Frankfurt – Leverkusen 3:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:0 (2:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 18.10.2019, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:31:50)
     
    Držanie lopty: 36 % : 64 %.
    Strely na bránu: 5:10.
    Strely mimo: 3:5.
    Rohy: 4:1.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 12:10.
     
    Frankfurt vyťažil maximum zo svojho prvopolčasového náskoku a napokon doviedol zápas do úspešného konca. V druhom polčase bol však výrazne lepším tímom Leverkusen, ktorý ale narazil na dánsku stenu v bráne Eintrachtu Frederika Rönnowa. Ten svojimi zákrokmi privádzal hráčov hosťujúceho tímu do zúfalstva a gól by dnes zrejme nedostal, ani keby sa hralo do rána. Výhru Frankfurtu po hrubej chybe v obrane Leverkusenu potvrdil Dost a od tohto momentu sa zápas prakticky už len dohrával. Frankfurt sa touto výhrou bodovo dotiahol na Leverkusen a o skóre sa dostal pred neho na 7. miesto tabuľky.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Demirbayov center vyboxoval akrobaticky brankár Rönnow, ktorý bol jednoznačne hlavnou postavou druhého polčasu.
     
    90+2
    Po faule na pravom krídle na Bellarabiho získavajú hostia priamy kop, ktorý bude zrejme ich poslednou šancou v zápase.
     
    90+1
    I v nadstavenom čase sa hra odohráva na polovici Eintrachtu, hostia sa ale nedokážu dostať do streleckej pozície.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    89
    Rönnow snáď prvýkrát v zápase zachyboval, keď center z pravej strany len tečoval k Diabymu na zadnej tyči. Striedajúcemu Francúzovi sa ale volej nevydaril a dánsky brankár domácich sa stihol presunúť, aby loptu chytil.
     
    88
    Hostia bojujú aspoň o čestný gól a znovu sa usadili na polovici Frankfurtu. Domáci ich však držia v úctivej vzdialenosti od brány Rönnowa.
     
    87
    Ten zakončil práve Bellarabi centrom, ktorý sklepol hruďou do náručia brankára Rönnowa Abraham.
     
    86
    Útok Leverkusenu viedol Bellarabi, ktorý sa pokúsil aspoň o sólový prienik po pravom krídle. Ten nevyšiel, hostia ale pokračujú v kombinácii na polovici domácich.
     
    85
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Bas Dost, prichádza Mijat Gaćinović.
     
    84
    Tretí inkasovaný gól hosťujúcim tímom zjavne poriadne otriasol a hráči Leverkusenu už vypadajú rezignovane.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Djibril Sow, prichádza Dominik Kohr.
     
    82
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lucas Alario, prichádza Moussa Diaby.
     
    80
    Frankfurt dal gól!
    Domáci vedú už o tri góly! Nákop Kostića najprv nedokázal Dragović odkopnúť a potom ho chcel nechať svojmu brankárovi Hrádeckému, pošmykol sa však vo vlastnej šestnástke a aj keď sa pošmykol aj za ním dobiehajúci BAS DOST, tak ten ešte dokázal loptu usmerniť medzi nohy brankára Hrádeckého. Pomaly sa potom dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    79
    Center takmer z bránkovej čiary sa dostal do stredu šestnástky k Demirbayovi, ktorý nedokázal vystreliť z prvej. Lopta sa odrazila k brankárovi Rönnowovi, ktorý ju napokon chytil.
     
    78
    Havertz prešprintoval Hasebeho a na pravej strane si potom ešte zasekol. Z ostrého uhla sa potom nezmyselne pokúsil o strelu, loptu ale poslal až takmer k rohovej zástavke na opačnej strane.
     
    77
    Domácim sa teraz nedarí podržať loptu dlhšie pod kontrolou na svojich kopačkách. Znovu ich rozohrávku zachytili hostia a útočia.
     
    76
    Hostia pokračujú v tlaku a vysokým presingom obrali rozohrávajúcich domácich o loptu. Môžeme tak sledovať ich ďalšiu postupnú kombináciu na útočnej polovici.
     
    75
    Leverkusen prebral iniciatívu a teraz sú hostia aktívnejším mužstvom. Bellarabi výbornou prihrábkou do druhej vlny našiel Havertza, ktorého strelu tečoval pred brankárom Hasebe. Domáci gólman ešte skvelým reflexívnym zákrokom loptu usmernil tesne mimo vlastnej brány.
     
    73
    Penalta sa napokon kopať nebude! Video odhalilo, že Fernandes zasiahol loptu bradou a nie rukou.
     
    72
    Hlavný rozhodca ešte konzultuje situáciu s videoasistentom.
     
    71
    Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod v šestnástke Frankfurtu! Podľa jeho verdiktu mal zablokovať Vollandov center rukou vo vlastnej šestnástke Fernandes.
     
    70
    Da Costa sa dostal do pokutového územia hostí a strieľanou prihrávkou cez celú šírku sa snažil prihrať svojim spoluhráčom. Ani jeden z nich ale loptu nezasiahol a tá končí mimo Hrádeckého bránu.
     
    69
    Amiri ideálnou prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul Bellarabiho, ktorého strelu z prvej z pomerne dobrej streleckej pozície vyrazil ďalším skvelým zákrokom brankár Eintrachtu Rönnow.
     
    68
    Bellarabiho strelu z pravej strany vyrazil Rönnow len pred seba, loptu ale odkopol vracajúci sa Hasebe.
     
    67
    Domáci strelili ďalší gól, ktorý neplatí! Kostićovu prihrávku z pravej strany v rýchlom protiútoku predĺžil za seba pätičkou Paciência a za ním poslal neobsadený Dost loptu k pravej tyči. Pekná akcia, Dost ale v momente prihrávky stál v ofsajde a gól tak neplatí.
     
    66
    Alario si skvele nabehol na center z ľavej strany, osamotený v strede pokutového územia Frankfurtu ale poslal loptu do stredu brány, kde ju vyrazil brankár Rönnow.
     
    64
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Lars Bender.
     
    63
    Wendell sa bez cudzieho zavinenia zrútil na trávnik a drží sa zozadu za ľavé stehno. Pre obrancu Leverkusenu tak zápas zrejme skončil.
     
    62
    Dlho sa tam ale neudržali a museli sa sami sformovať do obranného postavenia proti útoku hosťujúceho tímu.
     
    61
    Dragović zápasníckym chvatom stiahol k zemi v stredovom kruhu Paciênciu. Domáci môžu znovu prejsť k postupnej kombinácii na polovici Leverkusenu.
     
    59
    Domáci získali rohový kop, ktorý rozohrali na krátko. Kostićov center z ľavej strany potom chytil Hrádecký.
     
    58
    Havertz si prebral loptu na hranici šestnástky a pripravil si ju na ľavačku. Slabú strelu do stredu brány potom chytil brankár Rönnow.
     
    57
    Paciência načasovanou prihrávkou do šestnástky vyslal za obranu hostí Kostića, ten sa ale dostal do ostrého uhla a loptu len poslal do náručia pripraveného brankára Hrádeckého.
     
    56
    Bellarabi potiahol loptu individuálne zo stredu poľa až k šestnástke Frankfurtu a strelou k pravej tyči donútil brankára Rönnowa k ďalšiemu zákroku.
     
    55
    Ďalší útok Leverkusenu ukončil faul Havertza na Hintereggera. Domáci sa pokúsili o rýchly protiútok, zasekli sa ale v strede poľa.
     
    54
    Vollandov center z ľavej strany odkopol z vlastnej šestnástky Amiri. K lopte sa potom dostal Bellarabi, ktorý z opačnej strany neúspešne hľadal práve Vollanda.
     
    53
    Havertz sa vrátil na trávnik a hneď sa zapojil do hry. Prihrávkou za seba uvoľnil priestor pre Vollanda, ktorého strelu po zemi chytil pripravený domáci brankár Rönnow.
     
    52
    Leverkusen má prvýkrát v druhom polčase loptu pod svojou kontrolou a snaží sa o založenie útočnej akcie. Domáci ich však skvelým presingom držia na ich vlastnej polovici.
     
    51
    Havertz napokon odchádza za autovú čiaru po vlastných a uvidíme, či sa vráti do hry.
     
    50
    Hinteregger doslova zostrelil k zemi Havertza a potom naňho ešte i spadol. Krídelník Leverkusenu zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    49
    Leverkusen sa od začiatku druhého polčasu prakticky nedostal k lopte, po faule Rodeho na Amiriho ale získavajú hostia konečne loptu.
     
    48
    Kostić si chcel naraziť loptu s Paciênciom, jeho úmysel ale dobre prečítal brankár hostí Hrádecký, ktorý vybehol včas a loptu získal.
     
    47
    Alario hneď v prvom hlavičkovom súboji druhého polčasu zasiahol lakťom do hlavy Hintereggera. Kostić okamžite po rozohrávke po faule potiahol loptu k šestnástke Leverkusenu.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym ďalším striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:33.
     
    Prvý polčas ponúkol fantastický futbal plný gólových príležitostí a hra sa prakticky ani na chvíľu nezastavila. Domáci boli výrazne aktívnejší a rýchlo sa dostali dvomi gólmi Paciênciu do dvojgólového náskoku, hostia sa ale postupne dokázali dostať do zápasu a tiež si vytvorili svoje šance. Brankári Rönnow a napriek dvom inkasovaným gólom i Hrádecký ale predvádzajú výborné výkony a hlavne Hrádeckého vyhlavičkovanie tečovanej strely Paciênciu bude patriť k highlightom tejto sezóny. Dúfajme, že podobný futbal uvidíme i v druhom polčase.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Kostićov center z ľavej strany odkopol hneď prvý brániaci hráč Leverkusenu, hostia sa ale i tak dostali ku gólovej príležitosti. Sow prihrávkou za obranu hostí poslal do nábehu Paciênciu, ktorý obhodil brankára Hrádeckého, kvôli ofsajdu ale nemohol zakončovať.
     
    45+1
    Abraham čistým spôsobom odtlačil od lopty Alaria. Po domácej rozohrávke sa lopta dostala ku Kostićovi, ktorého zastavili hostia len za cenu faulu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45
    Center vracali hostia od zadnej tyče pred bránu Frankfurtu, loptu však rezolútne odkopol do autu Dost.
     
    44
    Žltú kartu za zásah Amiriho sklzom do členku dostáva Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt). Leverkusen bude mať k dispozícii priamy kop z ľavej strany.
     
    43
    Hostia trochu upokojujú hru kombináciou na vlastnej polovici.
     
    42
    Bellarabi ideálnym centrom našiel Alaria, ktorý z voleja poslal loptu zvnútra šestnástky k pravej tyči. Rönnow skvelým zákrokom strelu vyrazil.
     
    41
    Dost skvelou prihrávkou vysunul za obranu Leverkusenu Kostića, ktorý ešte posunul loptu do druhej vlny k Paciênciovi. Tomu sa strela nevydarila, od obrancu hostí sa ale odrazila do brány a Hrádecký ju reflexívnym zákrokom hlavou vyrazil. To bol zákrok zápasu!
     
    39
    Center sa odrazil od Havertza, ktorý sa snažil hlavičkovať, k Alariovi a ten strelou z ostrého uhla z bezprostrednej blízkosti Rönnowovej brány poslal loptu mimo.
     
    38
    Po faule na Bellarabiho získavajú hostia priamy kop z pravej strany.
     
    37
    Havertz si nabehol na kolmú prihrávku na ľavú stranu a z prvej centrom do šestnástky našiel úplne voľného Baumgartlingera. Tomu sa nevydarilo zakončenie a z voleja poslal loptu vysoko nad domácu bránu.
     
    36
    Kostić však ukázal, že je výborný i smerom dozadu a čistým sklzom vypichol na pravej strane odkopol loptu do autu Bellarabimu.
     
    35
    Kostić sa prekľučkoval cez trojicu protihráčov, pred šestnástkou ho ale zastavil Dragović. Ten následne založil útok Leverkusenu.
     
    34
    Bellarabi pekným centrom hľadal v šestnástke Eintrachtu Alaria, dobre ale zareagoval Hasebe a ten pred ním loptu odkopol.
     
    33
    Ojedinelý útok hostí vyriešil odkopom z vlastnej polovice Abraham. Hostia sa lopty zmocnili, vysoko napádajúci hráči Eintrachtu ich ale držia len na ich polovici.
     
    32
    Frankfurt sa po krátkom prerušení vrátil na polovicu Leverkusenu, kde rozvíja svoju postupnú útočnú akciu.
     
    31
    Hostia odvrátili center hostí z rohového kopu. Následne sa Bellarabi pokúsil o individuálnu akciu po ľavom krídle, loptu však stratil a potom i fauloval da Costu.
     
    Striedanie Weisera je zrejme taktické. Weiser nemal žiadne zdravotné problémy, tréner Leverkusenu tak reaguje na nepriaznivý vývoj duelu.
     
    30
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Mitchell Weiser, prichádza Karim Bellarabi.
     
    30
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Almamy Touré, prichádza David Abraham.
     
    29
    Touré odišiel za autovú čiaru a uvidíme, či sa ešte vráti do zápasu alebo budú musieť domáci nútene striedať.
     
    28
    Na zemi zostal bez cudzieho zavinenia ležať Touré, ktorý musí byť ošetrený. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    27
    Frankfurt v tejto chvíli trochu upokojuje tempo zápasu, ktoré je neuveriteľne vysoké.
     
    25
    Amiri sa po krídle rozbehol priamo do pokutového územia Eintrachtu, kde spadol v súboji s Rodem. Podľa názoru hlavného rozhodcu sa ani tentokrát nejednalo o faul.
     
    24
    Kostić hrá zatiaľ jeden zo svojich životných zápasov. Znovu sa uvoľnil na ľavom krídle a presným centrom na zadnú tyč hľadal Dosta. Ten pri pokuse o volej z ostrého uhla loptu netrafil.
     
    23
    Tretí gól Frankfurtu neplatí! Kostićova strela z ostrého uhla tesne minula bránu Hrádeckého, lopta sa ale dostala k hráčovi Frankfurtu, ktorého strelu zablokovala obrana hostí ku Kostićovi. Ten loptu dorazil do prázdnej brány, avšak z ofsajdového postavenia.
     
    22
    Strely: 4:2
    Strely na bránu: 2:0
     
    21
    Hostia hneď nakopli loptu na Alaria, ktorý však nedokázal vyhrať šprintérsky súboj s Hasebem. V šestnástke Frankfurtu sa ho pokúsil aspoň zaseknúť, v súboji s kapitánom domáceho tímu ale spadol. Penalta sa nepíska.
     
    20
    Kostić obral hostí pri ich rozohrávke a potom udržal loptu proti trojici protihráčov. Útok domácich skončil po čistom sklze proti Sowovi pred šestnástkou Eintrachtu.
     
    19
    Frankfurt má zápas pod kontrolou a momentálne i herne úplne drví svojho súpera. Hráčom Leverkusenu sa v tejto chvíli nedarí ani len podržať loptu dlhšie na svojich kopačkách.
     
    16
    Frankfurt dal gól!
    Domáci odskakujú už do dvojgólového náskoku! GONÇALO PACIÊNCIA poslal brankára Hrádeckého do ľavej strany a loptu z penaltového bodu poslal do pravej.
     
    16
    Žltú kartu za hru rukou vo vlastnej šestástke dostáva Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen).
     
    16
    Penalta pre Frankfurt! Kostić potiahol loptu z ostrého uhla do šestnástky a lopta sa od obrancu Leverkusenu odrazila k Paciênciovi, ktorého strelu zasiahol rukou obranca Dragović.
     
    15
    Alario si spracoval loptu pred šestnástkou Frankfurtu, posunul si ju doprava a strelou cez obrancu Eintrachtu ju poslal po zemi tesne mimo domácu bránu.
     
    14
    Havertz odhlavičkoval i center Kostića z rohového kopu a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten zabil Alario, ktorý zbytočnými kľučkami v strede poľa zbrzdil útok Leverkusenu.
     
    13
    Kostićov center na zadnú tyč odhlavičkoval Havertz na rohový kop.
     
    12
    Presing domácich je však veľmi aktívny a hostia asi nevedia, kde im hlava stojí. Eintracht navyše po faule na prenikajúceho Kostića získava priamy kop z ľavej strany.
     
    11
    Rode si naviedol loptu na strelu z ľavej strany, jeho pokus ale obranca hostí odkopol.
     
    10
    Amiri si nabiehal za trochu zúfalým odkopom z vlastnej polovice, nedokázal ho však spracovať na hracej ploche.
     
    8
    Paciência si nabehol ideálne na center z rohového kopu a hlavičkou poslal loptu tesne nad Hrádeckého bránu.
     
    7
    Zápas zatiaľ prebieha v obrovskom tempe. Paciência sa elegantne prekľučkoval po ľavej strane k šestnástke Leverkusenu, spätnou prihrávkou na jej hranicu ale prihral len hosťom.
     
    6
    V ďalšej šanci sa ocitol Sebastian Rode, ktorému pripravil pozíciu v šestnástke Paciência. Rodeho strelu chytil brankár Bayeru Hrádecký.
     
    5
    Hostia mohli okamžite vyrovnať! Volland podobnou kolmicou, ako pred chvíľou pri domácom góle, vysunul Havertza a tomu až tesne pred brankárom Rönnowom odkopol loptu sklzom obranca domácich Hinteregger.
     
    4
    Frankfurt dal gól!
    Domáci zo svojho prvého vydarenejšieho útoku v zápasu otvárajú skóre! Da Costa nádhernou prihrávkou za obranu Leverkusenu poslal do nábehu GONÇALA PACIÊNCIU, ktorý utiekol dvojici stopérov Bayeru a svoj samostatný únik zakončil strelou po zemi k pravej tyči. Brankár Hrádecký loptu síce zasiahol, už ju ale len tečoval a cez neho prešla do siete.
     
    3
    Weiserov center na Alaria odhlavičkoval Hinteregger a následný pokus Vollanda o kolmicu na Amiriho skončil až u domáceho brankára Rönnowa.
     
    2
    A presing Eintrachtu bol napokon úspešný. Hostia kombinujú na polovici Leverkusenu.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoju prvú postupnú útočnú akciu od vlastných obrancov. Domáci ich veľmi vysoko napádajú.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Domáci Frankfurt bude hrať v čiernych dresoch, Leverkusen v sivých.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré, Hasebe (C), Hinteregger – Rode – D. da Costa, Sow, G. Fernandes, Kostić – Paciência, Dost.
    Náhradníci: Wiedwald – D. Abraham, Durm, Gaćinović, Chandler, Joveljić, Kohr, Kamada, N'Dicka.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, S. Bender, Wendell – Weiser, Baumgartlinger, Demirbay, Volland (C) – Havertz, Amiri – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, L. Bender, Diaby, Pohjanpalo, Tah, P. Retsos, Paulinho.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach.
     
    Vzájomné zápasy

    Od návratu Eintrachtu do Bundesligy v sezóne 2012/2013 sa oba tímy stretli v 14 zápasoch a vzájomná bilancia hovorí v prospech Leverkusenu, ktorý vyhral osem zápasov. Frankfurt vyhral päťkrát a jeden zápas sa skončil remízou. V posledných sezónach sa stáva pravidlom, že vyhráva domáci tím. Z posledných deviatich zápasov nevyhral domáci tím len dvakrát, Leverkusen ale dokázal vyhrať z posledných piatich zápasov štyri. V minulej sezóne vyhral Eintracht doma 2:1 a Leverkusen zase na svojom ihrisku vysoko 6:1.

    Posledných 5 vzájomných zápasov:
    11.2.2017: Leverkusen – Frankfurt 3:0
    25.11.2017: Frankfurt – Leverkusen 0:1
    14.4.2018: Leverkusen – Frankfurt 4:1
    16.12.2018: Frankfurt – Leverkusen 2:1
    5.5.2019: Leverkusen – Frankfurt 6:1
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen je na tom v porovnaní s domácim tímom o niečo lepšie a pred dnešným duelom je v tabuľke na siedmom mieste. Vo vyrovnanej hornej časti tabuľky stráca len dva body na prvý Mönchengladbach, pred Frankfurtom má ale súčasne len trojbodový náskok. Forma Leverkusenu je prakticky rovnaká ako forma domácich – z posledných 5 zápasov prehral Bayer len jeden a posledné tri zápasy za sebou neprehral, pričom v nich inkasoval jediný gól. Jeho silnou stránkou je zatiaľ obrana, pretože len 5 tímov inkasovalo menej gólov ako Leverkusen. Na cudzích ihriskách zatiaľ z troch zápasov vyhral dva, takže bez šance na body nie je ani dnes.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Leverkusen – Hoffenheim 0:0
    Dortmund – Leverkusen 4:0
    Leverkusen – Union Berlín 2:0
    Augsburg – Leverkusen 0:3
    Leverkusen – RB Lipsko 1:1
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt zatiaľ trochu zaostáva za svojimi skvelými výkonmi z minulej sezóny a v úvode tohto ročníku sa pohybuje skôr v strede tabuľky. Pred týmto zápasom je Eintracht na deviatom mieste tabuľky so ziskom 11 bodov. Jeho ligová forma je pomerne dobrá, z posledných piatich zápasov totiž prehral len jeden a posledné tri zápasy za sebou neprehral. Frankfurt je obzvlášť silný na domácom ihrisku, kde ešte neprehral a kde získal 8 zo svojich 11 bodov, avšak posledné dva domáce zápasy s Dortmundom a Brémami skončili nerozhodne 2:2.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Frankfurt – Düsseldorf 2:1
    Augsburg – Frankfurt 2:1
    Frankfurt – Dortmund 2:2
    Union Berlín – Frankfurt 1:2
    Frankfurt – Brémy 2:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen, ktorý otvorí 8. kolo nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. Paciência, 16. Paciência (pen.), 80. Dost

    Karty:   44. G. Fernandes (FRN) – 16. Dragović (LEV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:10.
    Eintracht Frankfurt: Rönnow – A. Touré (30. D. Abraham), Hasebe (C), Hinteregger – Rode – D. da Costa, Sow (84. Kohr), G. Fernandes, Kostić – Paciência, Dost (85. Gaćinović).
    Náhradníci: Wiedwald – D. Abraham, Durm, Gaćinović, Chandler, Joveljić, Kohr, Kamada, N'Dicka.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Dragović, S. Bender, Wendell (64. L. Bender) – Weiser (30. Bellarabi), Baumgartlinger, Demirbay, Volland (C) – Havertz, Amiri – Alario (82. Diaby).
    Náhradníci: R. Özcan – Bellarabi, L. Bender, Diaby, Pohjanpalo, Tah, P. Retsos, Paulinho.

    Rozhodca: Dingert – Christ, Gerach

    Diváci: 50 800