fauly. Dobře, o druhém bylo prapodivně rozhodnuto, ovšem byl odpískán, a tak se znovu o vyrovnání postaral Martin Bakoš. Slovenský reprezentant dnes vzal do ruky střeleckou hokejku a už to tam sype. Uvidíme, kdo bude spokojenější po šedesáti minutách.

    Střely na branku: 16:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 10:8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:10
    Z levé strany vystřelil Henri Ikonen, jehož pokus byl sražený do ochranné sítě. Bude se vhazovat znovu před brankou domácího celku.
     
    42:16
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry také Mikko Lehtonen. Jenomže Jussi Olkinuora vykoukl zpoza obránce a zaznamenal další zákrok.
     
    43:11
    Z vrcholu levého kruhu zamířil do vzdálenějšího horního rohu branky Adam Almqvist, ovšem Antti Niemi máchl lapačkou a schoval do ní letící kotouč.
     
    43:53
    Je vidět, že oba celky chtějí strnout vedení na svou stranu. Tentokrát k tomu dostal možnost Alexandr Osipov, jehož zakončení po ledě zlikvidoval hostující maskovaný muž.
     
    45:31
    Oba celky mají problém s přechodem přes střední pásmo, a tak další šance nepřibývají. Snad se to brzy povede změnit.
     
    46:09
    Nahození od červené čáry vyrazil Jussi Olkinuora za branku. Jokerit pokračoval v akci a z ostrého úhlu se pokusil o překvapení Antti Pihlström, ale domácí gólman byl na místě.
     
    Střely na branku: 19:26.
     
    47:34
    Na druhé straně to z ostrého úhlu zkoušel také Jurij Petrov, ale zkušený finský gólman už se nacházel u první tyče.
     
    48:47
    Na pravém kruhu pro vhazování se nacházel Aleksi Halme, jenž vypálil z jedné. Ale jeho zakončení těsně nad ledem vyrazil Jussi Olkinuora.
     
    49:48
    Hra se znovu přerušuje, protože nahození od mantinelu bylo sražené mimo hrací plochu. Po reklamní pauze následuje vhazování po levé ruce brankáře Vladivostoku.
     
    50:00
    V předbrankovém prostoru si stáhl kotouč do forhendu Jesse Joensuu, který poté okamžitě vystřelil, ale zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Jokerit byl blízko třetího vedení v utkání!
     
    51:16
    Martin Bakoš našel na levé straně najetého Alexandr Konnov, který se přes obránce natlačil před branku. Jenomže zakončení mu nebylo dovoleno a puk tak narazil jen do oblouku branky.
     
    52:25
    Finské mužstvo se pokusilo o nahození na zadní mantinel, ale kotouč byl vrácen do středního pásma. Hostující tým tak zavelel k prostřídání svých řad.
     
    53:26
    To byla další krásná akce Admiralu, která skončila zakončením do soupeře. Oleg Lomako vletěl do pásma, kde našel najetého Alexandra Strelcova, jehož pokus z jedné neprošel.
     
    54:15
    Takovou podivnou střelu vyslal z levého kruhu Martin Bakoš. Zakončení letělo jen nad branku, ovšem černá guma rychle klesala, a tak se po ní Antti Niemi raději natahoval.
     
    56:06
    V neutrální zóně nabral velkou rychlost Oleg Lomako, jenž si to od mantinelu namířil na střed. Zakončení domácího útočníka bylo nepřesné a na tahu je finský tým.
     
    57:18
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Mikko Lehtonen, jehož pokus byl zastavený. Ovšem ještě chvíli kombinace Jokeritu trvala.
     
    58:13
    Výpadem kolem obránce se na levé straně předvedl Vladimir Butuzov, který pak zamířil vedle vzdálenější tyče. Vypadá to, že střetnutí půjde do prodloužení.
     
    59:11
    Své štěstí od pravého mantinelu zkusil Martin Bakoš, který dnes útoční na hattrick. Na jeho pokus si ale počíhal Antti Niemi, který ještě jednou zasáhl.
     
    59:11
    Trochu překvapivě si Vladivostok vyžádal oddechový čas. Na střídačce se udělovaly taktické pokyny, do hry se také vrací Martin Bakoš!
     
    59:42
    Jussi Olkinuora se vydal za branku, kde po souboji se soupeřem ztratil hůl. Po chvíli se Helsinky pokusily o nahození od mantinelu, ale domácí brankář černou gumu schoval pod lapačku.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Šedesát minut hry vítěze nepřineslo, a tak uvidíme minimálně prodloužení. Ve třetí části mohly oba celky rozhodnout, ale spíše jsme sledovali taktický boj, v němž nikdo nechtěl chybovat. Martin Bakoš tak stále může myslet na hattrick.

    Střely na branku: 23:30.
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:9.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:39
    Role se mohly obrátit, jelikož Martin Bakoš získal puk a vysunul do samostatného úniku Markuse Ljungha. Domácí útočník neměl moc sil, a tak vystřelil na lapačku. Antti Niemi si v nepříjemné pozici poradil.
     
    61:16
    Na druhou stranu uháněli dva hráči hostujícího mužstva a byli sami před brankářem. Celou akci na sebe vzal Viktor Lööv, ale také Jussi Olkinuora zasáhl lapačkou.
     
    61:36
    Petri Kontiola si nabruslil na pravou stranu, odkud ale nezakončil. Následně se finský tým sám vyhnal do středního pásma.
     
    62:50
    Na pravou stranu si tentokrát nabruslil Brian O'Neill, jemuž už scházely síly, a tak zakončil pouze vedle branky.
     
    63:12
    Martin Bakoš a Markus Ljungh jeli ve dvou na jediného obránce. Slovenský útočník naservíroval kotouč spoluhráči, jenž odkrytou část branky minul.
     
    64:09
    Z ostrého úhlu mířil před branku Vladimir Butuzov, který se snažil trefit bližší horní roh branky. Ovšem Antti Niemi celou situaci ustál a kotouč vyrazil ramenem.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Oba celky si v prodloužení vytvořily šance, ale o mnoho nebezpečnější byl Vladivostok. Jenomže Jussi Olkinuora ani Antti Niemi neinkasovali, a tak se dočkáme samostatných nájezdů.

    Střely na branku: 27:31.
    Střely na branku v prodloužení: 4:1.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Markus Ljungh zamířil mezi betony, ale mezeru netrefil.
     
    1. séria
    0:0
    Brian O'Neill nic nevymýšlel a trefil brankáře.
     
    2. séria
    0:0
    Adam Almqvist předvedl kličku do forhendu, ale brankáře nepřekonal.
     
    2. séria
    0:0
    Ahti Oksanen mířil po ledě, ale branku nedal.
     
    3. séria
    1:0
    Martin Bakoš rozpohyboval brankáře a dává branku.
     
    3. séria
    1:1
    Mikko Lehtonen přibrzdil před gólmanem a našel mezeru mezi betony.
     
    4. séria
    2:1
    Oleg Lomako je dalším, kdo vsítil gól.
     
    4. séria
    2:2
    Jesse Joensuu předvedl blafák do bekhendu a zamířil pod horní tyč.
     
    5. séria
    2:2
    Shawn Lalonde rozpohyboval ramena, ale mezi betony mezeru nenašel.
     
    5. séria
    2:2
    Petri Kontiola nastřelil brankovou konstrukci.
     
    6. séria
    2:2
    Mikko Lehtonen netrefil prostor branky.
     
    6. séria
    2:2
    Martin Bakoš si stáhl puk do forhendu, ale trefil jen beton.
     
    7. séria
    2:2
    Brian O'Neill vystřelil, jenže zamířil nad branku.
     
    7. séria
    2:2
    Markus Ljungh nic nevymýšlel a střelou trefil jen brankářův beton.
     
    8. séria
    2:2
    Henri Ikonen už mířil do odkryté branky, ale gólman vytáhl zákrok lapačkou.
     
    8. séria
    3:2
    Martin BAKOŠ proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Admiral Vladivostok.
    O vítězi je rozhodnuto, jelikož samostatné nájezdy rozhodl MARTIN BAKOŠ, který si stáhl puk na pravou stranu a zamířil přesně.
    Martin BAKOŠ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní střetnutí patřilo slovenskému reprezentantovi, který v samostatných nájezdech zkompletoval hattrick. Martin Bakoš tak je hrdinou Vladivostoku, jenž rozhodl o tom, že dva body bere Admiral.
     
    Československá stopa

    Martin Bakoš (VLD) 3+0, 7 střel, 22:05 čas na ledě
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního dne. (12:53:06)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 13. Bakoš (Ljungh), 38. Bakoš (Ljungh), rozh. náj. Bakoš – 10. Oksanen (Lehtonen, Pihlström), 26. Lepistö (Haapala)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Markus Ljungh (VLD)
    0:0   Brian O'Neill (JOK)
    2. séria:
    0:0   Adam Almqvist (VLD)
    0:0   Ahti Oksanen (JOK)
    3. séria:
    1:0   Martin Bakoš (VLD)
    1:1   Mikko Lehtonen (JOK)
    4. séria:
    2:1   Oleg Lomako (VLD)
    2:2   Jesse Joensuu (JOK)
    5. séria:
    2:2   Shawn Lalonde (VLD)
    2:2   Petri Kontiola (JOK)
    6. séria:
    2:2   Mikko Lehtonen (JOK)
    2:2   Martin Bakoš (VLD)
    7. séria:
    2:2   Brian O'Neill (JOK)
    2:2   Markus Ljungh (VLD)
    8. séria:
    2:2   Henri Ikonen (JOK)
    3:2   Martin Bakoš (VLD)


    Admiral Vladivostok: Olkinuora (Krasotkin) – Lalonde, Almqvist, Osipov, Miščenko, Ďjakov (A), Kozlovskij, Bobrjašov – Konnov, Ljungh, Bakoš – Butuzov, Vicharev (A), K. Voronin – Strelcov, V. Strelcov, Lomako – Lisin, Mereskin (C), Delnov – J. Petrov.
    Jokerit Helsinki: A. Niemi (Kalniņš) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, O. Lauridsen, Eronen, Kivistö – O'Neill, Regin (C), Joensuu – Haapala, Kontiola, Savinainen – Halme, Norman, H. Ikonen – Hirvonen, Anttila (A), Pihlström – Oksanen.

    Rozhodca: Gofman, Soin – Kučava, Lazarev

    Diváci: 4 373