Neapol – Bergamo 2:2 (kon.) | Cagliari – Bologna 3:2 (kon.) | Juventus – CFC Janov 2:1 (kon.)
Lazio – Turín 4:0 (kon.) | Sassuolo – Fiorentina 1:2 (kon.) | Udinese – AS Rím 0:4 (kon.)
koniec
Juventus Turín
2:1 (1:1)
CFC Janov
cz Streda 30.10.2019, 21:00 • Juventus Stadium, Turín • Talianska Seria A • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou dramatické střetnutí desátého kola italské Serie A, v němž Juventus až gólem v nastavení rozhodl o vítězství nad Janovem v poměru 2:1. Druhá půla odstartovala vyloučením středopolaře Cassaty a Janov se musel bránit o deseti. To dlouho zvládal na výbornou, navíc v poslední desetiminutovce byl vyloučen i Rabiot a síly na trávníku se tak srovnaly. Stará dáma v nastavení vstřelila branku, ta však neplatila pro ofsajd zakončujícího Ronalda. Portugalský kanonýr ale rozhodl o vítězství Juventusu o chvíli později, když po faulu na svou osobu proměnil nařízený pokutový kop. Svěřenci kouče Sarriho se díky vítězství vrátili před Inter do čela soutěže, Janov zůstává sedmnáctý.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:01:11)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 24:11.
     
    90+8
    Konec zápasu.
    90+6. Cristiano RONALDO - 2:1
     
    90+6
    Juventus právě vstřelil branku!
    To se také děje! CRISTIANO RONALDO si vybral levou stranu, kam sice skákal rovněž gólman Radu, jenže na tak dobře umístěnou ránu neměl šanci dosáhnout.
    90+4. Zákrok na Ronalda, po němž následoval pokutový kop
     
    90+4
    Jenže neuběhla ani minuta a hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop po faulu na Ronalda! Portugalský forvard má šanci vystřelit Staré dámě vítězství.
    90+3. Neuznaný gól Ronalda
     
    90+3
    Juventus se už radoval z vedoucího gólu, který po parádní nahrávce Cuadrada vsítil Cristiano Ronaldo, avšak hlavní rozhodčí po konzultaci s VAR branku odvolal pro ofsajd! Vlnu euforie střídá obrovské zklamání.
     
    90+2
    Douglas Costa váhal moc dlouho s rozehrávkou. Mezitím se do pokutového území sběhlo až šest hráčů v červeno-modrém a jeden z nich dokázal odvrátit kulatý nesmysl do bezpečí.
     
    90+1
    Stará dáma měla k dispozici rohový kop, z něj ovšem druhou branku nepřidala, neboť v přehuštěném prostoru u přední tyče se nejvýše vyšplhal Romero.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    S čistým čtítem z dnešního střetnutí neodejde ani Leonardo Bonucci, jenž v hlavičkovém souboji trefil loktem Pinamontiho. Žlutá karta je na místě.
     
    88
    Francouzský středopolař pořádně zkomplikoval situaci svému celku. Janov je naopak hodně blízko cennému, nutno ale podotknout že zaslouženému bodu.
    87. Předčasně zamířil do sprch i Adrien Rabiot
     
    87
    I Stará dáma bdue dohrávat o deseti! Adrien Rabiot ve skluzu naprosto zbytečně sundal k zemi soupeře a jeho účinkování na trávníku končí po necelé půl hodině.
     
    86
    Odražený míč z rohového kopu si zpracoval Dybala, který posléze vypálil okamžitě z halfvoleje. Pokus to nebyl špatný, avšak pár čísel mu ještě scházelo.
     
    85
    Senzace byla blízko! Dlouhý odkop Sanabrii trestuhodně minul stoper Bonucci, avšak měl štěstí, neboť následně minul i při snaze o zakončení forvard Pinamonti.
     
    84
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Kevin Agudelo, přichází Ivan Radovanović.
     
    83
    Pěknou kličku si Paulo Dybala dovolil na Schoneho, aby následně mohl posadit balón na hlavu Ronalda. Slabé zakončení se stalo snadnou kořiští brankáře.
     
    82
    Složitou malou domů dostal od Romera gólman Radu. Se situací si poradil na poslední chvíli, Ronaldovi nescházelo mnoho k vystihnutí odkopu.
     
    81
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Antonio Sanabria.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá deset minut. Hosté hrají už více jak dvacet minut v oslabení, přesto zatím jasnému favoritovi z Turína nedovolili vstřelit vítěznou branku.
     
    79
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Douglas Costa.
     
    78
    Aaron Ramsey nyní vůbec nepočítal s tím, že si na něj stoper Zapata dovolí drzou kličku. Welšský středopolař se dopustil útočného faulu.
     
    77
    Gólman Radu měl obrovské štěstí, že teč nezměnila Ronaldovu ránu příliš. Rumun už byl na zemi, se zpomaleným projektilem směřujícím přímo na něj si poradil bez problémů.
     
    76
    Teď ovšem situaci nezvládl Adrien Rabiot. Francouzský středopolař místo balónu trefil hráče, výsledkem je žlutá karta.
     
    75
    Janovští se snaží alespoň chvilkami držet balón a tím si dopřát krátký odpočinek, presink Staré dámy je vošem velmi vysoký a velmi účinný.
     
    74
    Smyčka kolem šestnáctky Janova se utahuje každou minutou víc a víc. Štěstí zkusil ránou těsně nad zemí Bernadeschi, míč prosvištěl kousek vedle levé části konstrukce.
     
    73
    Přetažený centr na zadní tyč si našel Cristiano Ronaldo, ve skluzu už však portugalský kanonýr endokázal zamířit dostatečně razantně a hlavně přesně.
     
    72
    Rumunský gólman se v posledních vteřinách zápasu rozhodně nenudí. Po centru z rohového kopu hlavičkoval Bonucci, Radu tak tak udržel balón před brankovou čárou.
     
    71
    Paulo Dybala čistým způsobem sebral míč Agudelovi, aby následně mohl nahrát Bernadeschimu, s jehož tvrdou střelou k pravé tyči si Radu poradil.
     
    70
    Juan Cuadrado přízemním pasem hledal v šestnáctce Ramseyho, ten však nepochopitelně nadskočil, zřejmě ve snaze přepustit balón Ronaldovi. Toho ale dobře pohlídal Ankersen.
     
    69
    Velmi zkušeně si nyní počínal Cristian Zapata, když si pustil kulatý nesmysl mezi nohama a posléze udržel na zádech dorážejícího Dybalu. Následuje odkop od brány.
     
    68
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Goran Pandev, přichází Sinan Gümüs.
     
    67
    Nově příchozí Aaron Ramsey se snažil vymodlit penaltu, místo toho ale sudí nařídil přímý kop na druhou stranu, neboť Welšan po pádu hrál na zemi.
     
    66
    Cuadrado dlouhým autem hledal na hranici šestnáctky Rabiota, tomu však úplně selha první dotek s balónem, čehož využil Romero.
     
    65
    Teď se ovšem štěstí na svěřence trenéra Ranieriho neusmálo. Na přední tyči se nejvýše vyšplhal do vzduchu Peter Ankersen.
     
    64
    Rána Rodriga Bentancura byla tečována stoperem Romerem mimo. Fotbalisté Juventusu mají k dispozici rohový kop, z něhož vstřelili svůj doposud jediný gól.
     
    63
    Kevin Agudelo se dostal do svézelné situaci, poradil si s ní však na jedničku s hvězdičkou. Počkal si, až se k němu Bernadeschi přiblíží a následně se jím nechal nedovoleně atakovat.
     
    62
    Hodina hry je již minulostí. Do konce utkání stále zbývá dostatek času, oslabený Janov to bude mít proti Juventusu v následujících minutách ohromně těžké.
     
    61
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Aaron Ramsey.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Sami Khedira, přichází Adrien Rabiot.
     
    60
    Další zákrok si rumunský strážce svatyně připsal proti tvrdému projektilu Samiho Khediry, který ovšem směřoval přímo do středu brány.
     
    59
    Tečovaná rána Federica Brnadeschiho gólmanu Raduovi žádné problémy nenadělala. Ronaldovi chyběl kousek, aby se kulatého nesmyslu zmocnil.
     
    58
    S velkým klidem kominují Janovští. Je až neskutečné, jak si Stará dáma nedokáže poradit s dobře propracovanou hrou soupeře.
     
    57
    Druhá červená karta do řad Janova! Ta se ale neprojeví v rozpoložení sil na hřišti, na tribunu je vyloučen kouč Thiago Motta.
     
    56
    Goran Pandev vzteky odkopl míč daleko do autu, rozhodčí uděluje kartu žluté barvy.
     
    56
    Dybala měl obrovské štěstí, že hlavní arbitr odpískal faul na jeho osobu. Jinak by hosté směřovali do přečíslení tří proti jednomu.
     
    55
    Hosté se i navzdory oslabení snaží o kombinační hru, což je rozhodně sympatické. Juventus se dnes herně trápí.
     
    54
    Goran Pandev si skvěle pokryl balón. Leonardo Bonucci to nevydržel a soupeře nedovoleně stáhl k zemi.
     
    53
    Svěřenci kouče Motty se pochopitelně více stáhli do obrany, na ofenzivní choutky nejspíše mohou zapomenout. Hlavním cílem bude ubránit výbornou remízu.
     
    52
    Fotbalisté Juventusu teď mají obrovskou výhodu. Do konce utkání zbývá ještě více jak půl hodiny, hosté se v deseti budou bránit hvězdnému soupeři velmi těžko.
    51. Cassata byl za zatažení Dybaly poslán do sprch
     
    51
    Obrovská nepříjemnost pro Janov! Francesco Cassata zatáhl za dres pronikajícího Dybalu a od rozhodčíh osi vysloužil druhou žlutou, tedy červenou kartu!
     
    50
    Hosté i do druhé půle vstoupili bez jakéhokoliv respektu k soupeři. Nyní dokonce sami kombinují, ačkoli jen kolem středového kruhu.
     
    49
    Cristian Zapata musel pořádně přidat, neboť mu Ronaldo pořádně dýchal na záda. Kolumbijský stoper to vyřešil na jistotu, zahrál malou domů.
     
    48
    Pěknou průnikovou nahrávku dostal po pravé lajně Goran Pandev. Makedonec se stihl i rozhlédnout a odcentrovat, našel ale pouze hlavu Ruganiho.
     
    47
    Paulo Dybala sice dosáhl branky, ovšem vzrušení bylo předčasné, asistující Ronaldo se totiž v době převzetí míče nacházel v několikametrovém ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
     
    Je za námi první poločas utkání desátého kola italské Serie A, po němž hraje Juventus s Janovem nerozhodně 1:1. Favorit zápasu prolomil obrannou hráz soupeře ve 36. minutě, když se po centru z rohového kopu prosadil stoper Leonardo Bonucci. Odpověď na sebe ale nenechala dlouhou čekat, o čtyři minuty později se kuriózní střelou prosadil Cristian Kouamé. Do druhé půle jsou tak šance překvapivě otevřené na obě strany, Janovští rozhodně nepřijeli lídrovi dát body bez práce.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Následoval rohový kop. Buffon si zařval na vysoký centr Schoneho a kulatý nesmysl vyboxoval daleko od své svatyně.
     
    43
    Zkušený italský mazák v domcí svatyni si tentokráte počínal o mnoho lépe, než před malou chvílí. Proti ráně Pinamontiho byl na zemi včas, zasáhl levou rukou.
     
    42
    Svěřenci kouče Sarriho jsou pochopitelně opaření, s vyrovnáním, navíc takhle těsně před koncem poločasu určitě nepočítali.
    40. Christian KOUAMÉ - 1:1
     
    41
    Janov právě vstřelil branku!
    Začínáme odznova, Janov srovnává s favoritem krok! Mizernou rozehrávku Juventusu středem hřiště zachytil Agudelo, od jehož nohy se míč odrazil ke CRISTIANU KOUAMÉMU. pi forvardovi stálo při zakončení obrovské štěstí, pravou nohou si totiž trefil míč do stojné levé končetiny, což na tolik zmátlo Buffona na tolik, že šel na pravou stranu, zatímco balón skončil u jeho protější tyčky.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou domácí do kabin s jednobrankovým vedením v zádech?
     
    39
    A v táboře domácích mohlo být ještě veseleji. Paulo Dybala udržel na zádech Romera, ovšem technickým zakončením na zadní tyč nechal vyniknout gólmana.
     
    38
    Přichází druhá žlutá karta do řad Staré dámy. Hříšníkem se stal Daniele Rugani, stoper nebezpečně poslal k zemi Pinamontiho.
    36. Leonardo BONUCCI - 1:0
     
    36
    Juventus právě vstřelil branku!
    Rohový kop skutečně pomohl! Proti centrovanému míči vystartoval gólman Radu, jenže nebyl dostatečně důrazný. Brankáře přehlavičkoval LEONARDO BONUCCI, jenž otevírá skóre dnešního utkání!
     
    35
    Tak třeba pomůže rohový kop. Alex Sandro pod velkým tlakem napálil beka, od nějž se kulatý nesmysl odrazil do zámezí.
     
    34
    Staré dámě se nedaří rozbít kompaktní defenzivní blok hostů. Snaha se upřít nedá, jenže účinek je zatím nulový.
     
    33
    Hledištěm to pouze zašumělo po hodně nebezpečném brejku Janova. Ten ale neskončil prvním zásahem v síti domácíh, neboť Kouamé zakončoval kousek vedle levé části konstrukce.
     
    32
    Těsněza hranicí šestnácky napřáhl ke střele Federico Bernadeschi. Radu na zakončení dobře viděl, u pravé tyčky byl včas.
     
    31
    Goran Pandev si zpracoval přesný přízemní pas od Ghiglioneho, ovšem byl skvěle dostoupen Bonuccim a přes urostlého italského stopera už se forvardovi zakončit nepodařilo.
     
    30
    Půl hodina hry je za námi. Sledujeme utkání, v němž má jasně navrch Juventus, avšak defenziva Janova zatím úspěšně odolává náporu favorita.
     
    29
    Nadějně vypadají brejk tři na tři končí neúspěchem. Úmysl Dybaly přečetl Ankersen, jenž zachytil nahrávku na Ronalda.
     
    28
    Po ztrátě v blízkosti soupeřovi šestnáctky se dopustil nedovoleného zákroku Rodrigo Bentancur. Od hlavního sudího si za tento počin vysloužil žlutý kartónek.
     
    27
    Už to vypadalo, že Cristian Kouamé bude zakončovat, když v tom se ozval hvizd rozhodčího, mimo dění hry se totiž faulu dopustil Pinamonti.
     
    26
    Exekuce přímého volného kopu se chopil právě Schone. Svám vysokým centrem našel hlavu Romera, ten ale v těsném bránění nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    25
    Velmi dobře si počínal Lasse Schone. Dánský středopolař stihl na poslední chvíli odehrát před dotírajícím Khedirou, který soka nedovoleně poslal k zemi.
     
    24
    Na druhé straně byl pas Cuadrada na Ronalda pro změnu příliš dlouhý. Portugalec běžel za kulatým nesmyslem marně.
     
    23
    Hosté dnes budou hrozit hlavně z brejků, to je ajsné. Jeden takový táhl po levé lajně Pandev, jenže jeho centr byl na Kouamého příliš vysoký.
     
    22
    Středopolař bentancur chytře roztáhl hru nahrávkou k levé lajně, kde se nacházel úplně osamocený Alex Sandro. Brazilec měl dostatek prostoru na centr, přesto jím našel pouze prostor, v němž se pohyboval pouze stoper Romero.
     
    21
    Opět centroval Ronaldo, ovšem ani teď to nebyla žádná sláva. Zase jsme sledovali moc nzký centr, který bez problémů zpacifikoval Agudelo.
     
    20
    Juan Cuadrado dokázal udržet na zádech Zapatu a následně se krajanem z reprezentace nechal poslat k zemi. Juventus bude rozehrávat zajímavou standardku.
     
    19
    Vysoký presink domácích dělá Janovským velké problémy. Ti se dostali někam do poloviny hřiště, kde si Cassata nedokázal poradit s Matuidim.
     
    18
    Znovu v akci Paulo Dybala. Tentokráte naznačil přihrávku, ovšem místo toho si chytře navedl balón na střed a svojí silnější levačkou těsně minul svatyni protivníka.
    17. Rána Dybaly vystrašila Radua
     
    17
    Parádní rána Dybaly nekončí gólem! Argentinský forvard si zpracoval balón a poté se do něj ze vzduchu opřel, Radu však vytáhl skvělý zákrok!
     
    16
    Andrea Pinamonti se pokusil založit rychlý brejk po pravé straně, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů. Proti třem soupeřům pak neměl šanci uspět.
     
    15
    Juventus sice je jasně aktivnějším týmem, avšak defenziva Janova zatím odolává na výbornou. Do žádné šance jasného favorita ještě nepustili.
     
    14
    Akce Staré dámy vypadala po většinu času dobře, dokud si Paulo Dybala nepředkopl kulatý nesmysl až moc před sebe. Toho okamžitě využil stoper Zapata k dlouhému odkopu.
     
    13
    Zkušený matador v brance Juventusu nehrál dlouhý odkop na náhodu, nýbrž po pravé lajně hodil balón volnému Cuadradovi, jenž měl dostatek prostoru na přesnou rozehrávku.
     
    12
    Janov kombinační hrou dokázal překročit polovinu hřiště a nakonec se probojoval i k první střele na bránu. S nepříliš razantním křižným zakončením Pinamontiho si Buffon poradil bez problémů.
     
    11
    Juan Cuadrado dnes hraje pravého beka, ovšem na hřišti je znát, že se Kolumbijec bude zapojovat do velkého počtu útočných akcí. Nyní vytvořil šanci pro Bernadeschiho, jehož rána proletěla vysoko nad.
     
    10
    Zapata marně stíhal Ronaldo, jenž přebíral přihrávku u lajny. Z mírného záklonu a pod tlakem naslepo centroval před bránu, v tomto prostoru však našel pouze Romera.
     
    9
    Výborně si své defenzivní povinnosti splnil Blaise Matuidi, který prokázal dobré čtení hry, když vystihl nahrávku Agudela na Kouamého.
     
    8
    Paulo Dybala skvěle přenechal balón Bernadeschimu, ten s tím ale evidentně nepočítal. První dotek s míčem se Italovi hrubě nepovedl, vzápětí přišel prohřešek v podání domácího záložníka.
     
    7
    Útočný faul Paula Dybaly znamená alespoň chvilky oddechu pro hráče Janova. Ti se v úvodu nacházejí ve velkém kolotoči soupeřovi kombinační hry.
     
    6
    Dlouho fotbalisté Staré dámy bez míče nebyli. Juan Cuadrado obral o kulatý nesmysl Pinamontiho a právě od něj začíná další útoční snaha Turínských.
     
    5
    Do pokutového centroval Cristiano Ronaldo, avšak pas se mu vůbec nepovedl. Trefil jen na šestnáctce dobře postaveného Ankersena.
     
    4
    Velmi rychle přichází první žlutá karta střetnutí. Vysloužil si ji Francesco Cassata, jenž zezadu bez snahy hrát míč podrazil Dybalu.
     
    3
    Domácí celek se od úvodních vteřin usadil na polovině soupeře, odkud se bude chtít najít mezírku v jeho defenzivě.
     
    2
    Fotbalisté Juventusu vstoupili do utkání v klasických černo-bílých dresech. Hráči Janova oblékli modro-červenou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – J. Cuadrado, Bonucci (C), Rugani, Sandro – S. Khedira, Bentancur, Matuidi – Bernardeschi – Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Can, Costa, Danilo, de Ligt, Demiral, De Sciglio, Olivieri, Rabiot, Ramsey.

    Janov CFC: I. Radu – Ghiglione, Romero, C. Zapata, P. Ankersen – Schöne, Cassata, Agudelo – Pandev (C) – Pinamonti, Kouamé.
    Náhradníci: Jandrei, Marchetti – Aljámik, Biraschi, A. Barreca, Goldaniga, Gümüs, Jagiełło, Radovanović, Saponara, A. Sanabria.

    Rozhodčí: Giua – Valeriani, Santoro.
     
    Janov CFC

    Janovu se letos vůbec nedaří. Po devíti odehraných kolech okupuje se ziskem osmi bodů sedmnáctou příčku, nachází se tedy pouze jediný bod nad sestupovou zónou. Svěřenci kouče Andreazzoliho letos zvítězili pouze dvakrát, nejprve porazili 2:1 Fiorentinu a o víkendu zdolali tabulkového souseda z Brescie. I nejlepší střelec Janova má na kontě čtyři branky, je jím forvard z Pobřežích Slonovin Cristian Kouamé.
     
    Juventus FC

    Italský Juventus asi netřeba dlouze představovat. Dlouholetý vládce tuzemské ligy možná poněkud překvapivě nevede ligu, když je dva body za milánským Interem, avšak ten už utkání desátého kola sehrál včera. Fotbalisté Staré dámy doposud zaváhali dvakrát, když nejprve sehráli bezbrankový duel s Fiorentinou a poté museli skousnout porážku na půdě nováčka z Lecce. Nejlepším střelcem týmu je Cristiano Ronaldo, Portugalec se v lize trefil už čtyřikrát.
     
    Všem fotbalovým fanouškům a fanynkám přeju krásný středeční večer! Vítám vás při sledování desátého kola italské Serie A, v zápase mezi Juventusem a Janovem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Milan Huppert

    Góly: 36. Bonucci (Bentancur), 90+6. Ronaldo (pen.) – 41. Kouamé (Agudelo)

    Karty:   28. Bentancur (JUV), 38. Rugani (JUV), 76. Rabiot (JUV), 89. Bonucci (JUV) – 4. Cassata (JAN), 56. Pandev (JAN)   87. Rabiot (JUV) – 51. Cassata (JAN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 24:11.
    Juventus Turín: Buffon – J. Cuadrado, Bonucci (C), Rugani, Sandro – S. Khedira (61. Rabiot), Bentancur, Matuidi (61. Ramsey) – Bernardeschi (79. Costa) – Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Can, Costa, Danilo, de Ligt, Demiral, De Sciglio, Olivieri, Rabiot, Ramsey.

    CFC Janov: I. Radu – Ghiglione, Romero, C. Zapata, P. Ankersen – Schöne, Cassata, Agudelo (84. Radovanović) – Pandev (C) (68. Gümüs) – Pinamonti, Kouamé (81. A. Sanabria).
    Náhradníci: Jandrei, Marchetti – Aljámik, Biraschi, A. Barreca, Goldaniga, Gümüs, Jagiełło, Radovanović, Saponara, A. Sanabria.

    Rozhodca: Giua – Valeriani, Santoro