Le Mans – Nice 3:2 (kon.) | Metz – Brest 1:1 (3:4 po pen.) | Monaco – Marseille 2:1 (kon.)
Remeš – FBBP 01 2:1 (kon.) | Montpellier – Nancy 3:2 (kon.) | Amiens – Angers 3:2 (kon.)
Chamois Niortais – Toulouse 1:2 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
3:2 (2:0)
AS Nancy-Lorraine
cz Streda 30.10.2019, 21:05 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francúzsky ligový pohár • 3. kolo
     
    90+2
    Dembélé šel po krásné kolmici z levé strany na bránu a střelou na přední tyč srovnal na 3:3. Pomezní rozhodčí však zvedl praporek na znamení ofsajdu. Podle opakovaného záběru hodně hraniční situace, hráči Nancy se možná poprávu rozčilují.
     
    90
    Nancy právě vstřelilo branku!

    Hosté ještě snižují a máme postaráno o drama. Néry bez přípravy poslal míč ze stran zpátky do vápna, jehož střílený centr ukllízí za záda Bertauda bez přípravy HERVE LYBOHY.
     
    88
    Sambia si myslel, že bude u míče dříve než Rocha Santos, tak šel u rohového praporku do skluzu, ale soupeř si píchl míč kolem něho, takže jej domácí záložník sestřelil a vidí žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mollet, přichází Oyongo.
    76. CHOTARD - 3:1
     
    76
    Montpellier právě vstřelil branku!

    Domácí se o deseti prosazují a přibližují očekávanému postupu. Proti křížné přihrávce do levé strany obránce Seka podklouzl, takže se k míči dostal JORIS CHOTARD a tváří v tvář gólmanovi jej propálil – 3:1.
    68. Červená karta
     
    68
    Nicolas Cozza dostává bez předchozího napomínání červenou kartu! V souboji s Dembélém zvedl nohu příliš vysoko a trefil kopačkou do hlavy svého soupeře. Domácí tak budou dohrávat o deseti.
     
    67
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Savanier, přichází Le Tallec.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Mendes, přichází Hilton.
     
    66
    Lybohy dostává žlutou kartu za vzdušný souboj, ve kterém si pomohl loktem.
     
    64
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Bassi, přichází Bertrand.
     
    62
    Chotard byl v souboji pozdě, a přestože se nejprve dotkl míče, dostává za ostrý skluz proti stojné nouze poprávu žlutou kartu.
    60. VÁGNER - 2:1
     
    60
    Nancy právě vstřelilo branku!

    Delort ztratil míč na vlastní polovině a hosté šli do protiútoku tři na tři. Situaci si dobře roztáhli, střídající VÁGNER vedl míč středem hřiště, nakonec se rozhodl jít sám do zakončení, pohrál si se dvěma soupeři a krásně snižuje!
     
    46
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Dona N'Doh, přichází Vágner.
     
    45
    Ještě jeden parádní fotbalový moment před pauzou. Nicolas Cozza si nějakých 35 metrů od brány připravil míč na levou nohu a svou bombou orazítkoval tyč! Míč se pak kutálel podél brankové čáry, ale při Nancy stálo štěstí.
     
    42
    Monnet si chtěl hodit míč v rychlosti kolem Lefebvreho, ale ten se mu postavil do cesty a za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    31
    Střídání v týmu AS Nancy-Lorraine: ze hřiště odchází Ciss, přichází Muratori.
     
    30
    Dona N'Doh pokutový kop neproměňuje! Bertaud měl dobře postavené tyče, kamerunský forvard chtěl uklidit balon nahoru, ale s výškou to přehnal a trefuje břevno.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Congré (Montpellier HSC).
     
    28
    Ciss byl po protiútoku faulován Congrém a bude se kopat penalta! Útočící hráč byl u balonu zkrátka o chvilku dříve a domácí kapitán jej přišlápl.
     
    22
    Montpellier právě vstřelil branku!

    Obrovská chyba v obraně hostí znamená rychlý gól na 2:0. Dlouhý nákop na Delorta vypadal na první pohled nepovedeně, ale stoper Nancy podklouzl, takže šel rázem ANDY DELORT sám na bránu a svou šanci zakončil parádním obstřelem na zadní tyč. Valette byl bez šance.
     
    17
    Zatím sledujeme parádní ofenzivní fotbal. Mollet v přečíslení uvolnil Delorta, ten byl tváří v tvář Valettovi, ale hostující gólman mu skvěle zmenšil střelecký úhel a vyráží míč na roh.
     
    14
    Nechybělo mnoho a hned mohlo být vyrovnáno. Po zmatcích v domácí obraně se za beky z úhlu dostal Dembélé a přehazoval Bertauda. Provedl to výtečně, ale míč skončil na tyči!
     
    13
    Montpellier právě vstřelil branku!

    A domácí se ze zmíněného přímého volného kopu ujímají vedení. Hrotový útočník FLORENT MOLLET střílel přes zeď na přední tyč a trefil to dokonale. „Kulatý nesmysl“ se ještě otřel o boční konstrukci brány a končí v síti. Na úvodní gól jsme čekali necelou čtvrthodinu.
     
    11
    Teď se ale Dembélé s ničím nerozpakoval a možná ze 35 metrů vyslal na bránu Bertauda parádní bombu nártem. Domácí gólman se musel protáhnout.

    Pavel Pubal

    Góly: 13. Mollet, 22. Delort, 76. Chotard – 60. Vágner, 90. Lybohy

    Karty:   28. Congré (MON), 62. Chotard (MON), 88. Sambia (MON) – 42. Lefebvre (NAN), 66. Lybohy (NAN)   68. Cozza (MON)

    Nepremenená penalta: 30. N'Doh (NAN), mimo


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 3:10. Rohy: 5:4.
    HSC Montpellier: Bertaud – Mendes (67. Hilton), Congré (K), Cozza – Savanier (67. Le Tallec), Sambia, Chotard, Ristič – Laborde, Mollet (84. Oyongo), Delort.
    Náhradníci: Carvalho – Camara, Souquet, Hilton, Le Tallec, Badu, Oyongo.

    AS Nancy-Lorraine: Valette – Seka (K), El Kaoutari, Lybohy – Néry, Bassi (64. Bertrand), Lefebvre, Rocha Santos, Ciss (31. Muratori) – Dembélé, Dona N'Doh (46. Vágner).
    Náhradníci: Sourzac – Gueye, Bidounga, Muratori, N'Guessan, Vágner, Bertrand.

    Rozhodca: Ben El Hadj – Mouysset, Pasqualotti.