Newcastle – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:1 (kon.)
Norwich – Manchester United 1:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:1 (0:1)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 27.10.2019, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo šlágru 10. kola anglickej Premier League, v ktorom sa proti sebe postavia Liverpool FC a Tottenham Hotspur. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Liverpool FC

    Víťazná séria Liverpoolu sa v minulom kole na Old Trafford v derby s domácim Manchesterom United skončila, „The Reds“ však majú na čele tabuľky i tak pomerne slušný náskok. Pre druhým Manchesterom City vedú o tri body a pred tretím Leicesterom a štvrtou Chelsea dokonca o 5 bodov. Navyše majú tento zápas k dobru, takže svoj náskok môžu ešte navýšiť. Liverpool má štvrtý najproduktívnejší útok Premier League (21 strelených gólov), keď sú pred ním v tejto štatistike práve len tri vyššie spomenuté tímy, ktoré odohrali o zápas viac. Súčasne má tiež najlepšiu obranu ligy (7 inkasovaných gólov). Doma Liverpool nestratil v tejto sezóne ešte ani jeden bod a favoritom je i dnes.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Liverpool – Newcastle 3:1
    Chelsea – Liverpool 1:2
    Sheffield – Liverpool 0:1
    Liverpool – Leicester 2:1
    Manchester United – Liverpool 1:1

    Nebudú hrať: Nathaniel Clyne (zranenie kolena), Xherdan Shaqiri (zranenie lýtka)
     
    Tottenham Hotspur

    „Kohúti“ v tejto sezóne zatiaľ výrazne zaostávajú za očakávaniami a od ideálnej formy majú poriadne ďaleko. V lige sú priebežne s bilanciou 3 výhry – 3 remízy – 3 prehry a ziskom 12 bodov až na desiatom mieste a na štvrtú Chelsea strácajú už osem bodov. Ich forma navyše nie je vôbec dobrá. Z posledných štyroch ligových zápasov vyhrali jediný a naposledy doma len remizovali s posledným Watfordom. Vonku sa Tottenhamu v tomto ročníku Premier League ešte nepodarilo zvíťaziť a posledné dva zápasy na cudzích ihriskách prehral.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Tottenham – Crystal Palace 4:0
    Leicester – Leicester 2:1
    Tottenham – Southampton 2:1
    Brighton – Tottenham 3:0
    Tottenham – Watford 1:1

    Nebude hrať: Hugo Lloris (zranenie lakťa)
     
    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v Premier League doteraz stretli 54-krát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Liverpoolu. Ten vyhral 25 zápasov, 15 sa skončilo remízou a Tottenham vyhral 14 duelov. Zrejme historicky najdôležitejší zápas Liverpoolu a Tottenhamu sa však hral 1. júna vo finále Ligy majstrov, v ktorom Liverpool v Madride porazil „kohútov“ 2:0. Tottenham vo všetkých súťažiach prehral s Liverpoolom trikrát za sebou a naposledy nad svojim dnešným súperom vyhral pred dvomi rokmi, v októbri 2017. Na Anfield Road vyhral Tottenham naposledy ešte v máji 2011 (2:0). V minulej sezóne vyhral oba vzájomné zápasy v Premier League Liverpool 2:1.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    11.2.2017: Liverpool – Tottenham 2:0
    22.10.2017: Tottenham – Liverpool 4:1
    4.2.2018: Liverpool – Tottenham 2:2
    15.9.2018: Tottenham – Liverpool 1:2
    31.3.2019: Liverpool – Tottenham 2:1
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Keïta, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Origi.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Rose – Winks, Moussa Sissoko – Eriksen, Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – B. Davies, Vertonghen, Dier, Lo Celso, Lucas Moura, NDombèlé.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Liverpool bude hrať v tradičných červených dresoch, Tottenham v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mal Tottenham. Obrancovia hostí loptu okamžite dopredu nakopli na Kanea, ktorý ju však stratil a domáci otočili hru. Za nákopom Lovrena si nabiehal Mané, Sánchez ho ale čisto odtlačil od lopty.
     
    1
    Tottenham dal gól!
    Hostia šokujú Anfield Road a už na konci prvej minúty otvárajú skóre! Moussa Sissoko prihrávkou na ľavú stranu našiel Son Hung-mina, ktorý si pred šestnástkou zasekol Hendersona a tečovanou strelou trafil pravú tyč domácej brány. Od nej sa lopta odrazila priamo k voľnému HARRYMU KANEOVI, ktorý ju hlavou poslal k ľavej tyči.
    1. Harry Kane (TOT) - 0:1
     
    3
    Liverpool je týmto gólom zjavne zaskočený. Hostia poľahky získali v strede poľa loptu a držia ju pod svojou kontrolou.
     
    4
    Prihrávku na Kanea zastavil Lovren, ktorý loptu posunul malou domov brankárovi Alissonovi. Od neho začína rozohrávka postupného útoku Liverpoolu.
     
    5
    Ten sa však skončil po nepresnej prihrávke Salaha na Maného už v strede poľa. „The Reds“ úvod zápasu vôbec nevychádza.
     
    6
    Hendersonov center z pravej strany zastavil pred Maném Winks a potiahol loptu od vlastnej šestnástky do stredu poľa. Tam mu ju odkopol do autu Fabinho.
     
    7
    Alisson si poradil s ťažkou malou domov od van Dijka a rozohral na Robertsona. I jeho útok po ľavej strane sa skončil obranným sklzom hráča hostí v strede poľa.
     
    8
    Liverpool sa vôbec prvýkrát v zápase usadil k dlhšej kombinácii na polovici Tottenhamu, tá ale viedla len k jednému nebezpečnejšiemu centru Alexander-Arnolda. Ten chytil pripravený brankár Gazzaniga.
     
    9
    Tottenhamu sa prechod do útoku nevydaril a s loptou potom kombinovali na polovici súpera opäť hráči Liverpoolu. Salahovi však pri pokuse o kľučku na pravej strane lopta ušla a skončila v aute.
     
    10
    Červení ju ale rýchlo získali späť a pokračujú vo svojej postupnej útočnej akcii. Postupne sa Liverpool dostáva do tempa a začína získavať územnú prevahu.
     
    11
    Fabinhovu strelu zo strednej vzdialenosti zablokoval Alli až do autu. Po ňom pokračuje útok Liverpoolu, ktorý zatláča hráčov Tottenhamu čoraz hlbšie do obrany.
     
    12
    Eriksen získal loptu v hlavičkovom súboji v strede poľa a pokúsil sa o individuálny prienik. Ten zastavil odkopom lopty do autu van Dijk.
     
    13
    Domáci však vysokým presingom obrali „kohútov“ o loptu a znovu prešli do útoku. Hostia sa bleskurýchlo zoradili do obranného postavenia a Liverpoolčania tak znovu útočia „do plných“.
     
    14
    Najčastejšie si tak prihráva obranná štvorica Liverpoolu v strede poľa. Robertson si po prihrávke na ľavú stranu narazil loptu s Maném a prenikol popri bránkovej čiare do šestnástky Tottenhamu, strieľanú prihrávku do bránkoviska ale chytil brankár Gazzaniga.
     
    15
    Na opačnej strane sa dral dopredu po ľavom krídle Moussa Sissoko, Robertson mu ale loptu odkopol a ešte pred bránkovou čiarou ju zastavil Lovren. Tottenham tak nezískal ani rohový kop.
     
    16
    Alderweireld v súboji o loptu nechtiac kopol do nohy svojho spoluhráča Auriera, ktorý vybiehal spoza neho. Lopta sa potom odrazila k Robertsonovi a ten jemným oblúčikom hľadal na zadnej tyči nabiehajúceho Maného. Tomu chýbalo asi desať centimetrov navyše, aby loptu zasiahol.
     
    17
    Aurier zostáva ležať na trávniku pred vlastnou šestnástkou a musí byť ošetrený.
     
    18
    Aurier je napokon v poriadku a vrátil sa do hry. Tá medzitým pokračuje ďalším postupným útokom Liverpoolu na polovici londýnskeho tímu.
     
    19
    Center Alexander-Arnolda letel nízko a pred Salahom ho odkopol do autu Rose. Ten bol v akcii i v ďalšom momente, keď autové vhadzovanie letiace znovu na Salaha zrazil tentokrát na rohový kop.
     
    20
    Center z rohu obrana Tottenhamu odvrátila, Robertson však odrazenú loptu vrátil na pravú stranu k Alexander-Arnoldovi a jeho center zrazil na roh tentokrát Sánchez.
     
    21
    Na prednej tyči si na nákop Alexander-Arnolda od rohovej zástavky nabehol Mané, loptu ale poslal vysoko nad Gazzanigovu bránu.
     
    22
    Mané sklepol hlavou nákop z vlastnej polovice na nabiehajúceho Salaha, ktorý z prvej z hranice pokutového územia namieril priamo na brankára Gazzanigu.
     
    23
    Podobnú akciu predviedli i hostia. Kane hlavou sklepol odkop Gazzanigu od brány na nabiehajúceho Son Hung-mina, ktorého strelu z ľavej strany šestnástky zrazil Lovren na rohový kop.
     
    24
    Roh sa ale hosťom vôbec nevydaril a hra sa postupne dostala až na polovicu Tottenhamu. Z tej loptu potiahol na útočnú polovicu Son Hung-min.
     
    25
    Eriksenovu kolmicu z prvej predĺžil Kane na Alliho, ktorý sa ale dostal pred Alissonom až do príliš ostrého uhla. Loptu tak posunul do druhej vlny naspäť Eriksenovi, ktorý tesne minul liverpoolskú bránu. Loptu nedokázal zasiahnuť na zadnej tyči už ani Kane v sklze.
     
    26
    Tottenham čaká na rýchle protiútoky a necháva tvoriť hru domácich. Tí sú znovu nasťahovaní pred pokutovým územím hostí a hľadajú priestor na prienik ku Gazzanigovej bráne.
     
    27
    Firmino posunul loptu na hranicu šestnástky na Salaha, ktorého strelu k ľavej tyči vyrazil skvelým zákrokom brankár Gazzaniga. Ten potom zlikvidoval i dorážku Firmina z pomerne ostrého uhla a Rose následne odkopol loptu spred svojej brány takým spôsobom, že asi práve letí na obežnú drahu.
    27. Mohamed Salah (LIV)
     
    28
    Son Hung-min podrazil na pravej strane Salaha. Liverpool získal priamy kop.
     
    29
    Alexander-Arnold nacentroval ideálne do stredu šestnástky na van Dijka, ktorého prudkú hlavičku pod brvno vyrazil skvelým zákrokom brankár Gazzaniga.
    29. Virgil van Dijk (LIV)
     
    30
    Tlak Liverpoolu je v týchto chvíľach skutočne drvivý! Alexander-Arnold strieľal po prihrávke zľava zo zhruba 25 metrov, jeho tvrdú strelu k pravej tyči ale ďalším skvelým zákrokom vyrazil brankár Tottenhamu.
     
    31
    Alexander-Arnold nádherným oblúčikom z pravej strany našiel za obranou hostí nabiehajúceho Maného, ktorý osamotený pred Gazzanigom predĺžil hlavou loptu tesne mimo brány Tottenhamu.
     
    32
    Liverpool hneď po odkope Gazzanigu od brány znovu získal loptu a jeho tlak prakticky bez prestávky pokračuje ďalej.
     
    33
    Strely: 9:4
    Strely na bránu: 4:1

    Jediná strela Tottenhamu na bránu bol gól Kanea z prvej minúty.
     
    34
    Mané dostal kolmicu na ľavé krídlo a zo záklonu ešte skúšal nacentrovať do šestnástky, loptu ale zakrútil tak, že spadla na hornú sieť brány Tottenhamu.
     
    35
    Moussa Sissoko podrazil na ľavej strane Robertsona. Záložníkovi hostí sa zrejme zdalo, že simuluje, a po Robertsonovi doslova vybehol. Hlavný rozhodca túto dvojicu rieši.
     
    36
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
     
    37
    Alexander-Arnoldovi sa tentokrát nákop do šestnástky vôbec nevydaril a nízkoletiacim centrom poslal loptu priamo k Winksovi. Ten loptu v sklze odkopol do autu.
     
    37
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Hendersona dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur). Liverpool bude mať priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    39
    Alexander-Arnold centrom na zadnú tyč našiel ideálne Firmina, ktorý loptu ešte vracal pred bránu Tottenhamu. Sánchez ju potom zrazil smerom na svoju bránu, Gazzaniga ale dokázal včas zareagovať.
     
    40
    Tottenhamu sa znovu nevydaril nákop na Kanea a lopty sa zmocnil Lovren. Ten zakladá nový postupný útok Liverpoolu.
     
    41
    Útok Liverpoolu ale tentokrát skončil na pravej strane po neúspešnej kľučke Alexander-Arnolda. Hostia sa pokúsili o rýchly protiútok, ten ale skončil znovu nepresnou prihrávkou na Kanea.
     
    42
    Do rýchlej protiakcie po zisku lopty tak vyrazili domáci a keďže Winks pred vlastnou šestnástkou podrazil Maného, tak získavajú priamy kop zo skvelej streleckej pozície. Hlavný rozhodca Taylor položil loptu zhruba 20 metrov ďaleko od Gazzanigovej brány.
     
    43
    Alexander-Arnold trafil múr z hráčov Tottenhamu, Winks ale v následnom súboji o odrazenú loptu fauloval ďalšieho hráča Liverpoolu. Domáci tak získavajú v krátkom časovom slede ďalšiu štandardku.
     
    44
    Center z nej odhlavičkoval Rose a Liverpoolčania nepresným prenesením na Robertsona poslali loptu do autu. Už i Jürgen Klopp krúti hlavou pri pohľade na štandardky svojho tímu...
     
    45
    Hostia mohli po dlhšej dobe zaútočiť, Winks ale loptu stratil a následne v súboji o ňu fauloval. Liverpool sa tak vracia na polovicu Tottenhamu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Liverpool okamžite zatlačil hostí znovu k ich šestnástke a jediným hráčom, ktorý je viac, ako zhruba 25 metrov od svojej brány, je Harry Kane.
     
    45+2
    Maného center z ľavej strany zastavil v šestnástke Sánchez a ten loptu odkopol. Domáci ukazujú, že kolumbijský obranca zasiahol loptu rukou, i opakovaný záber ale ukázal, že pravdu mal hlavný rozhodca, ktorý nechal hru pokračovať.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase ide do šatne s jednogólovým náskokom Tottenham, ktorý šokoval domácich gólom už v prvej minúte. Liverpoolu chvíľku trvalo, než sa dostal do tempa, zhruba od 25. minúty sa ale hra odohrávala prakticky výhradne na polovici Tottenhamu. Domáci si vytvárali jednu šancu za druhou, buď ich ale vychytal skvele chytajúci brankár Gazzaniga alebo namierili mimo. Uvidíme, či budú Liverpoolčania pokračovať v tomto tlaku i v druhom polčase a či sa napokon dočkajú vyrovnania, prípadne obratu.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 76 % : 24 %
    Strely na bránu: 5:1
    Strely mimo: 2:1
    Rohy: 4:0
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 2:8
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Liverpool. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Liverpool sa hneď po výkope usadil na polovici Tottenhamu, kde opäť rozvíja svoj postupný útok.
     
    48
    Robertson centrom z ľavej strany nacentroval na zadnú tyč na Firmina, ktorého hlavičku zblízka skôr reflexívne vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Gazzaniga.
    48. Roberto Firmino (LIV)
     
    49
    Hneď z protiútoku mohol Tottenham navýšiť svoj náskok! Gazzaniga skvelým výkopom vyslal do nábehu za obranu Liverpoolu Son Hung-mina, ktorý obišiel kľučkou do ľavej strany vybiehajúceho brankára Alissona a z ostrého uhla zo záklonu trafil brvno liverpoolskej brány.
    49. Son Hung-min (TOT)
     
    50
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre prenikajúceho Kanea dostáva Dejan Lovren (Liverpool FC). Priamy kop pre Tottenham z pravého krídla.
     
    51
    Eriksenov center odvrátila domáca obrana, odrazenú loptu však získal Rose, ktorý ju posunul Winksovi dozadu. Ten svojim nákopom hľadal nabiehajúceho Sissoka, Alexander-Arnold však pred ním loptu hlavou prihral brankárovi Alissonovi.
     
    52
    Liverpool dal gól!
    Kapitán Liverpolu vyrovnáva! Pri nábehu na Fabinhov oblúčik za obranu sa zrazil Firmino s Roseom a práve od obrancu Tottenhamu spadla lopta k nabiehajúcemu JORDANOVI HENDERSONOVI. Ten ju z prvej poslal k vzdialenejšej tyči Gazzanigovej brány.
    52. Jordan Henderson (LIV) - 1:1
     
    54
    Fabinho ďalším skvelým nákopom do šestnástky hľadal nabiehajúceho Salaha, ktorý však loptu netrafil ideálne a svojim slabým pokusom ju poslal do náručia brankára Gazzanigu.
     
    55
    Liverpool strelený gól poriadne povzbudil a Tottenham je znovu pod obrovským tlakom. Hostia musia odvracať z vlastnej šestnástky jeden center domácich za druhým.
     
    56
    Teraz sa však odrazenú loptu podarilo získať Allimu a ten ju zaviezol na útočnú polovicu. Po krátkej kombinácii potom hľadal kolmicou za domácu obranu Kanea, ten však vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    57
    Strely: 15:5
    Strely na bránu: 9:1
     
    58
    Autové vhadzovanie Alexander-Arnolda podbehol vo vlastnej šestnástke Sánchez a za loptou sa rozbehol Firmino. Z pomerne ostrého uhla vystrelil, loptu ale poslal len k bližšej tyči na brankára Gazzanigu.
     
    59
    Liverpool má v tejto chvíli podobný tlak, ako mal v druhej polovici prvého polčasu. Hostia sa vôbec nemôžu dostať k lopte a pod tlakom napádajúcich hráčov Liverpoolu ju vždy len odkopnú mimo nebezpečných priestorov.
     
    60
    Alexander-Arnold nacentroval na Wijnalduma, ktorý ale preváhal možnosť na strelu. Loptu teda aspoň posunul za seba na Robertsona, ktorého center preletel ponad celú šestnástku Tottenhamu.
     
    61
    Tam loptu znovu získal Alexander-Arnold, ktorý tentokrát nacentroval presne na Firmina. Brazílčanovi sa ale nepodarilo hlavičku lepšie umiestniť a loptu letiacu do stredu brány Gazzaniga poľahky chytil.
     
    62
    Fabinho dnes už niekoľkým oblúčikom za obranu hostí presne vysunul spoluhráča do streleckej príležitosti. Tentoraz ním bol Salah, ani on však loptu ideálne netrafil a tá skončila v náručí brankára Gazzanigu.
     
    63
    Alexnder-Arnold centroval z pravej strany, pred Firminom však loptu odhlavičkoval do bezpečia Sánchez.
     
    63
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Tanguy NDombèlé.
     
    64
    Žltú kartu za podrazenie Kanea ostrým sklzom dostáva Trent Alexander-Arnold (Liverpool FC). Tottenham bude mať k dispozícii priamy kop z ľavej strany.
     
    65
    Rozohrávku tentokrát zobral na seba Rose, ktorý nízkoletiacou prihrávkou našiel Alderweirelda. Ten však vybiehal z ofsajdu a v útoku nemohol pokračovať.
     
    66
    Salah sa dostal k lopte na pravej strane šestnástky hostí po autovom vhazovaní Alexander-Arnolda, zasekol si protihráča a cez Sáncheza loptu zakrútil priamo na brankára Gazzanigu.
     
    67
    Držanie lopty: 76 % : 24 %
     
    68
    Hra sa stále odohráva výhradne na polovici Tottenhamu. Domáci majú prevahu v úplne všetkých ukazateľoch.
     
    69
    Robertson si narazil na ľavom krídle loptu s Maném a prenikol do šestnástky. Jeho center do bránkoviska akrobaticky odkopol na rohový kop Alderweireld.
     
    70
    Son Hung-min odhlavičkoval center z rohu na ďalší roh. Na ne Liverpool v tejto chvíli vedie 7:0
     
    71
    Alexander-Arnold nacvičeným signálom nakopol loptu od rohovej zástavky na hranicu pokutového územia hostí k Salahovi, ktorý si ju spracoval a potom vystrelil mimo brány Tottenhamu.
     
    72
    Hostia predviedli svoj ojedinelý útok. Aurier centrom z pravej strany hľadal na opačnom krídle nabiehajúceho Alliho, ten však loptu zasiahol až za bránkovou čiarou.
     
    72
    Žltú kartu za držanie Fabinha v strede poľa dostáva Tanguy NDombèlé (Tottenham Hotspur).
     
    73
    Alexander-Arnold si obhodil na pravej strane Alliho, center mu však zrazil na rohový kop Sánchez. Pravý obranca Liverpoolu ho potom rozohral na krátko na Hendersona, ktorého nákop však chytil gólman Tottenhamu.
     
    74
    Penalta pre Liverpool! Mané sa rozbehol za nákopom do šestnástky a aj keď mu loptu najskôr Aurier vzal, tak sa obranca Tottenhamu pošmykol a znovu sa k nej dostal Mané. V súboji o ňu potom Aurier zasiahol zozadu do nohy Maného.
    74. Sadio Mané (LIV)
     
    75
    Liverpool dal gól!
    Domáci v druhom polčase otáčajú skóre! MOHAMED SALAH tvrdou strelou poslal loptu po zemi do pravej strany. Brankár Gazzaniga zostal stáť v strede brány a aj keby stranu vystihol, tak by loptu zrejme nechytil.
    75. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    77
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza James Milner.
     
    78
    Tottenham teraz musí začať tvoriť. Son Hung-min sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval pred domácu bránu, loptu však odkopol Alexander-Arnold na vôbec prvý rohový kop hostí v zápase.
     
    79
    Center z rohu obrana Liverpoolu odvrátila a aj keď hostia potom odrazenú loptu získali, tak ich útok skončil neúspešne. Son Hung-min bol v ofsajde.
     
    80
    I ďalší rohový kop vyriešila obrana Liverpoolu a potom sa znovu ocitol Son Hung-min v ofsajde.
     
    81
    Liverpoolu sa prechod do útoku nevydaril, NDombèlé ale nepresnou prihrávkou v strede poľa domácim loptu vrátil. Po pravom krídle sa rozbehol do šestnástky Henderson, ktorého zrazil k zemi Sánchez. Podľa názoru hlavného rozhodcu to bol čistý zákrok.
     
    82
    Hostia sa postupne dostávajú do tlaku a teraz sú to oni, kto tlačí svojho súpera hlboko do obrany. Alexander-Arnold skočil na nohu Roseovi, „kohúti“ tak získavajú priamy kop z ľavej strany.
     
    83
    Roseov center letel na prednú tyč na Son Hung-mina, ktorý loptu usmernil len výrazne mimo Alissonovej brány.
     
    84
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Serge Aurier, prichádza Lucas Moura.
     
    85
    Na trávniku zostal bez cudzieho zavinenia sedieť Salah. Okamžite sú pri ňom lekári domáceho tímu.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Joe Gomez.
     
    86
    V súboji dvoch striedajúcich hráčov fauloval Joe Gomez Lucasa Mouru. Hostia rýchlo rozohrali, center Rosea zľava sa však stal ľahkou korisťou brankára domácich Alissona.
     
    87
    Držanie lopty v posledných 5 minútach: 25 % : 75 %
     
    87
    Tottenham kombinuje na polovici domácich a podobne, ako predtým domáci, hľadá priestor na prienik do súperovej šestnástky.
     
    88
    NDombèlé skúsil zaskočiť brankára Alissona strelou zhruba zo 40 metrov, vystrelil však priamo na brazílskeho gólmana Liverpoolu.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Giovani Lo Celso.
     
    89
    Rose si nabehol z ľavej strany na nákop za obranu Tottenhamu a po spracovaní lopty prenikol do liverpoolskej šestnástky. Tam si loptu naviedol na pravačku, cez Gomeza však vystrelil v páde vysoko nad domácu bránu.
    89. Danny Rose (TOT)
     
    90
    Domáci po zisku lopty rýchlo zaútočili. Mané o loptu prišiel a potom v súboji o loptu podrazil Milner Lucasa Mouru. Hra ale pokračovala ďalej výhodou Tottenhamu a po strate hostí Milner napokon získal priamy kop pri rohovej zástavke.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Žltú kartu za predošlý faul na Lucasa Mouru dostáva James Milner (Liverpool FC).
     
    90+2
    Mané loptu podržal pri rohovej zástavke, čím získal desiatky sekúnd. Hostia potom po zisku lopty rýchlo zaútočili a z hranice šestnástky strieľal Son Hung-min, Kórejčan ale loptu zakrútil tak, že ju Alisson dokázal chytiť.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
     
    90+4
    Rose získal zablokovaným centrom z ľavej strany rohový kop. Do pokutového územia Liverpoolu beží i brankár Gazzaniga.
     
    90+4
    Lopta po centri z rohu letela priamo do stredu šestnástky na neobsadeného Alderweirelda, ktorý však zblízka namieril len do stredu brány na Alissona. Obranca Tottenhamu sa môže už len držať za hlavu...
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Liverpool obrovským tlakom v druhom polčase otočil skóre a napokon získava deviatykrát z desiatich zápasov tejto sezóny Premier League plný počet bodov. Domáci pokračovali v aktivite z prvého polčasu a vytvárali si jednu šancu za druhou, gól ale strelil až v 52. minúte Henderson a o ich víťazstve rozhodol premenenou penaltou v 75. minúte Mohamed Salah. Hostia sa až potom vrhli do útoku a i oni ukázali, že vedia svojho súpera zatlačiť, gól však už streliť nedokázali. Liverpool na čele ligovej tabuľky tak opäť odskakuje druhému Manchesteru City na rozdiel šiestich bodov. Tottenham nevyhral tretíkrát za sebou a je na jedenástom mieste.
     
    Držanie lopty: 68 % : 32 %.
    Strely na bránu: 13:4.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 8:3.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 9:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:31:16)

    Michal Sadlek

    Góly: 52. J. Henderson, 75. M. Salah (pen.) – 1. Kane

    Karty:   50. Lovren (LIV), 64. Alexander-Arnold (LIV), 90+1. Milner (LIV) – 36. Moussa Sissoko (TOT), 37. Rose (TOT), 72. NDombèlé (TOT)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:11.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (77. Milner) – M. Salah (85. Joe Gomez), Firmino (90+3. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Joe Gomez, Keïta, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Origi.

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Aurier (84. Lucas Moura), Alderweireld, D. Sánchez, Rose – Winks (63. NDombèlé), Moussa Sissoko – Eriksen (88. Lo Celso), Alli, Son Hung-min – Kane (C).
    Náhradníci: B. Austin – B. Davies, Vertonghen, Dier, Lo Celso, Lucas Moura, NDombèlé.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn