Espanyol – Valencia 1:2 (kon.) | Levante – Barcelona 3:1 (kon.) | Sevilla – Atlético Madrid 1:1 (kon.)
Real Madrid – Real Betis 0:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:2 (1:0)
Valencia CF
Sobota 02.11.2019, 13:00 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu RCD Espanyol Barcelona – Valencia CF, ktorý sa odohrá v rámci 12. kola španielskej LaLigy. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    RCD Espanyol Barcelona

    Účastník skupinovej fázy Európskej ligy sa v domácej súťaži veľmi trápi. Espanyol je nečakane na predposlednom mieste a v 11 predchádzajúcich zápasoch získal len 8 bodov. Jeho forma je skutočne tragická, z posledných siedmich zápasov totiž vyťažil len štyri body a až päťkrát prehral. Obrovským problémom Espanyolu je strieľanie gólov, 5 strelených gólov za 11 zápasov je totiž s posledným Leganés najhoršia produktivita v LaLige. Za posledných 5 zápasov Espanyol dokonca strelil jediný gól. Ani v obrane to ale nie je žiadna hitparáda a Espanyol má tretiu najhoršiu obranu ligy (18 inkasovaných gólov). Espanyol je v domácich zápasoch jednoznačne najhorším tímom tejto sezóny LaLigy, na vlastnom ihrisku totiž prehral všetkých 5 doterajších zápasov.

    Predošlých 5 ligových zápasov:
    Espanyol – Valladolid 0:2
    Mallorca – Espanyol 2:0
    Espanyol – Villarreal 0:1
    Levante – Espanyol 0:1
    Bilbao – Espanyol 3:0
     
    Valencia CF

    I Valencia zatiaľ zaostáva za očakávaniami. „Netopiere“ sú priebežne až na 12. mieste a z 11 odohraných zápasov vyhrali len tri. V posledných troch zápasoch nedokázala Valencia zvíťaziť. Narozdiel od domácich nemajú hostia problém so strieľaním gólov (15 strelených gólov), čo dokazuje i najlepší strelec tímu Daniel Parejo, ktorý má na svojom konte 5 gólov (rovnako ako Espanyol za celú sezónu). Obrana však nijak neexceluje a 17 inkasovaných gólov patrí medzi najhoršie čísla v súťaži. Valencii sa vonku zatiaľ veľmi nedarilo, z piatich zápasov na cudzích ihriskách totiž vyťažila len štyri body.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Bilbao – Valencia 0:1
    Valencia – Alavés 2:1
    Atlético Madrid – Valencia 1:1
    Osasuna -Valencia 3:1
    Valencia – Sevilla 1:1
     
    Vzájomné zápasy

    V tomto desaťročí je vo vzájomných zápasoch výrazne úspešnejšia Valencia, ktorá z 20 duelov vyhrala 12. Espanyol vyhral štyrikrát a štyri zápasy sa skončili remízou. V ich dueloch nepadá veľa gólov. Štyri a viac gólov padlo v zápase Espanyolu a Valencie v LaLige naposledy ešte v septembri 2014. V posledných piatich zápasoch dokonca buď jeden alebo rovno oba tímy nedokázali skórovať. Z posledných siedmich vzájomných zápasov vyhrala Valencia až päť, v minulej sezóne ale nedokázala Espanyolu streliť ani jeden gól. Espanyol doma vyhral 2:0 a vo Valencii sa zápas skončil bezgólovou remízou.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    13.5.2017: Espanyol – Valencia 0:1
    19.11.2017: Espanyol – Valencia 0:2
    8.4.2018: Valencia – Espanyol 1:0
    26.8.2018: Espanyol – Valencia 2:0
    17.2.2019: Valencia – Espanyol 0:0
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Naldo, Espinosa, David López, Pedrosa – V. Sánchez (C), Roca, Darder – Lej, Ferreyra.
    Náhradníci: Prieto – Corchia, Campuzano, Melendo, Granero, Vilà, Vargas.

    Valencia CF: Cillessen – Wass, Garay, Diakhaby, J. Costa – Torres, Parejo (C), Kondogbia, Čeryšev – Rodrigo, Gómez.
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Gayá, Lee Kang-in, Sobrino, Gabriel, M. Vallejo.

    Rozhodca: Pizarro – Grado, Rodriguez.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Espanyol bude hrať v modrobielych dresoch, Valencia v čiernooranžovej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Ich prvý nákop z vlastnej polovice úspešný nebol a hostia loptu odhlavičkovali naspäť cez stredovú čiaru.
     
    2
    Druhý pas už bol úspešnejší a Diakhaby musel pred nabiehajúcim Ferreyrom loptu odkopnúť do autu. Domáci sa následne usadili na polovici hostí.
     
    3
    Lej sa pokúsil o sólový prienik po pravom krídle, Wass mu však loptu odkopol na rohový kop.
     
    4
    Domáci roh rozohrali na krátko, Sánchezov center však zablokoval do autu Čeryšev. Hostia sa k lopte ešte nedostali.
     
    5
    Až teraz sa im to prvýkrát podarilo. Parejo vystihol kolmicu na Ferreyru a vysunul na ľavej strane Čeryševa. Ten loptu podržal a potom ju vrátil na spoluhráčov dozadu, ktorí tak môžu založiť postupný útok.
     
    6
    Hostia sa ale ďaleko nedostali a znovu sa musia brániť. Domáci sú v úvode zápasu omnoho aktívnejší a svojou ďalšou postupnou kombináciou zatláčajú hostí do obrany.
     
    7
    Valencia loptu získala, Wass ju ale po pár sekundách na pravom krídle stratil. Práve Wass potom zastavil nákop na Ferreyru a znovu otočil hru.
     
    8
    Maxi Gómez prihrávkou z pravej strany našiel pred šestnástkou Espanyolu Čeryševa, ktorý sa uvoľnil do pokutového územia domácich. Cez obrancu Victora Gómeza už v páde loptu poslal tesne nad bránu Diega Lópeza.
     
    9
    Center z rohu Espanyolu doletel na hranicu šestnástky k Darderovi, ktorý loptu poslal z voleja pod brvno. Brankár Cillessen skvelým zákrokom túto strelu vyrazil.
     
    10
    Ďalší roh obrana hostí vyriešila, Parejo však v strede poľa loptu stratil. Lej sa dostal do úniku na pravom krídle, jeho strieľanú prihrávku pred bránu Valencie však odkopol na rohový kop Wass.
     
    11
    Espanyol získal v krátkom časovom slede ďalšie dva rohy. Na ne v tejto chvíli vedie už 5:0.
     
    12
    Lej zakončoval po centri z rohu podobne, ako pred malou chvíľou Darder, bránu Cillessena ale výrazne minul.
     
    13
    Wass šliapol v súboji o loptu v strede poľa na nohu Darderovi. Faul sa však nepískal a hra po ošetrení domáceho hráča pokračuje ďalej.
     
    14
    Hostia sa vôbec prvýkrát dostali k postupnej kombinácii na polovici domácich, tí ich ale aktívnym presingom držia v úctivej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    15
    Victor Gómez potiahol loptu po pravom krídle k šestnástke Valencie, jeho center na spoluhráčov ale nebol presný a následne v súboji o loptu fauloval Costu.
     
    16
    Costa zozadu zostrelil vo vzdušnom súboji Ferreyru. Domáci rozohrali priamy kop centrom do pokutového územia Valencie, obrana hostí si ale s týmto nákopom s prehľadom poradila.
     
    18
    Tempo zápasu po aktívnom vstupu Espanyolu trochu opadlo a hra sa odohráva predovšetkým v strede poľa.
     
    19
    Maxi Gómez prihrávkou na ľavé krídlo vysunul do nábehu Čeryševa, ktorého center zrazil Naldo na vôbec prvý rohový kop Valencie v zápase.
     
    20
    Parejo zakrútil loptu k vzdialenejšej tyči, kde ju však Čeryšev nedokázal zasiahnuť a hrací predmet tak skončil za bránkovou čiarou.
     
    21
    Sánchez hľadal kolmicou za obranu Valencie nabiehajúceho Leja, proti nemu ale dobre vybehol brankár Cillessen, ktorý sa k lopte dostal ako prvý.
     
    23
    Espanyol drží loptu na útočnej polovici a snaží sa nájsť medzeru v postavení brániacich hráčov Valencie. Tí zatiaľ držia svoje pozície a hostí nepúšťajú do nebezpečných priestorov.
     
    24
    Čeryšev podrazil na pravom krídle Victora Gómeza. Domáci mohli mať priamy kop, loptu ale radšej rozohrali po zemi a pokračujú v postupnom útoku.
     
    25
    Ferreyra si pred šestnástkou Valencie narazil loptu s Darderom, z prvej ale potom vystrelil len priamo na brankára Cillessena.
     
    26
    Rodrigov center zľava skončil až za bránkovou čiarou. Domáci brankár Diego López sa s odkopom od svojej brány veľmi neponáhľal a nakoniec vyhnal všetkých svojich spoluhráčov na útočnú polovicu.
     
    28
    Domáci postupne začínajú zvyšovať svoju aktivitu. Darderov center z pravej strany zastavil Kondogbia, ktorého v súboji o loptu trafil do nohy Lej.
     
    29
    Po odkope Cillessena od brány Valencie sa však lopta znovu vrátila na kopačky domácich, ktorý po faule Kondogbiu v hlavičkovom súboji navyše budú mať priamy kop.
     
    30
    Kondogbia rukou vysoko nad svojou hlavou zablokoval Naldovu hlavičku vo vlastnej šestnástke. Penalta pre Espanyol!
     
    30
    Žltú kartu za hru rukou dostáva Geoffrey Kondogbia (Valencia CF).
     
    31
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Domáci otvárajú skóre! MARC ROCA poslal loptu po zemi k pravej tyči. Brankár Cillessen sa hodil doľava, nemal tak žiadnu šancu zasiahnuť.
     
    32
    Strely: 6:1
     
    33
    Hostia sa snažia o odpoveď a loptu dostali postupným útokom na polovicu Espanyolu. Odtiaľ ich domáci dobrým pohybom vytlačili naspäť na ich časť ihriska.
     
    34
    Čeryšev centrom z ľavej strany prihrával do stredu pokutového územia a Espinosa musel loptu pred nabiehajúcim Torresom odkopnúť na rohový kop.
     
    35
    Center z rohu obrana Espanyolu odvrátila a Pedrosa sa rozbehol za odkopom. Šprintérsky súboj s ním ale vyhral Wass, ktorý loptu posunul k svojmu brankárovi Cillessenovi.
     
    36
    Rodrigo si nabehol na pravé krídlo na výbornú Parejovu prihrávku a z pomerne ostrého uhla zakrútil ľavačkou loptu tesne nad bránu Diega Lópeza.
     
    38
    Hostia sú po inkasovanom góle iniciatívnejší, v útoku ale toho okrem Rodrigovej nečakanej príležitosti veľa nevymysleli. Naopak domáci neustále hrozia z každého možného protiútoku.
     
    39
    Držanie lopty: 50 % : 50 %
     
    40
    Čeryšev ďalším centrom loptu v podstate prihral brankárovi domácich. Ten loptu vykopol tak, že doletela až k jeho konkurentovi na opačnej strane Cillessenovi.
     
    41
    Holandský brankár sa zahrával s ohňom pri rozohrávke, keď mu nevyšla kľučka proti napádajúcemu Ferreyrovi. Loptu našťastie pre hostí odkopol aspoň do autu.
     
    42
    Tú potom získal dobrým napádaním Maxi Gómez, ktorý vysunul do nábehu na ľavej strane Čeryševa. Ruskému krídelníkovi sa však ani tentokrát center nevydaril a znovu loptu poslal priamo na gólmana Espanyolu.
     
    43
    I Rodrigov center z pravej strany chytil brankár Diego López. Loptu rýchlo rozohral na pravé krídlo na Sáncheza, ktorého center odhlavičkoval Diakhaby.
     
    44
    Odrazenú loptu získali domáci, ktorí ju posunuli dozadu až na brankára Diega Lópeza a od neho začínajú svoj ďalší postupný útok.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase idú do šatne spokojnejší hráči Espanyolu, ktorí zaslúžene vedú 1:0. V prvom dejstve boli v útoku omnoho nebezpečnejší a vytvorili si viac gólových príležitostí, ich jediný gól ale strelil len z penalty Roca. Hostia v útoku veľa nepredviedli a zatiaľ ťahajú jednoznačne za kratší koniec. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 49 % : 51 %
    Strely na bránu: 5:0
    Strely mimo: 3:2
    Rohy: 5:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 7:5
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Ferreyra v jednom zo súbojov v strede poľa zasiahol zozadu do nohy Costu. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    48
    Costa napokon odkríval za autovú čiaru. Jeho pokračovanie v tomto zápase je otázne.
     
    49
    Ďalším tvrdým zákrokom zasiahol Kondogbia vysokou nohou do stehna Dardera. Ani tentokrát nenasleduje žltá karta...
     
    50
    Costa sa po ošetrení vrátil na trávnik a hneď svojim prvým dotykom s loptou vysunul na ľavom krídle za domácu obranu Čeryševa. Jeho center do bránkoviska vyrazil brankár Diego López.
     
    51
    Valencia sa potom znovu dostala k lopte a pokračuje v kombinácii na polovici domácich.
     
    52
    Diakhabyho center z ľavej strany dokázal dobehnúť na hracej ploche Torres, loptu ale zo záklonu poslal vysoko nad domácu bránu.
     
    53
    Domáci po odkope Diega Lópeza od svojej brány znovu nedokázali loptu udržať na svojich kopačkách a znovu sa musia brániť hosťom. Tí majú v tejto chvíli veľký tlak.
     
    54
    Parejov center z ľavej strany Valencie, ktorá je výrazne aktívnejšia, odhlavičkoval Pedrosa na rohový kop.
     
    55
    I Valencia bude kopať penaltu! Center na prednú tyč nedokázal Darder odkopnúť a pred neho sa predtlačil Diakhaby. Toho v následnom súboji o loptu vo vlastnej šestnástke zasiahol zozadu do nohy práve Darder.
     
    56
    Situáciu ešte rieši VAR. Zdá sa totiž, že Diakhaby zasiahol loptu pri snahe o jej spracovanie rukou, čo by viedlo k odvolaniu penalty.
     
    57
    Diakhaby skutočne zasiahol loptu rukou a až potom bol faulovaný Darderom. Penalta je tak odvolaná a pokračuje sa rozohrávkou domáceho brankára Diega Lópeza.
     
    59
    Garay podrazil pred vlastným pokutovým územím Ferreyru. Espanyol bude mať k dispozícii priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    60
    Sánchezovi sa podarilo z priameho kopu loptu zakrútiť ponad múr z hráčov Valencie, Cillessenovu bránu ale tesne minul.
     
    61
    Domáci vysokým presingom obrali Garaya o loptu a okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Lej pristavil pred šestnástkou loptu Pedrosovi, ktorý si ju naviedol na pravačku a napokon vystrelil vysoko nad Cillessenovu bránu.
     
    62
    Hostia boli tentokrát pri svojej rozohrávke úspešnejší, zo svojho útoku ale vyťažili len jednu nepresnú Wassovu strelu.
     
    63
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Denis Čeryšev, prichádza Manu Vallejo.
     
    63
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Rubén Sobrino.
     
    64
    Espinosovu rozohrávku vystihol Parejo, ktorý chcel hneď vysunúť kolmicou za obranu Espanyolu Rodriga. Ten sa však pri nábehu pošmykol a len z trávnika sledoval, ako si loptu zastavil brankár Diego López.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Wu Lej, prichádza Matías Vargas.
     
    66
    Striedajúci Vargas sa hneď zapojil do hry, keď sa snažil o prienik po pravom krídle. Ten ale úspešný nebol a hostia po zisku lopty otáčajú hru.
     
    67
    Parejo pripravil prihrávkou na pravú stranu pozíciu na center Wassovi, jeho nákop však Naldo odhlavičkoval.
     
    68
    Ďalšia odpískaná penalta pre Valenciu a tentokrát už nie je o čom diskutovať! Rodrigo si nabiehal na zadnej tyči za centrom Wassa a úplne nezmyselne ho sotil oboma rukami na zem Victor Gómez.
     
    69
    VAR skontroloval i túto situáciu, v tomto prípade ale skutočne nebolo čo riešiť a videoasistent tak len potvrdil verdikt hlavného rozhodcu.
     
    69
    Valencia dala gól!
    Je vyrovnané! DANI PAREJO poslal loptu do ľavej strany a i keď Diego López stranu vystihol, tak strela letela v takej výške, že ju už nedokázal vyraziť.
     
    71
    Hostia cítia šancu na obrat a po vyrovnávajúcom góle sa naďalej tlačia dopredu. Striedajúci Sobrino potiahol loptu po pravej strane, na Rodriga ale poslal natoľko prudkú prihrávku, že ju jeho spoluhráč nedokázal spracovať.
     
    72
    Rodrigova slabá strela z ostrého uhla vypadla brankárovi Diego Lópezovi za bránkovú čiaru. Našťastie to bolo mimo priestoru troch tyčí, nasledovať tak bude rohový kop.
     
    73
    Na center z rohu si najlepšie nabehol Kondogbia, ktorý prudkou hlavičku poslal loptu do stredu brány na pripraveného Diega Lópeza.
     
    74
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Facundo Ferreyra, prichádza Victor Campuzano.
     
    76
    Tlak Valencie sa začína stupňovať. Kondogbia výbornou strelou zo zhruba 25 metrov minul pravú tyč domácej brány len o centimetre.
     
    77
    Domácim sa pokus o rýchly protiútok vôbec nevydaril a Campuzano po strate lopty na útočnej polovici navyše fauloval protihráča.
     
    78
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Sergi Darder, prichádza Esteban Granero.
     
    79
    Granero hneď po príchode na trávnik získal svojou aktivitou pre domácich priamy kop na útočnej polovici.
     
    80
    Sám Granero ho i rozohral. Jeho center na zadnú tyč bez problémov chytil brankár Cillessen a ten loptu okamžite vyhodil na spoluhráčov dopredu.
     
    80
    Valencia dala gól!
    Hostia v druhom polčase otáčajú skóre! Na Rodrigov ideálny center z pravej strany si nabehol na prednej tyči pred obrancov Espanyolu MAXI GÓMEZ a hlavou zblízka poslal loptu k pravej tyči domácej brány. Diego López nemal žiadnu šancu.
     
    82
    Rozbehnutí hostia pokračujú v útočnej aktivite. Maxi Gómez si nabiehal za Parejovým nákopom na ľavú stranu, tam ale loptu pri kľučke proti Naldovi stratil.
     
    83
    Domáci sa snažia zaútočiť, loptu sa im ale vôbec nedarí dostať sa k pokutovému územiu hostí. Prihrávajú si tak predovšetkým na vlastnej polovici a v strede poľa.
     
    84
    Victor Gómez zasiahol v súboji o loptu do nohy Kondogbiu. Ten sa v štýle Neymar zvíja na zemi v bolesti, je však zrejmé, že svoju bolesť poriadne zveličuje. O tak tvrdý zákrok sa zase nejednalo...
     
    85
    Center z pravej strany odvrátila obrana Valencie za šestnástku k Vargasovi, ktorý z voleja namieril presne na brankára Cillessena. Hostia držia loptu na vlastnej polovici a dopredu sa vôbec neženú.
     
    86
    Granero si narazil loptu s Campuzanom, jeho spätnú prihrávku ale odkopol pred útočníkom Espanyolu Costa. Ten zostáva ležať na zemi a ukazuje, že dostal do nohy kŕč.
     
    87
    Costa zostal ďalej ležať na trávniku a musel byť ošetrený. Napokon odkríval v sprievode lekárov za autovú čiaru.
     
    88
    Sobrino bez cudzieho zavinenia utrpel pri zlom došliapnutí na nohu v strede poľa zrejme nejaké svalové zranenie a tiež musí byť ošetrený.
     
    88
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza José Gayá.
     
    89
    Domácim sa nedarí dostať sa do záverečného tlaku. Loptu držia na kopačkách hráči Valencie, ktorí si ju s prehľadom prihrávajú v strede poľa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90+1
    I prvú minútu nadstaveného času trávia s loptou na svojich kopačkách hostia. Brankár Cillessen ju nakopol na útočnú polovicu na Maxiho Gómeza, ktorého zasiahol lakťom do hlavy vo vzdušnom súboji Espinosa.
     
    90+2
    Hostia rozohrali priamy kop po zemi do strany a pokračujú v postupnej kombinácii, tentoraz však už na útočnej polovici.
     
    90+3
    Až po nepresnom pase Pareja na Valleja sa domáci dostali k lopte. Musia však útočiť „do plných“, hostia ich totiž čakajú zoradení v obranných blokoch na vlastnej polovici.
     
    90+4
    Hráči Valencie dokonca aktívnym pohybom vytlačili domácich na ich polovicu a tam ich svojim napádaním držia. Čas sa Espanyolu rýchlo kráti.
     
    90+5
    Trochu zúfalý nákop brankára Diega Lópeza odhlavičkoval Gayá a Parejo vysunul do otvorenej obrany Rodriga. Proti nemu vybehol brankár Espanyolu, ktorý mu sklzom loptu vypichol.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Zápas končí pre domácich veľkým sklamaním, keďže stratili sľubne rozohraný zápas, a potvrdzujú ho hlasným piskotom i domáci fanúšikovia. Valencia v druhom polčase postupne zvyšovala svoju aktivitu, naopak Espanyol sa z ihriska začal vytrácať a na výsledku sa to prejavilo. Prvú penaltu Valencie ešte VAR zrušil, druhú však už premenil Parejo a po jednoduchej akcii strelil víťazný gól „netopierov“ Maxi Gómez. Espanyol, narozdiel od prvého polčasu, nepredviedol v druhom dejstve v útoku okrem Sánchezovho nebezpečného priameho kopu vôbec nič a brankár Cillessen nemusel predviesť žiadny ťažší zákrok. Kríza Espanyolu tak pokračuje a z posledných šiestich zápasov prehral už piaty. Doma navyše prehral i šiesty zápas v sezóne a v tabuľke zostáva i naďalej na predposlednom mieste. Valencia sa výhrou posunula na priebežné ôsme miesto.
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 4:4.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 5:5.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 20:14.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:06:28)

    Michal Sadlek

    Góly: 31. Roca (pen.) – 69. Parejo (pen.), 80. Gómez

    Karty:   30. Kondogbia (VAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:14.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Naldo, Espinosa, David López, Pedrosa – V. Sánchez (C), Roca, Darder (78. Granero) – Lej (65. Vargas), Ferreyra (74. Campuzano).
    Náhradníci: Prieto – Corchia, Campuzano, Melendo, Granero, Vilà, Vargas.

    Valencia CF: Cillessen – Wass, Garay, Diakhaby, J. Costa – Torres (63. Sobrino, 88. Gayá), Parejo (C), Kondogbia, Čeryšev (63. M. Vallejo) – Rodrigo, Gómez.
    Náhradníci: Doménech – T. Correia, Gayá, Lee Kang-in, Sobrino, Gabriel, M. Vallejo.

    Rozhodca: Pizarro – Grado, Rodriguez

    Diváci: 18 428