Astana – Alkmaar 0:5 (kon.) | APOEL – Karabach 2:1 (kon.) | Bazilej – Getafe 2:1 (kon.)
Kluž – Rennes 1:0 (kon.) | Dudelange – Sevilla 2:5 (kon.) | Kodaň – D.Kyjev 1:1 (kon.)
FK Krasnodar – Trabzonspor 3:1 (kon.) | Linz – Eindhoven 4:1 (kon.) | Lazio – Celtic 1:2 (kon.)
Lugano – Malmö 0:0 (kon.) | Rosenborg – Lisabon 0:2 (kon.) | Liége – Frankfurt 2:1 (kon.)
Wolfsberger – Başakşehir 0:3 (kon.) | Braga – Besiktas 3:1 (kon.) | Espanyol – Razgrad 6:0 (kon.)
Ferencvároš – CSKA Moskva 0:0 (kon.) | Feyenoord – YB Bern 1:1 (kon.) | Manchester United – Partizan 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – AS Rím 2:1 (kon.) | Rangers – Porto 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Gent 1:3 (kon.)
Wolverhampton – Slovan Bratislava sk 1:0 (kon.)
koniec
APOEL Nikósia
2:1 (0:1)
FK Karabach
cz Štvrtok 07.11.2019, 18:55 • GSP Stadium, Nikósie • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Tak nakonec ano a máme tu hned tři žluté karty. Za domácí vidí žlutý kartonek Praxitelis Vouros, za hosty Rašad Sadygov a Gara Garajev.
     
    90+1
    Romanu Bezjakovi nyní pranic nevadí, že po faulu na Garajeva dostává žlutou kartu. Čas plyne dál a svým konáním ho pro APOEL trošku ušetřil.
    88. Georgios EFREM - 2:1
     
    88
    APOEL právě vstřelil branku!
    Situace ve skupině A se zamotává ještě více! Matić dal krásný centr na vzdálenější stranu vápna, kde se do balonu skvostně položil GEORGIOS EFREM. Jeho střela z první by zřejmě nezapadla k levé tyči, kde byl připravený jeden z hráčů hostí, ale před brankářem šel do souboje Nicholas Ioannou a balon se od nohy možná právě Ioannoua odrazil na druhou tyč, kam se těsně došoural. Každopádně gól je zatím připsán Efremovi, což ukazuje při gólové oslavě i šťastný iniciátor rozhodujícího odrazu. Asistence: Uroš Matić.
     
    85
    Georgios Efrem poslal z levé strany po faulu z přímého kopu krásný nadýchaný centr na zadní tyč, kde míč propadl až k Musa Suleimanovi. Ten byl však tak moc překvapený, že nedokázal hlavičkou sklepnout pumlíč k tyči.
     
    84
    Asmir Begović dostává za zdržování hry žlutou kartu.
     
    83
    Míchel nakonec ve hře pokračovat nebude a střídá ho Abbas Husejnov.
     
    76
    Zdá se, že Magaye Gueye má nějaký zdravotní problém. V 16. minutě totiž střídal Quintanu a o šedesát minut déle jde z placu i on sám, když ho nahradí Jaime Romero.
     
    75
    Poslední střídání na straně domácích. Georgios Efrem nahradí Linuse Halleniuse, který také dnes nezahrál na svoje možnosti dobře.
     
    71
    Je to tak, Míchel ve výskoku zasáhl rukou protivníka do obličeje a žlutá je tedy jasná. A ještě se strhla menší mela, kterou ale sudí řeší.
     
    61
    Souza se do statistik zapíše i žlutou kartou, neboť v souboji o míč pořádně rozpažil a nechtíc trefil Zoubira. I tak to ale musí žlutá karta býti.
     
    60
    Roman Bezjak jde z placu, kde tento útočník nahradí Savvase Gentsogloua.
    59. Lucas SOUZA - 1:1
     
    59
    APOEL právě vstřelil branku!
    Další roh se už ale hostům stal osudný. Uroš Matić z kopu od levého rohového praporku našel na penaltovém puntíku LUCASE SOUZU, jenž se nekompromisně prosazuje tvrdou hlavičkou a dává svůj první gól v letošním ročníku Evropské ligy. A hned hecuje diváky na znamení podpory ve stylu: Pojďte nám pomoct k další brance! Asistence: Uroš Matić.
     
    57
    Tak Vid Belec se nyní překonává. Z dvaceti metrů zkoušel zamířit pod horní tyč Abdellah Zoubir, ale gólman APOELU jistě sebral míč. Jen aby to hosty nemrzelo...
    56. Míchel si vylámal zuby na Belecovi
     
    56
    Tohle by se mělo dávat. Po zblokované střele hostí se míč dostal přímo v šestnáctce na nohu Míchela, který se mohl Belece zeptat, kam to chce. Ale tvrdou střelou vyprášil pouze gólmanovy rukavice a ten úspěšně zasáhl.
    50. Výborný zákrok Vida Belece
     
    50
    Abdullajev si na pravé straně krásně vyměnil míč se spoluhráčem a vzápětí poslal do vápna nadýchaný centr přesně na hlavičku Míchela, který umístil svůj pokus přesně k tyči, kam se ale fantasticky natáhl Vid Belec. Ten tak drží naděje domácích nad vodou a připisuje si první zákrok zápasu. A hned tak důležitý!
     
    46
    Do druhého poločasu jde APOEL s jednou změnou v sestavě. Joäzinho, který nebyl příliš vidět, střídá, a místo něj jde na hřiště Musa Suleiman.
     
    40
    Domácí zahrávali v podání Matiće rohový kop po tom, co Nicholas Ioannou z pětadvaceti metrů napřáhl a pořádně protáhl gólmana Begoviće. A také po rohu měl gólman Karabachu pořádně napilno. Matić posadil míč na hlavu Pavloviće, ovšem i nyní zůstává Begović nepřekonán.
    35. Ofsajd Andriji Pavloviće
     
    35
    Mohlo být srovnáno a nedivím se, že se nyní Andrija Pavlović drží za hlavu. Dostal parádní míč za obranu na pravou stranu přímo do vápna, načež krásně obstřelil brankáře, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení a jeho radost kazí zvednutý praporek asistenta sudího.
     
    33
    Richard Almeida nyní fauloval Matiće a tento prohřešek již neušel pozornosti hlavního sudího. Až přílišná tvrdost – žlutá karta.
     
    30
    Vzápětí však přišla výraznější šance. Míchel si naběhl na hranici šestnáctky na centrovaný míč z pravé strany a jeho hlavička měla hodně slušné parametry. Mířil však těsně vedle.
     
    29
    Okénko v obraně domácích nepotrestal Magaye Gueye. Řítil se z levé strany přímo před branku a ve stylu – zavři oči a naper ho tam – vystřelil. Jenže míč trefil vnějším nártem hodně špatně a kulatý nesmysl projel úplně vedle branky.
     
    16
    Tak nakonec je to pro hosty horší, než se čekalo. Dani Quintana, autor centru z rohu na první gól, jde z placu. Místo něj natupuje Magaye Gueye.
    10. Maxim MEDVEDĚV - 0:1
     
    10
    FK Karabach právě vstřelil branku!
    Tohle je hodně velký šok pro domácí hráče! Quintana poslal z rohu centrovaný míč na zadní tyč, kde domácí úplně zapomněli na MAXIMA MEDVEDĚVA. Ten si naběhl na centr a hlavičkou, respektive koníčkem o zem, poslal balon pod břevno. Asistence: Dani Quintana.

    Tomáš Lysý

    Góly: 59. Souza (U. Matić), 88. Efrem (U. Matić) – 10. Medveděv (Quintana)

    Karty:   61. Souza (APO), 90+1. Bezjak (APO), 90+5. Vouros (APO) – 33. R. Almeida (KBK), 71. Míchel (KBK), 84. Begović (KBK), 90+5. R. Sadygov (KBK), 90+5. Garajev (KBK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 21:17.
    APOEL Nikósia: Belec – Vouros, Savić, Ioannou (C), Mihajlovic – U. Matić, Gentsoglou (60. Bezjak), Souza, Joãozinho (46. Suleiman) – Pavlović, Hallenius (75. Efrem).
    Náhradníci: Waterman – Efrem, Suleiman, Merkis, Aloneftis, Bezjak, Alef.

    FK Karabach: Begović – Medveděv, B. Husejnov, R. Sadygov (C), Ailton – Garajev – R. Almeida, Míchel (83. A. Husejnov) – Quintana (16. Gueye, 76. Romero), Abdullajev, Zoubir.
    Náhradníci: Vágner – Mammadov, Romero, Hadžijev, Rherras, A. Husejnov, Gueye.

    Rozhodca: Schüttengruber – Brandner, Steinacher (vš. Rakousko)